|
|||||||||||
|
|
#56911 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Njihova ideja je auto, vozne karakteristike, infotainment im nije bitan. Vozio sam Giuliu i auto je stršan, zbilja. Nisam pratio kako stoji s pouzdanošću, ali nekako vjerujem da je kvalitetna. |
|
|
|
|
|
|
#56912 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
A nego što je nego flop? Preskup, premalo napravljenih primjeraka da bi utjecao na imidž Lexusa, i nedovoljno popularan da bi se natjecao sa ostalim top end autima. A na njegov razvoj je potrošeno valjda toliko novca da su mogli kupiti jedan cijeli drugi premium brend auta. Specifično su ga razvili da napravi buzz oko Lexusa kao brenda, i jel to napravio? Niti trunku. A pogledaj šta je recimo napravio Audi R8 za njihov brend? Razvikao ga je do besvijesti. Po čemu taj auto nije flop? |
|
|
|
|
|
#56913 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
LFA nije rađen da se na njemu zaradi nego da se vidi što Toyota može napraviti. Da su htjeli zaraditi, ne bi napravili samo 500 primjeraka već bi ih štancali kao Audi svoj R8. Financijski je sigurno bio flop, ali tehnološki nikako. Poznata je činjenica da je motor priča za sebe i da ga neki uvrštavaju među najbolje motore u toj klasi. U njegov je razvoj bila duboko uvučena i Yamaha.
|
|
|
#56914 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ali ne smije kostati ko Porsche Cayman kojeg je jos bolje za vozit. Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#56915 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
Mogao je i Audi napraviti R8 u manje komada, ali onda ne bi imao isti efekt. R8 je isto auto da pokaže što Audi može napraviti najbolje. Ali taj R8 možeš vidjeti u Berlinu, Parizu, Krakowu, pa kvragu, vjerojatno i u Zagrebu i možeš čuti kad zaturira motorom i reći, jbt to je auto i nakon toga bi možda i ti htio neki drugi Audi koji je jeftiniji. Sad svi znaju šta i Audi može napraviti kad vide R8 na cesti, na autoshowu gdje osjete taj auto, a ne sa stranica Toyota ili wikipedije. S 500 komada nećeš napraviti ništa jer taj auto nitko neće vidjet osim na nekolici autoshowova i par izložbenih primjeraka u salonima ako je bilo. 99.9% populacije će za taj auto čuti jedino na Wikipediji. Takve limitirane serije si mogu priuštiti Ferrari, Bugatti, Lotus, Aston Martin i slična imena koja su već brend i za koja se već zna što pokazuju. Sori, za mene će bilo koji takav auto biti i ostati flop, jer nitko živ (i prosječan čovjek) zbog tog auta nije rekao “Hm, vidi, ova Toyota zna napraviti heben auto, a ne samo one kamione za teroriste i gradske aute.” I sam si napisao da je to auto rađen da pokaže što Toyota zna. A za taj auto znamo mi tu u automobilističkoj temi i još ostali fanovi auta. To za mene nikako nije uspjeh kad preko 90% ljudi za taj auto nikad nije ni čulo. |
|
|
|
|
|
|
#56916 | ||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Financijski LFA je flop. Auto je dosao na trziste cca deset godina prekasno jer su ga stalno doradivali. I kad je napokon stigao na trziste modeli s kojima se trebao natjecati su vec bili debelo na zalasku i oteli dio kolaca. FFS jos uvijek ima neprodanih primjeraka po salonima. Tehnoloski je auto dragulj, i poanta je bila pokazat da mogu napravit sportski auto. A vezano za Yamahu, pa Yamaha je suradivala na gro motora za Toyotu/Lexus. Uz taj iz LFA jedan od mozda poznatijih je V8 u ISF ali bilo ih je dosta i za manje razvikane modele. https://mag.lexus.co.uk/lexus-lfa-timeline/
|
|
|
|
#56917 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2018
|
Citiraj:
A 4.8 V10 lexusov/yamahin je nešto posebno, meni draži od 5.7 V10 iz Carrere GT. Morali su ugraditi digitalni okretomjer, jer analogni ne bi mogao kazaljku tako brzo pomicati kako se taj motor može zavrtitit. U manje od sekunde od podruma pa do 9500 okretaja. Lexus claimed their engine could rev from idle to its redline in 0.6 seconds and an analog tachometer needle could not accurately track the LFA's changes in engine speeds. Zato što je flop ljudi su se prije niti 2 mjeseca trgali za LFA nurburgring edition na aukciji za cijenu Bugatti-a. Cijene im rastu kao Bitkonju. |
|
|
|
|
|
|
#56918 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Ostatak navedenih ne. Propadali su nekoliko puta da ne kazem da nisu bili profitabilni. Inace svatko tko je netko u auto svijetu dobro zna sto je LFA. A mislim i da se i obican covjek dvaput okrene za recimo LC500
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 04.10.2021. u 20:18. |
|
|
|
|
|
|
#56920 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
