Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.08.2017., 14:11   #31261
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Juan Pregled postova
Zašto bi tvoja iskustva ili savjeti vrijedili imalo manje od nekoga tko vozi skupe gume i skup auto. Zar se iskustvo mjeri sa onim što posjeduješ, te da li tvoja riječ ima veću težinu i bolje namjere ako imaš vrhunske gume i skup auto.
Meni je ova tvoja boldana rečenica najzrelija od svih izjava koje nekomu možeš reći

I upravo ovo što MAGARAC veli da ne zna čemu toliko frustracija oko nekih guma. Da nisu gume, bilo bi nešto drugo jer ljudima svašta smeta.
Oko te gume se od pocetka grdo govorilo cak su i meni bile lose zbog toga kad su bile nove a ispast ce da su gume za 5 sezona bez problema.. Nije da su to necije frustracije nekoga nego je takvo okruzenje
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 14:12   #31262
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Znači, pala prva žrtva na "novom" autu. Malo mjesto na južno-dalmatinskoj obali, uska ulica, idem se okrenut uz pomoć bočnog ulaza na dvorište na uzbrdici. Pri izlazu iz dvorišta krenem unatrag i umjesto da prikočim, roknem na kvačilo i odmah u prvu. Mislio sam da pošto je nizbrdica da će auto inercijom stat, al nije. Otišao još malo iza i maznem sa zadnjim lijevim kutom branika u sami kut betonske ograde (oko 30-40 cm visoke). Amater.

I sad to ovako izgleda kao na slici. Kasko nemam, polirat ne mogu jer je otišlo skroz do plastike, preptpostavljam da nijedan majstor neće to htjet popravljat već će se morat farbat cijelo. Gdje to najbolje otić sredit u ZG i jel mi se to opće isplati?

Hvala

Sent from my Pixel using Tapatalk
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 14:25   #31263
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Isplati se ak je nov auto i ne mora to bit skupo ak plastiku ne mjenjas. Tak je moj stari na slicnu foru sredio Crossa i samo lakiranje je bilo negdje oko 800kn u ovlastenom ARu. Ovo malo veca povrsina pa bi moglo bit nesto skuplje. Furaj to u ovlasteni pa se probaj dogovrit. Izaci ce ti u susret sigurno jer to im cas posla i laka lova.
Staro 23.08.2017., 14:37   #31264
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
treba to dobro pregledat da nisu i kopče dobile iznutra, može tu biti dosta štete, a lakiranje ko lakiranje - 600-800kn element i bok.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 14:48   #31265
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
Stilo 1.2 16v, kupljen novi pa nakon 2 godine stavljen plin.

Meni je čudnije ponašanje ljeto-zima, recimo ljeti potrošnja od 6-7 a zimi 8-9, iste relacije i isti način vožnje.

Inače u mene nema klasičnog filtera neg čistim sam nekakav nazovimo ga filter, dizne nisu dirane a samo jednom je mijenjana membrana.
Može biti i do plina, ovisno gdje točiš, o omjeru propana i butana koji bi morao biti različit ljeti i zimi.
Al taj motor u Stilu je sve samo ne štedljiv, meni je prosjek na testu bio 8-9 litara ljeti, tak da je to više manje normalno
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 14:51   #31266
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
500kn u selu kod lakirera. To je ništa.
Na tvom mjestu se uopće ne bi nervirao oko toga. Imat ćeš još bar dve tri u slijedećih par godina.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 14:52   #31267
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

Ja bi tak rado turbo benzinca + LPG za sljedeći auto. Ali, da sad moram birati, teško bih našao takvo rješenje za 20 000€, novo, a da znam da će plin raditi bez problema. 200 000km u takvom slučaju bih potpisao odmah!
I ja tak razmišljam, i pošto talijani stvarno savršeno rade na plin, neloša opcija FIat TIpo karavan 1.4 t-jet, motor kakav i ja imam. 120ks kojih vrlo lako mapiraš na 150ks, ako je premalo, što je i tvornička vrijednost koja je dolazila s tim motorom.

