|
![]() |
#25831 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() Za servise, opet si krivo procijenio, ja prvi nemam s tim problema, a niti frendovi s kojima se druzim, ali znam o cemu pricas. Ovo s leasingom, Nino i Green objasnite onda ovo - "He's actually just short term leasing, it's on his twitter" to znaci da ga moze vratiti kad hoce, samo placa rate kao da je u renta-caru. Nema to veze sa nasim leasingom. Jeste li vi pogledali video uopce ili samo komentirate ovak bezveze? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25832 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
I platit penale ukoliko nije uzeo neki drugi auto kod njih i potpisao novi ugovor, ili ukoliko nije prenio lease na treću osobu. Kao i penale za eventualno nepredviđeno trošenje ili oštećenja na vozilu. Nije baš kao rent-a-car.
![]() |
![]() |
#25833 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Čestitam i puno sretnih kilometara želim!
![]() |
![]() |
#25836 | |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
to sto se desilo u ovom slucaju se nesmije dogadati. nikome, nikada. a ti mozes teslu (u ovom slucaju nebitno koga, sad je eto tesla) opravdavati kako hoces. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25837 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Rade dobro s plinom, turbak ionako ima malo "pojačane" dijelove u motoru. Nije direkcija s tekućim ubrizgavanjem jer motor nije s direknim ubrizgavanjem plina, znači sustav je provjerena klasika, benzinkse dizne su u usisnoj grani, isto ko i dovod plina sa plinksih dizni. Landi Renzo je isto odličan uređaj, vjerojatno Omegas Moj 1.4t+LPG sa 120ks ide jako dobro, tak da Astra 1.4t sa 140ks mora ići odlično, osim ak nisu zeznuli s omjerima getribe/diferencijala Prave direkcije još nema(ubrizgavanje tekućeg plina kroz benzinske dizne na direktnom benzincu-e to je pun pogodak), u biti ima al je slabo zastupljena i bolesno skupa Ostale verzije (direktni benzincac s plinskim diznama na usisnoj grani bilo s tekućim ili plinovitim ubrizgavanjem) nisu dobre baš |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25838 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Bez obzira kako plaća, čak i da je rental, potpuno je svejedno, plaća funkcionalnost vozila. Apsolutnu.
![]() |
![]() |
#25839 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Ali vidim sad, na novom 1.4 (125ks i 150ks) je direktno ubrizgavanje.
![]() |
![]() |
#25840 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25841 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Pogledaj si tu : http://www.krovni-nosaci.hr/ Ja sam sebi već za 2 auta kupio, zadovoljan sam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25842 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G930F |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25843 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25844 | |
Premijum
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
![]() Jbg, navkinuh na Hondine atmosferce i lagane sasije pa mi je ovo sad kaos. ![]() Zato munja ubija na autocesti, 160, 6. brzina, 6l potrosnja i prst u uvo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25845 |
Moderator
|
Čekaj, naviko si se na auto bez momenta pa ti je sad čudno kako TD sa 320Nm na 2k okretaja vuče i moraš ga gazit? ![]() Meni tu nešto ne štima ![]()
![]() |
#25848 |
Premijum
|
91 Civic ![]() ![]() Zadnjih godinu dana je imao i plin, najjaci auto ikad. Opelica izubija do stotke, ali kad ovaj dobije zalet ide fino ![]() Cudan gas ima Opel, kao da ne razumije bas najbolje sto moja noga hoce. Prvi put na dulje vremena vozim auto s elektronskim gasom pa mi valjda nije jos sjeo. Makar frend, Insignia 2.0D, na istu se stvar zali. Ma i ne bas, ovaj motor stvarno izvuce Nm iz guzice valjda, prima trubo na 1600 momacki vec. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25849 | |
Moderator
|
Jedino ako ga drži na 1500 o/min i manje. A onda može komotno stavit predbilježbu za novi dvomaseni zamašnjak. Citiraj:
Tak jasno da imaš taj osjećaj agilnosti kad je školjka lagana a zvučna izolacija nepostojeća. Pogledaj recimo danas Civic, primjerice 1,8 benzinac, isto ima 1300kg. Ovo što spominješ je vrlo vjerojatno DriveByWire lag
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 21.12.2016. u 16:22. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25850 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() Zadovoljava ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25851 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
1500kg i 1.6 dizlo nemre bit poletno ko Honde na malim brzinama i u startu tam da ima i 4 turba.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25853 | ||
Premijum
|
Yep, negdje se vozika sad po Rijeci, di je tvoja? Citiraj:
Cool graf btw, zahvaljujem. Moguce da, iritantno. ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25854 |
Moderator
|
Poanta dvomasenog zamašnjaka je upijanje vibracija motora, tj ugodnija vožnja. Ukoliko držiš motor na preniskim okretajima prilikom dodavanja gasa motor pod opterećenjem proizvede više vibracija nego što bi proizveo da je bio na višem broju okretaja/logično jer tada raspolaže s više momenta. (vibracije i onaj ružan zvuk što se zna čuti kad stisneš gas a imaš osjećaj kao da si udavio motor) Dakle ne govorim da ne smiješ držat motor na niskim okretajima dok održavaš brzinu na recimo auto cesti ili otvorenoj cesti, no tzv klanje motora po gradu osjetno skraćuje životni vijek zamašnjaka. Vezano za graf, ovdje imaš par crtica o tom motoru.
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 21.12.2016. u 18:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25855 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Po Gorici se "vleče". Ta sedanka mi je upala u oko na njuski, htio sam si ju uzet iz sentimentalnosti, pola ovih krkana se nije vozilo u njoj al znaju mi hvalit "prekrasne" pežoje, nije bzvz Matt Farah bio sretan u onom hatchu(pogledajte na ytb). |
![]() |
![]() |
![]() |
#25856 | |
Premijum
|
Citiraj:
Malo ljudi zna da su ti Civici (1988) imali 'double wishbone' ovjes, sprijeda i straga + puni multilink. Danas u tom cjenovnom rangu to ne postoji, domet je straga stavit faking precku. Zato svi koji su vozili tu generaciju, upravo spominju taj brutalan osecaj za volanom. Motorizacija je mahom bila SOHC + MPI, uz dodatka legendarne B serije 1,6 VTEC motora sa 160KS, pricamo o 1990 godini. Motori vjecni i uz svo to sotoniziranje koje su prolazili. Zalim svaki dan sto sam je prodao, bas mi neki dan frend veli kaj je nisi cuvao, za 10 godina ce to u takvom stanju fine novce vrijedit. Ali kaj u sljedecih 10 godina, garazu nemam, a bila je 3. auto u obitelji, ne vozit je i gledat kak trune i kak mi se kreteni izivljavaju nad njom na parkingu nema smisla. Otisla je fkt ok decku, imam osjecaj da ce taj auto jos jako puno godina vozit. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25857 |
Moderator
|
Takav Civic sedan je imao moj kolega iz školskih klupa, tj njegov stari. 1.5 motor je bio unutra. Kupili je novu, kasnije kad je on navršio 18 stari je sebi kupio Corollu a on dobio Civic. Mislim da je auto imao 450k km kad je prodan trećoj osobi. Mehanički, ti su auti bili neuništvi.
![]() |
#25858 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Trebao bi preporuku za čim jeftinije i čim bolje zimske gume. Za sada mi se Sava Eskimo čini kao dobar izbor, da li ima bolje u tom cjenovnom razredu? 175 / 65 R14 http://www.vulkal.hr/sava-17565-r14-eskimo-s3-82t |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|