|
![]() |
#2881 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Već sam dao svoja mišljenja i sampleove s mobitela pošto ga osobno imam. Nekim ljudima to može pomoći, pošto je uvijek dobro dobit informaciju iz prve ruke od nekog tko realno ima uređaj, a ne samo teoretizira i ko papiga ponavlja šta su drugi rekli na internetu. Ako nekog nešto zanima, uvijek me može pitat. Da vidimo tvojih zadnjih par postova pa nek moderator odluči tko je beskoristan: ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Premium
|
Nego, ajmo vlasnici P30P (osim Neo-ST) sta vas najvise zivcira na telefonu? Koristite uređaj vec neko vrijeme pa vec sigurno imate materijala ![]() Zadnje izmijenjeno od: Brko. 25.04.2019. u 09:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2884 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Stigao i review od mkbhd...problemi koje sam i ja ucio na curinom p20 se vucu i dalje, softwareske banalnosti, bloatware, video i oversharpening (na p20, nisam jos na p30 vidio) Uglavnom p30 pro je champ u zoom, low light i bateriji, ostalo je isto pa cak i gore nego kod samsunga i onda kad pogledas cijenu po kojoj mozes koji nabaviti moras se prvo zapitati koliko ces cesto stvarno zoom koristiti i koliko stvarno slikas u mraku da bi se isplatilo uzeti njega umjesto s10 gdje ipak dobijes kud i kamo bolji user experience, no dobro, to je stvar navike, neki su navikli i na miui pa tvrde da je bog i batina a kineske reklame iskacu ko iz pastete Osobno ako vec ne idem na stock like ui onda bi na samsungov jer koristim mob pretezno za sve drugo i najmanje kameru, a onda opet da se bavim fotografijom uzeo bi dslr i bok...sve u svemu to je puno novaca da bi pristao na kompromise radi par minuta kurcenja pred frendovima kako mozes zoomirati drugu stranu ceste tako da i dalje tvrdim da vauvej nije vrijedan hajpa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2885 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Mislim da malo pretjeruješ sa kineskim reklamama, a koristiš/-o Oneplus. S10 nije približno bolji dok nije izašla dvije zakrpe. Imaš hrpu problema na redditu gdje žale na pucanje, dead pixel, žutila. Dakle skoro poluproizvod. Na nekim low svjetlu vidi razlika overshapinga pa i neprirodnih žutila. Nije ni dobro ispeglan UI i kamera. Svi imaju mane u softveru. Sada u ovoj temi ima dosta hype , ljubomore pa lože na kameru, miui. To je nezdravo. Отправлено через Pixel
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
istina da, pretjerao sam, nije ko iz pastete ali jednom do dva tri puta dnevno iskoci sto je uzevsi u obzir cijenu u granicama tolerancije...ali da, oneplus me razmazio jer ne dobijes ama bas nikakav bloat vec kao na pixelu samo google apps, no dobro to nije tema ovdje sto se tice s10, to malo sto sam cackao po njemu djelovao je bez problema, a kamera daleko bolja nego na mom op6 (doduse u zatvorenoj prostoriji bez umjetnoh svjetla je i mi a2 imao bolju sliku nego moj op6, hladnija ali ostrija) btw kad smo kod mana u sw, oneplus misli da je 1GB = 1000MB pa im racunica potrosnje u data usage ne valja |
![]() |
![]() |
![]() |
#2887 | |
Premium
|
Citiraj:
Slazem se, ali kad pogledas malo brojke prodanih komada, onda je jasno da svaki model ima određene probleme, samo je pitanje jel se taj problem pojavio na 0,4% uređaja ili na 40% uređaja. Odgovorno tvrdim da su 99,9% flagshipova u jednu ruku poluproizvodi, ali to je tako jer pričamo o poprilično brzoj potrošačkoj elektronici. Pod poprilično brzoj mislim na to da se sve dosta brzo mjenja, tj poboljsava+sto su telefoni oduvijek bili nesto vise od samog uređaja ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2888 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() A ono di proizvođači briljiraju, nisu teh.inovacije, nego, cijena proizvoda, koja je iz godine u godinu sve veća, a iz nekog samo njima poznatog razloga, nema nekog vidljivog napretka, bar što se tiče smartfona.. Nego,mene samo zanima ovaj manji, P30, o njemu ni govora, samo se galami okolo o P30P, ne kužim, kaj P30 smrdi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Sto me smeta hmm dosta nepotrebnih app, swift tipkovnica koja mi nikako nije sjela od prvog huaweia, nisam sretan sa edge sranjem, nisam sretan sta nema 3.5mm za slusalice i sto smo zakinuti za onu brutalnu narancastu boju. Ostalo zasad okej, kamera bolja nego na g6 😂😂 i to je to zasad. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2890 |