#56922 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
|
|
|
|
#56923 |
|
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Nema, pošalji mail na info@, reci da ti je ekipa sa Crotuneda preporučila pa nabaci kakav popust |
|
|
|
|
|
#56924 | |
|
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
ma muči me ide mi dimenzija ili 215 55 17 ili 225 45 17, a to će mi izgledat nakardano jer će bit lufta između blatobrana i gume + šira guma, a za zimu. Specifična dimenzija, naravno odmah i skuplja pa da vidim šta se nudi. hvala
|
|
|
|
#56925 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Tako meni na Renaultu...prije Lagunu imao , sad Kadjara. Najskuplje dimenzije ima...kad se sjetim za Lagunu kad sam kupio 18" felge,gume 225/45R18 me izule iz cipela. Sad na Kadjaru imam 19" i 18",dva seta guma uzeo odmah s autom,18" felge mi ostale od Lagune...još nisam gledao cijenu guma,me usudim se. |
|
|
|
|
|
#56926 |
|
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
sviranje kurcu te posbene dimenzije, šta kažeš izuvanje, a onda će ti netko reć šta se kurčiš voziš takav auto, kupi golfa duju i vozi trinajstice na njemu ladno. šala mala, nisam stručan po tim gumama, ali kažem, ne bi volio ako ne moram ić na 225 45 jer te nisu njegove tvornički, a da su jeftinije od 215 55 17 jesu koje proizvođače preporučate ako maknemo bridge, goodyear, pirreli i michelin...dakle pričamo o srednji rang, bez kineza hilfiya double coin itd? semperit? uniroyal sam vozio na audiju, doduše ljetne, top gume bile. Nexen svi hvale, meni nezz
|
|
|
#56929 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Ali generalno Vredestein, Hankook, Nexen, s time da je Vredestein tu najbolji, ali i najskuplji (bar bio kad sam ja gledao). Sent from my SM-G996B using Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#56931 | |
|
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Nije mi bas jasna kupovina auta bez da i troskovi guma budu u nekoj racunici… Ako su i dosle sa rabljenim autom fino prodas te i kupis kaj mozes servisirat. Ili ja imam krivi stav jbg ![]()
|
|
|
|
#56933 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Auto ljepše izgleda na 19" gumama nego na 17" ![]() Kupiš auto sa 19" gumama i onda nemaš 200€ po gumi jednom u 2 godine? Koji q si onda uopće kupovao takav auto? Svi bi vozili premium klasu sve dok ne skontaju da je osiguranje premium cifra, da je servis premuim cifra, da cucla gorivo k'o lud,... A neki ni tada to ne skontaju.
|
|
|
#56934 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Donekle podrzavam ovo, ali ja tih 18" nekako danas postalo standard kod auta srednje i vise srednje klase. Jos se sjecam kad sam na w124 stavio 16" felge i nisam se mogao nacuditi kolike su. Sada mi F11 na 18" izgleda nekako siromasno, tj. blatobran izgleda prazan. |
|
|
|
|
|
|
#56935 | |
|
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Zato što se svaki dan kad izađem iz auta okrenem da vidim kako izgleda i mogu rec da na 17" izgleda bomba ![]()
|
|
|
|
#56937 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Apsolutni promjer kotaca (felga+guma) se je dobrano povecao, sto pozitivno utjece na komfor. Tih ludih 20" na scenicu je 721mm promjera, od cega je 107mm guma vs samo 632mm jedne "obicne" 205/55R16, gdje ima 112mm gume |
|
|
|
|
|
#56938 | ||
|
Moderator
|
Citiraj:
![]() Meni je 17'' bilo savršeno za E36, na E90 mi je to recimo 18''. Citiraj:
Ali i sigurnost. Veća felga (promjerom) može udomiti veće kočnice.
|
|
|
|
#56939 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Imao 16 original, pa 17, i sad 18, a zadnji auto najmanje sportski, tak da... Ne kužim samo pored rege i kilometara, kako su nekome gume tako teška stavka u novčaniku? Nisam štedio na gumama nikad, niti ću i sada. Samo razvijanjem cjelogodišnjih su mi postale opcija, jer naprosto bacim 2 seta s preko pola života ripni (obično oko 5-6mm). Zimu ću pregurat na poštenim kišnim ljetnima, ako se pokaže ok, neću cjelogodišnje niti razmatrat. Financijski računica 16 dva seta i jedan 18 mi je maltene ista. Prvi sam za zimske gume, ali kada bi vidjele išta snijega.
|
|
|
#56940 |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
koliko znam, nije tu samo pitanje snijega, nego zbog niskih temperatura koje mogu utjecati na svojstva gume, zato i trebaju zimske.. ovdje u sl. brodu već godianama nije bilo snijega kako spada, ali svejedno ću uzeti zimske i to dimenzije 215 45 17.. pogledat ću testove koje su najbolje i to je to.. pretpostavljam da će biti continental winter TS860 ili koja je već oznaka.. |
|
|
|
![]() |
|
|