|
|||||||||||
|
|
#32642 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
brko meni su i mali i veliki servisi bili upola jeftiniji nego u zg, a usluga je bila i više nego zadovoljavajuća, štoviše dok sam čekao servis sam pokupovao neke orginal reno sitnice za takve sitne novce da ti pamet stane i to ono placerski pristup - ajd uzet ću to i to pa ćemo onda riješit to za neki fixni iznos i bok. |
|
|
|
|
|
#32643 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
to što se vi lokalno podbadate nije moj issue... mene su tamo dečki otpeljali u grad sa svojim autom skupa sa curom na klopu i malo razgledavanja naokolo, kad je servis bio gotov nas pokupili i vratili u opravljen auto spreman za zagreb. u pol cijene, a ti sad pričaj lokalne borbene makar nisi bio tamo nikada, a ja par puta. |
|
|
|
|
|
#32644 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
|
|
|
|
|
|
#32645 | |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
#32646 | |
|
Guest
|
Citiraj:
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#32647 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ako pogledaš snimku malo bolje, vidjet ćeš u kojem točno trenutku vozač počinje kočiti što bi reko da nije očekivao ovakvo nešto.
|
|
|
|
#32648 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
https://www.youtube.com/watch?v=ridS396W2BY https://www.youtube.com/watch?v=LBT3tB_AQQA Volvo sam upozorava i koči ako vozač ne reagira |
|
|
|
|
|
#32649 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Automatski MORAS pretpostaviti da netko može iza busa preko ceste. A i prilično sam siguran da je ovdje kamion sam kočio |
|
|
|
|
|
|
#32650 | |
|
Guest
|
Citiraj:
svi sve znaju...Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#32651 |
|
Lika u mom srcu
|
Čuj, ja sudara nisam imao u 20 godina vozačkog staza, a izbjegao sam ih masu predviđajući blesavo ponašanje ostalih u prometu. Medju ostalim, bus koji prevozi djecu bi trebao biti posebno označen... U biti nebitno, kad vidiš zaustavljeni bus pored ceste bi ti kliker trebao proraditi i reći smanji brzinu. Busevi za prijevoz djece ovdje kada se zaustave imaju STOP znak koji iskoči sa strane, i sav promet mora stati u oba smjera. A ako ne staneš, imaju kamere na busu i fino kazna $5,000 dolara tako neka cifra da se smrznes. |
|
|
|
|
|
#32652 | |
|
Guest
|
Citiraj:
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk |
|
|
|
|
#32653 |
|
Lika u mom srcu
|
Nije senzor nego radar koji cijelo vrijeme skenira prostor ispred kamiona. I sam si si dao odgovor, misliš da je vozač sposoban tako brzo reagirati? Taj Volvo koliko vidim je skroz novi model i 99% je opremljen front assist radarom. Dobro je prošlo, srećom je i dijete potrčalo prema naprijed. Ja sam kao klinac napravio istu stvar. Pred očima roditelja i dva susjeda. Sjećam se ko dan danas, imao sam 10-12godina. Od tada uvijek ali uvijek 2 puta provjeravam i pazim preko ceste. Ja imam na svom Atlasu to, i radi super. Nisam probao sa pješacima još, no gledao sam testove gdje reagira i na manje objekte. |
|
|
|
|
|
#32654 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
dobra je sansa da je ovo kamion odradio sam, ima i kameru i radar naprijed. u svakom slucaju, dijete imalo jako puno srece |
|
|
|
|
|
#32655 |
|
Lika u mom srcu
|
Dobra reklama za Volvo, a vidim i u komentarima da se autoru javila neka švedska stranica. Ovi sistemi što prije budu ugradbeni u sve kamione, to bolje. Koliko će se smrtnih slučaja spriječiti i lančanih sudara, itd. |
|
|
|
|
|
#32656 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Da li je pak kamion sam kočio ili ne to iz snimke teško možemo vidjeti, vjerojatno je, ali po meni je vozač kamiona isto OK. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 12.11.2017. u 17:38. |
|
|
|
|
|
|
#32658 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Slažem se, vjerojatno je samo usporio i kad je autobus krenuo dodao je gas nakon kojeg ide žestoko kočenje... previše mi je vremena prošlo da je od trenutka kad se pojavi u dolasku do trenutka kad se ponovno pojavi iza autobusa... no nebitno, kamion ima zvjerske kočnice, vjerojatno i elektroniku koja sama koći, dijete je živo i ajmo svi sretni na ![]() |
|
|
|
|
|
#32660 | |
|
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#32663 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Probao u praksi na tecaju voznje za vozace hitne/presretace. Instruktor kaze da ako vidis kamion koji koci na autoputu u sumnjivoj situaciji, bjezi od njega jer se doslovno zakopa ako je pun. Edit: Nisam napisao konkretan primjer za auto. Isprobali smo koliki je put zaustavljanja na Dacia Duster-u dok je u njemu bio samo vozac i druga situacija sa 4 jajana od 100 kg (ista brzina i linija gdje se pocelo kociti). Natovareni auto je imao kraci put kocenja. Zadnje izmijenjeno od: salvarez. 12.11.2017. u 22:48. |
|
|
|
|
|
|
#32664 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Zapravo nije istina da prazan kamion ima dulji put kocenja nego puni. https://one.nhtsa.gov/DOT/NHTSA/NVS/.../ca/811488.pdf |
|
|
|
|
|
#32669 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ta generacija opcenito, E46/E39/E38 Najljepsa linija. No ako ih hoces posjedovat moras bit spreman dista toga odradit sam, jer servisi znaju bit skupi. Srecom diy nije tolik problem na njima a informacija ima dosta po forumima. Samo naci cist E46/E39 koji nije abjuzan, pogotovo M je jako tesko ili jako jako skupo.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 13.11.2017. u 22:41. |
|
|
|
|
|
#32670 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Blizi se servis, prvi puta imam Forda i molio bi preporuku gdje da odem. Auto je van garancije (Fiesta 2012, benzinac), cca 70k km, Zagreb, treba mali servis pred tehnicki. Mislio sam u Grand Auto, ali citam da su ti sluzbeni 2-3x skuplji od nesluzbenih. |
|
|
|
![]() |
|
|