|
|||||||||||
|
|
#74581 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Nasao sam da je u Liverpoolu gorilo 1400 auta i spominje se da je statika nadzemne garaze narusena, ali da nije jos srusena... https://www.youtube.com/watch?v=E3ULYwz3bBs
|
|
|
#74583 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
a ovi ostali - sve ovisi koliko vatregascima treba da stignu i koliko brzo se vatra širi . kokliko vas ima aparat u autu?
...and fly... Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 26.07.2024. u 13:18. |
|
|
|
|
|
|
#74584 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
EV - 150.000 litara vode (15-20 cisterni) ICE - 10.000 litara vode (1 cisterna) Razina zagadjenja vode nakon gasenja (lokaliziranja) pozara na EV je ekoloska bomba! Pricamo o cca. 70x vecem zagadjenju vode od Svicarskog standarda za vodu nakon gasenja pozara... Temperatura koju razvija Litijska baterija prilikom gorenja je nekih 1100C, sto je vrlo blizu tocke taljenja celika (1400C), tako da lako moze narusiti statiku zgrade ukoliko dodje do pozara u podzemnoj garazi... Da ne pricamo o otrovnom dimu...
|
|
|
|
#74585 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Preporuka android APP za OBDII koja može brisat greške. bilo bi dobro da je free, a ako ne da se plati neka sića. Izbjegavam one APP sa žetonima koja te za svaku akciju oženi za određeni broj eurića. Ili neka app za laptop. Može na PM. |
|
|
|
|
|
#74586 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#74587 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Mda. Zbog toga se sve više predlaže da te igračke poput električnih romobila i bicikala budu tretirane kao benzinski scooteri i sl. a to je između ostaloga da ne smiju u zatvorene prostore u kojima se živi, hodnike, stubišta i sl. BTW: dim od zapaljenih Li-Ion baterija je prilično štetan za zdravlje. https://youtu.be/AIXTP-TgPEw Nema to nikakve veze. Kad su se vrata lifta zatvorila više ništa nije mogao. |
|
|
|
|
|
|
#74588 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
I ja sam razmisljao o tome, da posjedujem BEV ili neki e-scooter... Da li bi to mirne duse parkirao u garazu u sklopu kuce, u odvojenu garazu, na otvoreno. Gdje bi drzao scooter, na balkonu, u supi pored kuce... Jbt nikad ne znas sa tim danasnjim QC-om kakva ce te sreca posrati :/
|
|
|
|
#74589 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Za to imam Torque, jednom sam platio par dolara, i radi i kad sam mob mijenjao, ništa dodatno nisam plaćao
|
|
|
|
#74590 | |
|
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Citiraj:
A ovo za aparat stoji po meni svako bi treba imat u gepeku da je neznam koje auto pocetnu fazu mores i casom vode ugasit Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#74591 | ||
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Ja imam. Auto je na privatnu osobu tj. mene ali imam radi sigurnosti. I da cajger je u zelenom. Imam i dva aparata doma u kući just in case. |
||
|
|
|
|
|
#74592 | |
|
Premium
|
Citiraj:
imam i ja onaj mali iz plodina al. valda ga nebudem nikad trebao upotrijebit
|
|
|
|
#74593 | |
|
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Sa tom aparatima možeš ugasit jedino ak skužiš odmah da je nekaj počelo goriti inače nikaj od toga Link na thread od lika kojem je izgorio BMW prije par tjedana na obilaznici Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 26.07.2024. u 23:02. |
|
|
|
|
|
|
#74594 | ||
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Tragedije gdje odjednom u liftu strada vise ljudi, ukljucujuci i djecu ![]() Daljnji rodjak iz Indije od Mede, nudi objasnjenje epizode iz lifta koju ti spominjes. Previse se cesto desava u Kini, bas u liftovima. Ili kad se desetak autobusa zapali u Kini, parkirani jedan pored drugog. Nadam se da se na Olimpijadi nece ponoviti koji autobus. Citiraj:
![]() .... |
||
|
|
|
|
|
#74595 |
|
Moderator
|
Ma ne ugasite ništa. Izvadio sam bateriju iz laptopa. Nije imala članke nego kao 3 kocke, a unutra neki listići poput alu folije. Zarezao sam ju sa skalpelom i počela se dimiti. Nije planula. Ubacio sam ju vani u metalnu bačvu i još se dimila iduća 2 dana. |
|
|
|
|
|
#74598 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nabavio sam na aliexpresu deke protiv požara, mislim da bi bile omej za lokalizirati požar (meni za romobile treba, tj nadam se da neće trebati nikad). 10ak eura je svaka, uzeo sam 2 komada. Ideja je prekriti dekom deck romobila kad odlazim od kuće da i ako krene samozapaljenjem goriti da bude lokalizirano na romobil. Ontopic: vozim u autu uvijek aparat mali za gašenje požara, 2 puta je dobro došao kad sam ga drugima dao jer sam se našao pored vatre na autu... |
|
|
|
|
|
#74599 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
|
|
|
|
|
#74600 |
|
Premium
|
dajte ljudi nemoje širit paniku sa tim samozapaljivim baterijama... čuo sam za samsungove , no nemam samsung pa mirno spavam...imam 2 baterije za dron koje su svuda bile samnom (osim u liftu), u ruksaku na +40, na 0°, u autu - ništa, sad imam Bosch bateriju na eMTB - jel moram kupovati poseban trezor za nju?
|
|
|
#74601 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
I dobro je ekipa rekla dok netko ne pogine nema pomaka na bolje. A ekipa ce i dalje kupovati bmw.... |
|
|
|
|
|
|
#74602 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Kolega isto došao u Tomić zbog opoziva i isto tak dobio termin tek za 6 mjeseci ![]() Odnosno ekipa će i dalje kupovat te serije dizela. Nek kupe benzinca i amen. Iskreno ne znam tko ili što bi me natjeralo da uzmem nekog od dizelaša iz te serije.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.07.2024. u 22:01. |
|
|
|
|
|
|
#74603 |
|
Moderator
|
Nema ljepše nego kad dizel grize za oči. Oni sa sela znaju taj osjećaj kad iza Fergusona ili IMTejca trebaš prikopčat košaru i zakačit onaj osigurač. A nemreš pogodit jer te peku oči i žmiriš. ![]() Ruke su pune šmira. ![]() E zato se kupuje čađara. |
|
|
|
|
|
#74604 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Čađara se kupuje jer se nije učlo u školu, pa se nema para za benzinca (eksploatacija). |
|
|
|
|
|
#74606 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Često to čujem da fali 5. brzina na 1.6 TDI, ali mislim da to nije baš istina, eventualno na brzinama iznad 140kmh gdje bi u 6. brzini imao iznad 2500 rpm. Kako sad vozim Passata b7 2.0 TDI 130kw ( prvi auto sa 6 brzina ) i dosta sam se već navozao po autoputu skužio sam da 6. brzina dobro dođe tek iznad 140kmh. Koliko sam upratio na 120-130kmh mi Passat pije više goriva u 6. brzini nego u 5. brzini. Ne znam jel to tako treba biti ipak je auto star 10 godina, ali ima mi smisla. Otpor zraka na tim brzinama je velik, okretaji u 6. brzini su niski oko 2000rpm i jednostavno se auto više muči u 6. brzini na 120-130kmh nego u 5. brzini. Ispravite me ako griješim ![]() |
|
|
|
|
|
|
#74607 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj: