|
![]() |
#1891 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ne, ne. ZK izvadak ima tri dijela, list A, B , C. List C, tj kolokvijalno teretovnica u njemu se upisuju tereti na nekretnini, hipoteke,služnosti i slično. Zemljišnici u listu C (teretovnici) upisuju i negativnu zabilježbu, tj činjenicu da ne postoji uporabna dozvola za nekretninu. Uporabna govori da je zgrada prošla tehnički prijem ( pregled) i da je izgrađena u skladu sa građevinskom dozvolom. Zadnje izmijenjeno od: Colop. 03.07.2024. u 10:10. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1892 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uporabna dozola je najvažniji papir za neku kuću/zgradu. Svakako bi bilo dobro u vlasnički list ubaciti pozitivnu zabilježbu da objekt ima Uporabnu. To danas ide preko bilježnika. Baš sam to nekidan radio za jednu zgradu. Problem je bio što je zgrada 80-tih bila na k.č. X, a sada je to k.č. Y pa sam na Katastru morao izvaditi povijest k.č. da bi se vidjelo kako je od X postala Y. Ako je u pitanju starija zgrada, treba na Katastru izvaditi potvrdu da je sagrađena prije 1968.g. (imaju avionske snimke na kojima se to vidi), a onda Urbanizmu dati zahtjev za izdavanje Uporabne.
![]() |
#1893 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1895 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Brzopotezno pitanje ekipa. Imam jednu situaciju koju bih volio pojasniti, koliko je kućni broj nekretnine relevantan kod kupovine nekretnine? Naime, gledam za kupit nekretninu koja na katastru ima jedan broj (8), a na zk izvadku u prvom odjeljku posjedovnice gdje se navodi nekretnina je isti taj broj 8, dok pod vlastovnicom gdje je upisan vlasnik ima broj 10, lol. Također, na nekretnini je broj 10 fizički postavljen. Vlasništvo vlasnika je 1/1, uredno, sve se čini ok, (ima i kredit upisan od prije 4 godine, valjda ga ne bi dobio da je muljaža) i sam vlasnik kaže da su mijenjali brojeve jer se kuća prije njih rušila i gradila nova. Čudno mi je vidjeti na katastru da broejvi idu: 2,4,6, 6a, 10,... Pretpostavljam da brojevi nemaju nikakve veze s vlasništvom i ne znače ništa pri kupoprodaji, i da vjerojatno pušem na hladno, al gdje ću to drugdje provjeriti nego ovdje na forumu ![]()
![]() |
#1897 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nije direktna pomoć ali ovo ''Čudno mi je vidjeti na katastru da broejvi idu: 2,4,6, 6a, 10'' mogu objasnit sad kad sam tražio broj za svoju kuću, koja je prva na toj strani ulice, znači jedna jedina kuća na parnoj strani ulice, dobio sam broj 20, oni su procijenili da bi taj broj bio taman ako se ubuduće sve izgradi, tak da kraj mene može bit kuća broj 12 a ja 20, taj dio nije čudan
![]() |
#1898 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Nebitan je. Bitno je jedino tko je upisan kao vlasnik u zemljišnim knjigama, i da ti nekretninu stječeš od vlasnika. Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#1900 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kod mene dok nisu prenumerirali ulicu imao si kaos od brojeva, ono br. 6, a slijedeća br. 24. Znam jednu ulicu gdje imaš br. 9 od A do I i totalno su razbacane. Pa ti nađi 9F.
![]() |
#1901 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Pozdrav, kakvo je sad stanje po pitanju kamata i banaka za stambene kredite? Situacija mi je sljedeća. Imam stambeni kredit u Erste s kamatom 2,9%, glavnica je nešto otplaćena. Htio bi kupiti udio u drugoj nekretnini u kojoj sam suvlasnik, kupio bi dio kojim bi postao vlasnik 1/1. Znam da kamata više nema ispod 3%, ali ako je neko nedavno istraživao šta se nudi od stambenih kredita nek se javi. Od toga šta se vidi na netu, Wustenrot ima dosta dobru ponudu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1902 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
traži sastanak sa djelatnikom Erste banke koji ti je rješavao postojeći kredit, objasni situaciju i zatraži promjenu na ovom prvom kreditu (ako je to moguće, ovisi jel hipotekarni) tako da objediniš novi trošak sa starim. njima je u interesu da dobiju više kamata, tebi je u interesu da imaš jedan kredit, a ne dva. nakon što dobiješ (ako uopće pristanu na tako nešto) njihovu ponudu, usporedi to s troškom novog kredita u kojoj god banci, ali po zdravoj logici još jedan kredit mora biti skuplji ne samo zbog kamate, nego zbog svih ostalih popratnih troškova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1903 |
Premium
|
Mislio sam ići i svojoj osobnoj bankarici. Iako sam mislio ne uzet novi kredit da imam dva, već napravit reprogram, na staru glavnicu dodat taj novi dio za kupnju i imat jednu veću ratu, eventualno na veći broj godina. Kao osiguranje ću imat obje nekretnine čija vrijednost je duplo veća od glavnice potencijalnog novog kredita. Po meni izvedivo, ali obišao bi sve banke da vidim koja šta nudi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
U familiji imamo svi različite banke, erste, pbz, zaba, reiff.u Erste je uvijek ispalo povoljnije bilo.što nego najpovoljnije u ostalim. Nenamjenski u PBZ za klijente sa smanjenom kamatom koja je bila veća od istog u Erste. Ako i ima gdje povoljnije, uzmeš ponudu i pokažeš
![]() |
#1908 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Zadnje šta sam dobio za stambeni(04/24): 3.69% u ZABA Prije toga sam u Erste bio na par sastanaka i sa 4.20 je doslo do 4.09% i onda 3.99% s time sam dosao u ZABU i odmah su mi ponudili ovo..ocito su imali viska novaca u tom trenu.. Prijatelj otprilike u PBZ dobio 3.80%
![]() |
#1911 |
another brick in the wall
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Zaba 3.6% prije mjesec dana. Nazovi pro grupu i odmah će ti reči koliko mogu ispregovarati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Dodes s ponudom druge banke koja ima bolje uvjete i pitas sto mogu oni ponuditi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ne trebaš. Teško da če ti druga banka gdje nisi klijent ponuditi puno bolje od banke u kojoj si klijent, samo po tome zna biti 0.3-0.5% razlike kamate. Naravno, gledaju i tvoj "dosje", kakav si platiša kroz godine, zaduženost, minusi kartice, iznos mjesečne plaće. Tako da možeš dobiti i kamatu mimo redovnih ponuda. Najviše ovisi o tome kakvog imaš osobnog bankara.
![]() |
#1918 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
A hoce li ti to reci prije nego preneses sve kod njih, kakva je praksa? Jer mene je erste recimo razocarao, nude mi samo uvjete koje vec vidim na webu. S tim ne mogu nigdje nista traziti.
![]() |
![]() |
#1919 |
Premium
|
Pa meni je u biti bitinija stavka od kamate da na ovu jeftiniju nekretninu maknu hipoteku, jer mi ova skuplja pokriva sa svojom vrijednosti glavnicu novog kredita. Iako je s tim prvim kreditom kupljena ta jeftinija. Tražim kombinaciju xyz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Premium
Datum registracije: Oct 2009
|
Ja sam sve prebacio sa Erste na ZABA. Pisao sam gore, bez prebacivanja sam dobio dosta bolje uvjete, osim same kamate, i veću kreditnu sposobnost..otvorio račun u ZABA i tek kasnije prebacio primanja tamo..
![]() |
|
|