|
![]() |
#26311 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
upravo to, takvim vlasnicima je ponos i dika sto su mijenjali ulje. A sto sa svime ostalim? di su svjecice, grijaci, seleni, amortizeri, kugle, balans stangice, filter goriva, filter klime, itd itd itd. to sve jednostavno s godinama sve ode pa makar auto stajao u garazi (karikiram jel) mene jednostavno auto bez evidencije servisiranja ili mogucnosti ispisa doticne uopce ne zanima. Opekao se jednom, neces vise razbojnice. Kupio auto od prvog vlasnika, mazen pazen lala, voskan, pran ovo ono. i onda da bi ga stavio na cestu i prosao tehnicki: svi amortizeri i opruge, sve kocnice, svi seleni naprijed, alternator krepao nakon 3 mjeseca, alnaser nakon 6 je nakon toga je auto bio super, ali me kostao koliko i sami auto. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26312 | ||
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
Citiraj:
Kad kupuješ auto valjda ga furaš kod svog mehaničara da pogleda podvozje i ispita sve oko motora i dole kaj treba...ak zna svoj posao može ti puno toga reći...ovlašteni danas imaju i komp di sve vide pa po nekoj procjeni povijesti servisa i kaj je na autu mijenjano se može nekako i procijeniti stvarna kilometraža (ako se sumnja)....zakaj si kupovao auto ko čarape? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26313 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Pa bar si amortizere mogel skužit kod kupovine a majstor bi i selene. Kako ti zamišljaš redovito održavanje po servisnoj knjižici ? Pa gdje piše da se alternator i anlaser mijenjaju na nekoj kilometraži. Oboje je očito radilo bez greške i zašto po tome čačkati. Na redovnom tehničkom mi nemilosrdni pregledači ukažu na sve što kod pregleda pokazuje znake staračke slabosti i to bi svakako do sljedećeg tehničkog zamijenio. Valjda se još uvijek sjećaš kako to kod nas ide s autom na onoj drndalici a pregledač s pajserom u ruci ispod u grabi još dodatno provjerava, pogotovo kad su u pitanju vozila starijih godišta kao moja Toyo 2002. godina.
![]() |
![]() |
#26314 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#26315 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
omg jeste dosadni ko babe ste skocili. auto sam taj uzeo za male novce, jer je stajao i smetao vlasniku, i kad sam ga poceo pretresati, onda sam to izmijenjao. Mogao sam proci bez pola toga, ali nisam, no i dalje nije mijenjalo cinjenicu da je bilo zdravo za zamjenu kao i na svakom 10-15 godina starom autu sa 150+k km u guzici. @tvrdi - govorim o ljudima koji za ovlasteni ne znaju. odu ulje promijeniti jednom godisnje i onda pricaju kako redovno servisiraju auto. ne moze meni slagati nitko evidenciju ako ima na hrpi racune fino od svega i prvi je vlasnik. Morao bih poslikati evidenciju od Audija sada sto sam uzeo od prvog vlasnika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26317 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 19.01.2017. u 17:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26318 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Moj diesel report za Megana dci 110 Natocen BS dizel umjesto Class i nakon hladne noci ili dulje ne moze ostat radit u leru dulje od dve min, ovisi kolko je stajal. U leru radi bez snage i ne moze ni okretaje odrzat kad se stisne gas, nisam jedan od onih kaj bi nabili gas do kraja u toj situcaiji.. Pali jedino ako nakon min ili dve dodam lagano okretaje i po malo ga razvrtim. Osim toga kuzim i da ne vuce kak moze i na autoputu sam jedva nabral 180, 190 bar na zimuljama inace po cuki. Jucer natocio Crodux Max Power za probu i danas pali normalno. Mozda se razlika medu ta dva dizela ne kuzi tolko kad nije tak zima ali ne pase mu definitivno.. Na kraju videa se vidi problem, mozda i cuje ak se naviju zvucnici. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26321 | ||
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Kod kie se dvoumim oko 1.0t-gdi ili 1.6 crdi. Pošto su mi vožnje relativno kratke (20km u jednom smjeru), radije bih benzinca, ali ono što me odvraća od njega je cjena. Pošto 1.0 t-gdi nema u socijalnom paketu opreme, košta skuplje nego 1.6 dizel. Radim oko 15-18K km godišnje, pa mislim da bi oba ova motora dugoročno bila isplatljivija nego 1.4 cvvt. Sad vozim fokusa 1.8 tddi i njemu treba bar 15-20 min da se pošteno ugrije i to mi je veliki hendikep, nasmrzavao sam se ove zime pošteno. Daj mi recite jel ovi kiini dizeli rade isto tako? Koliko im treba da počnu grijat? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26323 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mislim svašta sam čuo al ovo...
![]() |
![]() |
#26325 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Nikad nisam gledao na sat koliko mi je trebalo da se zagrije ali iskreno sumnajm da je bilo vise od 15ak minuta.
![]() |
![]() |
#26326 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Meganeu s 1.5dCi je trebalo 15+ minuta da se zagrije i onda je puhao mlako. U njemu sam konstantno vozio u jakni. Laguna 2.0dCi ima neke dodatne grijače i jako toplo puše unutar 30 sec od paljenja auta. Jaknu skidam pri ulasku u auto, makar vani bilo i -10C. Preporod. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26327 |
only fool, not a horse
|
15ak min mi je pola puta kad nema gužve. @Icy webasto možda? Ili nekakav električni grijač? Klima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26328 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26329 | |
Premium
|
Citiraj:
7.5l trosi Megan u gradu po ovom vremenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26331 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Usporedba 1.6 TDI i 1.5 dCi oko grijanja. Treba im jednako dok ne počnu puhati toplo, ali sauna u Renaultu postaje tek kad opališ skroz u crveno područje, dok u VW počinjem kuhati a jedva da sam pomaknuo potenciometar na crveno. Vozim se tako da mi stoji malo prema hladnom, na sredini, cijeli dan. Neizdrživo je.
![]() |
#26332 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#26333 |
Premium
|
Imal sam prednji i na SX4 ali on je imao samo jednu brzinu grijanja guzice i to je kurilo fest, ovaj ima low i high tak da mi je to upgrade. Odlican je auto, vozi odlicno, tisi od Megana i dosta udobniji a u Sport modu ga pojede za dorucak, na auto slicno idu i na kraju i manje trosi.. 1.6 mjet II FTW ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.01.2017. u 22:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26334 |
only fool, not a horse
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26335 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26338 |
običan user
Datum registracije: Apr 2006
|
ajde, budite hepi sto vam je posao blizo....sto bi da morate 4 sata putovati amo tamo po autoputu na posao svaki dan? Tako moj frend u australiji, a posao mu je da mora opet na autocestu kad dodje na posao....veli da je jednom skoro sam sebe sreo na autoputu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26339 |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kakva će tek sljedeća generacija biti kad je ova već u većini stvari duplo bolja od prošlog modela... Wait, wait. Ja govorim o onom elektricnom grijacu stakla slicnom kakav je na zadnjoj sajbi. Znaci nikakvo puhanje. Jel to to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26340 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Taj Fiatov 1.6 mjet je bolji motor od "bivšeg"1.9 mjeta, više momenta, ljepše radi. Većina dizla ima električni grijač u kabini, nekih 800W snage je, grije čisto u redu dok se motor ne ugrije. 1.6 tdi isto se relativno brzo ugrije |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|