Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2017., 15:42   #26281
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
@Old Iggy Kao sto rekoh medalja uvijek ima dvije strane...ja ih znam jako puno koje boli briga za sluzbeni auto,stovise nikada ne porvjeravaju razinu ulja.Evo ja sam nedavno prodao svoj privatni auto koji je bio 2007 godiste i imao je urednu servisnu knjizicu sa 90 000 kilometara i bio sam prvi vlasnik.Kupio ga je serviser u u ovlastenom servisu marke koje je bilo vozilo. Kada je vidio auto nije mogao vjerovati kako je auto ocuvan.Osobno bih gledao naci takav auto,a ove od firmi bih zaobilazio u sirokom luku ako kupujem auto na duze vrijeme.Znam da se mnogi nece sloziti samnom ali ja tako razmisljam.Zapravo ja nisam nikada kupio polovni auto jer si mogu dopusitit kupnju novog vozila.
Ja, recimo, nisam razinu provjeravao otkad sam se maknuo s Golfova. Niti potrebe ni starih vozila koje nemaju samoprovjeru.
Ja sam isto takav vozač, no kako sam na službenima u pravilu otkupim / preprodam vozilo i svi sretni.
A "divljeg" vozača već dugo nisam vidio, dapače, puno ih znam više s vlastitim vozilima, nažalost.
Staro 18.01.2017., 16:05   #26282
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2013
Bolje leasing od firme nego uvoz. Iskustvo frenda koji je radio u auto biznisu. Nego, išao sam pogledat auto. Dakle motor prede, pali u milisekundi na ovoj zimi, nigdje ne slini, apoteka unutra i van, kuplung super, unutra i van bez crtice, pedale ko nove...km je stvarna po ovlaštenom servisu. Još 3 godine tvorničke garancije...i sad tu dolazimo do probne vožnje.
To je 1.4 motor 90 ks...auto ima tonu i 300 kila...dakle taj motor je jednostavno pretrom a ja nisam penzić i odustao sam....da bi išao nekam moraš stisnut gas onako jako a onda i troši 8 i pol litri...eto....ali ovak auto za nekog potpuno nezahtjevnog vozača je za preporučiti...Ja nisam navikao vozit ko penzić...a opet vozim samo u gradu...90%

Kad smo kod "deranja auta". Rijetki štede i svoj auto. A od firme na lizing je bar redovno servisiran i ima knižicu a kod privatnog neznaš di i kad i kako je servisiran...

Na kraju vrijedi pravilo sreće. Znam ljude koji su kupovali i s leasinga i privatno pa prošli ok. Znam i one koji su kupovali od "penzića" i "doktora" pa popušili..znam i one kojima su se novi auti raspadali...iz salona...pa frenda koji je furao auto star 4g na servis i tamo auto mrak vele..pa mu kuplung propo nakon 2mj...pa ti vidi...

Uglavnom ne žuri mi se.....imam svoj auto....

Najgore je kaj s buđetom od nekih 9, 9 i pol soma eura spadam u kategoriju "ni vrit ni mimo". Za koji soma eura gore imaš novi kompakt (doduše s početnim motorom) ili fiestu s jebenim 1.0 motorom...ali nemaš te eure...a ovi sa 4 soma u džepu se ionak ne moraju nadati neznam čemu....Uglavnom ko kupi moju Rollu će se usrećiti..auto 11g star zamijenjena samo pumpa za vodu i hladnjak...made in japan (nije engleska)....deri peri....origigi auspuh ko beba dole...čak sam i akumulator mjenjao tek nakon 8 godina....ali ja ga više nemrem gledat...
Tvrdi je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 16:16   #26283
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Je li to bila KIA neka jer one jedine imaju 4 godina garancije.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 16:32   #26284
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Boopsy Pregled postova
Mislim da može ako ti je stari vlasnik firme. Raspitaj se po osiguranjima. Ja sam imao slučaj da mi u Wieneru nisu htijeli duplicirati bonus, ali su to zato učinili u uniqa osiguranju.
nije vlasnik. zvao sam sad osiguraj.me i kaže ženska da je već imala takvih upita ali da nemože sa pravne osobe.

tak da kurec, morat ću full
Staro 18.01.2017., 16:56   #26285
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Silthrax Pregled postova
Je, Ceedica...ma mislim auto je ok...ali nije taj motor pogođen za tu kilažu....
Staro 18.01.2017., 17:04   #26286
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@tvrdi - vezano za tvoju corollu.. taman onaj koji je kupi ce imat ulaganja. To obicno tako bude
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 17:41   #26287
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Mislis 7 godina.
A vezano za taj motor, to je ista verzija koja razvija 109 KS u prefacelift modelima. Dakle bez bada se drugom mapom digne snaga na 109ks no i dalje je nekako trom zbog ne bas bajno proracunatog mjenjaca.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 19:16   #26288
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Uzo NBU.
Odmah sam vidio razliku u jacini jer se i pod ulicnom rasvjetom moglo vidjet gdje svijetlim.
Jos sam da odem nekam van grada da vidim kak svijetle jako
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 19:45   #26289
Silthrax
Premium
Moj komp

Silthrax's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Mislis 7 godina.
A vezano za taj motor, to je ista verzija koja razvija 109 KS u prefacelift modelima. Dakle bez bada se drugom mapom digne snaga na 109ks no i dalje je nekako trom zbog ne bas bajno proracunatog mjenjaca.
Da, kalkulirao sam godiste koje je on rekao i koliko jos ima ekstra garancije. A gle je da je trom motor za tu kilazu ali ako se vozis vecinom po Zagrebu ne znam koliko ti bas treba neki prejak motor.

Inace ja imam Ceeda ali stariju generaciju i to jos dizela, bio sam malo skeptican ali mi se auto nakon sada godinu i nesto dana pokazao cist solidan. Bez nekih kvarova normalna potrošnja i stogod da sam gledoa za dijelove cijene su slicne kao kod drugih vozila compact clase, Eto ako ti to moze ista pomoci u odabiru.
Silthrax je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 19:56   #26290
Igneos Eructid
običan user
Moj komp

Igneos Eructid's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
stekoh dojam da se cakula o mojoj kiji, pa da vam velim kak stvari stoje...narucio novu, iz salona, prosle godine, napravio djir s njom po pljusku i otpao mi blatobran u nekoj lokvi...nis, izasao van, stavio u gepek, i montirao nazad sutradan...zalio sam se, ali mi nisu htjeli priznati nis, jer kao, vremenski uvjeti, neprilagodjena brzina, bla, bla...godinu dana kasnije, sjedim u garazi, gledam je, i mislim se kako bi bilo bolje da ima jaci motor, i narucim dijelove koji su pasali na ovu karoseriju i nosace motora i ugradim sve sam. Stare dijelove sam prodo. Alnaser je navodno bio u kurcu na svim tim modelima, i mijenjao sam se za dva druga modela s nekim coekom iz splita, iako je moj bio ispravan u datom momentu...i uspio sam ostetit prednju masku dok sam ugradjivao xenon svijetla...ispalo je da je maska fixna ali savitljiva, a ja sam mislio da se da izvadit, pa sam upro momacki i slomio...uglavnom sad imam neki kupus od auta, jedva sam sve stavio u knjizicu...pali otprve, i po zimi, pretice i neke starije modele bmw-a, ali ja sam pusac, tako da smrdi kabina po duhanu...stavio sam je u prodaju po diskontnoj cijeni jer mi se sad svidja nova ford fiesta ecoboost 140ks...racunam da bi na 1.0 motor 140ks trebalo dati potrebnu elasticnost motoru i da cu dobit idealnu zujalicu za po gradu....doduse, privlaci me i stari ford mustang, na kojeg bi samo ugradio motor iz nissana 350z, otprilike za iste novce sve skupa...a najgore je sto skoro pa nemam za jest, ali auto mi je sve....
Igneos Eructid je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2017., 20:01   #26291
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Da, kalkulirao sam godiste koje je on rekao i koliko jos ima ekstra garancije. A gle je da je trom motor za tu kilazu ali ako se vozis vecinom po Zagrebu ne znam koliko ti bas treba neki prejak motor.

