|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Remote Administrator javlja Can't Connect to the server
Tražeći program za upravljanje drugim kompom preko Interneta, na ovom forumu sam naišao na preporuku za Radmin. Skinuo sam ver 2.2 i instalirao na oba kompa, stavio sam isti password koji je tražio nakon pokretanja. Startao sam Radmin server na tom drugom kompu kojem pristupam preko neta i na svome (1.) sam startao Radmin Viewer u Connect to sam upisao IP od 2.-og kompa i nakon par sekundi dobih Can't Connect to the server. Oba kompa su na Netu preko Siemensovog ADSLa 515, 2.-i je spojen Wlan adapterom a 1. LaN kabelom, antivirusni je Nod32, firewall Kerio. Probao sam se i spojiti tako što sam na 2. kompu ugasio Kerio (ne na Disable već skroz na Exit) i svejedno javlja istu grešku. Molim za savjete kako da to sve podesim da proradi. Ne znam u kojem sam koraku pogriješio. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Pogledaj u dokumentaciji ili na netu koje portove koristi Radmin. Vjerojatno ćeš ih morati propustiti na Siemensu 515 jer on defaultno ima uključen firewall.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Probao sam postaviti na Siemens routeru propusnost za port 4899 od Radmina. Ali mi je malo čudno to moraš odabrati raspon unutar kojega ti se nalazi željeni port i još moraš birati one TCP, UDP i ostale gluposti (prvi put sam to radio pa mi je ne logično zašto nisu stavili da samo negdje ukucam 4899 i gotovo). No niti nakon toga nije uspio obaviti spajanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
imaš opciju RANGE i SINGLE, pa ti odabereš SINGLE ako ti treba samo 1 port... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ukucaj u sve cetiri kucice 4899 program ti vjerovatno radi iznad tcp-a ali za svaki slucaj napravi jos jedan port forward s 4899 u svim kucicama ali ovaj put stavi udp
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
stavi i inbound i outbound |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Hvala na pomoći! Trebalo je postaviti samo TCP 4899; naravno unutar raspona (xxxx-xxxx), nakon toga je zaje... sve dok se Kerio nije sjetio pitati da li da Permita Radmin i onda je proradilo. Program je za svaku pohvalu i svima ga preporučujem za tu namjenu. Brz ej ovisno o brzini veze i da li se se nešto dloada. Još moram pronaći kako se radi copy/paste sa 1. na udaljeni PC i obratno. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas