|
![]() |
#81601 | |
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
1. trčim 3 puta tjedno a 2 puta tjedno teretana, vozim biciklu 2. uzgajamo svoje voće i povrće tijekom cijele godine u solidnoj količini (kupujemo čega nema a da nam je potrebno, prvenstveno ili od drugih koji uzgajaju bez ikakve kemije ili u koncu kupimo "standardno" povrće) 3. koristimo isključivo svoje maslinovo ulje 4. jaja kupujemo od obiteljske prijateljice koja uzgaja kokoši na max prirodan način 5. ribu kupujem svježe ulovljenu (koliko ima sranja u njoj - na to ne mogu utjecati ali opet mi je bolji izbor od većine ostalog) 6. proizvodim svoju struju koju trošim za apsolutno sve potrebe svog kućanstva 7. u fazi sam izrade projekta ("skoro pa") samodostatnosti i za vodu 8. nemam još uvijek EV ali doći će Što bi ti da ja još mjenjam da imam pravo reći da ne želim da mi djeca udišu ta čađava govna?
![]() |
![]() |
#81602 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Nekaj se fakat treba poduzeti da prestanemo biti odlagalište otpada zapadnih zemalja. Oni se rješavaju čađavaca i onda nek se svi dotepu u HR pa nek mi gutamo to po ZG kao da smo Bangladeš. Srećom živim u podsljemenskoj zoni di je još čist zrak na brdu. Ali radim u centru pa dođem na isto. Kod mene na brdu ovo ljeto je baš pozitivna prekretnica. U ovo vrijeme lokalni klinci bi se svako veće ganjali na svojim prdilicama/skuterima i dimili iz tih sranja i zagađivali zvučni prostor. Praktički svi do jednoga su prešli na romobile, i sad je to mila majka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81603 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Tocno taj scenarij. I onda se cudi mase rukicama da kaj radim. ![]() Debilceki se ponasaju ko da vozacku nemaju. Jasno mi je kad su klinci idiotni ali mamlazi od 30 godina….. Citiraj:
Velim, jesam da se maknu stari auti s ceste ali uz poticaje, a ne zabrane. Bilo ni svima bolje da vozimo euro 6 i bok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81604 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
U postu prije sam napisao čast izuzetcima, ali izuzetak ne čini pravilo. + ovo kaj je Hamm napisao
![]() |
![]() |
#81605 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja na jednog zločestog biciklista naletim valjda na 5 čađara tak da mi biciklisti ne delaju takav problem ni približno. Uostalom, da postoji biciklistička infrastruktura ne bi nit bilo biciklista na cestama, to opet moremo zahvaliti vladajućima kaj ne delaju niš po tom pitanju.
![]() |
#81606 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
U Zagrebu su za zagadenost dobrim djelom krivi KAMIONI i nesto manje autobusi.. Prosjecan kiper na nekom vecem gradilistu je MAN iz 90tih a gradi se puno i ne znam kad sam zadnji put vidio nov kiper na cesti. Holding vozi Mercedese NGove iz ranih 90tih, u cistoci isto ima bisera i to ne malo. Jedan takav 30 godina star kamion sa motorom koji je 10x veci od avg motora u autu, bez ikakve ekologije zagadi ko sto dizel auti sa DPFovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81607 | |||
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Lijepo staviš fiksno pravilo da npr. idućih 5 godina država ne naplaćuje PDV na sve aute, a na EV da ostavi da je 0 EUR PPMV (da ima dodatne razlike između EV i ICE). I naravno uz regulaciju toga da nam cijena uistinu odgovara EU prosjeku kad bi se u matičnim državama isto maknuo porez (da nas ne mažu ove auto kuće, jer bi svaki rođo išao na logiku "teb' decet posto meni dvanajst"). Pa da vidiš zamjene voznog reda u pravom broju. A ne ove gluposti gdje podjele putem najbržeg prsta nekom manjem broju ljudi. Citiraj:
Citiraj:
Holding je dosta novih kamiona kupio zadnjih godinu dana, a i najavljuju još dosta toga. I dalje je dosta toga diesel ali bar su novije generacije koje ipak osjetno manje zagađuju. A vidiš da se nabavlja i masu el. buseva koji će po malo phase outati diesel buseve.
![]() |
![]() |
#81608 |
Pod naletima kopita zla
|
Slazem se s tobom za ovo oko poticaja. Nego, set za tockasti popravak laka. Narucio u stasnom za skodu da pokrpam ostecenja od kamencica. Jel to betko do sada koristio? Neki heads up? Ovo da ovo ne, pazi na ovo itd…? |
![]() |
![]() |
![]() |
#81609 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Moraš dobro očistiti točkicu. Najbolje štapić za uši i nitro razređivač. Ako ima hrđe namazat s onom tekućinom protiv hrđe i ostavit da odradi. Pojavi se bijela točkica. Na nju onda čačkalicom naneseš boju. Kad se posuši nakon 2 dana ručno poravnat sa šmirglom 2000 i vodom. Oprat auto i nakon toga poliranje auta. Nakon poliranja premazat voskom ili silikonom i dobro izvuč krpom. Uglavnom pimplav posao ako hočeš dobro napravit.
![]() |
![]() |
#81610 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81611 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#81612 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Mislim da bum si uzel skuter na struju ovo ljeto, neki malo brzi za A1.. Zadnjih par godina se po gradu samo sa skuterima vozim i preporodio sam se. Relacija koju autom vozim 10 min skuterom odvozim za manje od 5. 4 tisuce sam napravio autom i skoro 12 tisuca skuterom u zadnjih godinu dana. Auto mi je postao skoro pa nebitan.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#81613 | |
Pod naletima kopita zla
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81614 | |
Moderator
|
Citiraj:
E nisam ti se pohvaliJo da sam u nedjelju prodo FabiJu. 😂 Onakvu izrazbijanu. 2003 godina, troši 7,5 litara, sva vrata, blatobrani i štosdenferi su izudarani, krov i hauba ispucala boja, šajba puknuta 40 cm, prednji farovi mutni. Stavio na marketplace na fejs u 11:00 sati, čovjek došao u 16:00 i iskeširao 1100 eura. U ponedjeljak napravio prijenos. Šta reć. Prodao u roku 5 sati. Brže sam prodao samo onu truljavu Fiestu u kojoj sam vas vozio iz Dede kad smo zapeli na ležećem. 😂😂
![]() |
![]() |
#81616 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Citiraj:
Samo bi dodao da zadnjih 30ak i više godina, EU na ovaj ili onaj način gura ali i subvencionira dizle. Euro norme su se namještale tako da dizli mogu proći. Kada bi za dizle postavili vrijednosti svih ispušnih plinova kao za benzince onda bi dizle prestali voziti još u 90-tima ako ne i prije jer ne bi zadovoljili i ne bi bili road legal. Sad kada se skužilo da se ne može napraviti “čistog dizelaša” osim na testnoj stazi sada ih demoniziraju a struja je novi d-zlo odnosno e-zlo. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#81617 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Vrsne elektrane su hidro, vjetro, solari... Moze se reci da one sluze za stabilizaciju mreze kod naglih porasta opterecenja... Problem politicara koji guraju te vjetro, solar, piz*damater elektrane su sto veze nemaju sa elektrotehnikom i nemaju pojma sta rade... Kad bi svi auti bili elektricni, ne bi imao dovoljno elektrana za napunit ih sve...
![]() |
![]() |
#81618 | |||
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
BTW, nekidan su u zgradi upogonili stroj za strojno zbukanje... E toliko su zatrovali stepeniste zgrade da je to bila katastrofa... Oni ispusni miomirisi TAM kamioncica nakon cega se gusis i kasljes ko da ces crijeva iskasljat... Ko iz Gaston stripa... ![]()
![]() |
![]() |
#81619 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Nove drame oko novog auta... Slučaj 1: S Mazde CX30, žena je fokus prebacila na Corollu GR Sport (zašto dati toliko više novaca na RC, pa to je samo auto). Ne pitajte kakve ratove vodim trenutno... Danas otišli pogledati Corollu, stvarno krasan auto. Bijela s pearl efektom + crni krov, od opreme ima valjda sve što može imati. Sve divno i krasno. Provozamo, vozi se dosta bolje od Mazde iako mi je interijer i dalje...ugh. 2021. Jedan vlasnik 28000 km Bacim pogled na gume i sad ide najbolja stvar... Desna strana auta...originalne gume, dot 2021 Lijeva strana auta...čangšlang gume, dot 2024 Radi se o ovlaštenom Toyota salonu. Auto je approved used. Dakle, kupljen kod njih, servisiran kod njih, nema oštećenja, nikakvih tragova, garantiraju sve. Sve tip top, ali ne mogu mi objasniti zašto su gume različite. Ne jedan par naprijed, a drugi otraga, nego svaki na svojoj strani. Felge nemaju nikakvih tragova. Realno, nemam razloga da im ne vjerujem jer je sve čisto. I ok, dođemo do toga da tražim da auto ide sa sve 4 jednake gume ako se odlučim na njega. Prihvate i stavim rezervaciju na njega jer osim toga nema greške...ali kopa me cijelo vrijeme. Tko i kako uspije srediti gume na jednoj strani auta, a da auto nije na toj strani oštećen? https://used.toyota.co.uk/approved-u...49281?___SID=U Slučaj 2: Idemo nakon Corolle pogledati još jedan RC300h. Obećam joj da ako ovaj ima i najsitniji nedostatak, kupujemo Corollu. Auto savršen, provozamo ga i oboje imamo osmijeh od uha do uha. To je to. Pa onda reality check. Nemaju u sustavu nikakav service history (auto iz 2020. i također 28000 km). Provjerimo i u autu, nema ničeg... Čega još nema, drugog ključa. Dobijem VIN, vele pitajte kod dealera koliko košta novi ključ i jel mogu izdati service history pa se dalje dogovaramo. Mrak na oči. Neću Corollu ![]() https://www.autotrader.co.uk/car-det...ostcode=E149ND Pitanje...jel se kod modernih auta može kroz sustav onemogućiti izgubljeni ključ i kodirati novi ili mora mijenjati komplet brave?
![]() |
#81620 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Krasan je ovaj Lexus, sviđa mi je onaj detalj sa analognim satom, ali.. crveni sicevi! K'o šakom u oko. Da je druge boje izvana nr. narančast ili crven, rekao bih da može proći. Ali u bijelom autu mi ne leži.
![]() |
#81621 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Tak da kolko god da je malo izgledno, moguce je |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81622 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() edit- ovo nisu retorička pitanja |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81623 |
Moderator
|
Lijepo. Jučer nema rupe, danas ima. Šahtovi propadaju na dnevnoj bazi i najgore rupe su relativno plitke, široke sa oštrim rubom. Balonku ne probušiš, ali 18, 19, 20, niskoprofilnu zbušiš samo tako. I sretan si ako nisi popigao alu felgu.
![]() |
#81624 | |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
A zaboravlja da je ekipa na biciklama obicno utrenirana ![]() Ugl, biciklist docekao vozača koji je mora stati na crveno (prokleti semafori), razbija mu staklo u-lockom i izvukao tipa kroz prozor pa ga educirao. ![]() AMDEJAC, pazi da ti na semaforu bude zeleno . Nikad ne znas u kakvom je psihostanju osoba koju ides jebati. ![]()
![]() |
![]() |
#81625 | |
Moderator
|
Citiraj:
Imaju sreće dok ne upogonim mapiranu Octaviu s blindiranim EGRom i bez DPFa u Euro 3 normi. Dimucka i na ler gasu. 😂😂😂
![]() |
![]() |
#81627 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#81628 |
Registered User
Datum registracije: May 2019
|
Bertoneee ![]() Kako gre linuxiranje ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#81629 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Jesu li gume s natpisom INSIDE/OUTSIDE ili DIRECTION strelicom? Ako nisu direkcionalne, netko se sjebo. Ali svakako ih uhvatit za šiju i tražit promjenu guma na nešto što te neće odvest u stečaj kad prvi put zakočiš na mokrom.
![]() |
![]() |
#81630 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kad vidim koliki utjecaj vam zene imaju na odabir auta, onda nekako jos vise volim svoju zenu ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|