|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
instalacija drivera grafičkih kartica
pozdrav ja sam novi ovdje. povremeno imam probleme sa kompom a nisam baš pametan ni školovan. moj prvi problem je sljedeći. jel ima gdje post ili napis na webu o detalnjoj instalaciji i problemima vezanim uz drivere za grafičke. pošto sam jučer instalirao nanovo windovse, u deafultu su bili microsoftovi driveri i sve je radilo solidno dok nisam instalirao catalyst novije ili starije. ni jedni nehtjedohe. jel sam de zgrešio? grafička je radeon 7000, windovsi xp sp1. prije je bilo ok ali sa drugim windovsima. koje ja nisam stavljao. procesor je amd 1700. matična pcchips motherboard. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
novi catalyst driveri zahtjevaju net platforme i jos puno cuda. Zar ne postoje driveri negdje na cd koja je dosla sa karticom ili kompom i koja je to firma vga kartice jer neke firme imaju samo svoje drivere koji rade bez problema i to vrijedi za dosta velik broj starijih kartica. najbolje bi bilo da saznas koja je firma i sa stranice firme skines drivere ako je bilo dobro sa windows generickim driverima onda je do novih drivera - iako poznavajuci probleme moze biti sve i nista. pozdrav
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
Datum registracije: Jan 2004
|
e da i stavi su sp2 za windowse, iako je sranje ipak stiti od gluposti sa neta
Soltek SL-K8AN-RL@A64 3000+ GeForce FX-5950 Ultra@500/950 512 MB Apacer CL3 160 GB PATA@Seagate Baracuda Asus DRW-160P Xerox XL775 LCD - 17 SUN GDM20D10 - 20 DAT - Archive Pyhton SCSI CHIEFTEC BIG TOWER DA-D1WD COOLERMASTER 550W - RS-550-ACLY UPS - Best Power Server Fortress 2KVA |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
zar niko nezna objasniti osnovni postupak bez obzira na konfiguracije? ak je prije deinstalacije valjali novi ati driveri, koje nisam ja radio,a sad ne, očigledno da je negdje krivo urađeno. ako pojedinci smatraju da je ovo pitanje besmisleno, onda ja nevidim razlog postojanja ovog foruma. mada sam vidio isto besmislene teme i pitanja. pr. koju grafulju kupiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
![]() ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
urađeno kak ste rekli. samo nisam mogao naći 4.9 nek sam stavio novije. i opet isto. kaj sad? i dodal sam .Net frameworke, ak to ne zeza. i neće mi kad otvorim pcchipov dvd u macromediji instalirati programi. al ja sam zbrisao inakon instalacije windovsa windovsove drivere. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
aj pročitaj još jednom kaj sam napisao, sa Driver Cleanerom obriši ove drivere resetiraj komp i stavi onda drivere koje imaš. resetiraj komp i trebalo bi radit ak neće piši... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
@shepard Ajde probaj s Catalyst 4.11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
nevalja ni sa 4.9. samo žmiga ekran i igre nerade dobro. nego, našao sam na ati com neke driver 5.12 za motherbord chipsete. jel bi to valjalo? sad nemam vremena za skidanje do sutra pa pitam vas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Za ispravan rad potrebno je instalirati drivere za matičnu ploču (chipset na njoj). Nakon toga stavi novi direct X (ako nemaš XP SP2 instaliran), a nakon toga drivere za grafičku karticu. Jako je bitno da imaš instalirane drivere za matičnu i da u device menageru nemaš nikakvih žutih upitnika ili uskličnika. Ta kombinacija mora raditi, ako je sa hardverom sve OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
izgleda da je problem riješen sa novima 5.13 driverima. i to sa verzijom motherboard with radeon. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|