|
![]() |
#54272 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54273 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam kakav mu je servis u RI jer uglavnom svi spominju ZG. Znam samo da mu je u RI stalno gužva u servisu. Nedavno sam prolazio i vidio nekakvu čudnu 3-ku na parkingu. Pogledam malo bolje, a naprijed stoji AC Schnitzer amblem.
![]() |
#54274 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Razmišljo sam da odem do vulkanizera da maknem katalizatore sa grandeura (v6, 3.3l atmosferac) da dobijem malo bolji zvuk, a pošto mi je plin ugrađen ne idem na kontrolu plinova kod tehničkog, što mislite o tome? Također, dal se dobije koji kw s micanjem katalizatora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#54275 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
https://automobili.hr/novosti/zaniml...vvZM4cvwEGvlHo haha šta reći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54276 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Tipičan flejmerski članak u njegovom stilu. Uspoređuje dva branda koji su nekad davno imali neke dodirne točke, a danas imaju dijametralno suprotnu filozofiju. Sad na stranu ukus... Jedni štancaju konfekciju koja pokriva zahtjeve apsolutno svakog kupca, a drugi se drže nekakve ekskluzivnosti s 2 modela i 3 paketa opreme. BMW u EU - 2019 / 2020 - 825.000 / 673.700 prodanih komada Alfa u EU - 2019 / 2020 - 54.300 / 35.700 prodanih komada Nema kategorije u kojoj danas možeš spomenuti ova dva branda u istoj rečenici. Konfekcija danas plaća račune, jbg. Ne znam s čim bih uopće danas Alfu usporedio. Svi "ekskluzivni" ogranci velikih brandova kao Genesis, Lexus, Infiniti, pa čak i DS...svi imaju širu ponudu od Alfe. Cupra, koja kao brand postoji praktički od jučer ima širu ponudu od Alfe ![]() Respekt Alfi, Giulia je stvarno dobar auto (dobar u smislu bacanja osmijeha na lice). Imam dvojicu frendova s Giuliama, jedan s običnom Sprint, drugi s Veloce TI. Obojica zadovoljna, sa smiješkom im mijenjaju gume i idu po servisima, ali nijedan je ne bi mijenjao za nešto drugo. Dok se ima love za financirati gušt, zašto ne. Slažem se, još nisam pročitao jedan njegov objektivan tekst
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 08.04.2021. u 12:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54277 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Pa ima dosta BMW-a po Istri i Kvarneru, a oni su jedino ovlašteni servis. Osim ako nećeš u Italiju ili u Sloveniju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54278 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Gluhak da mu nije mame ne bi pisao ni na WC papiru. Mamica je molila okolo da sinu netko da poslic A tekstovi su mu glupi do bola. Ne sjećam se niti jednog normalnog teksta gdje nije nametao svoje mutave stavove i pokušavao nametnuti svoje istine |
![]() |
![]() |
![]() |
#54279 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
![]() |
#54280 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
I za VW su slovenci bolji. Frendu na golfu7 otišlo na dsgu nešto, u Puli rekli 36000kn, u Slo sredio za 10000 jer nije sve trebalo.mijenjat. Naši samo da uvale što više kad je neki kvar. Čast izuzecima Zadnje izmijenjeno od: spawn. 08.04.2021. u 13:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54281 |
Premium spammer
Datum registracije: Aug 2010
|
eh sluzbeni servis kod nas... Imam ponudu na stolu za servis, oboje sluzbeni, identicni dijelovi se mijenjaju ofc. HR: ~870 eu DE: ~825 eu Kako ako je satnica u DE ~138 eu s pdvom, a u HR ~33 eu s pdvom ? da vidimo dijelove: de ~616 eu hr ~778 eu S tim da su u DE racunali 1.5h za rad, a u HR 2.6h |
![]() |
![]() |
![]() |
#54282 |
Premium
|
Čudno mi to nešto. Susjed za insigniu u Austriji veliki servis -trazili ga 1400 eura. U Osijeku napravio isto u ovlaštenom za 1100 eura. Satnica na ponudama ista jer je normativi od tvornice, dijelovi dosta slično, razlika u PDV ali rad je dosta jeftiniji kod nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#54283 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Kakav to veliki servis košta 1000+ €? Ko to uopšte plati (a da ne plaća sa državnih jasli)? Veliki servis kod normalnog servisera za modernog diezalaša ne košta više od 500€ (neračunajući BMW sranja ![]() Baš moram pogledati ukupnu cijenu velikog servisa za svoju octaviu iz 2016. 2.0TDI, ali mislim da da je bilo oko 400€, sve sa uljem i filterima. Ja sva vozila vozim kod kolege koji je inače ovlašteni prodavac i serviser FCA grupacije. On nabavlja dijelove, ne donosim ih ja. Da, upoznali smo se prije 10+ godina kad sam vozio Punta. ![]()
![]() |
#54284 |
Premium
|
Veliki servis sa zamjenom lanca |
![]() |
![]() |
![]() |
#54285 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo jedna za sve stovatelje SUV-ova ![]() ![]() Citiraj:
![]() A o zvuku tih BMW-a da ne pocinjem, to retardirano podrigivanje iz aupuha je vjerojatno najiritantniji moguci zvuk koji mozes generirat ali eto, ekipa to pusi.
