|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2008
|
mac adresa u logu routera
Pozdrav Dali možda kućni router sprema negdje u logu mac adrese uređaja (mobitela) koji se nalazi u njegovom dometu a da se korisnik ne spoji na wifi? Treba mi radi nekog neovlaštenog ulaza u stan ako bi mi to moglo pomoći. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa napiši o kojem se routeru radi... Ovisi o routeru. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ne rade kućni routeri skeniranje uređaja koji nisu spojeni na njih, pa nisu Google car ![]() To mi djeluje kao zadatak za Raspberry Pi ili neki drugi uređaj koji može vrtiti Kali ili neki Linux sa Airmonom. Onda se može skenirati "zrak" i vidjeti koji mobilni uređaj se pokušava spojiti na WiFi. S tim da neki noviji uređaji spoofaju MAC dok skeniraju i prebace se na pravi MAC tek kad ostvaruju konekciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
@pero77 Iskreno, nisam pročitao kako treba, ja sam mislio da trebaš MAC adresu nekoga tko JE spojen na wifi. Ovo što ti tražiš, nope ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Trebalo bi biti vidljiv mac u logu i za uređaje koji su se pokušali spojiti, kao i koji su se uredno spojili, ovi potonji se obično vide u listi trenutnih klijenata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Je, ali pero pita za uredjaje koji su samo prosli pored rutera / AP-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Nema veze s njegovim pitanjem ni to što ekipa raspravlja o tome kako se na nekim uređajima može vidjeti tko se spajao, tko se pokušao spojiti, itd. iako je on jasno pitao kako detektirati MAC u blizini routera bez da se taj MAC spajao. Ali da, na originalno pitanje je već odgovoreno, ne može se, bar ne s tom opremom. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|