|
![]() |
#29221 |
Guest
|
Idem za vikend na Plitvice. Stavio sam različite gume na auto, pa me zanima je li bolje da me u parku napadne vuk ili medvjed? Hvala. ![]() Što se tehničkog tiče, njih nije briga. |
![]() |
![]() |
#29225 | |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29226 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29227 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Kolege, treba li za odlazak u BiH tuđim vozilom nekakva punomoć ili dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu? Vidim da HAK izdaje nešto slično pa me zanima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29229 |
Guest
|
Nije uopće bitna razlika cjelogodisnje vs ljetne, nego da ne valja miješati tipove guma na autu. Dobra cjelogodisnja guma (Goodyear ili Michelin) u toj dimenziji košta 850 kuna. (ostale nisu zanimljive, prakticno su zimske). Za cijenu dvije takve moš kupiti sve 4 ljetne Save UHP, pa znat što vozis i bit miran dok se ne potroše. Kombinacije zimske/ljetne su ko ruski rulet. To bi mi bila baš, baš zadnja opcija. Ono, vozio bi tako da nemam prebijene u dzepu a vrijeme je suho. Na službenom sam proslu zimu imao taj kombo (ljetne nazad) i par puta mi je zadnji kraj pretjecao prvoga. ![]() |
![]() |
![]() |
#29230 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
U inozemstvu možeš samo upravljati svojim ili vozilom od nekoga u krvnom srodstvu, ili pak da taj čije vozilo voziš je s tobom u autu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29231 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29232 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ima li negdje neki test koji direktno usporeduje Ljetne / zimske / cjelogodisnje u razlicitim uvjetima. Svi ponavljaju ko ptice na grani ljetne po ljeti, zimkse po zimi, a cjelogodisnje su jack of all trades, master of none. ali mene zanima ima li negdje stvarno usporedba. ili recimo 3°C temperatura i mokar asfalt. ljetne ili zimske? to nemogu nac nikako... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29233 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29234 | |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29235 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
sad vidim da nema ljetnih zimskih uz njih ![]() No uvijek je tako,lošije od samo ljetnih i zimskih Obično adac stavi 2,3 cijelogodišnje uz ljetne/zimske kad testiraju
![]() |
![]() |
#29236 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
treba uzeti u obzir i smjesu od koje je guma napravljena. nisam testirao, ali vrlo je izgledno da u nekim uvjetima po hladnom zimskom asfaltu bolje reagiraju potrosene (celave) zimske, nego nove ljetne gume koje se pretvore u kamen. u kombinaciji 2 ljetne i 2 zimske gume bitno je da na pogonsku osovinu ljeti idu ljetne, a zimi zimske ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29237 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29238 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
e pa to me zanima, a to nemogu naci nigdje. nekako ne vjerujem da se jedna premium ljetna guma toliko "stvrdne", pogotovo na temperaturama iznad nule. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29239 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
http://www.njuskalo.hr/auti/tesla-mo...oglas-22301953 Tesla Model S 70D Gdje je kvaka ovdje? ![]() Mislim nisam ni blizu ovoj lovici ali netko tko je u prilici hmm. Zanima me baš kakva je stvar ovdje sa prijepisom, porezom, registracija, tehnicki, održavanje, servisi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29240 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
nekog je zanimalo, auto je mazga 6 benzinac vjerojatno cu za prvu ruku uzeti 2 ljetne savine uhp(vidio sam jos i fuldin model slicne cijene) inace prednje gume na autu su se totalno pocele dezintegrirati, gule se ko kora od mandarine, goodyear eagle f1 asymmetric
![]() Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 24.05.2017. u 13:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29241 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29243 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
U Americi je limarija bolesno skupa, ako se ide kod ovlaštenog. Za običan bump u guzu auta su proglašavali totalne štete. Generalno je dosta toga pokriveno garancijom, koja je stvarno dobra. Ipak je to auto od 100k EUR, ali održavanje je u praksi i 99% slučajeva jeftinije nego za bilo koji ICE auto u toj klasi, baš zato kaj ima puno manje stvari koje se kvare. A ovo što se kvari često je priznato u garanciju koja se prenosi i na nove vlasnike rabljenog auta. Dosta sam to pratio do prije godinu dana kad smo uplatili polog za Model 3, ne znam dal se je nešto mijenjalo u međuvremenu. Nažalost, od Modela 3 vjerojatno neće ništa biti jer je u međuvremenu država ukinula poticaje, a 35k EUR plus malo opreme 45k EUR će biti preskupo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 24.05.2017. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29244 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Polog ostaje kod njih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#29245 | |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Ma da. Bolesno. Ajd baš mi je drago da imam neki info iz prve ruke. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29246 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Ne, polog je samo kao rezervacija. Može se odustati sve dok ne dobiješ serijski broj svojeg auta i poziv za specificiranje opcija (koji tjedan prije ulaska tvoje šasije u proizvodnju). Ako odustaneš, naprave ti full refund. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29247 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#29249 |
Guest
|
Na Cliu imam te Fulde, i zimske Fulda KM3. Vrijede te novce. ![]() Ali nove Savine gume uopće nisu loše. Ljetne UHP i zimske HP2. Da ih ima u mojoj dimenziji i ja bi ih vozio. |
![]() |
![]() |
|
|