|
|||||||||||
|
|
#37921 | |
|
DBS
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
Skaliranje kazne znači povećanje, nekome sa 3000 kn plaćom je 500 kn puno. Nekome sa 30000, povećati adekvatno da i njemu bude puno / nepoželjno. Valjda ne moram dalje "crtati". Odustajem od daljnje rasprave. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#37922 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo i danas su dvije osobe poginule u Zaprešiću. Pa što se događa ljudima?!
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#37923 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#37925 |
|
DBS
|
|
|
|
|
|
|
#37926 | |
|
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Još samo da uspije nekome uvaliti svoju vozilicu i sve bi bilo za pet. |
|
|
|
|
|
|
#37927 |
|
Banned
Datum registracije: Jul 2018
|
Je. Po ljeti je najgore. Ja imam veliko vozačko iskustvo ali zadnjih desetak godina je puno gore neg prije. Neki mi dan lik u kombiju presjeko križanje meni zeleno njemu debelo crveno. Još mi dijete u autu. Dan prije na zg aveniji solidna gužvica, u sred bijela dana i tetovirani balavac divljao cik cak između nas svakom prošao na 30 cm od dupeta. I onda ga gledam na semaforu. Ona teleća faca. Njemu je to normalno. |
|
|
|
|
|
#37928 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.
Čitaj opet sve ispočetka Ako i dalje ne bude jasno
|
|
Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.
Čitaj opet sve ispočetka Ako i dalje ne bude jasno |
|
|
#37930 |
|
Registered User
Datum registracije: Jul 2010
|
A jedna od većih stavki je marketing. Potroše više od proizvodnje ![]() |
|
|
|
|
|
#37931 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Tesla od 2008 do 2017 niti jednu godinu nisu zavrsili s dobiti, a prosle godine gubitak skoro 2 milijarde dolara. Rimcevih 6 milijuna dolara gubitka je nista, pokriju to s ulaganjima.
|
|
|
#37932 | |
|
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Ne moras mi stavljati rijeci u usta, hvala. Nigdi nisam napisa da je to obavezno, nego da je to kultura u prometu. |
|
|
|
|
|
|
#37933 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Kinezi nisu ‘ušli’ u vlasništvo s cjelokupnim iznosom od 30 milijuna eura (od toga tri milijuna ide u Rimčeve električne bicikle Greyp Bikes). Svoju kartu vlasništva Kinezi su platili 12,8 milijuna kuna i to tako da su taj novac položili u temeljni kapital tvrtke, a ostatak do ciljanog iznosa uplatit će se u rezerve za daljnja ulaganja. Kako su Rimac i Camel formalnopravno riješili suradnju, nije javno poznato. Naime, oni su, kako je i Rimac izjavio, potpisali ‘subscription agreement’. Za većinu hrvatskih poduzetnika to je vjerojatno nepoznat pojam. Jednostavno rečeno, to je ugovor između dvoje ljudi/pravnih osoba koji definira njihova prava i obveze, a ne mora biti javan i položen na sudu. ‘Subscription agreement’ vjerojatno je sastavljen tako da postoje određeni KPI-jevi (Key Performance Indicator, indikatori uspješnosti) i CP-jevi (Conditions Precedents, uvjeti koji se trebaju ispuniti) koji kad se ostvare onda nešto pripada nekome. link Tako da nije Mate dobio 30 milja eura odmah već je to maksimalni iznos koji bi mogao dobiti, pretpostavljam da je slično i sa Porscheom. Trenutno najveći potrošaći novca kod njega su Saša Vražić i ekipa koja radi na razvoju autonomne vožnje. |
|
|
|
|
|
|
#37934 |
|
The mighty pirate
|
Ne možeš ni očekivati da razvoj tehnologije koja trenutno nije mainstream, ima nekakvu (ili ikakvu) dobit. Radit će s gubicima dok god ta tehnologija ne postane dostupna i malom čovjeku. Musk mu s Teslom ide na ruku jer gura tehnologiju ljudima na svoju štetu (i veliki trošak), dok ovaj gura tehnologiju jačim igračima i skuplja ulagače.