Ili od rabljenih, par godina starih, Accord karavan 2.4

Svi noviji turbo benzinci su većinom s direktnim ubrizgavanjem benzina tak da plin-nula bodova
Staro 23.08.2017., 14:53   #31268
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor zupy Pregled postova
Stilo 1.2 16v, kupljen novi pa nakon 2 godine stavljen plin.
Meni je čudnije ponašanje ljeto-zima, recimo ljeti potrošnja od 6-7 a zimi 8-9, iste relacije i isti način vožnje.
Inače u mene nema klasičnog filtera neg čistim sam nekakav nazovimo ga filter, dizne nisu dirane a samo jednom je mijenjana membrana.
Fiati su majka za plin. Imam kolegu sa BRC-om u Grande Puntu (1.4 motor), 240 000km i ide ko metak. Auto isplatio cijeli.

Dosta mi je teško izvući neki zaključak iz potrošnje plina. Imam neki osjećaj da je najbolje kad potrošim tank do kraja, baš da prebaci na benzin. Sva polovična punjenja plina koja sam imao (tipa idem na dulji put pa iako sam na pola rezervoara, natočim puni) su pokazala ogromnu potrošnju, nerealnu. Kao da te pumpe mogu nagruvati više plina, kada plina ima unutra već. Ne znam kako da objasnim to bolje.

Znam da ne voli dvije stvari - kad je gas do poda, a auto ne ubrzava i općenito situacije kada se auto "muči". Tu bih rekao da nema točan podatak pa šiba malo više plina. Vjerojatno su stock benzinski injektori ipak podosta brži i precizniji od turskog Valtek 3om klona za 400kn rail...

@lowrider
Da, samo što nemam saznanja kakva je elektronika u FIAT-u naprema Marei iz 1996 koju sam vozio 13 godina i onda je ošo ECU.

Honda jedino polovna za moju granicu od 20 000€. Iako, slažem se, to bi bilo idealno jer su ti atmosferci štedljivi, jaki i dugotrajni.
Staro 23.08.2017., 15:12   #31269
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Ja ti garantiram da 95% vozaca na svom autu na blindu testu ne bi skuzilo razliku izmedju random gume iz peveca i alpinke. Ni na mokrom.
Dam ti blajnd test na svom Micubušiju, pa bus videl...

Lako je s ABS-ovima, EPG-ovima, AMD-ovima i ostalim djidjama po autu. Probas hard kod i onda vidis kaj je guma.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 15:17   #31270
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
treba to dobro pregledat da nisu i kopče dobile iznutra, može tu biti dosta štete, a lakiranje ko lakiranje - 600-800kn element i bok.
Ne mora ni ta plastika bit skupa, pogotovo ak je od vise elemenata. Ince je vrlo lako da vise ne ide nazad kad se jednom skine, bar ne kak je bila prije i da treba nova.
Staro 23.08.2017., 15:58   #31271
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Fiati su majka za plin. Imam kolegu sa BRC-om u Grande Puntu (1.4 motor), 240 000km i ide ko metak. Auto isplatio cijeli.

Dosta mi je teško izvući neki zaključak iz potrošnje plina. Imam neki osjećaj da je najbolje kad potrošim tank do kraja, baš da prebaci na benzin. Sva polovična punjenja plina koja sam imao (tipa idem na dulji put pa iako sam na pola rezervoara, natočim puni) su pokazala ogromnu potrošnju, nerealnu. Kao da te pumpe mogu nagruvati više plina, kada plina ima unutra već. Ne znam kako da objasnim to bolje.

Znam da ne voli dvije stvari - kad je gas do poda, a auto ne ubrzava i općenito situacije kada se auto "muči". Tu bih rekao da nema točan podatak pa šiba malo više plina. Vjerojatno su stock benzinski injektori ipak podosta brži i precizniji od turskog Valtek 3om klona za 400kn rail...

@lowrider
Da, samo što nemam saznanja kakva je elektronika u FIAT-u naprema Marei iz 1996 koju sam vozio 13 godina i onda je ošo ECU.

Honda jedino polovna za moju granicu od 20 000€. Iako, slažem se, to bi bilo idealno jer su ti atmosferci štedljivi, jaki i dugotrajni.
Da, crveni 3ohmski Valtek su najsporiji valjda koji postoje. Vjerojatno radi njih malo "ode" i benzinska mapa pa imaš te simptome. IMao sam plin na Puntu 2 1.2 60ks, stvarno odlično složen i izmapiran, apsolutno nikave razlike plin/benzin, čak je subjektivni dojam bio da malo bolje "poteže" na plin, možda malo više momenta.

Honda mi je broj jedan za plin uz talijane.
Talijanima se elekronika motora ne "buni" kad mu u sustav dodaš još jedan ecu prištekan na motor, dok kod nekih ima tu najviše problema.

VSR kod talijana je nepoznat pojam, čak znam, neke koji su se vozili s poluzačepljenim diznama plina totalno raštelanim (rekorder s Valtekom preko 80 000km bez da su injektori dirani, reparnirani, i bez mijenjanja ikakvih filtera na plinu)

Fiat ima kompletno svu Boschevu elektroniku, ak kaj ode, krivi su švabi
Evo moje sve 4 bobine (Bosch jelte) još rade, ok skinuo sam onu plastiku da imaju više zraka.

Uf bivša Marea 1.8 16V (Hitachi elektronika motora) odvrtila ukupno preko 300 000km bez kvara ijednog dijela elektronike, od toga 200 000samo na plin
Staro 23.08.2017., 16:44   #31272
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
Znači, pala prva žrtva na "novom" autu. Malo mjesto na južno-dalmatinskoj obali, uska ulica, idem se okrenut uz pomoć bočnog ulaza na dvorište na uzbrdici. Pri izlazu iz dvorišta krenem unatrag i umjesto da prikočim, roknem na kvačilo i odmah u prvu. Mislio sam da pošto je nizbrdica da će auto inercijom stat, al nije. Otišao još malo iza i maznem sa zadnjim lijevim kutom branika u sami kut betonske ograde (oko 30-40 cm visoke). Amater.

I sad to ovako izgleda kao na slici. Kasko nemam, polirat ne mogu jer je otišlo skroz do plastike, preptpostavljam da nijedan majstor neće to htjet popravljat već će se morat farbat cijelo. Gdje to najbolje otić sredit u ZG i jel mi se to opće isplati?

Hvala
Šteta, desi se, kaj sad. Mogu preporučit Javora i Sina, u Svetoj Nedelji, samo kaj imaju jako puno posla i ne primaju sve koji im dođu.
Samo ne preporučam limare kojima oni daju auto (za one koji imaju na autu i oštećenu limariju), bolje da nađete neke svoje.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 19:26   #31273
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
Ja ti garantiram da 95% vozaca na svom autu na blindu testu ne bi skuzilo razliku izmedju random gume iz peveca i alpinke. Ni na mokrom.
Pa na suhom još i ok, slažem se, no na mokrom se bome kuži.

