Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.01.2017., 15:50   #1
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Router kanali

Pozz

Zna li mi netko objasniti zašto mi nijedan komp ne hvata mrežu ujutro npr. dok ne promjenim kanal ( stavim bilo koji i šljaka onda ). I onda radi govno cijeli dan npr. ako ugasim i odem na par sati, vratim se i opet moram kablom se spojiti na router i promijeniti kanal. 3 kompa i na svakome isti problem, telefoni uredno hvataju uvijek. Kanal nebitan, koji god. Na automatskom načinu ista stvar .

Fala unaprijed
vex je offline   Reply With Quote
Staro 22.01.2017., 15:09   #2
BlackDwarf
BIND SOFT d.o.o.
Moj komp

BlackDwarf's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
O kojem se routeru radi?
BlackDwarf je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.01.2017., 10:35   #3
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Ma njemački je, O2 neki njihov.

Ugl nakon svih zajebancija, resetiranja i bla bla, evo radi sad na auto. Dokle, vidjet ćemo . smetje.
Staro 23.01.2017., 11:14   #4
Mommistake
Premium
Moj komp

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Što znači kanal?
Mommistake je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 11:38   #5
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Valjda misli na kanal wifi-a.
Stavi na 1. kanal pa bi trebalo raditi.
Javi se svom operateru
Staro 23.01.2017., 11:54   #6
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Ovisno o wifi uređaju bilo kojeg proizvođača snaga i osjetljivost je različita po kanalu i u prosjeku na sredini banda cca 6CH je najbolji, a automatika ( kad je kanal podešen na AUTO) prateći sa inSSIDer Home primjećujem da zaglavi na prvom ili zadnjem kanalu ...zato ti kanali imaju puno više korisnika (smetnji).
Po tome bolje postaviti fiksni kanal od 3-9 gledajući za izbjeći jače susjede ako imaju fiksno podešeno.
Većina ovih koji nekad nemogu dobiti vezu je standard Američki (1-11) za razliku od EU(1-13) pa kod kanala 12 i 13 neki uređaji neće uspostaviti vezu.
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 23.01.2017., 12:00   #7
vex
Premium
Moj komp

vex's Avatar

Ma probao sam i na auto i svaki na ručno podešen i to od 1 pa na dalje. Nema logike da sere, ali eto opet je bilo nešto zbrkano
Staro 23.01.2017., 13:19   #8
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor D/G Pregled postova
Ovisno o wifi uređaju bilo kojeg proizvođača snaga i osjetljivost je različita po kanalu i u prosjeku na sredini banda cca 6CH je najbolji, a automatika ( kad je kanal podešen na AUTO) prateći sa inSSIDer Home primjećujem da zaglavi na prvom ili zadnjem kanalu ...zato ti kanali imaju puno više korisnika (smetnji).
Po tome bolje postaviti fiksni kanal od 3-9 gledajući za izbjeći jače susjede ako imaju fiksno podešeno.
Većina ovih koji nekad nemogu dobiti vezu je standard Američki (1-11) za razliku od EU(1-13) pa kod kanala 12 i 13 neki uređaji neće uspostaviti vezu.
Zapravo ako ti je recimo 6 i 11 dosta opterecen po meni jos je gore tutnuti ga izmedju 6 i 11. Tada ces hvatati interferencije i sa 6 i sa 11 jer je razmak izmedju kanala samo 5MHz dok je sirina jednog kanala 22MHz. Zato je ono da svaki 6 nije interferirajuci.

Uglavnom, vecinom ces kod ovih velikih proizvodjaca naci da se koristi samo i iskljucivo 1 - 6 - 11. Naravno ako ti imas nekoga na 4 kanalu onda je sasvim logicno staviti ga na 4 + 6 (10kanal). Nisam ja protiv drugih kanala, govorim samo da je koji puta bolje drzati se ova famozna tri.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2017., 11:41   #9
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor vex Pregled postova
Ma probao sam i na auto i svaki na ručno podešen i to od 1 pa na dalje. Nema logike da sere, ali eto opet je bilo nešto zbrkano
jesi probao vratit na tvorničke postavke (resetirati) ruter možda se nešto spoebalo u firmwareu ,eventualno pogledat dal ima update firmwarea.
skalar je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno