Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2020., 14:54   #47431
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Ovo je problem:
"Stoput smo naglašavali kako je neshvatljivo i nacionalno štetno da imamo enormna davanja za nove sigurne automobile, u ukupnom iznosu i do 100 posto tvorničke cijene (od troškova prijevoza i prodajne marže država već ubire poreze, a na to se ‘nadograđuju’ PDV pa PPMV i na kraju potpuno nelogični posebni godišnji porez na vozila stara do 10 godina), a da se za ekstremno opasna, pogibeljna stara vozila plaćaju minimalni porezi i davanja! Pa tko je tu lud?!"
Balavci u autu od 2k eura glume frajere a dno dna su skoro u pravilu, meni osobno ne smeta to, već samo da ne nastrada onaj tko nije kriv, drugi sudionici u prometu i suvozači. Gledam po sebi, da izgubim život zbog takvog primjerka australopithecusa ( usput se ispričavam afričkim precima za usporedbu ), strašno nešto kada čovjek razmisli.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 15:51   #47432
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ali ono što se NE može, je imati zadnji pogon i ljetne gume. Ne, ne i ne....
A prednji pogon sa 200ks i ljetne gume moze ? Pa to je jos manje upravljivo kad ti kotaci s kojima skreces proiklizavaju ko ludi, volan ko u putar, vrtis a nista se ne dogdja i auto samo klize preko nosa kod svakog skretanja.

Dajte ljudi nemojte nasjedati na kvazi novinarske price i budalastine (oni su tu da nabriju ljude na Audi, BMW, Mercedes i ostale skuplje aute tako da narod udje on unu zonu "tatinih sinova"...).
Vozio sam dugo godina auto sa prednjim pogonom i 156KS u 1000kg (tada jos nisu bile obavezne zimska oprema na nacin kao sada niti je bilo vezano za neki datum i slicno).
Ja nisam mogo izaci sa parkinga kad padnje 10cm snijega ili kisica pa se smrzne cesta. Znaci ujutro krenem na posao i ljuljam/cimam se u sjedalu/autu 10 minuta da se izvucem s parkinga ili zicam nekog da me malo pogura ako nisam namontirao zimske gume.
Svaki zavoj/raskrizje sa imalo vise gas auto ode ravno/understtera bocno ide na sve strane (sreca pa sam radio vecinom nocne kad je grad bio pust pa sma mogo vozit kolko god sma polako htio bez d ami iko trubi i obailazi me u to gluvo nocno-zimsko doba).
Znaci nije me spasavao nikakv prednji pogon ako pretjerams s gasom, tak je svejedno bilo bilo je nevozljivo jer kad god si dotako gas auto je proklizao. Jednostanvo je imao puno snage/malo kila.

Znaci poanta je u snazi/kilazi auta ,kvaliteti te vrsti guma i naravno u MOZGU onoga koji vozi da se suzdrzi od naglog dodavanja gasa i da zna da konrrolirat auto i da sto bolje predviodi sta ce se dogodit (a to sa 19godian nemoze predvidit jer nema jos dovoljno iskustva, narociti ako nema ni vozacku).
Taj E39 je sigurno imao ASC ili DSC (zavisno od godista) tkao da ako si vozio polako i smireno mogo je bez problema proci uvjete koji su bili neki dan na cesti, nema snijega i nije bilo nesto ekstra hlando -4 do -5c. Prosao sam tom cestom stotinama puta (mozda i tisucama jer sam tom cesotm iskao na posao i sposla 4 godine) i tu gdje je on izletio stvarno trebas biti lud na gasu/brzini da se to dogodi (da je isao dolje nize jedno 300 metara i izletio u onom zaovju kod Remize ispod podvoznjaka to bi jos mogo razumit ako prebrzo udje su zavoj na kliskoj cesti).
Naranvo da je cesta u takvim uvjetima skliska ali skliska je i za prednji pogon a kamo li za nekog BEZ vozacke u alkoholiziranom stanju.

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 05.01.2020. u 15:57.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 16:38   #47433
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
A prednji pogon sa 200ks i ljetne gume moze ? Pa to je jos manje upravljivo kad ti kotaci s kojima skreces proiklizavaju ko ludi, volan ko u putar, vrtis a nista se ne dogdja i auto samo klize preko nosa kod svakog skretanja.

Dajte ljudi nemojte nasjedati na kvazi novinarske price i budalastine (oni su tu da nabriju ljude na Audi, BMW, Mercedes i ostale skuplje aute tako da narod udje on unu zonu "tatinih sinova"...).
Vozio sam dugo godina auto sa prednjim pogonom i 156KS u 1000kg (tada jos nisu bile obavezne zimska oprema na nacin kao sada niti je bilo vezano za neki datum i slicno).
Ja nisam mogo izaci sa parkinga kad padnje 10cm snijega ili kisica pa se smrzne cesta. Znaci ujutro krenem na posao i ljuljam/cimam se u sjedalu/autu 10 minuta da se izvucem s parkinga ili zicam nekog da me malo pogura ako nisam namontirao zimske gume.
Svaki zavoj/raskrizje sa imalo vise gas auto ode ravno/understtera bocno ide na sve strane (sreca pa sam radio vecinom nocne kad je grad bio pust pa sma mogo vozit kolko god sma polako htio bez d ami iko trubi i obailazi me u to gluvo nocno-zimsko doba).
Znaci nije me spasavao nikakv prednji pogon ako pretjerams s gasom, tak je svejedno bilo bilo je nevozljivo jer kad god si dotako gas auto je proklizao. Jednostanvo je imao puno snage/malo kila.

Znaci poanta je u snazi/kilazi auta ,kvaliteti te vrsti guma i naravno u MOZGU onoga koji vozi da se suzdrzi od naglog dodavanja gasa i da zna da konrrolirat auto i da sto bolje predviodi sta ce se dogodit (a to sa 19godian nemoze predvidit jer nema jos dovoljno iskustva, narociti ako nema ni vozacku).
Taj E39 je sigurno imao ASC ili DSC (zavisno od godista) tkao da ako si vozio polako i smireno mogo je bez problema proci uvjete koji su bili neki dan na cesti, nema snijega i nije bilo nesto ekstra hlando -4 do -5c. Prosao sam tom cestom stotinama puta (mozda i tisucama jer sam tom cesotm iskao na posao i sposla 4 godine) i tu gdje je on izletio stvarno trebas biti lud na gasu/brzini da se to dogodi (da je isao dolje nize jedno 300 metara i izletio u onom zaovju kod Remize ispod podvoznjaka to bi jos mogo razumit ako prebrzo udje su zavoj na kliskoj cesti).
Naranvo da je cesta u takvim uvjetima skliska ali skliska je i za prednji pogon a kamo li za nekog BEZ vozacke u alkoholiziranom stanju.
Vidim po cijelom textu da nisi vozio zadnji pogon. Oversteer je puno opasniji od understeers, pogibeljniji iz razloga sto kad se dogodi, kao prosjecan / neiskusan vozac ne mozes apsolutno nista napraviti, zavrtis se nekontrolirano i ko na ruletu si.. kamo ce te odnijeti nemas blage veze.

Understeer je puno blazi oblik jer a) udariti ces prednjim dijelom u prepreku, minimalna je sansa da ces se bocno zabiti u drvo / stup i omotati, iako je na zalost i to moguce (Silvester Sbolcki i suputnici RIP).

b) imas jos kakvu takvu kontrolu, rucnu npr

Ja sam kao mlad vozac prvi auto imao zadnji pogon. Srecom tad sam jos bio pametan.. kad me lupio "zakasnjeli kretenizam" sam srecom imao prednji pogon.

Ali summa summarum mog posta je da je zadnji pogon puno vise osjetljiv na lose gume nego prednji. Ne kazem da su prednjem gume nebitne, nego da je puno manje opasno odsklizati u ogradu nego se nekontrolirano izvrtiti, pa da te neka nakupina snijega ili rinzol katapultiraju.
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 17:02   #47434
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Ne, nije, samo vozi F30 330d bez xdrive-a.

Ako je netko kvalificiran za reći koju o zadnjem pogonu ovdje, onda je to Lewis.

Edit: no generalno se slažem, oversteer u rukama amatera (myself included, nakon 20 godina vozačkog staža) je puno opasniji od understeera.

Zadnje izmijenjeno od: Garro. 05.01.2020. u 17:10.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 17:11   #47435
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Ne, nije, samo vozi F30 330d bez xdrive-a.

Ako je netko kvalificiran za reći koju o zadnjem pogonu ovdje, onda je to Lewis.
Vozim i ja 430d sa zadnjim, 95% vremena ECO pro mode i comfort.
Nema problema nikakvih.
Tako da ne stoji ona da je auto kriv, pogon i snaga.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	bvdf.jpg‎
Views:	267
Size:	1.70 MB
ID:	21832  
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 17:21   #47436
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Vidim po cijelom textu da nisi vozio zadnji pogon....
Ehhh sta da ti kazem a da se ne naljutis (nije mi namjera).
Ali definitvno mozes zamjeniti vidovitog Milana ako tako dobro "vidis" preko tipkovnice (NHF ali dobro si me nasmijao). Sta da ti kazem nego "omasio si ceo fudbal" .

Ne da sam vozio, nego vozim zadnjih 13 godina zadnji pogon redovito i svi odreda 150+ KS a usput i dan danas redovito vozim zenin auto i jos par od bivse firme svi odreda slabiji motori sa prednjim pogonom (70-130 KS).
Jedini spas je sto nijedan od tih prednjopogonasa nema snage da proklize "posteno" pa proklizava slabije pa imas lazni osjecaj da je sigurniji jer mu treba 10-15 sec do 100 pa i nagli pritisak papucice gasa ne radi bas neku "stetu" .

Probaj prednji pogon sa 200KS i ljetne gume pa se provozja po zavojima/ledenim cestama malo brze (najbolje ako imas negdje neki parking/poligon/pistu poput Micevca i slicno pa je sigurnije, nikako to nije preproucljico probavati na gradskim cestama ofc - ali to svi znamo ?)

Sto se tice onog djela gdje mi objasnjavas sto je overster koji se nemoze kontorlirati jer neznas kud se auto krece reko bit i da je oversteer lakse iskontorlirati nego understeer jer jos uvijek imas kakvu taku kontorolu nad volanom i mozes ga zabaciti nazad ako ZNAS sta radis jer kontrom volana i gasom mozes vratit rep ili ga prebacit na drugu stranu dok kod prendjeg pogona volan upravlja sa pogondskim kotacim koji trneutno klize bocno i kontrolole uopce nema (rucna postoji i kod zadnjeg pogona BTW ali sa danasnjim trendom rucnih kocnica na tipku nece biti bas upotrebljiva u te svrhe uskoro nikome)

Ja sam svoj dio godina driftanja odavno naucio/probao u mladjim danima, jedno vrijeme i visio po drift natjecanjima .

Cak se i sam drift kod nas opisuje kao "kontrolirano proklizavnje zadnjih kotaca" u sportskoj disciplini. Naravno kad te uhvait nespremnog (a sa 19godina i bez vozacke to definitinvo jesi osim ako si profi drifter kojim slucajem) onda je tesko se nadati da ce takav vozaci dati kontru i stisnuti gas da izravna nego ce od straha pustiti gas i stisnuti kocnicu i eto piruete a u ovom slucaju nazalost sa smrtno stradalima .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 05.01.2020. u 17:28.
Lewis je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 17:24   #47437
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zadnji pogon se uvijek bolje kontrolira nego prednji, uvijek bilo i bit će. Lewis koji BMW-e vozi godinama je to fino objasnio, nemam što dodati. Povećavati premiju radi pogona je glupost samo takva, ti takozvani "prometni stručnjaci" bi prvo trebali naučiti voziti sve vrste vozila pa onda komentirati. Petljaju se, kao i političari, u nešto o čemu pojma nemaju.

Citiraj:
Probaj prednji pogon sa 200KS i ljetne gume pa se provozja po zavojima/ledenim cestama malo brze (najbolje ako imas negdje neki parking/poligon/pistu poput Micevca i slicno pa je sigurnije, nikako to nije preproucljico probavati na gradskim cestama ofc - ali to svi znamo ?)
Ne treba ti ni blizu 200 KS za to, meni Civic u trećoj po suhom prokliže s novim gumama na onom glatkom asfaltu po Županijskoj i Hrvatske republike, a kad skrećem iz Ružine lijevo, baš moram paziti s gasom jer inače understeeram na stazu.