Citiraj:
Autor tutix Pregled postova

Hvala
Isti slučaj. Šolta, uzbrdica, i naravno, naš apartman ima prilaz širine max 2,5 m. I kad ulaziš, najbolje je otić još malo u brijeg, pa se na rikverc uparkirat u uličicu. No s te glavne ulice kad ulaziš u tu našu uličicu moraš pazit na kamene ograde s obje strane pošto je baš pravokutni ćošak. I tak, ušao jednom u ulicu, dvaput, trideset puta i onda trideset prvi put sam samo čuo struganje. Jebga. Zguljen branik, mislim da je malo i popucao te malo lima na blatobranu. Mislim da je i poneka kopča skiknula. Bio ljut ko pas. U 27 godina što vozim, nisam nikad ogrebao auto nit imao ikakvu nesreću svojom krivnjom. Al eto, šit hepenz... Ima kasko pa ne brinem.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 19:40   #31274
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
fanATIK, to ljetuješ u Nečujmu? ja imam jedno pitanje. Gledam sebi novi - polovni auto. Uzeo bi nešto do godine dana starosti i maksimalno 20kkm.Gledam na mobile.de, za novce koje imam namjeru potrošiti,mogu uzeti bmw 3 sa nekih 9000 km, i registriran 4/2016. Gledao sam prodavača, to je neka auto kuća iz Berlina koja drži kao službwni deale rbmw, mini i land rover i imaju na stotine auta. Jel ima neka kvaka koju ja ne vidim ili su auto vani toliko jeftiniji?

Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
Colop je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 19:53   #31275
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Je, u Nečujmu sam bio. Al Maslinica me fascinirala, baš krasno mjesto.
A što se auta tiče, ne znamo koliko misliš potrošit pa je teško reć jel puno il nije puno.
No svakako su jeftiniji. No računaj i s davanjima kod nas.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 23.08.2017., 21:28   #31276
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
fanATIK, to ljetuješ u Nečujmu? ja imam jedno pitanje. Gledam sebi novi - polovni auto. Uzeo bi nešto do godine dana starosti i maksimalno 20kkm.Gledam na mobile.de, za novce koje imam namjeru potrošiti,mogu uzeti bmw 3 sa nekih 9000 km, i registriran 4/2016. Gledao sam prodavača, to je neka auto kuća iz Berlina koja drži kao službwni deale rbmw, mini i land rover i imaju na stotine auta. Jel ima neka kvaka koju ja ne vidim ili su auto vani toliko jeftiniji?

Racunaj na taj BMW oko +2800-3000 eura da bude na cesti kod nas. Ne znam sto tocno gledas pa bubam, ako hoces posalji link do auta koji te zanima pa izracunamo okvirmo.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 21:50   #31277
Colop
Premium

Onda smo se možda i vidjeli, svake godine sam tamo. Čini mi se da je bilo manje nervoze i tuča oko parkinga ove godine
Stomorska mi je najdraža os ovih mjesta.
Tech, ovako nešto gledam http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=313490126 +možda malo opremljeniji model.

Čini mi se nerealno jeftino u odnosu na hrvatske oglasnike gdje za 20 k eura prodaju ovakve aute sa 180 000km

Staro 23.08.2017., 22:13   #31278
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 22:14   #31279
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:
Onda smo se možda i vidjeli, svake godine sam tamo. Čini mi se da je bilo manje nervoze i tuča oko parkinga ove godine
Stomorska mi je najdraža os ovih mjesta.
Tech, ovako nešto gledam http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=313490126 +možda malo opremljeniji model.

Čini mi se nerealno jeftino u odnosu na hrvatske oglasnike gdje za 20 k eura prodaju ovakve aute sa 180 000km

Pojma nemam, imali svoj parking ispod apartmana. Ak si vidio nekog od 195 cm i nogom br 50, to sam ja.
Što se cijene tiče, to je 316d, to je ok cijena, nije baš da je premala. Pogledaj malo bolje oglasnike.
Npr
http://www.njuskalo.hr/auti/bmw-320d...oglas-23238539

I računaj još davanja koja ćeš dat na auto...

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 23.08.2017., 22:28   #31280
Newmie
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Ima li netko iskustva s međunarodnim štetama?
Napucao me Slovak, razbio mi pola auta - auto u nevoznom stanju.

Iz osiguranja mi javljaju da Slovačka osiguravajuća kuća ima 60 dana da se javi po pitanju podmirenja štete??? Daj me nemojte zaje****, 60 dana???

Uglavnom, ako netko ima nekih iskustava, neka ih podijeli, lijepo molim.

Nisam ni četvrtinu kredita otplatio da već mi je auto uništio jebeni turisti koji je po autocesti vozio u kožnim japankama ne držeći razmak...
Newmie je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 22:41   #31281
Colop
Premium

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Što se cijene tiče, to je 316d, to je ok cijena, nije baš da je premala. Pogledaj malo bolje oglasnike.
Npr

Vidio sam tog, ali je prestar i km je upitna.
Ostali su čudo, stari po 4-5 godina, 180 k+ km i 20 000 eura cijena.
Moje je pitanje sljedeće, npr ovaj kojeg sam stavio prodaje službeni bmw dealer, ne vjerujem da bi oni muljali sa kilometražom?

Staro 23.08.2017., 22:42   #31282
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova

Odlična pustolovina. Omljeni Geladenwagen.

HP 845 G9

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850U
RAM: 64GB Samsung DDR5 4800
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 23.08.2017., 23:07   #31283
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pojma nemam, imali svoj parking ispod apartmana. Ak si vidio nekog od 195 cm i nogom br 50, to sam ja.
Npr

Na ovom mi se čini kao da je friško obnovljen volan. Izgleda kao kod novog auta.
Staro 23.08.2017., 23:38   #31284
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Vidio sam tog, ali je prestar i km je upitna.
Ostali su čudo, stari po 4-5 godina, 180 k+ km i 20 000 eura cijena.
Moje je pitanje sljedeće, npr ovaj kojeg sam stavio prodaje službeni bmw dealer, ne vjerujem da bi oni muljali sa kilometražom?

Da su voljni taj E90 dat za kakvih 14 i kusur k eura, bio bi dobra kupnja. Pod uvjetom da su km ok, vrlo vjerojatno jesu jer baš zato što je čudno mala brojka svi provjeravaju.

Ti kupuješ godišnjaka, to ćeš ionako nać samo po ovlaštenim dealerima s garancijom tak da te kilometraža ne treba brinut.

Kod nas ja taj auto ne bi ni gledao jer ćeš u DE puno bolje proć u pogledu opremljenosti auta, jamstvom i slično. I nemoj ga gledat bez xenona jer je to ko da kupiš taj auto na 3 kotača.

F30 316d je prije godinu dana koštao oko 250k kn u tomiću, na 109g co2(iako ima primjeraka i sa 102g) ti je to oko 15k kn PPMV. Na to imaš homologaciju 700, 0.60kn po kg auta(oko 900kn), tehnički i osiguranje. Ma sa gorivom, zoll tablicama, špediterom da si olakšaš proces na carini je to negdje na 20tak tisuća kn. Kak sam i rekao, do 3k eura ovisno o razini opreme.

EDIT: Mnogo lijep primjerak

Zadnje izmijenjeno od: tech. 23.08.2017. u 23:44.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2017., 00:00   #31285
Colop
Premium

Hvala ti puno na pomoći.
Ovaj model kojeg sam stavio mi je upao u oko sa cijenom, koja je bila jako dobra u odnosu na hrvatske cijene.
Imam par dilema koje nisam ni sam siguran.
1) BMW 3 ili Passat?
Auto se kupuje na tvrtku, znači služi za posao.
Passat mi je veći, pretpostavljam da su troškovi održavanja manji.
Iako zanimljivo, na auto scout mi se činilo da su passati barem 2-3 k eura skuplji.

2) Benzin ili dizel?
Prolazim do 15 km godišnje.
Vidim po EU da su počeli zabranjivati dizelasima ulaz u gradove?

3)automatik ili ručni mjenač.
Vozio sam BMW peticu sa automatikom nije mi se svidio baš. Passat vozio sa DSG, nekako mi je kilav.
Prednost ručnog mi je nekako feeling šaltanja, manje troši i manje je osjetljiv.

