|
|||||||||||
|
|
#41971 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ni mene se nisu baš dojmili. Sumnjam da će ikoji od njih izdržati kao neki 1.6/2.0 iste konjaže. Da ne govorimo da 1.6/2.0 ima veći moment i ravniju krivulju istoga što omogućava mirniju vožnju sa manje šaltanja i davanja gasa, a to pridonosi trajnosti motora i manjoj potrošnji.
|
|
|
#41972 | |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
|
#41973 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Nego sto se tice trajnosti tj pouzdanosti, obican atmosferac je bog i batina. Ove turbo puhalice ak izdrze 200tkm bez otvaranja onda je to jos dobro. Sto se tice potrosnje, da ide ko metak i malo trosi, jel postoji to uopce, uzeo bih odmah jedan ![]() |
|
|
|
|
|
|
#41974 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Neće baš ići, mislim poanta 1.0 turbo je da ima recimo 200Nm u podrumu, dok 2.0 atmosferac ima na 5-6 tisuća... Također bilo koji turbo motor ima ravniju krivulju od atmosferca. Što se tiče trajnosti, ne dira me niti najmanje, trenutni dizel je na 220k km i može još toliko(prvi vlasnik), a ja ću ga tako i tako ubrzo prodavat. 200k km + će izdržat svaki uz iole normalno korištenje. Poanta, motor će vjerojatno nadživit auto, bar u mom slučaju. Tko radi puno kilometara, opet je motor ćešće u idealnim uvjetima i nije čudno vidjet aute stare par godina s 200k km. Prosječni privatni korisnik ne nabija kilometre. I da, sljedeći auto je "downsizing", ali s 4 cilindra, čisto radi snage.
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 18.02.2019. u 10:20. |
|
|
|
|
|
#41976 | |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
A pug ima i odlično riješenje za DPF, ako sam dobro shvatio, on ne izgara kao ostali na bubam 500 stupnjeva pa moraš vozit auto u 4-oj na 2500 RPM da ga očistiš. Ne, on ima nekakvu tekućinu koja ga čisti na puno nižim temperaturama i ako sam dobro shavtio, nikada se nemože skorz napunit kao kod drugih pa da ga moraš mjenjat. Zašto svi ne koriste ovaj sistem? Ne znam. A kad spominjem DPF, mene to čudo izludilo na Polu, nisam ni znao da to postoji pa sam mislio da je auto u banani jer neki put u leru ide na 1100RPM i slično dok nisam izguglao. Ugl, sad ga čistim čim sam u prilici bok. |
|
|
|
|
|
|
#41977 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
|
|
|
#41978 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#41979 |
|
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ti mali 3-cilindraši su govnu brat. Evo zašto: polovne nitko ne želi kupiti jer su kvarljiviji tj slabog vijeka jer rade pod većim opterećenjem, ne troše ništa manje u prosjeku, pogotovo ne na otvorenoj cesti i autoputu, bučniji su pri višim naporima, pri manjim okretajima rade nemirno. Jedina dva razloga za njihovo postojanje su emisije "na papiru" i cost cutting proizvođača. Uostalom što ne uzmete dizel ako vas brine potrošnja ili želite veći okretni moment? Meni je urnebesno da ljudi kupe neko krme od auta od 1.3-1.6t i onda uzmu motor s 3 cilindra. To bi možda moglo ići u Smarta, IQ i sl auto koji se vozi isključivo po gradu.
|
|
|
#41980 |
|
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Svi smo nekako izbečili oči na ovo što se radi protiv dizela, ali mislim da možemo gurat još 10 god dizel. Još jedan krug jelte. @RAUL: Ja bi na tom autu imo 11L (zezam se), tako je vjerojatno i lega imo na focusu kojeg je furao po gradu dok je nešto obavljao, jer inače vozi mondea 2.0 TDCI (njegov privatni). Plus da u svakom slučaju kad ti voziš svoj gledaš na kazaljku i papučicu a da voziš firmin išo bi kolko želiš a ne kolko trošiš. Ako mi zatreba drugi auto uzmem od punca C4 1.4, trošim 11L/100 ili od staraca i30 1.4 i trošim 8L/100. Relacija BEL-OS vamo tamo. Sa svojim golfom 5 1.9TDI trošim 5.5-6.5 u prosjeku. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 18.02.2019. u 11:57. |
|
|
|
|
|
#41982 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Vidiš meni su atmosferci vrh. Kada imam auto ispred sebe, fino brzina manje, do 5 k ga stisneš i ide kao strijela. Ne moraš mijenjati brzine uopće, dok kod starog auto, dizel, do 3 povuče i onda mrtav. Kako tko voli no ovo da se za atmo ne može prestizati jednostavno nije istina. |
|
|
|
|
|
#41983 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#41984 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Burmuz Da, zato se u 5oj i 6oj vozim između 2.500 i 3 hiljade okretaja i pretičem bez mijenjanja brzina. ![]() Ajde "direktore" mani se rasprave o autima, radije odi vidi zasto su ti uvalili kineski xenon u ovlaštenom servisu lol |
|
|
|
|
|
#41985 |
|
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
@Burmuz: Ne znam na koliko točno stare dizele misliš, jer moj je star 14 godina, a na 3000 u 5. stupnju ni ne dođem jer to je 150km/h. A sve izvan naselja obilazim u 5. Stupnju. @RAUL: A ne mogu znati kad nemam tako da ok, ovo je bilo iskustvo prijatelja, rekao mi je jedan dan da mu je super autić, drugi dan došo i kaze kako je razočaran kad je vidio koliko troši. Tvoje iskustvo mogu povezati sa 1.0 Konom od sestre, to bi bilo tu negdje. Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 18.02.2019. u 12:49. |
|
|
|
|
|
#41986 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
1.6 ide na 130ak ks i 300NM sa DPF i EGR, bez ide jos vise. Puno ljudi ih vozi bez greske 200-300k KM jos od kad je dosao taj 1.6 CR. Mana su dpf, egr i vlasnici koji ih ne odrzavaju, onaj noX update voli napravit probleme s diznama..
|
|
|
|
#41987 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Ali lijepo da brineš za moj xenon, dođe mi toplo oko srca. ![]() @Tomtam ako je dizel jači sigurno da ide, no ovi novi ispod 100 konja su fakat tromi u odnosu na benzince. Sad jedan 3.0 tdi uparen sa automatikom, nema tu rasprave, ide ko alva. |
|
|
|
|
|
|
#41989 |
|
Creeper
Datum registracije: May 2013
|
|
|
|
#41991 |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
|
|
|
|
|
#41993 | |
|
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
Mislio sam se da li da ga dam na remap (Sedox), ali mi zvuči nekako previše sa 90 na 130ks, ali kolko sam skužio, auto ide bolje a manje troši...a turbina, pumpa i dizne? |
|
|
|
|
|
|
#41995 |
|
Prvoklasni Krkan
|
|
|
|
|
|
|
#41996 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
![]() EGR I DPF se ne vide ne OBD na tehničkim stanicama, one čitaju samo greške, a greški za egr i dpf nema ako ih se makne iz mape. Remap pogotovo ne vide.
|
|
|
|
#41997 | |
|
Prvoklasni Krkan
|
Citiraj:
OK, budem još razmislio, ali primamljiva opcija mi je to da ga pretvorim u malu raketu za ne previše soldi. ![]() Za NM sam čuo da su jako pogubni za zamašnjak općenito, ali i da ovaj 1.6 do 300 podnosi bez problema. |
|
|
|
|
|
|
#41998 | |
|
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Gledaju da nije egr blindiran plocicom, a dpf samo riješen fleksom i cekicem, pa imas bozicno drvce na tabli i greske na OBDu. Kada se napravi kako spada nema "dokaza". NM ubiju ako bas obozavas na 1200 okretaja u visem stupnju prenosa nabit gas, a u mapi nije regulirano gorivo na tim okretajima. Ako je ispravno mapiran sa nekim "torque limitom" i zamasnjak u dobrom stanju, nemas brige..
|
|
|
|
#41999 | |
|
Guest
|
Citiraj:
|
|
|