Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.02.2003., 09:04   #1
pape
Banned

Datum registracije: Dec 2002
Unhappy Umrežavanje laptopa i stolnog računala

Imam laptop na kojemu su instalirani Windows XP i stolno računalo na kojem su instalirani Windows ME i trebao bi ih umrežiti paralelnim kabelom ali pošto su instalirani različiti Windows-i na oba računala to mi je mali problem jer nikad nisam probao umrežavati s Windows XP pa bih vas molio ako mi možete reći što trebam napraviti u Windows-ima XP i gdje trebam uči za umrežit ih.

Hvala!
pape je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2003., 09:52   #2
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ako imaš laptop s Win XP znaći da je noviji, što znaći da ima mrežnu, iz ćega se zaključuje da pljuneš 50 Kn za Realtek mrežnu PCI za comp i još 20 Kn za kabel i mreža radi

Inaće preko paralelnog se čovijek spaja samo ako je u tunguziji i mora prebacivate ne više od 2 JPG slike dnevno ( sporo do zla boga )

Ako nemaš PCMCIA mrežnu na laptopu, imaš USB, onda pljuni cca 250 Kn za USB - USB link kabel. Nipošto nemoj spajati s obićnim jerbo budeš uspiješno spalil MB ( zbog napona koji putuje kabemlom )

my 2 cents ....
Paske je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.02.2003., 10:34   #3
choby
Premium

Re: Umrežavanje laptopa i stolnog računala

Citiraj:
Originally posted by pape
Imam laptop na kojemu su instalirani Windows XP i stolno računalo na kojem su instalirani Windows ME i trebao bi ih umrežiti paralelnim kabelom ali pošto su instalirani različiti Windows-i na oba računala to mi je mali problem jer nikad nisam probao umrežavati s Windows XP pa bih vas molio ako mi možete reći što trebam napraviti u Windows-ima XP i gdje trebam uči za umrežit ih.

Hvala!
jel ti nužno da imaš winMe na stolnom? frend je bezuspješno pokušavao umrežiti tu tvoju kombinaciju (isto laptop i desktop). konačno me poslušao pa je stavio 98se (iz nekih drugih razloga nije na desktop htio staviti win2k ili xp).
ustvari, ne znam za niti jedan razlog zbog kojeg bi ljudi imali winMe.
choby je offline   Reply With Quote
Staro 14.02.2003., 14:38   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Ma poslušaj Paske-a. Kupi mrežnu i radi ko zmaj. U XP je jako jednostavno umrežiti. Odeš na network i imaš tamo opciju "small or home office network " ili tako nešto. Dalje te vodi wizard.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 15.02.2003., 13:50   #5
widowmaker
m e m b e r
Moj komp

widowmaker's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
mrežnu karticu na stolni , croslink kabel i sve šljaka. Ako napraviš u xp-u "small or home office network " i imaš problema npr. zbog antivirusnih programa ili raznih sranja uključenih u administratorskim opcijama najbolje se spojiti direktno ip na ip

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno

Idi na