![]() |
Router kanali
Pozz
Zna li mi netko objasniti zašto mi nijedan komp ne hvata mrežu ujutro npr. dok ne promjenim kanal ( stavim bilo koji i šljaka onda ). I onda radi govno cijeli dan npr. ako ugasim i odem na par sati, vratim se i opet moram kablom se spojiti na router i promijeniti kanal. 3 kompa i na svakome isti problem, telefoni uredno hvataju uvijek. Kanal nebitan, koji god. Na automatskom načinu ista stvar . Fala unaprijed :beer: |
O kojem se routeru radi?
|
Ma njemački je, O2 neki njihov.
Ugl nakon svih zajebancija, resetiranja i bla bla, evo radi sad na auto. Dokle, vidjet ćemo . smetje.:fuming: |
Što znači kanal?
|
Valjda misli na kanal wifi-a.
Stavi na 1. kanal pa bi trebalo raditi. Javi se svom operateru |
Ovisno o wifi uređaju bilo kojeg proizvođača snaga i osjetljivost je različita po kanalu i u prosjeku na sredini banda cca 6CH je najbolji, a automatika ( kad je kanal podešen na AUTO) prateći sa inSSIDer Home primjećujem da zaglavi na prvom ili zadnjem kanalu :( ...zato ti kanali imaju puno više korisnika (smetnji).
Po tome bolje postaviti fiksni kanal od 3-9 gledajući za izbjeći jače susjede ako imaju fiksno podešeno. Većina ovih koji nekad nemogu dobiti vezu je standard Američki (1-11) za razliku od EU(1-13) pa kod kanala 12 i 13 neki uređaji neće uspostaviti vezu. |
Ma probao sam i na auto i svaki na ručno podešen i to od 1 pa na dalje. Nema logike da sere, ali eto opet je bilo nešto zbrkano
|
Citiraj:
Uglavnom, vecinom ces kod ovih velikih proizvodjaca naci da se koristi samo i iskljucivo 1 - 6 - 11. Naravno ako ti imas nekoga na 4 kanalu onda je sasvim logicno staviti ga na 4 + 6 (10kanal). Nisam ja protiv drugih kanala, govorim samo da je koji puta bolje drzati se ova famozna tri. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:52. |