Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.08.2018., 22:49   #37921
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Ali ne možeš oduzeti auto, u tome je caka . Jebeš kaznu, to se lako plati ... Npr voziš 198 po autoputu i kazna je pišljivih 500kn na licu mjesta AKO te ćopi presretač.
Odakle ti da ne možeš oduzeti auto? Auto mora biti osiguran, recimo da se radi o prometnoj gdje imaš klauzulu u kasko osiguranju "0 promila" a popio si i kriv si. Osiguranje štiti leasing kuću, koja se onda naplati od tebe, korisnika.

Skaliranje kazne znači povećanje, nekome sa 3000 kn plaćom je 500 kn puno. Nekome sa 30000, povećati adekvatno da i njemu bude puno / nepoželjno. Valjda ne moram dalje "crtati".

Odustajem od daljnje rasprave.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2018., 23:13   #37922
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Evo i danas su dvije osobe poginule u Zaprešiću. Pa što se događa ljudima?!

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2018., 23:19   #37923
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Odakle ti da ne možeš oduzeti auto? Auto mora biti osiguran, recimo da se radi o prometnoj gdje imaš klauzulu u kasko osiguranju "0 promila" a popio si i kriv si. Osiguranje štiti leasing kuću, koja se onda naplati od tebe, korisnika.

Skaliranje kazne znači povećanje, nekome sa 3000 kn plaćom je 500 kn puno. Nekome sa 30000, povećati adekvatno da i njemu bude puno / nepoželjno. Valjda ne moram dalje "crtati".

Odustajem od daljnje rasprave.
Ako uspijes dokazati PRAVA primanja nekog tko ima 30k kn mjesecno, za razliku od onih prikazanih, rijesiti ces puno vece probleme ove drzave od naplate kazni u prometu.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 00:25   #37924
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Danas ispred mene deda zgazi frajera na zebri
Srecom, bez posljedica
Mene frajer pretice u selu preko 100kmh
Ne znam kaj je to danas
Valjda vrijeme

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 00:48   #37925
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ako uspijes dokazati PRAVA primanja nekog tko ima 30k kn mjesecno, za razliku od onih prikazanih, rijesiti ces puno vece probleme ove drzave od naplate kazni u prometu.
Sad smo došli do srži problema.

Staro 25.08.2018., 11:24   #37926
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova

Nakon svega pročitanog, a pogotovo ovog, sad se može samo zaključiti kako je Rimac primjer nekog tko je dobro pročitao tržište i nije srljao u masovnu produkciju i pokušao napraviti svima dostupna vozila na brzinu, nego nastavio usavršavati stvari koje može prodati.

(nadam se da neće iz grmlja iskočiti opet netko s 1001 linkom i započeti još jednu besmislenu raspravu otkud Rimcu novci i sl.)

Još samo da uspije nekome uvaliti svoju vozilicu i sve bi bilo za pet.
Roy je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 11:29   #37927
MarioR
Banned

Datum registracije: Jul 2018
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Danas ispred mene deda zgazi frajera na zebri
Srecom, bez posljedica
Mene frajer pretice u selu preko 100kmh
Ne znam kaj je to danas
Valjda vrijeme
Je. Po ljeti je najgore. Ja imam veliko vozačko iskustvo ali zadnjih desetak godina je puno gore neg prije. Neki mi dan lik u kombiju presjeko križanje meni zeleno njemu debelo crveno. Još mi dijete u autu. Dan prije na zg aveniji solidna gužvica, u sred bijela dana i tetovirani balavac divljao cik cak između nas svakom prošao na 30 cm od dupeta. I onda ga gledam na semaforu. Ona teleća faca. Njemu je to normalno.
MarioR je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 11:40   #37928
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007

Jasno je kao dan da Rimcu auto služi kao izlog tehnologije koju prodaje.

Auto kao takav će napraviti u x primjeraka, po narudžbi. Hoće li ih prodati i kome, sasvim sigurno mu je nebitno.

Koliko je Concept One modela prodao? Priča se da nije nijednog.
Koliko je demonstracija odradio okolo po svijetu. Brdo.

