Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2023., 11:00   #65911
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Budem vidio kako će proći pioniri buljo i maca-ubica sa cc2 tj. koliko godina i km do zamjene kako bi vidio neki eventualni cost-benefit.
Meni je problem br 1 bio to što sam sa novim autom dobio ljetne koje ne bi sebi nikad kupio, a bome ni vozio ak ne moram, drugi set felgi nisam imao, trebam i TPMS ventile pa cijena sa svim tim ode u nebo. Daklem odmah novi zimski set guma, set felgi i matica (ak bi bile čeličane) i TPMS senzori, a na ljeto ljetne gume, dakle ode 1500€ bez jebemti.

A ovo sad mi je milina, ne ovisim o vremenu, o vulkanizerima koji imaju 2 put godišnje kaos, samo sjednem i idem

Cc2 po mokrom nije najbolja guma, odnosno to bi stavio kao najveći minus, ostalo sve je odlično i ljeto i snijeg. Ove godine sam morao ići po lijepom friškom i utabanom snijegu i po ledenoj cesti, dojam zime ko zimska.

Da biram opet bacio bi oko na gume koje su bolje po mokrom, ali i ostale karakteristike da su odlične, ak ne bi našao takvu (a vrlo vjerojatno ne bi) uzeo bi opet cc2.

Nadam se da će izbacit cc2+ ili cc3 do zamjene, te nek budu bolje po mokrom i TAKE MY MONEY.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 12:30   #65912
Inovator
Premium
Moj komp

Inovator's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Evo malo podataka o padu prodaje EV-a u Norv3skoj:
https://ofv.no/bilsalget/bilsalget-i-januar-2023
Inovator je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 13:21   #65913
mrva_zg
Premium
Moj komp

mrva_zg's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Ma takva matematika me ne zanima

Više me zanima da je guma bolja po mokrome nego na snijegu, što je ispalo da je Kinergy po testu kojeg sam linkao bolja po mokrom, a prednost CC2 je da je najbolja na snijegu.

Po snijegu ću se možda vozit 2-3x ako ću ići nekam na sanjkanje sa klincima.

Nemas onda sta razmisljat kupuj ih.
Neces se zaj..
Staro 18.02.2023., 13:47   #65914
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Ma takva matematika me ne zanima

Više me zanima da je guma bolja po mokrome nego na snijegu, što je ispalo da je Kinergy po testu kojeg sam linkao bolja po mokrom, a prednost CC2 je da je najbolja na snijegu.

Po snijegu ću se možda vozit 2-3x ako ću ići nekam na sanjkanje sa klincima.
Kinergy je odlična guma ali strašno brzo se troši. Potrošio sam ju u jednoj sezoni od 15 000. Sad sam uzeo Goodyear vector 4 seasons 3 gen.

Cross climate jedinicu sam imao prije kinergy i podjednake su mi, isto su otišle nakon jedne sezone od 15k
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 14:06   #65915
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
jao, a taman je mislio da je to to
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 14:20   #65916
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
E jbga sad 🤣

Neka procjena kilometraže će mi bit tipa 8kkm godišnje a i ne divljam sa dvoje malih klinaca iza.
Plus je vožnja po gradu.

Brojem da ću uzet tu Kinergy pa ćemo vidjeti.

Od 2.1 do danas sam napravio samo 450km
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 14:22   #65917
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
jao, a taman je mislio da je to to
🤣

Bicikl nije vozio kako treba pa znamo kako je to zavrsilo.

Sad pak ni auto. Vrijeme je za prodaju 😁
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2023., 16:41   #65918
Matebaron
Premium
Moj komp

Matebaron's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Kinergy je odlična guma ali strašno brzo se troši. Potrošio sam ju u jednoj sezoni od 15 000. Sad sam uzeo Goodyear vector 4 seasons 3 gen.

Cross climate jedinicu sam imao prije kinergy i podjednake su mi, isto su otišle nakon jedne sezone od 15k
I ja sam ove zime uzeo Vector 4 gen 3 najviše zato što bi trebale trajati duže od CC i Kinergy.
Staro 18.02.2023., 18:47   #65919
buljaka
Premium

Citiraj:
Autor Matebaron Pregled postova
I ja sam ove zime uzeo Vector 4 gen 3 najviše zato što bi trebale trajati duže od CC i Kinergy.
Time sam se i ja vodio ovaj puta. Javim rezultate, a možeš i ti 😂
Staro 18.02.2023., 18:59   #65920
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova

Koji auto i koliko teska noga?
Mora da se vozis ko manijak u ultra teskom autu jer moje cc2 nakon 18k i god dana ne izgledaju ni blizu potroseno. Bas cu izmjerit sutra dubinu pa napisem.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///

žmnpp
Staro 18.02.2023., 19:30   #65921
buljaka
Premium

Škoda Superb 2.0 TDI i Touran 2.0 TD
225 40 18 i 225 45 17.
Već godinama nemam uopće tešku nogu, ne tvrdim da je cc2 loš jer njega nisam probao ali prva verzija definitivno ne drži dugo

Krene se raspadati na stranama gazista.

