|
|||||||||||
|
|
#42061 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
SS ne radi s običnim akumulatorom, a kad s AGM akumulatorom SS prestane raditi, onda znam da je za zamjenu. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#42063 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Radi i s normalnim, ali ti je problem u amperazi i "regenerativnim kočenju " jer ga bude punio velikom amperzom. A normalni akui to bas nevole, ali i dobro podnose ako ih vozis s malo potrošača i na duže relacije. |
|
|
|
|
|
#42064 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
A sto ako se S&S uopće ne koristi,znači isključen je,može onda ici "obični" akumulator??? I jos jedno pitanje...planiram uzimati sad gospođi drugi auto,voza corsu i za troje djece je stvarno premala. Nekako sam zapeo za Insigniu,uzeo bih karavana 2014-2015,dizel obavezno,eventualno automatik...e sad,koji motor gledati najbolje,na sto obavezno pripaziti prilikom kupnje?? |
|
|
|
|
|
#42065 |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
|
|
|
|
|
|
#42066 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Pazi samo da nije uvezen, jer bi u 4-5 godina mogao imati 250 000 stvarnih km. (Veliki karavan, dizel automatik-idealan gutač km) Probaj naći sa poznatom poviješću održavanja, jer rabljeni automatik je rizik, a reparacija skupa. Nekih poznatih mana nema, vidi ovjes, dal' el. Ručna radi dobro, ak možeš spojiti na dijagnostiku, može se provjeriti dosta toga |
|
|
|
|
|
|
#42068 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
|
|
|
|
|
|
#42069 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Citiraj:
Svakako bih uzeo u autokući sa nešto garancije... Automatik nije obavezan,može i ručni. Koliko vidim na mobile.de većinom su 2.0 CDTi. Zadnje izmijenjeno od: Stanky069. 22.02.2019. u 10:23. |
|
|
|
|
|
|
#42070 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
|
|
|
#42071 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Koliko kužim, najveći problem kod korištenja običnog akumulatora kod auta koji trebaju AGM je regenerativno kočenje, kad u kratkom vremenu bude navala struje, što obični akumulator jako loše podnosi. |
|
|
|
|
|
#42072 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Evo; Ford Ecosport 1.0 125 KS što sam uzeo ženi nakon 3500 km troši prosječno 9,5 lit, +- 0.5 ...da li ga ja vozim, ili ona. Na 130 km/h mi troši ravno 10 litara u 6. brzini. Što se tiče potrošnja, draže mi je bilo 2-4 litre više i voziti 2.0 250 KS gdje sam se navikao na sve, nego ovo po ovoj litraži, ali znao sam koliko će trošiti. 2.3l 350 KS troši 3 litre više prosječno od ovog malog đubreta, ali ga žena voli, a zato je i kupljen ![]() Ti 1.0 znaju biti masni potrošači, što jest jest. |
|
|
|
|
|
|
#42074 |
|
Premium
|
Da, al pitanje je kolko auti imaju taj "feature" znam za neke hibride (toyota yaris). |
|
|
|
|
|
#42076 |
|
Premium
|
Malo se raspitao u vezi tih ss akumulatora. Ak se stavi obicni aku, nemre nis skurit u autu, u najgorem slucaju, neke funkcije nece radit u autu (klima, ss, radio, nece upalit i sl) zato sto je kompjuter prepoznao da aku nije adekvatan i onda gasi neke opcije, to je ko neka vrsta zastite prema potrosacima u autu.. Al naravno, ak auto ima ss onda se kupuje aku koji je namjenjen za taj sistem.. |
|
|
|
|
|
#42077 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
ja sam kad sam mijenjao za SS po preporuci morao staviti adekvatan aku, da nebi bilo side effects http://www.exide.info/spec/ek700.html ovaj sam stavio
|
|
|
#42078 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Čeka se SkyActiveX motor sa 180ks, a jedino su na motore prigovarali za auto. |
|
|
|
|
|
|
#42080 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Ista stvar. Počela se paliti lampica akumulatora kad ugasim auto, a radio ostane upaljen, ne radi više start/stop, kod otključavanja samo ledice u kvakama svijetle...
|
|
|
|
#42081 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Narucil sam Vartin 75Ah, pa sad cekam da dojde, u medjuvremenu imam obicni, a ss odmah iskljucim dok upalim auto. |
|
|
|
|
|
|
#42083 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Da, i ja sam tako skuzio. Medjutim kod mene je tvornicki AGM a nemam regenerativno kocenje. Da mi sutra nedajboze ode aku, ovisno o cijeni bi komotno mogao i EFB unutra. Ne vidim razlog zasto da ne. |
|
|
|
|
|
#42084 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#42085 | |
|
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
|
|
|
|
#42086 | |
|
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Znaci kad je DRL svjetli "pola" zandjih svjetla i super. Valjda je onda i F10/F11 moguce tako podesit.
|
|
|
|
#42088 | |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Nova M3 je bolja po pitanju opreme, izolacije i dosta stvari. No, auto je do 150kg teži ovisno o opremi od prethodnog modela = 1.5 do 2 s sporije ubrzanje 0-100. Nema više odličnog 2.2 diesela, straga više nije multi link ovjes već torsion beam. Samim time očekivao bi više mjesta, no prostora u gepeku (hatchback) je manje od prethodnog modela... Čekam Skyactive X i AWD. Jedino s time bih imao razloga razmišljati o prelasku na novi model. Hatchback ima podjeljena mišljenja. Ljudi ga ili vole i ne mogu smisliti. Ja sam prvo bio neodlučan, no sad mi je legao. Sedan s druge strane - prvi lijepi sedan kod trojke od kako postoji Mazda 3, i ove generacije objektivno ljepše izgleda od hatchbacka. Slažem se. |
|
|
|
|
|
|
#42089 | |
|
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#42090 |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Različiti automobili - to je recimo litra-litra i pol (kod Scenica i Megana je tak razlika na benzincu). Razlika u vožnji/težini noge, to je recimo 1-2L opet i jedan gleda BC drugi točenje na benzinskoj, to može biti pola litre.
|
![]() |
|
|