PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Remote Administrator javlja Can't Connect to the server (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29668)

Nemo 13.12.2005. 11:43

Remote Administrator javlja Can't Connect to the server

Tražeći program za upravljanje drugim kompom preko Interneta, na ovom forumu sam naišao na preporuku za Radmin.
Skinuo sam ver 2.2 i instalirao na oba kompa, stavio sam isti password koji je tražio nakon pokretanja.
Startao sam Radmin server na tom drugom kompu kojem pristupam preko neta i na svome (1.) sam startao Radmin Viewer u Connect to sam upisao IP od 2.-og kompa i nakon par sekundi dobih Can't Connect to the server.

Oba kompa su na Netu preko Siemensovog ADSLa 515, 2.-i je spojen Wlan adapterom a 1. LaN kabelom, antivirusni je Nod32, firewall Kerio.
Probao sam se i spojiti tako što sam na 2. kompu ugasio Kerio (ne na Disable već skroz na Exit) i svejedno javlja istu grešku.

Molim za savjete kako da to sve podesim da proradi. Ne znam u kojem sam koraku pogriješio.

Pozdrav!

mirkoB 13.12.2005. 13:41

Pogledaj u dokumentaciji ili na netu koje portove koristi Radmin.
Vjerojatno ćeš ih morati propustiti na Siemensu 515 jer on defaultno ima uključen firewall.

Nemo 13.12.2005. 19:28

Probao sam postaviti na Siemens routeru propusnost za port 4899 od Radmina. Ali mi je malo čudno to moraš odabrati raspon unutar kojega ti se nalazi željeni port i još moraš birati one TCP, UDP i ostale gluposti (prvi put sam to radio pa mi je ne logično zašto nisu stavili da samo negdje ukucam 4899 i gotovo).
No niti nakon toga nije uspio obaviti spajanje.

nicko 13.12.2005. 21:19

imaš opciju RANGE i SINGLE, pa ti odabereš SINGLE ako ti treba samo 1 port...

Tooma 16.12.2005. 04:33

ukucaj u sve cetiri kucice 4899
program ti vjerovatno radi iznad tcp-a ali za svaki slucaj napravi jos jedan port forward s 4899 u svim kucicama ali ovaj put stavi udp

nicko 16.12.2005. 10:22

stavi i inbound i outbound

Nemo 17.12.2005. 08:55

Hvala na pomoći!

Trebalo je postaviti samo TCP 4899; naravno unutar raspona (xxxx-xxxx), nakon toga je zaje... sve dok se Kerio nije sjetio pitati da li da Permita Radmin i onda je proradilo.
Program je za svaku pohvalu i svima ga preporučujem za tu namjenu. Brz ej ovisno o brzini veze i da li se se nešto dloada.
Još moram pronaći kako se radi copy/paste sa 1. na udaljeni PC i obratno.

Pozdrav!

Tooma 17.12.2005. 12:57

Citiraj:

Originally posted by Nemo
Hvala na pomoći!

Trebalo je postaviti samo TCP 4899; naravno unutar raspona (xxxx-xxxx), nakon toga je zaje... sve dok se Kerio nije sjetio pitati da li da Permita Radmin i onda je proradilo.
Program je za svaku pohvalu i svima ga preporučujem za tu namjenu. Brz ej ovisno o brzini veze i da li se se nešto dloada.
Još moram pronaći kako se radi copy/paste sa 1. na udaljeni PC i obratno.

Pozdrav!

remote clipboard

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:18.