Stavio je i ovdje na forumu netko sliku cc , moje su identično izgledale .

https://youtu.be/QWxlpH6qtHg

Nešto kao ove hankookoce

https://preview.redd.it/22k-miles-st...=webp&c5ac876e
Staro 18.02.2023., 19:53   #65922
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Da, ja sam pisao o tome na cc i cc+. Rekli su mi da ih je ubio makadam, pa sad ne znam ni sam vise. Pomirio sam se da traju 3 godine/30t km i bok. Vidjet cemo hoce li s cc2 biti drukcije
Staro 18.02.2023., 20:00   #65923
buljaka
Premium

Istini za volju i ja imam makadama svaki dan cca 1 km ako to išta znači...
Staro 18.02.2023., 23:39   #65924
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Mislim da smo otkrili problem
Zimske a ni cjelogodisnje ne vole makadam, pogotovo ostri.
Sad si zamislite +40 a vi sa tim specenim gumama po ostrom kamenju, odlaze ko kokice.

žmnpp
Staro 19.02.2023., 00:52   #65925
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Sad ste me

Kad idem na viksu imam ukupno 1.2km makadama.. to je barem jednom tjedno po ljeti.

Zurovec obećava asfalt već godinama al još ništa, sada su kanalizaciju proveli i zamijenili stupove od struje pa možda na red dođe i asfalt...
Izbori se bliže
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 01:12   #65926
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Mislim da sam prošao 38 tisuca i da nisam nit blizu 4mm limitera na CC+. To kaj se na bocnici događa (iako se meni nije trgali kao liku sa videa, samo su se proširili malo ti urezi na rubovima - također samo na prednjima) nisam osjetio u vožnji. No zvati to potrošenom gumom je pretjerano. Oštećena ili loše kvalitete ok, ali ovako se čini da ste nakon 15 000km došli na 2mm dubine šare...
Opet sam imao ovu zimu situaciju gdje sam mislio da su gume za baciti (klizanje kod starta i kočenja na prvi masni hladni dan ispod 0), čak naručio i nove (te Kinergy ), ali me dućan zeznuo i zavlačio, tako da sam sad i dalje na CC+ i vidim da i dalje drže jako dobro po suhom i mokrom, pogotovo sad kad je opet +15°C.

Iako, slikat ću Vam sutra gumu da vidite kaj se kod mene pojavilo. Ovi V po sredini više nisu svi iste debljine po radijusu, nego su se kao fužili, negdje malo skupili.
To nisam još nigdje vidio...
Staro 19.02.2023., 05:22   #65927
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor bigAdvance Pregled postova
Jasno mi je da je ovo online forum ali dajte neki minimum zdravog razuma pri postanju.
Citiraj:
Autor Inovator Pregled postova
Evo malo podataka o padu prodaje EV-a u Norv3skoj:
https://ofv.no/bilsalget/bilsalget-i-januar-2023

https://ofv-no.translate.goog/bilsal..._x_tr_pto=wapp

https://ofv-no.translate.goog/om-oss..._x_tr_pto=wapp

Mora da i ovo shell ili BP sponzoriraju.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
A ovo sad mi je milina, ne ovisim o vremenu, o vulkanizerima koji imaju 2 put godišnje kaos, samo sjednem i idem
To mi ne predstavlja problem. Pola sata mogu izdvojiti dva puta godišnje.

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Cc2 po mokrom nije najbolja guma, odnosno to bi stavio kao najveći minus, ostalo sve je odlično i ljeto i snijeg. Ove godine sam morao ići po lijepom friškom i utabanom snijegu i po ledenoj cesti, dojam zime ko zimska.
Realno ti više treba po mokrom nego po snijegu/ledu.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Da, ja sam pisao o tome na cc i cc+. Rekli su mi da ih je ubio makadam, pa sad ne znam ni sam vise. Pomirio sam se da traju 3 godine/30t km i bok. Vidjet cemo hoce li s cc2 biti drukcije
30t km i nije neka sreća....

Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 19.02.2023. u 07:40.
Hamm je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 08:41   #65928
DoxyTheCroat
Premium
Moj komp

DoxyTheCroat's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Citiraj:
Sad ste me

Kad idem na viksu imam ukupno 1.2km makadama.. to je barem jednom tjedno po ljeti.

Zurovec obećava asfalt već godinama al još ništa, sada su kanalizaciju proveli i zamijenili stupove od struje pa možda na red dođe i asfalt...
Izbori se bliže
Nemaju ti izbori veze.
Pogledaj Plan nabave Općine/Grada za 2023, ako je tamo, bude asfalta, ako nije nebude. Objavljen ti je na službenoj web stranici njihovoj.
DoxyTheCroat je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 09:43   #65929
strgani
Premium

strgani's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Koliko dugo (km) bi trebale trajati pločice kočione?

Napravio sam nekih 55tkm otkad sam ih zadnji put mjenjao, skupa s diskovima, čini mi se da trese pri kočenju, čuje se da cvile sve više i čini mi se da i slabije koče.

A što se tiče guma, imam michelin premacy vec 2god ljetne i kad sam ih skido jesenas skužio sam da su prednje od pogona potrošene muški, a zadnje skoro ništa...moram malo olakšat nogu

Zadnje izmijenjeno od: strgani. 19.02.2023. u 09:48.
strgani je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 09:44   #65930
bigAdvance
Premium
Moj komp

bigAdvance's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Jesi uopće pročitao taj prijevod? I dalje ne shvaćaš razliku između takvog članka i tvojeg "članka"?

Dakle informacije OFVa upravo potvrđuju što sam ti i naveo u ranijem postu - prodaja svih osobnih automobila je drastično pala, a ne samo električnih kako je navedeno u tvojem govnu od biased clickbait članka.

Udio prodaje električnih je i dalje preko 66%, taj podatak se nigdje ne navodi u tvojem članku nego se priča o "naglom padu i umiranju električnih vozila".
bigAdvance je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 10:01   #65931
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Mislim da sam prošao 38 tisuca i da nisam nit blizu 4mm limitera na CC+. To kaj se na bocnici događa (iako se meni nije trgali kao liku sa videa, samo su se proširili malo ti urezi na rubovima - također samo na prednjima) nisam osjetio u vožnji. No zvati to potrošenom gumom je pretjerano. Oštećena ili loše kvalitete ok, ali ovako se čini da ste nakon 15 000km došli na 2mm dubine šare...
Opet sam imao ovu zimu situaciju gdje sam mislio da su gume za baciti (klizanje kod starta i kočenja na prvi masni hladni dan ispod 0), čak naručio i nove (te Kinergy ), ali me dućan zeznuo i zavlačio, tako da sam sad i dalje na CC+ i vidim da i dalje drže jako dobro po suhom i mokrom, pogotovo sad kad je opet +15°C.

Iako, slikat ću Vam sutra gumu da vidite kaj se kod mene pojavilo. Ovi V po sredini više nisu svi iste debljine po radijusu, nego su se kao fužili, negdje malo skupili.
To nisam još nigdje vidio...
Meni su uz obavezno rotiranje i spur svake godine bile na 5-6mm, ugl profila je bilo vise nego dosta. Ubilo ih je vrijeme/broj sezona i vjerojatno tih ~200km makadama sto su vidjele. Uglavnom, CC+ montirane na jesen 2019, skinute na jesen 2022 sa malo manje od 30t km, bile su kuhane i pecene (plastificirane) i jos ostecene. A ta ostecenja su se desila tek u zadnjih 5-6mj koristenja.

Cisto sumnjam da bi me pustili na tehnickom s okrhnutim rubovima, nisam imao muda provjeravati.

Cim su krenuli slinavi uvjeti gume su mi bile na sve strane (ja sam u Puli, ovdje nemamo asfalt vrijedan tog imena). Kako sam stavio CC2 (10mj. 2022) tako vise nisam imao nijedno bjezanje auta po poznatim lokacijama. Masno, mokro, nista. Tek neki dan smo imali temp blizu nule, ali suho vrijeme pa nemam nista za prijaviti. Gume jos nisu u voznji osjetile nista hladnije od 1-2°C, takva nam je zima. Jos nisam izvadio ni jaknu iz ormara -.-
Staro 19.02.2023., 10:25   #65932
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor strgani Pregled postova
Koliko dugo (km) bi trebale trajati pločice kočione?

Napravio sam nekih 55tkm otkad sam ih zadnji put mjenjao, skupa s diskovima, čini mi se da trese pri kočenju, čuje se da cvile sve više i čini mi se da i slabije koče.

A što se tiče guma, imam michelin premacy vec 2god ljetne i kad sam ih skido jesenas skužio sam da su prednje od pogona potrošene muški, a zadnje skoro ništa...moram malo olakšat nogu
Ovisi o vrsti (težini) automobila, ručni mjenjač ili automatik pa imaš ili nemaš mogućnost kočenja motorom, da li voziš pretežno grad, otvorena cesta, autocesta... Također i o tome koliko si "ovisan" o kočnicama - u prometu vidim da pojedinci obavezno koče ispred svakog zavoja, voze s minimalnim razmakom od vozila ispred pa svaki čas pipaju kočnicu i sl...
Meni je većina vožnje otvorena cesta, kočnice koristim minimalno jer pratim promet i cestu ispred sebe, često kočim motorom, vožnja kroz zavoje s dodavanjem gasa a ne kočenje tak da mi diskovi i pločice traju 75-100tkm...
mamikulcic je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 10:31   #65933
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Unatoč zabrani, neke ICE aute će se moći kupiti i nakon 2035.g.
https://n1info.hr/auto/ove-benzince-...ja-stize-2035/
Staro 19.02.2023., 10:37   #65934
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
"Valja napomenuti da sve ove marke koriste benzinske motore, a oni će se i dalje moći kupovati i nakon 2035. godine, pod uvjetom da ste bogati."

obična raja će se trkat s konjima i kočijama
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 10:43   #65935
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Citiraj:
Jesi uopće pročitao taj prijevod?
Jesam.

Citiraj:
I dalje ne shvaćaš razliku između takvog članka i tvojeg "članka"?
Ne, čekam tebe da mi objasniš. Hvala ti što si to napravio iako smo se sloili da je članak od Nacionala (ne moj nego od Nacionala) crap.

Citiraj:
Dakle informacije OFVa upravo potvrđuju što sam ti i naveo u ranijem postu - prodaja svih osobnih automobila je drastično pala, a ne samo električnih kako je navedeno u tvojem govnu od biased clickbait članka.
Točno. Ali i veliki pad EV kod "ekolkoški" osvještenih scandinavica. Biti će zanimljivo pratiti do kraja godine kretanje prodaje EV kako će se ekonomska kriza "produbljivati".

Citiraj:
Udio prodaje električnih je i dalje preko 66%, taj podatak se nigdje ne navodi u tvojem članku nego se priča o "naglom padu i umiranju električnih vozila".
Točno. Tako piše u članku. I onaj članak nije moj nego od Nacionala.
Staro 19.02.2023., 10:50   #65936
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Unatoč zabrani, neke ICE aute će se moći kupiti i nakon 2035.g.
https://n1info.hr/auto/ove-benzince-...ja-stize-2035/
Klasika, cijela EV priča je postala farsa da se srednju klasu uvjeri kak im je i bus dobar, ili neka škatuljica s kojom nemreš doći od Zagreba do Zadra bez da na Macoli pojedeš dva janjca dok se napuni, a igračke za bogate će se i dalje standardno prodavat. Nek fino naprave VW1, VW2, VW3,… i nek svaka firma zasebno prodaje 999 auta godišnje a ovi kojima je do CO2 emisija nek idu s HŽ električnim vlakovima na more
Exomaniac je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 10:52   #65937
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Staro 19.02.2023., 10:58   #65938
John Creasy
Vocna iglica u mudante
Moj komp

John Creasy's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
idem u srijedu provozat se prema Istri, ima li kakva preporuka za neki dobar komad ceste s pogledom i laganu vožnju?
John Creasy je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2023., 11:06   #65939
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Lupoglav - Lanisce - Dane pa nazad u Brest i prema Buzetu. Cesta je okeish, ides 40-50 na sat, ali pogled je odlican. Ili Opatija - Pula starom cestom koja je odlicna, ali jurcas jer pratis promet i vidis ponesto mora. Ne znam kakav pogled trazis, sto ciljas?
Staro 19.02.2023., 11:18   #65940
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor John Creasy Pregled postova
idem u srijedu provozat se prema Istri, ima li kakva preporuka za neki dobar komad ceste s pogledom i laganu vožnju?
Totalno sam drugačiji tip vozača, ali Opatija-Pula uz more je apsolutno vrhunska cesta.

Idem do Novigrada za 2 tjedna pa ću probati preko Lupoglava kroz Buzet. Auto je na zimskima ali šta je tu je, suvozačica i tako ne tolerira neke bočne sile.
povratak će sigurno biti uz more.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na