Inace ja imam Ceeda ali stariju generaciju i to jos dizela, bio sam malo skeptican ali mi se auto nakon sada godinu i nesto dana pokazao cist solidan. Bez nekih kvarova normalna potrošnja i stogod da sam gledoa za dijelove cijene su slicne kao kod drugih vozila compact clase, Eto ako ti to moze ista pomoci u odabiru.
To su jako dobri auti, a novi modeli fakat stoje uz rame s konkurencijom.

U obitelji imamo trenutno 3 kie a ukupno smo ih imali 5 (pride, spectra, ceed mk1, ceed mk2 (oba benzinci) , carens mk2 2.0crdi)

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 19.01.2017., 00:32   #26292
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Danas na Selskoj oko pola 6, poslije križanja sa Ozaljskom prema Črnomercu, ležeći policajac isčupao nekoj sirotinji kompletan lonac sa auspuhom. Četvrtina ležećeg u zraku, auspuh između te četvrtine i još jedne, a auto pola metra dalje
Staro 19.01.2017., 00:48   #26293
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
stekoh dojam da se cakula o mojoj kiji, pa da vam velim kak stvari stoje...narucio novu, iz salona, prosle godine, napravio djir s njom po pljusku i otpao mi blatobran u nekoj lokvi...nis, izasao van, stavio u gepek, i montirao nazad sutradan...zalio sam se, ali mi nisu htjeli priznati nis, jer kao, vremenski uvjeti, neprilagodjena brzina, bla, bla...godinu dana kasnije, sjedim u garazi, gledam je, i mislim se kako bi bilo bolje da ima jaci motor, i narucim dijelove koji su pasali na ovu karoseriju i nosace motora i ugradim sve sam. Stare dijelove sam prodo. Alnaser je navodno bio u kurcu na svim tim modelima, i mijenjao sam se za dva druga modela s nekim coekom iz splita, iako je moj bio ispravan u datom momentu...i uspio sam ostetit prednju masku dok sam ugradjivao xenon svijetla...ispalo je da je maska fixna ali savitljiva, a ja sam mislio da se da izvadit, pa sam upro momacki i slomio...uglavnom sad imam neki kupus od auta, jedva sam sve stavio u knjizicu...pali otprve, i po zimi, pretice i neke starije modele bmw-a, ali ja sam pusac, tako da smrdi kabina po duhanu...stavio sam je u prodaju po diskontnoj cijeni jer mi se sad svidja nova ford fiesta ecoboost 140ks...racunam da bi na 1.0 motor 140ks trebalo dati potrebnu elasticnost motoru i da cu dobit idealnu zujalicu za po gradu....doduse, privlaci me i stari ford mustang, na kojeg bi samo ugradio motor iz nissana 350z, otprilike za iste novce sve skupa...a najgore je sto skoro pa nemam za jest, ali auto mi je sve....

Dobar
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 08:52   #26294
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Ako je vlasnik bla neka firma,a za predpostaviti je da je bila osobno bih bjezao dalje od toga.Navozio sam se sluzbenih i rent a car auta i niti jednog nisam pazio.Drza sam se one,nije moje sta me briga.
Tast, direktor svoje firme, vozi svoj auto poslovni i osobno, auto je mažen i pažen. Ja isto vozim službeni auto i osobno, isto je mažen i pažen. Ne čuvam račune od mehaničara, a svake godine ide mali servis, ako se čuje nešto pogrešno, odnese se da se vidi, napravljen veliki servis nakon 5g, itd. U firmi se čak i dostavni dosta čuva, makar ide kod mehaničara barem 2x godišnje jer nosi teret non stop

Obećao sam si za drugi auto budem čuvao račune...ovako imam mehaničara kojem vjerujem i brinem se. A da ga prodajem, od koliko bi ljudi čuo "nemaš račune, a"

Zadnje izmijenjeno od: X-Plosiv. 19.01.2017. u 08:58.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 09:59   #26295
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Cuky Pregled postova
@tvrdi - vezano za tvoju corollu.. taman onaj koji je kupi ce imat ulaganja. To obicno tako bude
Pa gledaj i to je moguće ali motor je super stanje. Na tom autu (ovaj je Made in Japan) najčešće rikavaju bobine i vodena pumpa...to je to. A pumpu sam već stavio novu. Novi hladnjak. U servisu su rekli da je auspuh grana super za auto od 11g. Neznam fakat kaj mi moglo otić....čak i kuplung je ok jer ja se nisam iživljavao na tom autu. U biti čisto sumnjam da na cesti postoji auto od 11g u tak dobru stanju. Skoro pa bi ga rađe dao starcima neg prodao. Po oglasniku možeš na prste nabrojat ljude koji su prvi vlasnici auta kojeg prodaju, koji su čuvali taj auto....a sad mi nađi to isto ali s autom starim 11g...e to sam ja hehehe JEDAN.

Citiraj:
Autor Igneos Eructid Pregled postova
... jer mi se sad svidja nova ford fiesta ecoboost 140ks...racunam da bi na 1.0 motor 140ks trebalo dati potrebnu elasticnost motoru i da cu dobit idealnu zujalicu za po gradu....
Ja sam vozio tu Fiestu od frenda (2012g.) i oduševio se na prvi pogled. A govorio sam sebi nikad ne bi kupio auto manji od kompakt klase. Ali činjenica je da su "mali" auti narasli gabaritima i to dosta. Recimo nova (novija) Fiesta je samo nekih 25cm kraća od moje Corolle! Auto iza ima mjesta za nevjerovat, gepek je dovoljan za nekog ko auto vozi uglavnom po gradu i za skrpat se jednom godišnje na more (s klincima). Napred ima dovojno mjesta nisam se osjetio skučen a imam 180cm visine. Mjenjač je jeben, pravi švapski. Auto ide puno bolje od recimo Ceed sa 1.4 benzincem (1400 kubika 98 konjića i 1350 kg hehe) Dizajn je ok. Ono kaj me iznenadilo je da je taj auto udobniji od corolle. Istina japanci nisu poznati po udobnosti ali...inače taj 1.0 motor je jedan od "modernijih" motora i ide jebeno a ne trošii puno. Na kraju kad pogledaš razumom, ako većinom voziš po gradu kao ja... bolje uzet Fiestu koja je 15% manja od Ceedice, ima motor koji bolje vuče kilažu svog auta a troši osjetno manje i jeftiniji za održavanje. Uz to se da i nabaviti za manje para. A i mjenjač je miljama bolji.
Gledao sam i Focusa ali po oglasnicima su masovno dizeli a to meni ne treba jel ne prelazim više od 12 tkm godišnje...ako i toliko...Focus je best buy auto inače, imho

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 19.01.2017. u 10:10.
Staro 19.01.2017., 10:12   #26296
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Postoji jos jedan takav auto...kod mog starog corolla, 2006 godina, da ju vidis kak izgleda, vilica bi ti pala.....dosad mijenjane gume i akumulator

ps. Made in UK :P
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 10:54   #26297
Mrcina
Premium

Mrcina's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
nije vlasnik. zvao sam sad osiguraj.me i kaže ženska da je već imala takvih upita ali da nemože sa pravne osobe.

ne moras od 0%
dobio sam bas neki dan u sanducic od ergo osiguranja letak i pisalo je za nove osiguranike ne ide od nule... odi u par kuca, dogovori se
Mrcina je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 10:58   #26298
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Baš takve aute "ma nikad ništa mijenjano samo ulje i filteri" treba izbjegavati u širokom luku, jer onda novi vlasnik mora sve zamijeniti jer je auto realno grob

Ne kažem da su vaše Corolle grobovi, al eto novi vlasnici će se usrećiti
Staro 19.01.2017., 11:01   #26299
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova

Ma nećeš morat full. Ako želiš dobiti što više bonusa, imam ti ja lika u Jadranskom koji ti sređuje na šemu tipa: 5% popusta x broj godina koliko dugo imaš vozačku.