Citiraj:
Sto se tice onog djela gdje mi objasnjavas sto je overster koji se nemoze kontorlirati jer neznas kud se auto krece reko bit i da je oversteer lakse iskontorlirati nego understeer jer jos uvijek imas kakvu taku kontorolu nad volanom i mozes ga zabaciti nazad ako ZNAS sta radis jer kontrom volana i gasom mozes vratit rep ili ga prebacit na drugu stranu dok kod prendjeg pogona volan upravlja sa pogondskim kotacim koji trneutno klize bocno i kontrolole uopce nema (rucna postoji i kod zadnjeg pogona BTW ali sa danasnjim trendom rucnih kocnica na tipku nece biti bas upotrebljiva u te svrhe uskoro nikome)
Kod prednjeg pogona jedino što se može napraviti je pustiti gas i nadati se najboljem dok kod zadnjeg ima više opcija za izvući se iz opasnosti jer gas, volan i ručna mogu pomoći ako znaš što radiš.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.01.2020. u 17:31.
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 17:43   #47438
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Ehhh sta da ti kazem a da se ne naljutis (nije mi namjera).
Ali definitvno mozes zamjeniti vidovitog Milana ako tako dobro "vidis" preko tipkovnice (NHF ali dobro si me nasmijao). Sta da ti kazem nego "omasio si ceo fudbal" .

Ne da sam vozio, nego vozim zadnjih 13 godina zadnji pogon redovito i svi odreda 150+ KS a usput i dan danas redovito vozim zenin auto i jos par od bivse firme svi odreda slabiji motori sa prednjim pogonom (70-130 KS).
Jedini spas je sto nijedan od tih prednjopogonasa nema snage da proklize "posteno" pa proklizava slabije pa imas lazni osjecaj da je sigurniji jer mu treba 10-15 sec do 100 pa i nagli pritisak papucice gasa ne radi bas neku "stetu" .

Ja sam svoj dio godina driftanja odavno naucio/probao u mladjim danima, jedno vrijeme i visio po drift natjecanjima .

Cak se i sam drift kod nas opisuje kao "kontrolirano proklizavnje zadnjih kotaca" u sportskoj disciplini. Naravno kad te uhvait nespremnog (a sa 19godina i bez vozacke to definitinvo jesi osim ako si profi drifter kojim slucajem) onda je tesko se nadati da ce takav vozaci dati kontru i stisnuti gas da izravna nego ce od straha pustiti gas i stisnuti kocnicu i eto piruete a u ovom slucaju nazalost sa smrtno stradalima .
Ahahaha tako mi o treba kad na brzinu odgovaram sa moba. Gledam dole komentar "Lewis..." Ja nisam ni skuzio kome odgovaram, a znam da smo o BMWima puno pricali. LOL za mene.

Ok, onda sad kuzim tvoj stav nakon cijelog posta, ali sad se ti nemoj naljutiti, jer jabtvoj stav ne mogu uzeti za ozbiljno. Zasto? Jer kao i sto sam kazes imas iskustva, i znanja za driftanje i kontroliranje zadnjeg pogona. Ja sam bas jako pazio da napisem da je zadnji pogon opasniji u rukama prosjecnog / neiskusnog vozaca.
On nema sanse da ga iskontrolira. Ne moramo govoriti sada ovdje da ljudi koji su prosli skolice voznje zadnjeg pogona na snijegu i rally stazama, ce bolje iskontrolirwti zadnni pogon.

Tko zna sta radi ce sa zadnjim pogonom plesati onako kako on hocem tko ne zna sta radi ce zavrsiti omotan oko stupa.

Sa prednjim pogonom cete oboje zavrsiti u ogradu (laicki receno).

To je bila moja poanta. A i definitivno vise necu nabrzinu odgovarat bez sa vidim tko pisez jer sam sam sebe sad nasmijao (a i obrukao ).

A sto se ostalog tice, da, na poledici su bilo kakve ljetne (jer ako je poledica, temp su oko nule, kada se ljetne gume stvrdnu i nemaju nikakav grip) opasne. Dapace ni zimske nisu neka radost, poledica je, kao stam vec napisao, po meni opasnija i od snijega i par centimetara kise na cesti.

I ne, ne bih davao iskisnim vozacima maluse. Dapacez vec sam prije imao neku ideju u glavi da bi oaiguranja trebala biti jeftinija za ljude koji su prosli nekakav centar sigurne voznje.

Koji bi btw trebao biti dio vozacke skole...

Jednostavno mi je preglupo da samo tako netko moze sjesti u auto, zapiciti ga 150 bez da kuzi sta i kako ce se dogoditi u X uvjetima kada naglo stisne kocnicu i / ili okrene volan.

To bi trebalo biti nedopustivo, jer ljudi samo ginu bezveze... Deseci zivota su sjebani sada samo s ovom prometnom...
Staro 05.01.2020., 17:52   #47439
poweeer
Premium
Moj komp

poweeer's Avatar

Datum registracije: Mar 2013
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Dobar članak u vezi tragedije u Osijeku. Načelno se slažem sa onime što je napisao osim dijela točke 3 vezanog za vrstu pogona auta.
https://autoportal.hr/promet/cetvrto...inske-rekorde/
Dobar je clanak. Klinjo u Zapadnoj EU koji kupi staru kramu od BMW-a i pokusa ga osigurati ili ce osiguranje odbiti isto ili ce mu traziti 5000 eura godisnje za isto. Tako da klinci ode vozaju Hyundaie i10, u bijesnim/jacim autima je 45+. U HR je obratno. Da ne govorim ukoliko ga uhvate bez vozacke i sl. da ce kaznu placati tako da crnci iducih 15 mjeseci da ju plati, bez zalbi/ovrhe i sl gluposti. Dapace ukoliko se zali na odluku moze si jedino produziti crncenje da plati puste parnicke troskove s 15 na 150 mjeseci.

Zadnje izmijenjeno od: poweeer. 05.01.2020. u 17:58.
poweeer je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 18:06   #47440
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne treba ti ni blizu 200 KS za to, meni Civic u trećoj po suhom prokliže s novim gumama na onom glatkom asfaltu po Županijskoj i Hrvatske republike, a kad skrećem iz Ružine lijevo, baš moram paziti s gasom jer inače understeeram na stazu.

Kod prednjeg pogona jedino što se može napraviti je pustiti gas i nadati se najboljem dok kod zadnjeg ima više opcija za izvući se iz opasnosti jer gas, volan i ručna mogu pomoći ako znaš što radiš.
Slazem se, karikirao sam da treba 200Ks jer taj E39 je tu negdje oko te snage pa zato usporedjujem.
Dugo godina vozio sam GSi 16v talijana (bez katalizatora je bio tvornicki pa je bio 156KS i kad mu naspes 100 oktana jos ide 6 km brze (238 po satu )). Tih 156KS i 1000kg je fakat trebalo paziti na nogu cim padne malo kisice a kamo li poledica/minusi leti na sve strane premda sam uvijek na njemu imao Dunlop, Toyo, Michelin, Bridgestone gume. Nema te gume koja na ledu radi super (osim čavlerica ).

Citiraj:
Ahahaha tako mi o treba ........
To je bila moja poanta. A i definitivno vise necu nabrzinu odgovarat bez sa vidim tko pisez jer sam sam sebe sad nasmijao (a i obrukao ).

I ne, ne bih davao iskisnim vozacima maluse. Dapacez vec sam prije imao neku ideju u glavi da bi oaiguranja trebala biti jeftinija za ljude koji su prosli nekakav centar sigurne voznje.
Tocno to, meni ide na zivce i kod policije i tih kvazi "strucnjaka". Svi samo represiju spominju i samo neka poskupljenja i dodatna kaznjavanja, pa dajte pobogu probajte nekad sa nagradama za dobre vozace -m alo za promjenu ?
Sto nebi recimo onaj koji nema 2 godine nikakavih prometnih prekrsaja/bodova dobio popust na registraciju ? Oslobodite ga placanja tehnickog pregleda ili neki vrag, dajte mu popust 5,10,15% ili slicno reciprocno godinama bez prekrsaja.... pa da si covjek moze nakupiti 5,10, 15% jer je savjestan vozac ?

Znaci sustav kaznjavanja postoji i sve je gori ( a efekat slab ili nikakav) a sustav nagradjivanja nepostoji - ono, bas super .

Citiraj:
To bi trebalo biti nedopustivo, jer ljudi samo ginu bezveze... Deseci zivota su sjebani sada samo s ovom prometnom...
Ma jasno nema ljutnje, tu smo da raspravimo jos koji dan dok godisnji ne zavrsi a onda na snijeg i zimske gume, posao .

Meni jedino iz tog teksta od Marusica ono sa uvozom/trosarinama i "kaznjavanjem" ljudi sto kupuju novija vozila ima smisla tj. tu je u pravu,
Zasto drzava kaznjava i poskupljuje novije/sigurnije aute (mislim jasno je nama zasto ali to nema veze sa sigurnoscu u prometu kao ni silne Laserske sacekuse na autoputevima )

Da je njima stalo do toga jos bi subvencionirali ljude da kupuju nove/novije aute a ne ih kaznjavali trosarinama, PPMovima i godisnjim porezima.

Ostalo sto je napisao vecinom je hrpa bedastoca IMO.
Staro 05.01.2020., 18:27   #47441
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Možemo mi mlatit praznu slamu koliko hocemo..nit ima veze koliko ks ima auto,nit koji je pogon,nit bilo sta vezano uz auto jer ako je bio regan,pretpostavljamo da je tehnicki ispravan..

Fora je u tom odvratnom mentalnom sklopu,odgoju,ponasanju i neodgovornosti zbog koje mladi ljudi po cestama rade kaos..
Meni zivotu nije palo na pamet sjest bez polozenog vozackog ispita i vozikat se gradom..to bi trebalo biti normalno..uz sve to jos i cugat..
Sramota za sve koji nisu djeci usadili neki respekt prema vlastitom zivotu,zivotu drugih i serem im se na ono "volio je aute"..
Pa i ja volim aute ali ne ubijam ljude po cesti pijan ko drvo...
Ona zenska sta je policajca pokupila,pa pobjega..sramota..kako se ti ljudi mogi pogledati u ogledalo?
Sad svaki qurac mora imat vozacku..klince se forsa(znam dosta ljudi) da poloze vozacki jer i pero i stefica i od mali od susjede sto nezna zavezat tenisice je polozio..pa nek i moj mali/mala polozi...
Katastrofa..
komer je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 18:54   #47442
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Datum registracije: Sep 2019
Zavisi koliku je školu imao tko na autu. Ja sam 2001. kupio(trampio za kamion) w140 600 v12 sa 400ks. Znači ozbiljna konjaža....nove gume...hvatali smo ga i ja i elektro špera I asr po mokroj cesti ko je kako mogao. (čak su na meetu vlasnika S klase pričali o dve vreće betona u gepeku ) Jednom sam na križanju Držićeve i Vukovarske umalo 180 napravio(na poledici)

Audi A8 od bratića koji je tada bio fwd(više se ne proizvode), slične konjaže je DOSTA više praštao neiskusnijem vozaču nego geđo.

Naravno godine iskustva sa rwd-om i ozbiljnom snagom su odradile svoje tako da se spomenutih situacija sjetim sa smjeskom danas.

Ali da je moglo tragično završiti zbog kombinacije snage,pogona te mog neiskustva....moglo je.

Zadnje izmijenjeno od: SympForTheDevil. 05.01.2020. u 19:00.
SympForTheDevil je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 19:05   #47443
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
U Engleskoj je skroz drugačiji način osiguranja, to smo vidjeli svi koji gledamo Top Gear. Tamo moraš reći tko će voziti auto. I ako će ga voziti mladi vozač, premija ti raste u nebesa. A ako još taj auto ima dosta konja, premija ti postane ne isplativa. Mislim da su oni kupili aute za tipa 1000 funti, pravili se da će voziti njihov sin, i da su im premije bilo od 5-10 tisuća funti godišnje... ne sjećam se točnih brojki, ali lako se to nađe.
Po meni je taj model malo prestrog, ali nešto se stvarno mora poduzeti, ovo je pretužno i pretragično...
Nisu detaljno ni prošli. Malo sam istraživao jer razmišljam o selidbi gore.
Pita te gdje živiš (jer je bitno koliko je kvart rizičan), gdje parkiraš auto doma (garaža, iza kuće, na cesti, na javnom parkingu...), gdje radiš, gdje parkiraš auto na poslu, koliko km radiš godišnje, kako ga koristiš (social/domestic/pleasure/commuting/business), vozi li ga itko osim tebe, ima li dashcam, što ima od protuprovalnih stvari ugrađeno, je li auto iz uvoza ili proizveden u uk, jesi li vlasnik kuće/stana u kojem živiš, koliko još auta imaš u kućanstvu...ako netko još vozi auto osim tebe, i to trebaš prijaviti.
Cirkus... Prođe te volja za kupovinom auta gore.
Kome se da igrati, ima ovdje quote request sa svim tim pitanjima
https://secure.axainsurance.com/Sale...475.1578243307

Veli frendica koja živi gore već par godina, da su je prvu godinu oderali na najjače. Auti su jeftini, registracija u većini slučajeva ne košta ništa...ali osiguranje...

Što se zadnjeg pogona tiče, dosta je pogledati ovu skupinu genijalaca i zaključiti što prvo naprave neiskusni kad osjete da im se auto ne ponaša kao u NFS-u i da zadnji kotači ne idu gdje su zamislili

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 19:32   #47444
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nisu detaljno ni prošli. Malo sam istraživao jer razmišljam o selidbi gore.
Pita te gdje živiš (jer je bitno koliko je kvart rizičan), gdje parkiraš auto doma (garaža, iza kuće, na cesti, na javnom parkingu...), gdje radiš, gdje parkiraš auto na poslu, koliko km radiš godišnje, kako ga koristiš (social/domestic/pleasure/commuting/business), vozi li ga itko osim tebe, ima li dashcam, što ima od protuprovalnih stvari ugrađeno, je li auto iz uvoza ili proizveden u uk, jesi li vlasnik kuće/stana u kojem živiš, koliko još auta imaš u kućanstvu...ako netko još vozi auto osim tebe, i to trebaš prijaviti.
Cirkus... Prođe te volja za kupovinom auta gore.
Kome se da igrati, ima ovdje quote request sa svim tim pitanjima
Ovo sve je normalna praksa i u DE, ima valjda 5 stranica za ispuniti i ako nemas bonusa / mladi vozac, odere te osiguranje fino...

Meni je prve godine polovna Corsa D (godinu stara, 6700€ vrijedna) ispala polica obveznog + kasko 1200€... a nisam ni mlad vozac po njihovoj racunici, ali nisam imao bonus skupljen. U startu treba 5-6 godina da se ubije taj pocetni visoki nivo, nakon toga se prebije taj start i onda ide bolje...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 19:40   #47445
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Pa u de je fora za obvezno osiguranje da je sto je veca kanta to je osiguranje skuplje. Jer ga voze "rizicne" skupine. Evo i meni raste osiguranje jer ga sve vise "rizicnijih" ljudi vozi.

Za kasko ide po vrijednosti auta pa treba toliko blesavih detalja jer se smanjuje rizik ako je bolja opcija, tipa privatni parking i tako.

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 19:59   #47446
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Citiraj:
Autor komer Pregled postova
Možemo mi mlatit praznu slamu koliko hocemo..nit ima veze koliko ks ima auto,nit koji je pogon,nit bilo sta vezano uz auto jer ako je bio regan,pretpostavljamo da je tehnicki ispravan..

..
Ovo tehnicki ispravan bi senisto dalo raspravljati. Jer je drzava, svjesna da je pokrala napaceni narod, dozvolila da si ljudi ne odrzavaju aute... Pa koliko je ono posto za amoetizere? 25% amortizera se i dalje smatra ispravnim, samo da nije prevelika razlika ovih na istoj osovini. Nisam strucnjak, ali 25% amortizera mi ne zvuci bas ohrabrujuce...

Same shit sa gumama, jel se uooce provjerava dot i dubina profila?

Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Pa u de je fora za obvezno osiguranje da je sto je veca kanta to je osiguranje skuplje. Jer ga voze "rizicne" skupine. Evo i meni raste osiguranje jer ga sve vise "rizicnijih" ljudi vozi.

Za kasko ide po vrijednosti auta pa treba toliko blesavih detalja jer se smanjuje rizik ako je bolja opcija, tipa privatni parking i tako.
Da, to sam isto razmisljao kako kod nas nemas bonus za kasko ako ikas multlock, garazu....
Staro 05.01.2020., 21:10   #47447
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ovo vrijedi pogledati

'59 Cadillac Eldorado meets Chevrolet Nomad
https://web.facebook.com/watch/?ref=...82302292061933

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2020., 21:30   #47448
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Staro 06.01.2020., 00:26   #47449
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Pulski je jos, ako se ne varam, za metar veci?
Staro 06.01.2020., 00:50   #47450
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Napraviše novi I u svetoj nedelji. Konačno bi trebalo riješiti gužve kod dolaska/silaska s autoceste. Zgleda super i vozi se super.
Staro 06.01.2020., 02:37   #47451
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Ja bi bas volio da postoji neka staza na sat dva od Zagreba, za zaletit se poslje posla, cviknes karticu na rampi, vozis 5 krugova i odes doma, mislim da bi onda na posao isao biciklom i sva ogranicenja postivao za volanom..
Staro 06.01.2020., 09:28   #47452
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa staze ima po ZG, u Novom Marofu itd samo što nema te opcije
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2020., 10:59   #47453
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
A Grobnik? 2 sata od Zagreba max.
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2020., 11:24   #47454
SympForTheDevil
Registered User

SympForTheDevil's Avatar

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Jes. Bio pred koji dan.

Btw, kad ovaj glavni rotor u Bosanđelesu treba biti gotov, kad je rok?
Niski udarci padaju

Ja čuo oko uskrsa.
Staro 06.01.2020., 12:03   #47455
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
konačno travnja da
Staro 06.01.2020., 13:57   #47456
tOta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
https://youtu.be/1NCt758UQUU

760 000 km za 4 godine, a ovakvo stanje... 😮
tOta je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2020., 16:03   #47457
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa staze ima po ZG, u Novom Marofu itd samo što nema te opcije
Što je s onim projektom kod Bistre, ako netko zna?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2020., 16:51   #47458
goran1985
Ili jesi ili nisi

Datum registracije: May 2011
Citiraj:
Autor tOta Pregled postova
https://youtu.be/1NCt758UQUU

760 000 km za 4 godine, a ovakvo stanje... 😮

Mene stanje ne čudi ni malo ali kilometraža u 4 god je WTF moment. Inače dosta respektiram osobe koje drže do auta, iako nisam takav ni blizu ali Mercedese zbilja nije tako održavati dobrima.
goran1985 je offline   Reply With Quote
Staro 06.01.2020., 17:28   #47459
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor SympForTheDevil Pregled postova
Niski udarci padaju

Ja čuo oko uskrsa.
09.01.2020. bi trebao biti gotov dio radova koji su vezani za prometovanje vozila. Do travnja bi trebao biti gotov tramvajski dio

http://www.poslovni.hr/hrvatska/obja...zagrebu-360221
Staro 06.01.2020., 17:48   #47460
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor Mommistake Pregled postova
A Grobnik? 2 sata od Zagreba max.
~2h po smjeru, 100-150kn goriva po smjeru, 100 kn cestarine, 500kn sat vremena.. mnogo za "skočit na koji krug"

Malo sam postavio nerealna ocekivanja, jbg, ali kazem sta bi bilo prekrasno..
tipa 3 kruga 100kn..odes, razvalis auto u blokadu par puta, osjetis nesto G sile, pođes doma polako i staloženo razmišljajući kako ces sljedeci put proci neke zavoje...umejsto da to radis u prometu ili nedaj Boze nakon subotnjeg izlaska

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na