Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.06.2025., 18:11   #81601
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
Ne, već puno veći utjecaj na svoje i zdravlje svoje možebitne djece možeš postići sam prije nego kreneš upirat prstom u druge. Puno viśe se postiže podizanjem financijskog standarda ljudi nego ovakvim stanjima kakve ranije postani članak navodi… ko da ljudi obozavaju vozit stare kante i ne bi vozili čišće i novije aute da mogu, iovako smo kao nacija zaduzeni do grla
Ne znaš me osobno ali neki kolege s foruma me znaju, ali evo ti za mene:
1. trčim 3 puta tjedno a 2 puta tjedno teretana, vozim biciklu
2. uzgajamo svoje voće i povrće tijekom cijele godine u solidnoj količini (kupujemo čega nema a da nam je potrebno, prvenstveno ili od drugih koji uzgajaju bez ikakve kemije ili u koncu kupimo "standardno" povrće)
3. koristimo isključivo svoje maslinovo ulje
4. jaja kupujemo od obiteljske prijateljice koja uzgaja kokoši na max prirodan način
5. ribu kupujem svježe ulovljenu (koliko ima sranja u njoj - na to ne mogu utjecati ali opet mi je bolji izbor od većine ostalog)
6. proizvodim svoju struju koju trošim za apsolutno sve potrebe svog kućanstva
7. u fazi sam izrade projekta ("skoro pa") samodostatnosti i za vodu
8. nemam još uvijek EV ali doći će

Što bi ti da ja još mjenjam da imam pravo reći da ne želim da mi djeca udišu ta čađava govna?
Igorr je online   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 18:32   #81602
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Nekaj se fakat treba poduzeti da prestanemo biti odlagalište otpada zapadnih zemalja. Oni se rješavaju čađavaca i onda nek se svi dotepu u HR pa nek mi gutamo to po ZG kao da smo Bangladeš.
Srećom živim u podsljemenskoj zoni di je još čist zrak na brdu. Ali radim u centru pa dođem na isto.
Kod mene na brdu ovo ljeto je baš pozitivna prekretnica. U ovo vrijeme lokalni klinci bi se svako veće ganjali na svojim prdilicama/skuterima i dimili iz tih sranja i zagađivali zvučni prostor. Praktički svi do jednoga su prešli na romobile, i sad je to mila majka.
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 19:11   #81603
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Tocno taj scenarij. I onda se cudi mase rukicama da kaj radim.

Debilceki se ponasaju ko da vozacku nemaju. Jasno mi je kad su klinci idiotni ali mamlazi od 30 godina…..

Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova

Što bi ti da ja još mjenjam da imam pravo reći da ne želim da mi djeca udišu ta čađava govna?
Sve je to ok ali nekome je taj euro 4 ili euro 5 jedino kaj ima i kaj si moze priustiti. Sada okrenes plocu i kazes zar ja ne bi mogao svoje dijete negdje odvesti?

Velim, jesam da se maknu stari auti s ceste ali uz poticaje, a ne zabrane. Bilo ni svima bolje da vozimo euro 6 i bok.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 19:28   #81604
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ne znaš me osobno ali neki kolege s foruma me znaju, ali evo ti za mene:
1. trčim 3 puta tjedno a 2 puta tjedno teretana, vozim biciklu
2. uzgajamo svoje voće i povrće tijekom cijele godine u solidnoj količini (kupujemo čega nema a da nam je potrebno, prvenstveno ili od drugih koji uzgajaju bez ikakve kemije ili u koncu kupimo "standardno" povrće)
3. koristimo isključivo svoje maslinovo ulje
4. jaja kupujemo od obiteljske prijateljice koja uzgaja kokoši na max prirodan način
5. ribu kupujem svježe ulovljenu (koliko ima sranja u njoj - na to ne mogu utjecati ali opet mi je bolji izbor od većine ostalog)
6. proizvodim svoju struju koju trošim za apsolutno sve potrebe svog kućanstva
7. u fazi sam izrade projekta ("skoro pa") samodostatnosti i za vodu
8. nemam još uvijek EV ali doći će

U postu prije sam napisao čast izuzetcima, ali izuzetak ne čini pravilo.

+ ovo kaj je Hamm napisao
Staro 18.06.2025., 20:27   #81605
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ja na jednog zločestog biciklista naletim valjda na 5 čađara tak da mi biciklisti ne delaju takav problem ni približno. Uostalom, da postoji biciklistička infrastruktura ne bi nit bilo biciklista na cestama, to opet moremo zahvaliti vladajućima kaj ne delaju niš po tom pitanju.

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 20:27   #81606
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
U Zagrebu su za zagadenost dobrim djelom krivi KAMIONI i nesto manje autobusi.. Prosjecan kiper na nekom vecem gradilistu je MAN iz 90tih a gradi se puno i ne znam kad sam zadnji put vidio nov kiper na cesti. Holding vozi Mercedese NGove iz ranih 90tih, u cistoci isto ima bisera i to ne malo. Jedan takav 30 godina star kamion sa motorom koji je 10x veci od avg motora u autu, bez ikakve ekologije zagadi ko sto dizel auti sa DPFovima.
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 20:48   #81607
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova

Sve je to ok ali nekome je taj euro 4 ili euro 5 jedino kaj ima i kaj si moze priustiti. Sada okrenes plocu i kazes zar ja ne bi mogao svoje dijete negdje odvesti?

Velim, jesam da se maknu stari auti s ceste ali uz poticaje, a ne zabrane. Bilo ni svima bolje da vozimo euro 6 i bok.
Ja sam uvijek za poticaje za ovakve stvari, ali ne ovako glupe poticaje kakve mi imamo.
Lijepo staviš fiksno pravilo da npr. idućih 5 godina država ne naplaćuje PDV na sve aute, a na EV da ostavi da je 0 EUR PPMV (da ima dodatne razlike između EV i ICE).
I naravno uz regulaciju toga da nam cijena uistinu odgovara EU prosjeku kad bi se u matičnim državama isto maknuo porez (da nas ne mažu ove auto kuće, jer bi svaki rođo išao na logiku "teb' decet posto meni dvanajst").

Pa da vidiš zamjene voznog reda u pravom broju.
A ne ove gluposti gdje podjele putem najbržeg prsta nekom manjem broju ljudi.

Citiraj:
Autor zkljaja Pregled postova
U postu prije sam napisao čast izuzetcima, ali izuzetak ne čini pravilo.

+ ovo kaj je Hamm napisao
Ok, ali svejedno nema smisla biti kontra svega samo reda radi jer eto "ima toga puno što nevalja".

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
U Zagrebu su za zagadenost dobrim djelom krivi KAMIONI i nesto manje autobusi.. Prosjecan kiper na nekom vecem gradilistu je MAN iz 90tih a gradi se puno i ne znam kad sam zadnji put vidio nov kiper na cesti. Holding vozi Mercedese NGove iz ranih 90tih, u cistoci isto ima bisera i to ne malo. Jedan takav 30 godina star kamion sa motorom koji je 10x veci od avg motora u autu, bez ikakve ekologije zagadi ko sto dizel auti sa DPFovima.
Ma naravno, treba po svemu udarati.
Holding je dosta novih kamiona kupio zadnjih godinu dana, a i najavljuju još dosta toga. I dalje je dosta toga diesel ali bar su novije generacije koje ipak osjetno manje zagađuju.
A vidiš da se nabavlja i masu el. buseva koji će po malo phase outati diesel buseve.
Igorr je online   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 20:58   #81608
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Slazem se s tobom za ovo oko poticaja.

Nego, set za tockasti popravak laka. Narucio u stasnom za skodu da pokrpam ostecenja od kamencica. Jel to betko do sada koristio? Neki heads up? Ovo da ovo ne, pazi na ovo itd…?
Staro 18.06.2025., 21:08   #81609
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:

Nego, set za tockasti popravak laka. Narucio u stasnom za skodu da pokrpam ostecenja od kamencica. Jel to betko do sada koristio? Neki heads up? Ovo da ovo ne, pazi na ovo itd…?
Ja sam to radio.
Moraš dobro očistiti točkicu. Najbolje štapić za uši i nitro razređivač. Ako ima hrđe namazat s onom tekućinom protiv hrđe i ostavit da odradi. Pojavi se bijela točkica. Na nju onda čačkalicom naneseš boju. Kad se posuši nakon 2 dana ručno poravnat sa šmirglom 2000 i vodom. Oprat auto i nakon toga poliranje auta.
Nakon poliranja premazat voskom ili silikonom i dobro izvuč krpom.
Uglavnom pimplav posao ako hočeš dobro napravit.

Asus N750JK (Upgrade)
CPU: Intel i7-4700HQ (2,4mhz-3,3mhz)
MBO: Asus N750JK
RAM: 2x8 Gb PC3-12800 DDR3
VGA: Intel HD 4600 & GF GTX 850M 2048 MB VRAM, DDR3
HDD: 960 Gb SSD Corsair Force, 256 Gb mSATA mini SSD, 1 Tb Hitachi 7200 rpm
PSU: Asus Li-ion 69486 mWh
Monitor: 17,3 LCD (FHD)
Net: Intel AX210 NGW
Sound: Bang & Olufsen 4 Speakers with subwoofer

CPU: Intel Core i3-12100F, 4100 MHz
MBO: ASRock H610M-HDV/M.2 R2.0
RAM: 16 Gb, Corsair CMK16GX4M1D3000C16
VGA: NVIDIA GeForce GTX 1080, 8 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, KINGSTON SKC3000S1024G
Net: TP-Link Archer TX55E
PSU: Xilence, Bronze 550W
Monitor: Samsung

CPU: Intel® Core™ i7-5820K, 6 Cores, 15M Cache, up to 3.60 GHz
MBO: JGINYUE, X99M-PLUS D4 v5.3, LGA 2011-3, 2xM.2 NVMe, 4xSATA3, WiFi NGFF
RAM: 2x8 Gb, Kllisre DDR4, 2666MHz
VGA: ATI RX570, 4 Gb
HDD: NVMe 1 Tb, Patriot
Net: Fenvi WiFi 7, Intel BE200NGW M.2 Wireless Adapter
PSU: Inter-Tech SP750
Amdejac je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 21:09   #81610
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
Citiraj:
+1, trebaju stvarno napraviti nesto da se makne stara krama s ulice, i iz sigurnosnih i ekoloskih razloga.
rendula je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 21:19   #81611
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Ok, ali svejedno nema smisla biti kontra svega samo reda radi jer eto "ima toga puno što nevalja".

Ali članak čije obestinjenje se čeka doslovno ostavlja hrpu ljudi u jako, jako losoj poziciji jer eto, dizel smrdi
Staro 18.06.2025., 21:32   #81612
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Mislim da bum si uzel skuter na struju ovo ljeto, neki malo brzi za A1.. Zadnjih par godina se po gradu samo sa skuterima vozim i preporodio sam se. Relacija koju autom vozim 10 min skuterom odvozim za manje od 5. 4 tisuce sam napravio autom i skoro 12 tisuca skuterom u zadnjih godinu dana. Auto mi je postao skoro pa nebitan..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2025., 21:33   #81613
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Ja sam to radio.
Moraš dobro očistiti točkicu. Najbolje štapić za uši i nitro razređivač. Ako ima hrđe namazat s onom tekućinom protiv hrđe i ostavit da odradi. Pojavi se bijela točkica. Na nju onda čačkalicom naneseš boju. Kad se posuši nakon 2 dana ručno poravnat sa šmirglom 2000 i vodom. Oprat auto i nakon toga poliranje auta.
Nakon poliranja premazat voskom ili silikonom i dobro izvuč krpom.
Uglavnom pimplav posao ako hočeš dobro napravit.
Huh znači zajeban proces. Nema hrdje ali eto ima 5-6 čvrkica od kamenčića pa ću imati i dosta jebade.
Staro 18.06.2025., 22:35   #81614
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Huh znači zajeban proces. Nema hrdje ali eto ima 5-6 čvrkica od kamenčića pa ću imati i dosta jebade.
Je baš jebada.
E nisam ti se pohvaliJo da sam u nedjelju prodo FabiJu. 😂
Onakvu izrazbijanu. 2003 godina, troši 7,5 litara, sva vrata, blatobrani i štosdenferi su izudarani, krov i hauba ispucala boja, šajba puknuta 40 cm, prednji farovi mutni. Stavio na marketplace na fejs u 11:00 sati, čovjek došao u 16:00 i iskeširao 1100 eura. U ponedjeljak napravio prijenos.
Šta reć. Prodao u roku 5 sati. Brže sam prodao samo onu truljavu Fiestu u kojoj sam vas vozio iz Dede kad smo zapeli na ležećem. 😂😂

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 18.06.2025., 23:17   #81615
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Haahahahah ma jebote bum ja i clia tak metnul mozda netko kupi. Iako dizne…skup sport.
Staro 18.06.2025., 23:20   #81616
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Ne slažem se. Živim iza Vjesnika u ZGu malo dalje od najprometnije dionice u cijeloj Hrvatskoj. Auti s d-zlo motorima smrde strašno i to moderniji uz starije. Kamioni i busevi se slabo osjete kada prođu među svim tim vozilicama u kojima je uglavnom jedan vozač bez putnika.

Citiraj:
Ja se samo nadam da će davati poticaje ljudima kao pto su davali i za ništ koristi EV vozila, Slažem se da se stare euro normne bilo dizlo bilo benz trebaju maknuti ali uz poticaje. Ako mogu dati poticaje za samozapaljiva neugasiva EV govna mogu i za normalne automobile.

Isto tako da trebalo bi kažnjavati ekipu koja gasi/miče dpf, adblue i egr..svakako.
Da ne quotam sve jer se slažem sa svime.

Samo bi dodao da zadnjih 30ak i više godina, EU na ovaj ili onaj način gura ali i subvencionira dizle. Euro norme su se namještale tako da dizli mogu proći. Kada bi za dizle postavili vrijednosti svih ispušnih plinova kao za benzince onda bi dizle prestali voziti još u 90-tima ako ne i prije jer ne bi zadovoljili i ne bi bili road legal.

Sad kada se skužilo da se ne može napraviti “čistog dizelaša” osim na testnoj stazi sada ih demoniziraju a struja je novi d-zlo odnosno e-zlo.
Staro 18.06.2025., 23:48   #81617
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Ne ulazeći u raspravu o poticajima - odakle ti 70% iz nafte i kamenog ugljena?

Čak i da je cijeli uvoz nastao od nafte i kamenog ugljena - opet je ispod 50%.
Vjerujem da je za 2024. još bolji omjer, jer se sve više instalira i solara i vjetroelektrana.
Bazne elektrane su termoelektrane - nafta, ugljen, nukelarno gorivo, plin u manjoj mjeri... Sluze za kontinuiranu proizvodnju, stocereci, veliku vecinu elektricne energije...

Vrsne elektrane su hidro, vjetro, solari... Moze se reci da one sluze za stabilizaciju mreze kod naglih porasta opterecenja...