Mogu ti dat njegov broj pa se vi čujte.
Staro 19.01.2017., 11:06   #26300
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Postoji jos jedan takav auto...kod mog starog corolla, 2006 godina, da ju vidis kak izgleda, vilica bi ti pala.....dosad mijenjane gume i akumulator

ps. Made in UK :P
ak je 1.6 vvti onda postoje 2, samo ne znam di je ova proizvedena
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 11:07   #26301
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Baš takve aute "ma nikad ništa mijenjano samo ulje i filteri" treba izbjegavati u širokom luku, jer onda novi vlasnik mora sve zamijeniti jer je auto realno grob

Ne kažem da su vaše Corolle grobovi, al eto novi vlasnici će se usrećiti
Opet ovisi o sreći. Recimo moj auto nije imao kvara u 11g. A Megana sam popravljao od 2 godine.....pa ti vidi sad....Jednom taxisti se doslovno raspao Verso novi...made in turkey...Jedan kolega naposlu završio na sudu sa Citraćem jel mu novi auto totalno sranje...kvarovi svako malo, mejnjač nije htio normalno prebacivat itd....drugi kolega kupio neku kramu od alfe staru 8 g. ali solidno održavano..nije još imao kvar a vozi ju 2 godine..dao neku siću...nema pravila..samo luck ili bad luck...prošla su vremena golfa 2 (švapskog) i mazde 323...pa da ju vozi 3 vlasnika 20 godina bez greške hehe
Staro 19.01.2017., 11:09   #26302
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Nije...1.4 D4D :P

@Hrconja....slobodno ti na svom autu iz dosade mijenjas ono motor, malo podvozje i tako..
da kad prodajes auto mozes fino reci pa da evo sve promijenjeno, i motor i podvozje i karoserija ali inace ko nov..nema frke )

S tim da mi je apsolutno fasicnantna ekipa koja kupuje auto star 10-15 godina i koja bi htjela u narednih jos valjda 20 godina samo ulje mijenjat....

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 19.01.2017. u 11:14.
Master_Hrc je online   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 11:16   #26303
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Ma nećeš morat full. Ako želiš dobiti što više bonusa, imam ti ja lika u Jadranskom koji ti sređuje na šemu tipa: 5% popusta x broj godina koliko dugo imaš vozačku.

Mogu ti dat njegov broj pa se vi čujte.
može daj u inbox

prošle godine s 0% bonusa sam 2500kn platio osiguranje

sad imam kakti 10%, ako se da navuć više bilo bi lijepo
Staro 19.01.2017., 11:26   #26304
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Imam prilično iskustvo u rent-a-caru ( 20 godina vlastitog biznisa ) pa mogu pojasniti svakome tko misli da su ta vozila izraubana.
S obzirom da mi je stalo da se svaki klijent opet vrati održavao sam vozila jednako kao i svoje vlastito. Nema lošije reklame nego kad stranka ostane u kvaru zbog nemara pri održavanju.
Netko je napisao svoju viziju o tome što stranci rade kad iznajme vozilo.
Dubrovnik i Split su udarne točke sezonskog najma i velika većina stranaca/turista unajmi vozilo na par dana za razgledavanje okolice.
Pošto većinom ne poznaju prometnice, voze se prilično penzionerski tako da o nekom "klanju" motora i podvozja nema ni riječi.
Sva ta vozila se krajem sezone pojave na tržištu rabljenih pa će tako moje sljedeće vozilo biti upravo iz tog izvora.

Usput, zakaj Tvrdi prodaje svoju Corollu staru 11 god kad moj Avensis/1,6 benz. još uvijek gura bez ikakvih većih ulaganja. Star 15 godina, 170 tkm, promijenjeni predni diskovi i uskoro ću mijenjati zadnje obloge ( bubanj) jer se jedna odlijepila.
Ostali troškovi su redoviti potrošni materijal na redovnom servisu.
Ako auto nije hrđav treba ga derati dok ide jer s tim godinama ionako više nema neku vrijednost na koju bi se moglo računati kao ulog za kupovinu novoga.
Toyota je ipak Toyota a ne kartoffelwagen...
Staro 19.01.2017., 11:30   #26305
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
Pa gledaj i to je moguće ali motor je super stanje.
Sve stoji, samo motor nije jedina stavka koja se troši. Hrpa ljudi ne obraća pozornost recimo na ovjes koji nakon toliko godina treba također servisirati. Amortizeri odu, vilice dobe lufta. Kakav je kočioni sustav. Kočioni cilindri i lajtunzi. U kakvom je stanju limarija? Sve to ode s vremenom.

Imam 13g staru kiu (kupili je novu) i isto nikad nije ništa crklo na njoj. Imam praktično svaki račun kad bi se nešto mjenjalo. Motor nikad ništa, uredno mijenjano remenje sve ostalo je gore stock. Pločice naprijed i pakne + doboš straga na 98k, sad bi mogao diskove zamijeniti. Ispušni sustav, dva puta srednji lonac i jednom stražnji u 13 godina.

Kvačilo još uvijek tvorničko.

Pred dvije godine limarija sređena, pod time mislim stražnji rubnjaci jer auto je do tada preživio 11 godina vožnje zg ulicama zasutim solju.

Sad bio se trebalo amortizere mijenjati a i selen blokove jer ipak je to 13 godina vožnje ZG ulicama i ležečim policajcima. Što je također bio uzrok da se morao zamijeniti desni homokinetički jer je prosvirao i jedan set balans štangica (uobičajena boljka tadašnjih ali i novijih Mazdi na kojoj se Spectra i bazira)

Tak da ono, nakon toliko godina odu stvari jer su jednostavno dotrajale. A tu posebice mislim na ovjes. Što često nije baš mali izdatak.

Citiraj:
Autor Tvrdi Pregled postova
bolje uzet Fiestu koja je 15% manja od Ceedice, ima motor koji bolje vuče kilažu svog auta a troši osjetno manje i jeftiniji za održavanje.
Od kad je turbak jeftiniji za održavanje od atmosferca?

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 19.01.2017., 11:32   #26306
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Autor panoramix Pregled postova

Usput, zakaj Tvrdi prodaje svoju Corollu staru 11 god kad moj Avensis/1,6 benz. još uvijek gura bez ikakvih većih ulaganja. Star 15 godina, 170 tkm, promijenjeni predni diskovi i uskoro ću mijenjati zadnje obloge ( bubanj) jer se jedna odlijepila.
Ostali troškovi su redoviti potrošni materijal na redovnom servisu.
Ako auto nije hrđav treba ga derati dok ide jer s tim godinama ionako više nema neku vrijednost na koju bi se moglo računati kao ulog za kupovinu novoga.
Toyota je ipak Toyota a ne kartoffelwagen...
Rekao sam ti. Dosadio mi auto nakon 11g. Nemrem više. Plus kaj troši skoro 10 l (u gradu) i to mu je jedina mana..ali samo za one koji voze 15 + tkm godišnje...van grada je oko 7.5-8l...ali to je 1.6 112 KS i ide ko blesav...da ga vozim kao penzić ne bi ga ni razradio (tad i ne bi trošio više od nekih 8,5-9l u gradu)....prošao je tek 115 tkm.....
Novi motori su štedljiviji a idu bolje (govorimo o nekom ekvivalentu u snazi, dakle nekih 80ak Kw)..novi auto ima bolju opremu, hoću udobniji auto...hoću jebeni mp3 u autu haha....neda mi se vadit putni komp radi novog kazića haha
Da...bilo bi super da mi tatica ili punac (ko ženinoj poznanici, inače tuki jadnoj) kupi novi autek....ali moram se sam snalazit..ali tako to u životu bude..onima koji nemaju bogate prethodnike, Netko im da pamet, sposobnost i/ili upornost (i sreću rekao bih) da završe škole, faklutete i da dobro zarađuju pa si bar mogu kupit neki solidan auto (polovni ak niš drugo)...i to uz kredit za stan....a morao sam ga kupit jel imam obitelj, nisam sam da se zbuksam u garsonijeru u najmu i vozim se uberom...eto
Zaboravio sam napomenut da je auto garažiran pa je i to pomoglo trajnosti, pogotovo limarija itd...

Citiraj:
Od kad je turbak jeftiniji za održavanje od atmosferca?
Uspoređujemo turbaka s nekih 60ak t km iz recimo 2013.g i atmosferca iz 2005.g.....ehh A mislio sam općenito na auto, više nego solo na motor...

