|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
stara kanta - problem
pokušavam složiti stariji komp. i kod uključenja dobim ovo: (moram napomenuti da su postavke u biosima totalno sje...) PhoenixBIOS Version 4.04 Copyright 1985-1994 Phoenix Tehnologies Ltd. UMC 8880 PCI/ISA Ver.2.1 Dec 8, 94 CPU = AMD DX4 100Mhz 00000640K System RAM Passed 0015360K Extended RAM Passed 0256K Cache SRAM Passed System BIOS shadowed Video BIOS shadowed Autotyping adapter 0 Master: No Drive Detected Autotyping adapter 0 Slave: No Drive Detected Autotyping adapter 1 Master: OK Autotyping adapter 0 Slave: No Drive Detected Failure Fixed Disk 0 Press "F1" to resume, "DEL" to SETUP PRITISNEM JA F1 i dobim ovo : CPU: 100 Mhz AMD DX4 System ROM: F78C - FFFF Coprecessor: Installed BIOS Date: 01/24/95 System RAM : 640 Kb COM Ports : 03F8 , 02FB Extended RAM : 15360 Kb LPT Ports : 0378 Shadow RAM : 384 Kb Display Type : EGA - VGA Cache : 256 Kb Hard Disk 0 : 0 Mb Disketta A : 1.44 MB Hard Disk 1 : 0 Mb Disketta B : 1.44 Mb Hard Disk 2 : 1286 Mb Hard Disk 3 :0 Mb (Operating system not found) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Re: stara kanta - problem
Citiraj:
![]() U svakom slučaju pokreni ga sa flopy diskete pa "Scandisk" da vidiš šta će ti reć. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ma kakvi windowsi, šta ne vidiš da je to 100MHz ![]() Najbolje bi bilo da staviš Win 95 jer je ipak 16MB RAMa pre malo za 98icu, ili 3.1(1) da staviš još najbolje... A za šta će ti ta kanta. Sa tim ni na net ne možeš jedino ako nabaviš neki stari hardware-ski modem
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
win su gore. imam jedan hard gdje je 98, a na drugom je 95. ali problem je taj da biosi upće ne prepoznaju hard. dobim ovo Hard Disk 0 : 0 Mb Disketta A : 1.44 MB Hard Disk 1 : 0 Mb Disketta B : 1.44 Mb Hard Disk 2 : 1286 Mb Hard Disk 3 :0 Mb - a mene zanima što ovo znači : System BIOS shadowed Video BIOS shadowed Autotyping adapter 0 Master: No Drive Detected Autotyping adapter 0 Slave: No Drive Detected Autotyping adapter 1 Master: OK Autotyping adapter 0 Slave: No Drive Detected Failure Fixed Disk 0 - šta bi trebao napraviti da mi se biosi vrate, recimo na tvorničke postavke, jer je tamo sve sjeb.... inače sam već jednu takvu kantu složio i služi mi isključivo za zajebanciju, kužiš ono; "šta bi bilo ako napravim ovo, šta bi bilo da ovo spojim tu, itd." |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
a kako su ti windowsi opce dospili na te hardove?
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
instalirao sam s te druge kante. a kako poštima ti bios, možda je tamo kakva greška |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kak ne prepoznaje hard? A šta je onda ovo: Hard Disk 2 : 1286 Mb
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ali zašto onda samo na tome ostane, ne diže se win. ja mislim da je greška u biosima, ajde pročitaj moju prvu poruku |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Prebaci disk sa sekundarnog na primarni IDE kanal i u BIOS-u namjesti da se boota s diska HDD-0 ili šta već imaš.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
a gdje da vratim postavke u BIOS-u na staro jer je sve pomješno, a na matično nemogu naći bateriju ili je nema ....?! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
A zašt bi ih vraćao na staro? Ući u BIOS (F1, F2, F10, DEL, SPACE,...) i promjeni boot sekvencu. Ak baš oćeš resetirat BIOS, vidi šta piše pored svakog jumpera na ploči i traži clear CMOS, CCMOS,...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
ja ću probati sutra slikati, matičnu, i ostalo. pa ti to pošaljem na pm. da ne gnjavimo ostale s time. može? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() black reče ti "instalirao sam s te druge kante" !? Koje ? Koja matična , proc itd ?? Pa nema šanse da se 98 digne na taj način - to bi bilo kao da ja svoj hard odnesem kod nekog sa sis-ovim čipsetom i probam dić windowse - alo ? Možda bi i uspio , moram to jednom probat... ![]() Ubaci ti fino flopy , restart i "fdisk" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|