![]() |
Umrežavanje laptopa i stolnog računala
Imam laptop na kojemu su instalirani Windows XP i stolno računalo na kojem su instalirani Windows ME i trebao bi ih umrežiti paralelnim kabelom ali pošto su instalirani različiti Windows-i na oba računala to mi je mali problem jer nikad nisam probao umrežavati s Windows XP pa bih vas molio ako mi možete reći što trebam napraviti u Windows-ima XP i gdje trebam uči za umrežit ih.
Hvala! |
Ako imaš laptop s Win XP znaći da je noviji, što znaći da ima mrežnu, iz ćega se zaključuje da pljuneš 50 Kn za Realtek mrežnu PCI za comp i još 20 Kn za kabel i mreža radi :D
Inaće preko paralelnog se čovijek spaja samo ako je u tunguziji i mora prebacivate ne više od 2 JPG slike dnevno :D ( sporo do zla boga ) Ako nemaš PCMCIA mrežnu na laptopu, imaš USB, onda pljuni cca 250 Kn za USB - USB link kabel. Nipošto nemoj spajati s obićnim jerbo budeš uspiješno spalil MB ( zbog napona koji putuje kabemlom ) my 2 cents .... :beer: |
Re: Umrežavanje laptopa i stolnog računala
Citiraj:
ustvari, ne znam za niti jedan razlog zbog kojeg bi ljudi imali winMe. |
Ma poslušaj Paske-a. Kupi mrežnu i radi ko zmaj. U XP je jako jednostavno umrežiti. Odeš na network i imaš tamo opciju "small or home office network " ili tako nešto. Dalje te vodi wizard.
|
mrežnu karticu na stolni , croslink kabel i sve šljaka. Ako napraviš u xp-u "small or home office network " i imaš problema npr. zbog antivirusnih programa ili raznih sranja uključenih u administratorskim opcijama najbolje se spojiti direktno ip na ip:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:21. |