|
|
|
#37935 |
|
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
I iduce dvije-tri godine ce oni poslovati s gubitkom, povecali su broj zaposlenika, razvijaju nove tehnologije koje jos ne mogu prodati nikome, a to sve kosta. Kad razviju i pocnu to prodavati i licencirati, onda ce poslovati pozivitno.
|
|
|
#37936 |
|
15/JG52
|
|
|
|
|
|
|
#37937 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Tko ne razumije kako i zasto firma moze poslovat s gubitkom, neka pogleda sljedeci video. Koliko Rimac kaze, jako puno para su utukli u C2, ocekuju da ce se vratit kroz prodaju, i vec su ih prodali puno, sto vjerujem. Isto tako kaze da vise ne zeli dijeliti svoj udio u firmi, to bi moglo biti problematicno, jer onda vise ne moze skupljati pare. Za 2018. su dobili i dosta bespovratnih sredstava EU. |
|
|
|
|
|
#37938 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ne, to nema veze s ničim. Sad ću se ja po zelenom valu vozit skroz desnom trakom da bi ti mogao jurcat srednjom i lijevom. Mošsimislit. Više traka je tu da se rastereti promet i kraj priče. I na koncu, ko ti brani, ako ti se već toliko žuri, da budeš brži u desnoj ako sam ja u lijevoj?
|
|
|
#37940 |
|
Banned
Datum registracije: Jul 2018
|
Fulao si "ceo fudbal". Meni je otac dalmatinac. Kamenjarski se općenito misli na ovu djecu krkana koji su se nagomilali nakon rata na pozicijama i čelnim mjestima u politici i onda im sinovi rade nekažnjeno što žele. |
|
|
|
|
|
#37941 | |
|
DBS
|
Citiraj:
Sent from my OP6 |
|
|
|
|
|
|
#37942 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Baterija i infotainment. Drivetrain/pogon je iz I-Pace modela, afaik Rimac sa tim nema veze a glede baterija partner Jaguara za taj auto je Williams. |
|
|
|
|
|
|
#37943 | ||
|
The mighty pirate
|
Citiraj:
Citiraj:
|
|
|
|
#37944 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Imaš nešto konkretno da je Rimac razvio XK 330-4, ima li takav motor on uopće u ponudi na svojim stranicama? Što znaš o ekipi koji Jaguar ima za razvoj EV, tko ih vodi i koliko imaju vlastitih patenata za EV motore? |
|
|
|
|
|
|
#37945 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Pitaš dal automaker koji radi custom rješenja ima točno određen motor na svojoj web stranici? Koji je rađen pod NDA s Jaguarom? https://youtu.be/610Amyhpzzk?t=8m30s ![]() Meni ova kutija i inženjering liči na djelo Rimac Automobila. ![]() Mulci poput Porschea, Astona, Renaulta (autonomna vožnja), Koenigsegga posluju s Rimcem, ali Hrvati ne bi nikako. |
|
|
|
|
|
#37946 |
|
DBS
|
|
|
|
|
|
|
#37947 | |
|
15/JG52
|
Citiraj:
Gugl je frend svima. Razvoj EV u Jaguaru vodi ovaj lik pa koga zanima može krenuti sa njim a isto tako mogu se usporediti motori koje Rimac nudi sa nekim motorima drugih proizvođaća (i neke druge komponente). A sad, možda RA sve radi sam ili ima neke kooperante, i to se može izguglati. |
|
|
|
|
|
|
#37948 |
|
DBS
|
Znači osnova kritike ti je Google i javno dostupne informacije. Prepuštam raspravu drugima. 😀 Sent from my OP6 |
|
|
|
|
|
#37949 |
|
15/JG52
|
|
|
|
|
|
|
#37950 |
|
DBS
|
Imam donekle / djelomične. Ali ne smijem dijeliti, pogotovo ne na javnom forumu. Isto razlog zašto sam se povukao. 😀 Sent from my OP6 |
|
|
|
![]() |
|
|