4)kako kupujem prvi auto nakon 14 godina što je od opreme ono bez čega se ne može, tj pomaže jako u vožnji? Ksenoni, tempomat definitivno moram uzeti.

Staro 24.08.2017., 11:50   #31286
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Newmie Pregled postova
Ima li netko iskustva s međunarodnim štetama?
Napucao me Slovak, razbio mi pola auta - auto u nevoznom stanju.

Iz osiguranja mi javljaju da Slovačka osiguravajuća kuća ima 60 dana da se javi po pitanju podmirenja štete??? Daj me nemojte zaje****, 60 dana???

Uglavnom, ako netko ima nekih iskustava, neka ih podijeli, lijepo molim.

Nisam ni četvrtinu kredita otplatio da već mi je auto uništio jebeni turisti koji je po autocesti vozio u kožnim japankama ne držeći razmak...
Koliko je napucao? Imaš sliku?

Sent from my Nexus 6P

HP 845 G9

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850U
RAM: 64GB Samsung DDR5 4800
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2017., 12:23   #31287
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Hvala ti puno na pomoći.
Ovaj model kojeg sam stavio mi je upao u oko sa cijenom, koja je bila jako dobra u odnosu na hrvatske cijene.
Imam par dilema koje nisam ni sam siguran.
1) BMW 3 ili Passat?
Auto se kupuje na tvrtku, znači služi za posao.
Passat mi je veći, pretpostavljam da su troškovi održavanja manji.
Iako zanimljivo, na auto scout mi se činilo da su passati barem 2-3 k eura skuplji.

2) Benzin ili dizel?
Prolazim do 15 km godišnje.
Vidim po EU da su počeli zabranjivati dizelasima ulaz u gradove?

3)automatik ili ručni mjenač.
Vozio sam BMW peticu sa automatikom nije mi se svidio baš. Passat vozio sa DSG, nekako mi je kilav.
Prednost ručnog mi je nekako feeling šaltanja, manje troši i manje je osjetljiv.

4)kako kupujem prvi auto nakon 14 godina što je od opreme ono bez čega se ne može, tj pomaže jako u vožnji? Ksenoni, tempomat definitivno moram uzeti.

Moderni automatik troši manje od šaltunga, puno ga je ugodnije voziti i bolje čuva lamelu. U obitelji imamo 318 sa automatikom i taj ZF mjenjač sa 8 brzina je perfektan. Vozio sam 318 sa šaltungom i ne može se usporediti sa automatikom. DSG je isto vrhunski mjenjač ali svaki moraš neko vrijeme voziti da se upoznate. O opreme: ksenoni obavezno, bolja sjedala i šaltanje na volanu poželjni.

Pitanje nevezano za bmw: Kupujem gume za Vitaru i u knjižici su upisane 2 dimenzije. Jedna je preuska i ne sviđa mi se estetski, druga je šminkerski široka ali pati funkcija. U gradu sam vidio jednu sam dimenzijom između ali je uvezena iz SAD. Ako se dobro sjećam, dodatna dimenzija se upisuje na tehničkom. Dali oni imaju neki katalog sa dimenzijama za određeni model?
Staro 24.08.2017., 12:44   #31288
ThePornstar
Premium
Moj komp

ThePornstar's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nazovi CVH pa pitaj što imaju u bazi.

CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" Innolux N140HCG-GR2 (low power, 400 nits)

Battery: 57 Wh internal

ROM: Android 9
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Staro 24.08.2017., 12:59   #31289
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma ić ću uživo jer moram odraditi prijenos, pa da znam što me čeka i da me nečija lijenost ne iznervira
Staro 24.08.2017., 13:04   #31290
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Možeš atestirati i neoriginalnu dimenziju koja nije bila tvornički predviđena, ako je unuta 5% odstupanja od roiginala, ako se ne varam.
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na