|
|||||||||||
|
|
#74311 |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Kupoprodajni ugovor skines sa neta i isprintas ili kupis u knjizari, ispunis (netreba ovjera od javnog biljeznika) i ides na tehnicki te prebacis auto na svoje ime Sent from my Magic 6 |
|
|
|
|
|
#74312 | |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Ja sam već od početka 2023. gledao nešto novo tj. veće za obitelj da riješim Ibizu FR. I taman u 3. mjesecu vidim reklama za Ibizu FR za 40 godina, a moja bila za 30. godišnjicu. Iza posla upadnem u salon i rekoh Ibiza me nagnala da vidim nešto veće i napokon dođem u salon. Došao drugi put sa ženom na probu. Bila je plava Ateca Style 2.0 TDI u salonu odmah, ali za tu su rekli da cijena koja je tamo spuštena i da nema pregovora. OK rekoh. FR s DSG i 1.5 TSI dosta para po meni čak i s popustom. Rekoh, gle, ne žuri mi se, imam drugi auto za po gradu. I onda je lik rekao hoćeš Formentora, dajemo 10% popusta jer dolazi novi uskoro. Rekoh, neću, skučen je iza i da je bio kad sam bio klinac kad sam uzeo Ibizu FR, uzeo bih ga. I na kraju pošto sam probao i Leona FR SpT, ponudi mi Leona dizel Style s 2.0 TDI i DSG i Cupru Leona SpT 2.0 TSI sa 190 KS. I na kraju piknem tu Cupru jer je popust bio dobar da je čak ispala nešto sitno manje nego Leon čađara i jeftinije od Atece FR 1.5 TSI DSG. Nisam htio tu plavu dizel Atecu jer se ipak naginje kad bi picio solo nešto više nego bi htio i nije bila FR, a navikao na tu opremu. Tako da je Cupra bila logičan izbor. Puno prostora, dosta snage i auto koji se ne naginje kad ga stisneš u zavojima. Probna vožnja i dok smo sjeli s njim sve skupa sat i pol cca i tijekom idućeg tjedna odvezao Cupru. Ako koga slučajno zanima, jedino što me iritira na tom autu je previše toga na tač, ostalo sve tip top tj. kako sam očekivao nakon 8 godina vožnje u malom sportašu iz iste obitelji 👍 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
|
|
|
#74313 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Plava duga kosa, ispod trepavica mozes parkirati Highlandera, a nokti grebu monitor dok te upisuje u kalendar za servis ![]() Udjem u Reno, odmah se skompam s likom, probna dogovorena, top. Udjem u Kiu, zenskica plavusica, u meni se probudili stereotipi i mislim si "evo ga na", ali ne! Iznenadila me, vrlo profesionalno i bez nepotrebne price, probna, ponude, zivkanja u nekoliko navrata, sve profi. U Suzukiju su bili najbolje raspolozeni i sve po spagi, bez ikakvog okolisanja. Valjda jer treba nekako prodati, kako ono vi kazete, te plastikanere U hyundaiju je riba mila malo nabrijana, ali i dalje bez okolisanja i sve po ps-u. I onda udjem u VW i izgubim 10min zivota u nista. Doslovno sam izasao nakon par pitanja jer, bez isprike i icega, oni su mene odradjivali dok su u pozadini svo troje radili nesto drugo. Prazan salon. Da je bar bila guzva pa bi razumio. Dosta cudno iskustvo, nisam znao na kraju kome trebam postavljati pitanja od njih troje.
|
|
|
|
#74314 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Da ne velim da ih je lik krenuo montirat bez podložnih guma jer kao to ne treba. ![]()
|
|
|
|
#74315 |
|
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Porsche na Jankomiru valjda živi od flota,ovako za privatne kupce dno dna. Nedavno bio gledati a6 avant i trgovac toliko nezainteresiran, odgovara sa da ili ne,za test voznju kaze Ne moze jer je vec rabljeni auto ?!?!,takvo dno neviđeno. Na kraju kad je krenuo radit ponudu preko one stvari, i kad sam rekao da koga ponuda ide, e onda dolazi Dr Đekil i Mr Hajd momemt, pa kaj niste odmah rekli, oćete da se odemo provozati, odjednom mi 20 minuta drži predavanje oko razlika u opremi za modele 2019 i 2022 ... Uglavnom, iskustvo za zapamtiti. |
|
|
|
|
|
#74316 |
|
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Moje iskustvo (ali servis, ne prodaja) u Porsche Istra je i više nego pozitivno. Kad mi je prije 2g pukla šajba, sve su odradili po PS-u, bez ikakvih problema. Sve bilo riješeno u roku 4 dana. Komunikacija, ljubaznost...sve ok Btw - danas opet bio na Nordschleife , ubacim nekoliko slika danas-sutra |
|
|
|
|
|
#74317 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
1.5 TSI je dosta tromiji od 2.0 TDI u starom Kodiaqu. Manualac se OK vozi ali prije ili poslije počne kangaroo efekt na kuplungu kojeg VW ne misli riješiti. DSG nisam vozio u Kodiaqu i on ne pati od tog efekta ali s obzirom da DSG voli (pre)nisko držati okretaje (bikoz ekolođi) ne znam koliko je to sreća u takvom autu. Tu je i baterija… Ja bi uzeo provjereni TDI i prst u uho. |
|
|
|
|
|
|
#74318 |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Vaša iskustva sa prodavačima u autosalonima su slična mojima sa kupovinom nekretnine. ![]() Kao da prodaju TV od 500€, ne nekretninu od near as makes no difference 200 000€ Jedino što pouzdano znaju jest kolika im je agencijska provizija ![]()
|
|
|
#74322 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Stari kupuje B200d, 2020. s manje od 50k km, automatik. Na što obratiti pažnju kod kupnje? Kak su servisni intervali na njihovom mjenjaču, ima kakve dječje bolesti na 100k itd., kao npr. pumpa vode na mom Škodilaku? Ima full opremu, bi-xenon, 360 kameru, embilight, ma sve moguće. |
|
|
|
|
|
#74323 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
2.0 TDI mi je skuplji 5500€, radim 10.000km godišnje, par put more i sve ostalo grad, kratka vožnja svaki dan 3-5km (posao, vrtić, dućan,..).. Nekak ne vidim opravdanje za dizel. Vidjeti ću nakon probne vožnje.
|
|
|
#74327 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Ja imam Tarraca (2021g) 2.0 TSI FR, jel ti on dolazi pod opciju kupnje, u budzet? Mozes i kod mene probati. Vec sam pisao u temi o Kodiaq 1.5. TSI (2018g., vozio ga puno puta posto ga ima sogi), da ako ti nije toliko bitno, al opet nije toliko niti lose, moras malo planirati pretjecanja, ubrzanja jer je auto dosta trom. Voznja je udobna, mjenjac dobro radi, mjesta ima i preglednost je dobra. Sto mi se ne svida su osnovni, standardni sicevi, to su oni ravni, bez uzdignutog sastrane da drzi butove. Ti mi nisu toliko udobni, jerdnostavno nema drzanja tijela u njima. U usporedbi s mojim Tarracom se ta Skoda vise ljulja, vjerojatno je moj ovjes tvrdi, stabilniji. |
|
|
|
|
|
#74328 |
|
#erase startup-config
|
Espace? Ima i 4control pa ga lakše smotaš ![]() |
|
|
|
|
|
#74329 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Austral? Lijep auto, veličinom sličan X-Trailu. Imao sa Qašu. Stari mi se žalio da mu je tvrd na zadnjem sicu jer je imao ovjes sa krutom osovinom. Popust od 10% za VW ti ne znači ništa kada auto sa opremom po tvojoj želji košta osjetno više nego sličan model sa više opreme kod konkurencije.
|
|
|
#74330 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Seat je opcija, ali kako sam napisao nema više za konfigurirati. Ove koje sam vidio su samo najviš oprema iznad 45soma€ (na netu odmah dostupni modeli). Espace moram pogledati, za austral sam mislio da je manji, budem i njega. Moram staviti sve na papir i isprobati u vožnji pa odlučiti.
|
|
|
#74331 |
|
#erase startup-config
|
|
|
|
|
|
|
#74332 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Kaj se tiče 1.6 TDI motora, evo nakon skoro 150k kilometara u Ibizi, motor je fantastičan. Toči vozi, super motor za tu klasu auta, pouzdan i fakat štedljiv (ispod 5l sam skoro većinu vremena). Naravno, održavan je pa nema problema sa EGR i DPF, regeneraciju napravi tak da digne motor na 1000 okretaja umesto 800, i nikad mi se nije pojavila lampica za DPF. Nema razloga ga ne gledati za kompaktnu klasu. Naravno, ak je isključivo gradska vožnja onda dizel nema nikakvog smisla.
|
|
|
#74334 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
A dobro zato i velim kompaktna klasa, ne Passat, taj dio apsolutno kuzim ![]() I Octavia mi je prevelika za taj motor, ali u A3/Golf klasi i dalje je dovoljno OK za većinu ljudi. Ali naravno da je 2.0 TDI bolja opcija.
|
|
|
#74337 |
|
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Ekipa, ima netko da je uzeo neki EV uz ovu državnu subvenciju? Ja sam uzeo Teslu Model 3, obavio prijavu, i sad kao čekamo fizičkom poštom ugovor (kao to je to, subvencija odobrena) ili odbijenicu. Ugovori su kao trebali stići u lipnju, sad je već sredina srpnja... Ali scimao sam se kad sam pročitao da su neki već i dobili. Meni naravno ništa u sandućiću ![]() |
|
|
|
|
|
#74338 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Pa kaj nisu ukinuli subvencije na EV? |
|
|
|
|
|
|
#74339 | |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Možda se vozi po otvorenoj cesti/autoputu? Možda ima dva auta? ![]() Ja sa skodom napravim 13k, a sa cliom 6k. Škodu ne vozim na kratke relacije niti se s njom ne vučem po gradu.Možda šeraju platformu ali prostorno to nisu isti auti. ![]() Citiraj:
Baš tako. Održavati i voziti kak se dizel vozi...aka ne uzaludno po gradu nego autoceste/brze ceste. |
|
|
|
|
|
|
#74340 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj: