![]() |
mac adresa u logu routera
Pozdrav
Dali možda kućni router sprema negdje u logu mac adrese uređaja (mobitela) koji se nalazi u njegovom dometu a da se korisnik ne spoji na wifi? Treba mi radi nekog neovlaštenog ulaza u stan ako bi mi to moglo pomoći. Hvala |
Pa napiši o kojem se routeru radi... Ovisi o routeru.
|
Citiraj:
Sent from my SM-G960F using Tapatalk |
Ne rade kućni routeri skeniranje uređaja koji nisu spojeni na njih, pa nisu Google car :)
To mi djeluje kao zadatak za Raspberry Pi ili neki drugi uređaj koji može vrtiti Kali ili neki Linux sa Airmonom. Onda se može skenirati "zrak" i vidjeti koji mobilni uređaj se pokušava spojiti na WiFi. S tim da neki noviji uređaji spoofaju MAC dok skeniraju i prebace se na pravi MAC tek kad ostvaruju konekciju. |
Citiraj:
:) Ma pretpostvaljam da, malo se hvatam za slamke ali znaš, nekada se iznenadiš šta sve može naći u naprednom postavkama |
Citiraj:
@pero77 Iskreno, nisam pročitao kako treba, ja sam mislio da trebaš MAC adresu nekoga tko JE spojen na wifi. Ovo što ti tražiš, nope :) |
Trebalo bi biti vidljiv mac u logu i za uređaje koji su se pokušali spojiti, kao i koji su se uredno spojili,
ovi potonji se obično vide u listi trenutnih klijenata. |
Je, ali pero pita za uredjaje koji su samo prosli pored rutera / AP-a.
|
Samo je velika razlika između uređaja koji se pokušaju spojiti i uređaja koji se ni ne pokušavaju spojiti.
|
|
Vrtiš se oko linuxa i rasberry-a, nema to veze s njegovim pitanjem.
|
Citiraj:
Nema veze s njegovim pitanjem ni to što ekipa raspravlja o tome kako se na nekim uređajima može vidjeti tko se spajao, tko se pokušao spojiti, itd. iako je on jasno pitao kako detektirati MAC u blizini routera bez da se taj MAC spajao. Ali da, na originalno pitanje je već odgovoreno, ne može se, bar ne s tom opremom. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46. |