Citiraj:
Sve stoji, samo motor nije jedina stavka koja se troši. Hrpa ljudi ne obraća pozornost recimo na ovjes koji nakon toliko godina treba također servisirati. Amortizeri odu, vilice dobe lufta. Kakav je kočioni sustav. Kočioni cilindri i lajtunzi. U kakvom je stanju limarija? Sve to ode s vremenom.
Svake godine kod svog servisera dok mi mijenja ulje i filtere pitam da mi pogleda cijeli auto. Amortizeri su još ok a nije to neki drama izdatak. Vilice mi je zadnji put rekao isto ok. Cvilile su mi pakne i to je riješio. Diskove sam mijenjao negdje prije 4-5 g i ok su kaže. Limarija je ok, nigdje ne hrđa, ono malo kaj sam dobio po parkingu sam riješio kod lakirera i limara. Sigurno da auto nije ko nov ali za auto od 11g....pa evo ja bi ga kupio od sebe da kupujem auto star 11g za nekih 3 i pol soma....Ja sam od onih koji čuvaju stvari.....jel kakve se krame prodaju za te pare...a inače za Corolle ko što je moja, ista godina, motor ali s brdo km (moja je 115000) su po nekih 4, 4 i pol soma...tolko traže..malo su nerealni...
Zaboravio sam napomenut da je moj auto garažiran pa je i to pomoglo trajnosti auta (posebno limarija)....

Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 19.01.2017. u 11:49.
Staro 19.01.2017., 11:56   #26307
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Razumijem što hoćeš reći. Ja isto kad bi otišao na servis tražio bi da ga pogleda, digne i vidi jel utegnut i tako. Isto kaže gle ovo je super, ovo je ok, itd. Samo je problem što ja znam kak se taj auto vozio/ponašao kad je bio nov, kako kad je imao 5 godina a kako sad s 13

A vezano za izdatke, pa gle, realno utegnut ovjes nije baš malo para.

I ja bi svoju spectru kupio nazad odmah, pogotovo za soma eura koliko realno mogu dobit za nju
A cijene rabljenih su kod nas prenapuhane, to je činjenica.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Gigabyte GTX 560Ti
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Staro 19.01.2017., 12:46   #26308
HONDA type R
Premium
Moj komp

HONDA type R's Avatar

Datum registracije: May 2006
Zna netko kvalitetnog majstora za getribe? mjenjali smo ulje na mom i nakon 5km je stao, nece u brzinu, greske se ne daju ponistiti, sumnjam na pumpu, nije krepo zbog neredovite izmjene ulja sigurno.
HONDA type R je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2017., 14:13   #26309
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Nije...1.4 D4D :P

@Hrconja....slobodno ti na svom autu iz dosade mijenjas ono motor, malo podvozje i tako..
da kad prodajes auto mozes fino reci pa da evo sve promijenjeno, i motor i podvozje i karoserija ali inace ko nov..nema frke )

S tim da mi je apsolutno fasicnantna ekipa koja kupuje auto star 10-15 godina i koja bi htjela u narednih jos valjda 20 godina samo ulje mijenjat....

Postoji vrlo dobro naznačeno u knjižici s održavanjem što se mijenja na kojoj kilometraži. Ako ne promijeniš npr pumpu goriva na 160k km i nekome rikne na 180k km koji je to kupio nakon tebe zaključit će da je auto smeće, a realno nije bio održavan po P.S.-u
Staro 19.01.2017., 14:25   #26310
Tvrdi
Sremium
Moj komp

Citiraj:
Postoji vrlo dobro naznačeno u knjižici s održavanjem što se mijenja na kojoj kilometraži. Ako ne promijeniš npr pumpu goriva na 160k km i nekome rikne na 180k km koji je to kupio nakon tebe zaključit će da je auto smeće, a realno nije bio održavan po P.S.-u
I to sve pada u vodu kad određena serija određenog tipa i godišta auta ima problem s jednim dijelom...npr. Yaris ona serija negdje 2007g. je imala problem s vodenom pumpom koja je redovno na svima rikavala već na 30 - 40 t km....ali inače auto odličan...
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na