Premium
|
@Zvonac Pa kuzis da ti poluflagshipi kod nas ne prolaze dobro, pa je samim tim i interes nikakav. Ta swift tipkovnica mi nikad nije bila jasna, ono ne mozes ugasit predicted unos? WTF? I onda onu stave tu tipkovnicu kao stock. Bloat je nesto cime nas zatrpavaju godinama i zatrpavat ce godinama. Edge ekran je tu jer jednostavno mora biti, nikak da to skuzite ![]() Taj 3.5mm mi isto nikad nije bio jasan iz razloga sto ga ne koristim, ali brate mili, ali radis top flahship za pun k love onda se valjda podrazumijeva da mob ima sve, ukljucujuci i 3.5mm. Ja sam npr pobornik prosirive memorije, iako se postavlja pitanje zatsto mi je to bitno kad danas telefoni uredno imaju 128-256gb interne. Pa zato sto ako se telefon zbricka, izvadim karticu i sve moje fotke i videi su tu, a ne na mobitelu kojeg moram nosit na servis. Plus sto mi je prelazak sa uređaja na uređaj dosta elegantnije po pitanju storagea. Onda ta jebena led notifikacija, ne znam jel mi gore kad stave diodu od 2 mikrona pa ju vidis sa udaljenosti od max 25 cm (tipa M20P) ili ju uopce ne stave (S10) pod izlikom da ima edge lighting (koji je super stvar) ali katastrofalno implementiran (čitaj:ne radi). Samo 4 fingera za autorizaciju..? But why? i mogli bi tako do navece, za sve brandove i sve flagshipe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Malo se informiraj jer je već bilo govora o tome ovdje na forumu i uputstva kako maknuti reklame. Postoje reklame koje Xiaomi prikazuje u svojim stock aplikacijama ali isto tako postoji i opcija da se te reklame isključe. Nekome to nije uključeno pa nikada ne vidi ni jednu reklamu, a nekome je uključeno pa ipak treba manualno isključiti. Nije to ništa novo ni strano. P30P nije Xiaomi o kojem se priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2895 | |
Banned
|
Citiraj:
No dobro, lako je preskočiti kad je čovjek napisao 120 riječi u jednoj rečenici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2897 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam o čemu bi se točno trebao informirati, koistim Mix2s svaki dan i nikakvih oglasa nema. Flagshipi sigurno nemaju oglase, ostavljam mogućnost da jeftiniji modeli imaju oglase (barem mi tako google kaže), ali to je onda stvar modela, ne samog MIUI-a. Čovjek je rekao da MIUI baca oglase što nije točno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2898 |
Banned
|
Nemoj biti nedokazan nego čitaj što ti se piše. U Xiaomi temi smo već par puta spominjali te reklame, a imaš valjda i google? https://en.miui.com/thread-3824479-1-1.html https://in.c.mi.com/thread-754122-1-0.html http://forum.pcekspert.com/showthrea...80336&page=158 Nije stvar do modela nego do MIUI sučelja i moguće do regije koja je postavljena. Ali dosta spamanja, imaš Xiaomi temu pa se tamo dalje informiraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2899 |
Banned
|
@srale znam zasto je edge display samo kazem nisam nikada bio fan toga, najvise iz razloga sto ne mozes zastiti ekran kaljenim staklom. Izbacivanje 3.5mm izlaza za slusalice je najveca glupost ikad i ne vjerujem da ne nadu mjesta za isti. Kao i za ledicu za obavijesti to mi valjda najvise fali na novim telefonima aod naprosto ne koristim niti budem. Prosiriva sd kartica razumijem te ali ja cesto napravim backup za slucaj da telefonu nesto bude + to prebacivanje na telefon pa sd karticu koja isto tako nije pouzdana neda mi se. Swift keyboard bolje ne komentirat dobro kao i telefon u 2019 bez 3.5mm izlaza. Bloatware razumijem imaju svoje app, ali brate mili daj mi mogucnost da ih brisem i da imam ono od cega imam koristi i jednostavno da prestanu kao sami radit besmislene aplikacije. Ostalo nemam zamjerki telefon je super, emui mi je tak tak nije los al nisam bas neki fan. Kameru jos nisam bas ni isprobao. Ovo punjenje je ludnica fakat se mob napuni munjevito. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Složio bi se delimično sa Sraletom. SD utor - obavezan, iz navedenih razloga Edge screen - ubit pod hitno, ali nemaš izbora kod flagshipa, S10e ne smatram flagshipom, a ne znam koji drugi ima ravan ekran. 3.5mm jack - meni osobno treba ali nije big deal kad ima adaptera USB C na 3.5" i dođe šaku kuna No ono što mi je debeli must - AMOLED ekran. Kad ja njega vidim na suncu i kroz sunčane naočale, a ne da dižem cvikere i radim si hlad sa rukama. Srećom pa više manje svi flagahipovi ga sad imaju. Kamera da je S7 i bolja i da imao OIS. Što isto više manje svaki flagahip ima. Osobno mi je žao što P30 Pro nema SD utor. Sve ostalo ima na nivou. Iz istog razloga sam odustao od P20 Pro iako mi je mobitel mrak. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
O kakvom bloatwareu pričate na EMUI? Više ga ima na Samsungu nego na Huaweiju. Ono što i bude, sve se da deinstalirati, a nepotrebne Google apps disableati.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2904 |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2905 | |
Banned
|
Citiraj:
Zas se vodi rasprava ? Pa zato kaj kad dam 7k kn za telefon onda ocekujem da i ono maltene najbitnije sto najvise koristis na njemu dode isto tako pa gotovo savrseno a to je tipkovnica, a ne da moram skidat tipkovnicu, jedno su mi app za mail ili slicno. Al da moram skidat i tipkovnicu pa smijesno. A gboard mi je jos veca katastrofa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
A očito kako kome to smeta. Ja sam najduže koristio Swype, dok ga nisu discontinuali, Swift mi je bila ok ali ima veliku manu, a to je da miješa eng i hr dictionary, pa sam na kraju završio na gboard koja mi je odlična. Stock tastaturu nikad ni na jednom mobitelu nisam koristio jer nemaju swyping. ____________ Sent from my mobile using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Neo-ST. 26.04.2019. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Premium
|
Citiraj:
Da, ovo je zanimljivo. Mate 9 ima 5.9 ekran 16/9 omjera koji je površinom jedva nešto manji od 6.5 ekrana sa turbo rastegnutim omjerom od 19.5/9. Stvarno je to "povećavanje" dijagonale sumnjive koristi, već i na 18/9 ekranima se youtube deformira pa moraš cropati i sl. Nemam baš malu ruku pa već i na 6" 18/9 jedva mogu dosegnuti vrh ekrana jednom rukom. Ali to valjda tako mora biti jer svaka nova generacija mora imat 0.1" "veći" ekran od prethodne, iako se povećavaju jedino u visinu. Naravno, proizvođaći objašnjavaju kako je to odlično pa će biti genijalno za čuti kako će nam objasniti otkud sad ekrani omjera 4:3 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2908 | |
Premium
|
Citiraj:
Sam si odgovorio na pitanje, jednostavno svaki novi uređajmora imati veci ekran. Folid ima malo "zastario" format, ali dobra dijagonala/povrsina su tu, plus sto je je taj 4:3 cisto ok na toj (sklopivoj) površini ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
jednako razmisljamo, i totalno sam protiv tih uskih a visokih ekrana, retardacija samo takva. nikakve koristi u nicemu taj format nema. ni za video, a pogotovo za citanje weba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Ljudi kupe samsung flagship pa stavljaju gcam gore... Ne znam, meni je gboard top, i koji god slijedeći mob da kupim, ide gboard opet. Da mi gboard ne valja, stavio bi neku drugu, nije da ih manjka u trgovini. Meni je najmrže na ovim novim 20:9 formatima što gubim širinu tipkovnice. Ja na svom Mate 9 sa 5,9" ekranom imam širu tipkovnicu nego na nekom novom mobu od 6,3". A imam velike šake, time i prste. Lakše tipkat na 16:9 definitivno.
![]() |
![]() |
|
|