Nijedan prodani auto, ali tu su suradnje s Koenigseggom, Tajimom, Aston Martinom, Jaguarom, Renaultom, VW grupom...

Musk je išao na brojeve i prodati što više toga što brže. Eto rezultata. Sfušano sve osim onog što im je trebao biti core business i što su mogli uspješno raditi. Srećom, imaju kapital zbog kojeg još nisu propali.

-->
Citiraj:
Autor Roy Pregled postova
Još samo da uspije nekome uvaliti svoju vozilicu i sve bi bilo za pet.
Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.

Čitaj opet sve ispočetka

Ako i dalje ne bude jasno

Auto kao takav će napraviti u x primjeraka, po narudžbi. Hoće li ih prodati i kome, sasvim sigurno mu je nebitno.

Nijedan prodani auto, ali tu su suradnje s Koenigseggom, Tajimom, Aston Martinom, Jaguarom, Renaultom, VW grupom...

Musk je išao na brojeve i prodati što više toga što brže. Eto rezultata. Sfušano sve osim onog što im je trebao biti core business i što su mogli uspješno raditi. Srećom, imaju kapital zbog kojeg još nisu propali.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 12:36   #37929
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Bilo bi zgodno da baciš oko na zadnje financijsko Rajmek karsa za 2017. A te tehnologije koje prodaje su male serije ili pojedini custom baterijski sklopovi i OEM poslovi.
-->
Citiraj:
Neki nisu pazili na satu kad se učilo čitati s razumijevanjem.

Čitaj opet sve ispočetka

Ako i dalje ne bude jasno

Bilo bi zgodno da baciš oko na zadnje financijsko Rajmek karsa za 2017. A te tehnologije koje prodaje su male serije ili pojedini custom baterijski sklopovi i OEM poslovi.
Staro 25.08.2018., 12:40   #37930
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
A jedna od većih stavki je marketing. Potroše više od proizvodnje
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 12:46   #37931
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Tesla od 2008 do 2017 niti jednu godinu nisu zavrsili s dobiti, a prosle godine gubitak skoro 2 milijarde dolara. Rimcevih 6 milijuna dolara gubitka je nista, pokriju to s ulaganjima.
Staro 25.08.2018., 12:50   #37932
prileee
laser
Moj komp

prileee's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Što te je to instruktor trebao naučit? Nešto što ne postoji u zakonu? To što ti ne znaš da je vožnja desnom trakom obavezna samo na autocesti dok je lijeva preticajna na istoj, znači da te instruktor baš i nije dobro naučio, ili ti baš nisi dobro shvatio neke stvari.

Ne moras mi stavljati rijeci u usta, hvala. Nigdi nisam napisa da je to obavezno, nego da je to kultura u prometu.
Staro 25.08.2018., 13:07   #37933
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Tesla od 2008 do 2017 niti jednu godinu nisu zavrsili s dobiti, a prosle godine gubitak skoro 2 milijarde dolara. Rimcevih 6 milijuna dolara gubitka je nista, pokriju to s ulaganjima.
Možda.

Kinezi nisu ‘ušli’ u vlasništvo s cjelokupnim iznosom od 30 milijuna eura (od toga tri milijuna ide u Rimčeve električne bicikle Greyp Bikes). Svoju kartu vlasništva Kinezi su platili 12,8 milijuna kuna i to tako da su taj novac položili u temeljni kapital tvrtke, a ostatak do ciljanog iznosa uplatit će se u rezerve za daljnja ulaganja. Kako su Rimac i Camel formalnopravno riješili suradnju, nije javno poznato. Naime, oni su, kako je i Rimac izjavio, potpisali ‘subscription agreement’. Za većinu hrvatskih poduzetnika to je vjerojatno nepoznat pojam. Jednostavno rečeno, to je ugovor između dvoje ljudi/pravnih osoba koji definira njihova prava i obveze, a ne mora biti javan i položen na sudu. ‘Subscription agreement’ vjerojatno je sastavljen tako da postoje određeni KPI-jevi (Key Performance Indicator, indikatori uspješnosti) i CP-jevi (Conditions Precedents, uvjeti koji se trebaju ispuniti) koji kad se ostvare onda nešto pripada nekome. link

Tako da nije Mate dobio 30 milja eura odmah već je to maksimalni iznos koji bi mogao dobiti, pretpostavljam da je slično i sa Porscheom. Trenutno najveći potrošaći novca kod njega su Saša Vražić i ekipa koja radi na razvoju autonomne vožnje.
Staro 25.08.2018., 13:14   #37934
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Ne možeš ni očekivati da razvoj tehnologije koja trenutno nije mainstream, ima nekakvu (ili ikakvu) dobit.

Radit će s gubicima dok god ta tehnologija ne postane dostupna i malom čovjeku.
Musk mu s Teslom ide na ruku jer gura tehnologiju ljudima na svoju štetu (i veliki trošak), dok ovaj gura tehnologiju jačim igračima i skuplja ulagače.

Staro 25.08.2018., 13:42   #37935
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Možda.

Tako da nije Mate dobio 30 milja eura odmah već je to maksimalni iznos koji bi mogao dobiti, pretpostavljam da je slično i sa Porscheom. Trenutno najveći potrošaći novca kod njega su Saša Vražić i ekipa koja radi na razvoju autonomne vožnje.
I iduce dvije-tri godine ce oni poslovati s gubitkom, povecali su broj zaposlenika, razvijaju nove tehnologije koje jos ne mogu prodati nikome, a to sve kosta. Kad razviju i pocnu to prodavati i licencirati, onda ce poslovati pozivitno.
Staro 25.08.2018., 13:48   #37936
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
I iduce dvije-tri godine ce oni poslovati s gubitkom, povecali su broj zaposlenika, razvijaju nove tehnologije koje jos ne mogu prodati nikome, a to sve kosta. Kad razviju i pocnu to prodavati i licencirati, onda ce poslovati pozivitno.

Možda.
Staro 25.08.2018., 13:48   #37937
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Tko ne razumije kako i zasto firma moze poslovat s gubitkom, neka pogleda sljedeci video.

Koliko Rimac kaze, jako puno para su utukli u C2, ocekuju da ce se vratit kroz prodaju, i vec su ih prodali puno, sto vjerujem.
Isto tako kaze da vise ne zeli dijeliti svoj udio u firmi, to bi moglo biti problematicno, jer onda vise ne moze skupljati pare. Za 2018. su dobili i dosta bespovratnih sredstava EU.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 14:25   #37938
fanATIk
Premium
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Ne moras mi stavljati rijeci u usta, hvala. Nigdi nisam napisa da je to obavezno, nego da je to kultura u prometu.
Ne, to nema veze s ničim. Sad ću se ja po zelenom valu vozit skroz desnom trakom da bi ti mogao jurcat srednjom i lijevom. Mošsimislit. Više traka je tu da se rastereti promet i kraj priče. I na koncu, ko ti brani, ako ti se već toliko žuri, da budeš brži u desnoj ako sam ja u lijevoj?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 14:27   #37939
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Objasni ti to haku tj zakonu
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 15:01   #37940
MarioR
Banned

Datum registracije: Jul 2018
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
To "kamenjarski trulež" puno otkriva o tebi, a jako malo o vozaču koji po prezimenu može biti jedino Slavonac... a porijeklo je na kraju bitno zbog čega točno? Ili je bitno samo ako si Dalmatinac ili Hercegovac? Uz milozvuke Miše Kovača se lakše gazi ljude?

Fulao si "ceo fudbal". Meni je otac dalmatinac. Kamenjarski se općenito misli na ovu djecu krkana koji su se nagomilali nakon rata na pozicijama i čelnim mjestima u politici i onda im sinovi rade nekažnjeno što žele.
MarioR je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 16:54   #37941
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Evo baš neki dan Jaguar objavio da ide u prodaju i veću proizvodnju električnog E-type, čiji je drive train i infotainment Rimčevo.