Problem politicara koji guraju te vjetro, solar, piz*damater elektrane su sto veze nemaju sa elektrotehnikom i nemaju pojma sta rade... Kad bi svi auti bili elektricni, ne bi imao dovoljno elektrana za napunit ih sve...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 00:03   #81618
calypso
Premium
Moj komp

calypso's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Nekaj se fakat treba poduzeti da prestanemo biti odlagalište otpada zapadnih zemalja. Oni se rješavaju čađavaca i onda nek se svi dotepu u HR pa nek mi gutamo to po ZG kao da smo Bangladeš.
Srećom živim u podsljemenskoj zoni di je još čist zrak na brdu. Ali radim u centru pa dođem na isto.
Kod mene na brdu ovo ljeto je baš pozitivna prekretnica. U ovo vrijeme lokalni klinci bi se svako veće ganjali na svojim prdilicama/skuterima i dimili iz tih sranja i zagađivali zvučni prostor. Praktički svi do jednoga su prešli na romobile, i sad je to mila majka.
Pa sad bas, mislim da pricas gluposti... Zrak u Zagrebu je puno cisci nego pred 20-30 godina kada je to bio bas smog... Mislim, od 2019. zivim na Zelenom valu u samom centru grada, auta ionako bas i nema na Zelenom valu osim u dva razdoblja tokom dana, tako da i nije nesto zacadeno... Ono sto je puuuuno gadnije su silni radovi na zgradama okolo... Nekidan sam oprao auto i sparkao ga u Palmoticevoj i dodjem za 2 dana do auta, onako, ko da sam se kroz pustinju vozio sa mokrim autom, katastrofa... Dakle, ako cemo pricati o zagadjenju zraka, onda necemo pricati o autima, nego cemo pricati o gradjevinskim strojevima (u manjoj mjeri) i nevjerojatnoj kolicini prasine koja se stvara kod mijenjanja zbuka i fasada... Ovo iz prve ruke govorim jer su nam nekidan skidali fasadu sa dvorisne strane zgrade... To... To nije bilo za zivjet, toliko prasine u zivotu nisam vidio, kroz zgradu (dakle, KROZ zgradu, ne vani u dvoristu) sam morao hodati sa FFP2 maskom na licu... A ovaj tjedan su navodno krenuli skidati zbuku po stepenistu zgrade... E to kad prodjes, izadjes iz zgrade ko Snjesko Bijelic...

Citiraj:
Zapravo su gradjevinski radovi najveci problem trenutno...

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Ne slažem se. Živim iza Vjesnika u ZGu malo dalje od najprometnije dionice u cijeloj Hrvatskoj. Auti s d-zlo motorima smrde strašno i to moderniji uz starije. Kamioni i busevi se slabo osjete kada prođu među svim tim vozilicama u kojima je uglavnom jedan vozač bez putnika.

Sad kada se skužilo da se ne može napraviti “čistog dizelaša” osim na testnoj stazi sada ih demoniziraju a struja je novi d-zlo odnosno e-zlo.
Ma hajde, tamo kod Vjesnika je skroz OK, zivio sam tamo na Vrbiku par godina, nikada nisam nista osjetio da smrdi... Kakav to nos imas kad nanjusis smrdljivog dizela?!

BTW, nekidan su u zgradi upogonili stroj za strojno zbukanje... E toliko su zatrovali stepeniste zgrade da je to bila katastrofa... Oni ispusni miomirisi TAM kamioncica nakon cega se gusis i kasljes ko da ces crijeva iskasljat... Ko iz Gaston stripa... Fakin kemijsko oruzje...

GMKTec K8Plus
AMD Ryzen 7 PRO 8845HS, 3.80-5.10GHz 8-core
64GB DDR5-5200 (2x32GB), quad-channel
NVMe1 - 512GB Micron 3400, PCI-E 4.0 x4
NVMe2 - 512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
AMD Radeon 780M integrirana grafika

2x EIZO EV2336WFS3-BK
23" 1920x1080 IPS

Dell Latitude 7390
intel i7 8650U, 1.90-4.20GHz, 4-core
32GB DDR4
512GB Samsung PM981, PCI-E 3.0 x4
intel UHD 620
13.3" FullHD IPS Touchscreen

calypso je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 01:23   #81619
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Nove drame oko novog auta...

Slučaj 1:

S Mazde CX30, žena je fokus prebacila na Corollu GR Sport (zašto dati toliko više novaca na RC, pa to je samo auto). Ne pitajte kakve ratove vodim trenutno...

Danas otišli pogledati Corollu, stvarno krasan auto. Bijela s pearl efektom + crni krov, od opreme ima valjda sve što može imati. Sve divno i krasno. Provozamo, vozi se dosta bolje od Mazde iako mi je interijer i dalje...ugh.
2021.
Jedan vlasnik
28000 km

Bacim pogled na gume i sad ide najbolja stvar...
Desna strana auta...originalne gume, dot 2021
Lijeva strana auta...čangšlang gume, dot 2024

Radi se o ovlaštenom Toyota salonu. Auto je approved used. Dakle, kupljen kod njih, servisiran kod njih, nema oštećenja, nikakvih tragova, garantiraju sve. Sve tip top, ali ne mogu mi objasniti zašto su gume različite. Ne jedan par naprijed, a drugi otraga, nego svaki na svojoj strani. Felge nemaju nikakvih tragova.
Realno, nemam razloga da im ne vjerujem jer je sve čisto.

I ok, dođemo do toga da tražim da auto ide sa sve 4 jednake gume ako se odlučim na njega. Prihvate i stavim rezervaciju na njega jer osim toga nema greške...ali kopa me cijelo vrijeme.

Tko i kako uspije srediti gume na jednoj strani auta, a da auto nije na toj strani oštećen?
https://used.toyota.co.uk/approved-u...49281?___SID=U

Slučaj 2:

Idemo nakon Corolle pogledati još jedan RC300h. Obećam joj da ako ovaj ima i najsitniji nedostatak, kupujemo Corollu.
Auto savršen, provozamo ga i oboje imamo osmijeh od uha do uha. To je to.
Pa onda reality check. Nemaju u sustavu nikakav service history (auto iz 2020. i također 28000 km). Provjerimo i u autu, nema ničeg...
Čega još nema, drugog ključa.
Dobijem VIN, vele pitajte kod dealera koliko košta novi ključ i jel mogu izdati service history pa se dalje dogovaramo.
Mrak na oči. Neću Corollu

https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149ND

Pitanje...jel se kod modernih auta može kroz sustav onemogućiti izgubljeni ključ i kodirati novi ili mora mijenjati komplet brave?

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je online   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 07:08   #81620
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Krasan je ovaj Lexus, sviđa mi je onaj detalj sa analognim satom, ali.. crveni sicevi! K'o šakom u oko. Da je druge boje izvana nr. narančast ili crven, rekao bih da može proći. Ali u bijelom autu mi ne leži.
Staro 19.06.2025., 08:50   #81621
vga killer
Treba kaj skurit??

vga killer's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Tko i kako uspije srediti gume na jednoj strani auta, a da auto nije na toj strani oštećen?
Meni žena na Jankomiru pogodila rupu tak da su pukle obje gume na lijevoj strani i eto sad imam tu stranu sa godinu dana mlađim gumama, a nemreš ih složit po osovini jer ima razl dimenzije napred i straga.
Tak da kolko god da je malo izgledno, moguce je
vga killer je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 09:14   #81622
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor vga killer Pregled postova
Meni žena na Jankomiru pogodila rupu tak da su pukle obje gume na lijevoj strani i eto sad imam tu stranu sa godinu dana mlađim gumama, a nemreš ih složit po osovini jer ima razl dimenzije napred i straga.
Tak da kolko god da je malo izgledno, moguce je
kakve su to gume ikakva je to rupa da ovjes ostane netaknut a gume stradaju ...i još dvije - obično prva primi svu silu a ona iza ima bar 70% manji impact...na kraju kak tvoja žena vozi? kud gleda?

edit- ovo nisu retorička pitanja

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 09:23   #81623
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Lijepo. Jučer nema rupe, danas ima. Šahtovi propadaju na dnevnoj bazi i najgore rupe su relativno plitke, široke sa oštrim rubom. Balonku ne probušiš, ali 18, 19, 20, niskoprofilnu zbušiš samo tako. I sretan si ako nisi popigao alu felgu.

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 19.06.2025., 10:50   #81624
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Citiraj:
Autor Amdejac Pregled postova
Žao mi je klijača. Baš lijepo dimi. Isto ko i moja bivša Laguna 2.2d iz 1997.
Kako sa volio s njom stisnut gas biciklistima. 😂 Friškog zraka im dat, a na asfaltu je ostajala crna crta od gareži da se ne izgube. Znam da su mi voljeli mamu i rodbinu, ali i ja sam njih volio. 😂😂
Ja se uvijek sitim tipa, koji je isto tako zajebava bicikliste i onda bi stisa gas i odjurio.
A zaboravlja da je ekipa na biciklama obicno utrenirana

Ugl, biciklist docekao vozača koji je mora stati na crveno (prokleti semafori), razbija mu staklo u-lockom i izvukao tipa kroz prozor pa ga educirao.

AMDEJAC, pazi da ti na semaforu bude zeleno . Nikad ne znas u kakvom je psihostanju osoba koju ides jebati.
Staro 19.06.2025., 11:27   #81625
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
Ja se uvijek sitim tipa, koji je isto tako zajebava bicikliste i onda bi stisa gas i odjurio.

A zaboravlja da je ekipa na biciklama obicno utrenirana

Ugl, biciklist docekao vozača koji je mora stati na crveno (prokleti semafori), razbija mu staklo u-lockom i izvukao tipa kroz prozor pa ga educirao.

AMDEJAC, pazi da ti na semaforu bude zeleno . Nikad ne znas u kakvom je psihostanju osoba koju ides jebati.
Na žalost biciklista Škoda Rapid ne dimi, EGR radi, DPF je u funkciji, a Insignia je benzinac. Čak nisu ni mapirani. Škoda je u Euro 6 normi, a Insignia Euro 6d ako se ne varam.
Imaju sreće dok ne upogonim mapiranu Octaviu s blindiranim EGRom i bez DPFa u Euro 3 normi. Dimucka i na ler gasu. 😂😂😂

Asus N750JK (Upgrade)

Staro 19.06.2025., 11:36   #81626
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
posudim ti ja Mercedesa A170 cdi , euro 2 norma, pa se zabavi
Staro 19.06.2025., 17:54   #81627
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
posudim ti ja Mercedesa A170 cdi , euro 2 norma, pa se zabavi
Daj i ti Mercedesa u oglasnik, opis oglasa:
"Rentam A170dci, euro 2 za zadimljavanje biciklista"
... najam po satu 10€, cjelodnevni najam po dogovoru
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 18:26   #81628
dyas
Registered User

Datum registracije: May 2019
Bertoneee
Kako gre linuxiranje ?
dyas je offline   Reply With Quote
Staro 19.06.2025., 19:32   #81629
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Bacim pogled na gume i sad ide najbolja stvar...
Desna strana auta...originalne gume, dot 2021
Lijeva strana auta...čangšlang gume, dot 2024
Pogreška kod sezonske rotacije i/ili montaže.
Jesu li gume s natpisom INSIDE/OUTSIDE ili DIRECTION strelicom?
Ako nisu direkcionalne, netko se sjebo.

Ali svakako ih uhvatit za šiju i tražit promjenu guma na nešto što te neće odvest u stečaj kad prvi put zakočiš na mokrom.
Staro 19.06.2025., 19:45   #81630
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Kad vidim koliki utjecaj vam zene imaju na odabir auta, onda nekako jos vise volim svoju zenu Rekla je "neka ne bude crn ili siv, i neka bude do te i te duzine". Auto, jel. I tako bjese! Jednostavno ne gura nos ako je estetika jedino sto razumije o tom podrucju. Kao sto se ja ne guram u odabir bijele tehnike

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na