![]() |
![]() |
#54286 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54287 |
Moderator
|
Ma tu isto ekipa na 328i (to je ovdje najjeftinija verzija) stavlja te mape za Anti-lag (podrigivanje). Iritantni su u vrazju mater. Jedino sto mi se svida je to sto si majmuni time unistavaju auto pa eto bar neka utjeha ![]() Timater, E39 M5 za $200k ![]() ![]() Napokon posteno pranje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 09.04.2021. u 06:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54289 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54290 | |
Premium spammer
|
Citiraj:
Moj je pao kad me naguzilo na krizanju, kvragu i vozaci koji tipkaju po mob dok voze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54291 | |
Premium
Datum registracije: May 2009
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: danex. 09.04.2021. u 15:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54292 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() I ja sam dva puta mjenjao zadnji branik. Oba puta isto, lagano se zaustavljam u gradu na semafor i bum u guzicu. Inace ja sam totalno atipicini BMW vozac. Drzim uvijek razmak od vozila ispred i maksimalno izbjegavam nagla kocenja u voznji al nemozes protiv budala. Prvi put zenska u nekoj fiesti kao zaplele joj se japanke pod pedalama (tipkala je po facebooku garant) a drugi put neki sivonja u BMW-u ![]() Srecom steta je bila minimalna oba puta, samo branik se mjenjao. U ovlastenom svaki put 1100 EUR ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54293 | |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Citiraj:
zakljucak: drzi manji razmak ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54295 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Jedino sto mi fali su sportska sjedala a njih naci a da nisu poderana ili neispravna je dosta tesko. Citiraj:
Fino izgleda autic. Da ovdje je recimo iDrive u pre PCI modelima gotovo nepostojeci, mada mi ne fali jer sam ga koristio u E70 X5 i meni je barem nekako dosta spor, a i znam da se dosta ljudi buni oko toga. ali izgleda bolje ![]() Svida mi se kod tvog sto ima sport paket, ta su sjedala dosta udobnija mada iskreno i ova moja su u odnosu na Priuse koje vozim na poslu cisto savrsenstvo ![]() ![]() Iskreno taj sam E90 uzeo skroz neplanirano jer mi je uletio ko budali samar. Ono dobio sam ga prakticki za dzabe jer ga je prijasnji vlasnih posve zanemario i odradio sam dosta toga na njemu. Ekipa tu zna jer sam bacao fotke. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Inace ovaj mi je i dalje drazi, mada sam ga prodao i zao mi je jer je auto bio full original, original kilometri (da prodao sam ga sa skoro 380k na satu) svi paneli original sa VIN naljepnicama. A dobio sam ga za $800 jer je, kao i ovaj E90, bio zanemaren i nevozen preko pola godine. E za taj auto bi bilo zakon da je bio maualac jer je ona GM getriba preduga i spora. Kad sam ga slozio zena i ja smo otisli njime na 10k km roadtrip iz Vancouvera u L.A /Vegas i nazad. Ni da bi stucnuo. Ekipa je rekla da sam lud ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovo iskreno pali, bar se ekipa prestane gurat ispred tebe ![]()
![]() |
![]() |
#54296 |
Banned
Datum registracije: Dec 2020
|
Pa ja se znam scimati jer ono očekivam da će ovaj ispred mene još otic naprijed na kočenju, a on stane da mogu dva manja auta izmedju stat. Ali zato su tu 255 slape i zdrave kočnice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#54297 | ||
Premium spammer
|
Citiraj:
![]() Kod mene je vise od "samo branika". Ovom sto se zaletio u mene je probilo sve to bloka motora. Kiler postao palacinka a zupcanici od remenja popucali. A meni ispod branika sve zgnijecilo... Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#54298 | |
Moderator
|
Citiraj:
E9x 330i (N52) je ujedno i zadnji n/a sestak. Kasnije svi imaju fen. N52 kad se srede musice radi savrseno. Mada iskreno skoro sam uzeo E90 335i LCI pred koji tjedan. Sport paket, 16x k km. Lik ga je doslovce dao za $5500. Prodao ga isti dan. Nisam ni stigo doc vidit ga lol. Mada nekako mi je atmosferac drazi.
![]() |
![]() |
#54299 |
Premium
|
E90 335 je vruca roba jer se lako rade prerade i nije daleko od M3 po performansama. E90 M3 je dosta zahtjevan sa tim V8 motorom za odrzavanje da ne kazem skup ![]() Ovo sto kazes ako je bio sa stvarnim kilometrima i ne modificiran onda nije ni cudo da je otisao isti dan pogotovo za te novce pa to je cifra za 320 ![]() Sto se tice ovih mojih sjedala. Misljenja su podjeljena. Nekima koji su sjeli u moj auto nisu prestajali zanovjetat kako im je neudobno. Meni su to jedna od najboljih sjedala ikad na autu. Koza na bokovima a tkanina dole. Vrlo lako za odrzavanje i meni fantasticno udobna. Podesavaju se u svim mogucim zamislivim smjerovima i bocnice se isto daju podesavat ako zelis da te vise stisnu ili manje ako si over 100 kg kao ovi sto su mi zanovjetali ![]() Samo cu reci na nekim novijim autima poput Mazda 6 top revolution opremi su sjedala blagi uzas. Kao da na dasci sam sjedio. Nemoguce je bilo izdrzat put Bratislava-Rijeka, guzica doslovno trne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54300 |
Moderator
|
335i sedan ovdje ide za oko 8k. Znam, zato sam ga i htio uzet ali eto, otelo ga ![]() Da se N54 nasvirat ali ima problema. Mjenjat ces injektore i svjecice na dobar dan. Vanos isto radi probleme ko na svakom BMW-u, pisa ulje isto tak. Ali gle, ovdje je dobar 335i sedan oko 8-9k, dobar M3 sedan je oko 30k. ![]()
![]() |
|
|