Sent from my OP6

Staro 25.08.2018., 18:28   #37942
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
Evo baš neki dan Jaguar objavio da ide u prodaju i veću proizvodnju električnog E-type, čiji je drive train i infotainment Rimčevo.

Baterija i infotainment. Drivetrain/pogon je iz I-Pace modela, afaik Rimac sa tim nema veze a glede baterija partner Jaguara za taj auto je Williams.
Staro 25.08.2018., 18:54   #37943
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Citiraj:
Baterija i infotainment. Drivetrain/pogon je iz I-Pace modela, afaik Rimac sa tim nema veze a glede baterija partner Jaguara za taj auto je Williams.
https://carbuzz.com/news/jaguar-work...ic-e-type-zero
Citiraj:
“Our Classic Works operation built this car and engineered it in conjunction with Rimac in Croatia for some of the electrical expertise,” he said when asked which Jaguar Land Rover department developed the car. “We supplied them a brief and worked with them to develop this driveline in a way that meets our intentions for the reversibility of the conversion. It gives the performance that we needed to give and builds the best of both with our experience with the classic cars and their experience with the electrification technology.” The collaboration isn’t surprising, since Rimac has a history of working with leading car manufacturers to develop electrification technology.
Što dalje Jaguar radi sa svime što su razvili s Rimcem je stvar njihovih ugovora i dogovora...

Staro 25.08.2018., 19:20   #37944
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
https://carbuzz.com/news/jaguar-work...ic-e-type-zero

Što dalje Jaguar radi sa svime što su razvili s Rimcem je stvar njihovih ugovora i dogovora...

Imaš nešto konkretno da je Rimac razvio XK 330-4, ima li takav motor on uopće u ponudi na svojim stranicama? Što znaš o ekipi koji Jaguar ima za razvoj EV, tko ih vodi i koliko imaju vlastitih patenata za EV motore?
Staro 25.08.2018., 19:59   #37945
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pitaš dal automaker koji radi custom rješenja ima točno određen motor na svojoj web stranici? Koji je rađen pod NDA s Jaguarom?

https://youtu.be/610Amyhpzzk?t=8m30s

Meni ova kutija i inženjering liči na djelo Rimac Automobila.

Mulci poput Porschea, Astona, Renaulta (autonomna vožnja), Koenigsegga posluju s Rimcem, ali Hrvati ne bi nikako.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 25.08.2018., 20:06   #37946
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Citiraj:
Što znaš o ekipi koji Jaguar ima za razvoj EV, tko ih vodi i koliko imaju vlastitih patenata za EV motore?
Meni ovo zvuči kao da ti imaš neki insider info. Slobodno podjeli. 😁

Sent from my OP6

Staro 25.08.2018., 20:25   #37947
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
Meni ovo zvuči kao da ti imaš neki insider info. Slobodno podjeli. 😁

Sent from my OP6

Gugl je frend svima. Razvoj EV u Jaguaru vodi ovaj lik pa koga zanima može krenuti sa njim a isto tako mogu se usporediti motori koje Rimac nudi sa nekim motorima drugih proizvođaća (i neke druge komponente).

A sad, možda RA sve radi sam ili ima neke kooperante, i to se može izguglati.
Staro 25.08.2018., 20:37   #37948
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Znači osnova kritike ti je Google i javno dostupne informacije. Prepuštam raspravu drugima. 😀

Sent from my OP6

Staro 25.08.2018., 20:39   #37949
Roy
15/JG52
Moj komp

Roy's Avatar

Citiraj:
Znači osnova kritike ti je Google i javno dostupne informacije. Prepuštam raspravu drugima. 😀

Sent from my OP6
Zvuči kao da imaš neke insajderske informacije pa slobodno ih podijeli. Naravno, ako imaš išta.
Staro 25.08.2018., 20:55   #37950
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Imam donekle / djelomične. Ali ne smijem dijeliti, pogotovo ne na javnom forumu. Isto razlog zašto sam se povukao. 😀

Sent from my OP6

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno