Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2016., 22:19   #25231
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Jedan dio Ipsilona je obična cesta, a naplaćuju je ohoho. Nije niti čudo da svaki tjedna netko izleti negdje.
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 00:30   #25232
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Nije cudno da svako malo netko izleti ne zbog stanja cesta nego zbog spomenutog primjera BMWa i ćelavih guma ili mahnite vožnje tehnički neispravnom starudijom. Nevjerojatno je što ljudi u zadnje vrijeme misle da mogu u svojim krampovima. Puno, puno, puno manje divljaka vidim u novim, opakim autima nego u 15-20 godina starim neodržavanim izbubanim krampovima. Općenito je vozačka kultura otišla u krivom smjeru.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 07:15   #25233
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=57902

nisam znao da radi guma možeš dobit optužni prijedlog radi guma

to jest, nisam u praksi to još čuo
Da, to je teška glupost izdavati optužni prijedlog za novčanu kaznu koju možeš platiti u pola iznosa na licu mjesta ili u roku od tri dana.

Al na optužni prijedlod, po prek. zakonu, imaš pravo nagodbe s policijom o visini konačne kazne, a prije žalbe i suda.

A za ove istrošene gume, da definitivno treba derati, mjeriti u desetinku mm ako treba

Kretenčina vozi vozi dijete u bemveju sa ćelavim gumama, stvarno primjer krkanstva
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 07:39   #25234
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Kad prosetam po parkingu u Rijeci bacim oko malo na gume i vidim da je svake godine sve gore i gore stanje.
Da se razumijemo, ja ne ulazim u razloge, mogu i shvatiti teske financijske situacije u kojima se veliki broj ljudi nalazi ali stanje guma je blago receno katastrofa!

Puno se prica o brzoj voznji, voznji u alkoholiziranom stanju, sto je apsolutno i potrebno govoriti, ali zasto se ignorira ta cinjenica da su barem 6 od 10 vozila koje pogledam na gumama koje su prava opasnost za sigurnost.

Naravno netko moze argumentirati da je vozac svjestan i da je prilagodio svoju voznju, ali u prometu je nemoguce ograniciti rizik samo sa svojom voznjom. Uvijek se moze dogoditi nenadana situacija gdje je potrebno naglo reagirati ili kociti gdje se moze pokazati presudnim stanje guma.

Svaki put kad padne prva kisa u Rijeci radije neidem nikamo autom jer vidim svaki put nekoliko opasnih proklizavanja.
Rijeka je inace specificna jer ima puno uskih i vrlo velikih uzbrdica i nizbrdica. Rijecani ce znati o cemu pricam kad cujes kretanje na vecoj uzbrdici (kod suda) kad pocnu auti slajfat...
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 07:53   #25235
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Imam 2 komada Dunlop Wintersport 4D XL s dubinom profila od 6mm. Bacio sam prednje dvije koje su bile totalno gotove.

U dilemi sam... Ne kupuje mi se 4 nove gume jer su ove još okej (vožene dvije sezone), a ako bi uzimao dvije nove sad i još dvije nove sljedeću godinu onda bi sad uzeo Dunlop Wintersport 5 pa ih zasad vozio raspareno.

Samo kaj me kopka još par modela - Michelin Pilot Alpin PA4 (kod njih me muči kaj su iz 2012, što znači da će skoro novi model), Continental TS850P (uskoro će TS860P?).

Dunlop Wintersport 5 imam na još dva auta ali u drugačijim dimenzijama (225/50/R17, 245/45/R18), a kod mene idu 225/45/R18. Imam osjećaj da je premekana bočnica i da se neprestano migolje što mi nije bio slučaj s Wintersport 4D.

Ima li tko iskustva s PA4 i TS850P? Jedino me muči da sljedeće godine možda više neće biti PA4 i da ću zaglavit sa starim modelom guma kao što sam sad zaglavio s 4D.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 16.11.2016. u 08:05.
Staro 16.11.2016., 08:46   #25236
Hrconja
Premium
Moj komp

Hrconja's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Ima li tko iskustva s PA4 i TS850P? Jedino me muči da sljedeće godine možda više neće biti PA4 i da ću zaglavit sa starim modelom guma kao što sam sad zaglavio s 4D.

Na forum.hr je netko tko je imao TS830 prešao na 850P i bio jako razočaran

EDIT: http://www.forum.hr/showpost.php?p=6...postcount=2513

Zadnje izmijenjeno od: Hrconja. 16.11.2016. u 09:17.
Hrconja je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 08:58   #25237
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Autor Hrconja Pregled postova
Na forum.hr je netko tko je imao TS830 prešao na 850P i bio jako razočaran
Uf, to je bome prvi put da čujem tako nešto. Ozren je metnuo TS850P na Evoa i bio je oduševljen. To je jedino što znam.
Staro 16.11.2016., 10:53   #25238
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Sta točno treba zamijeniti na mehanizmima ili čemu već da se ne mora kao manijak udarati vratima da zatvoriš kako treba ?

Auto je Golf 5 2004. troja vrata i htio bi zamijeniti jer eto da sjedne kako treba,potrebno je zalupiti nekada kao Hulk
Staro 16.11.2016., 11:12   #25239
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Zamijeni auto

Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 16.11.2016. u 11:19.
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 14:36   #25240
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor blava Pregled postova
Sta točno treba zamijeniti na mehanizmima ili čemu već da se ne mora kao manijak udarati vratima da zatvoriš kako treba ?

Auto je Golf 5 2004. troja vrata i htio bi zamijeniti jer eto da sjedne kako treba,potrebno je zalupiti nekada kao Hulk
Vidiš takav "problem" sam imao na grande puntu, dok starci na linei koja je praktički isti auto nisu, tamo se začudo zatvaralo sa malim prstom.
Problem je u federima u mehanizmu za zatvaranje, stavit mekanije i to bi trebalo bit to.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 15:42   #25241
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:

Da li je ista sila potrebna za zalupiti vrata ako je prozor malo otvoren?
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 16:21   #25242
RAUL
Registered User

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova

Svaki put kad padne prva kisa u Rijeci radije neidem nikamo autom jer vidim svaki put nekoliko opasnih proklizavanja.
Rijeka je inace specificna jer ima puno uskih i vrlo velikih uzbrdica i nizbrdica. Rijecani ce znati o cemu pricam kad cujes kretanje na vecoj uzbrdici (kod suda) kad pocnu auti slajfat...
Los asfalt jer je radjen od vapnenca.Ista je stvar u Istri, dok je recimo u Zagrebu potpuno drugaciji asfalt.

Zadnje izmijenjeno od: RAUL. 16.11.2016. u 18:34.
RAUL je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 18:18   #25243
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Da u Rijeci na više lokacija ima taj loši asfalt koji kad padne kiša bude svjetlo smeđe boje. Kakve god gume imao nema pomoći ako moraš naglo kočiti.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 20:16   #25244
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Tako je to podno rječine, tko bi tamo živio :P

...fali mi taj grad
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 20:22   #25245
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Slobodno navrati na piće
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2016., 22:53   #25246
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Nisam to probao,zasto bi to imalo ikakvog utjecaja ?

Na golfu 5 1.9 tdi petora vrata od roditelja se dosta lakše zatvaraju,a kod mene samo kao manijak možeš zatvoriti.

@buljo Kako se zove to na engleskome da potrazim online ?

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk
Staro 16.11.2016., 23:13   #25247
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Na GP je bilo dost bolje kad je prozor malo otvoren al čak ni tad ni približno kao na linei.

Citiraj:

Na golfu 5 1.9 tdi petora vrata od roditelja se dosta lakše zatvaraju,a kod mene samo kao manijak možeš zatvoriti.

@buljo Kako se zove to na engleskome da potrazim online ?

Poslano sa mog Le 1 Pro koristeći Tapatalk
Pritisak, komprimira se zrak pa se teže zatvori.

Ne znam kak se to zove, to je neka moja pretpostavka pošto sam imao gotovo dva identična auta, nema kaj drugo bit osim toga (bar mislim).

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2016., 01:18   #25248
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:

Čitao sam negdje na netu da je neki lik isto tako morao nabijati vratima pa je ispalo da mu je zaštopan nekakav kanal koji smanjuje pritisak u kabini..
Staro 17.11.2016., 08:27   #25249
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Na mom golfu 5 iz 2004 petora vrata se puno lakše zatvaraju vrata ako je prozor otvoren. Razlika je tolika da moja stara skoro polomi vrata, ako sam ja taman otvorio svoja vrata/prozor. Ona voli lupati vratima jer ne zna kako zatvoriti kako treba.
Ja isto osjetim razliku, ali problem mi je samo sa stražnjim vratima jer su mala.

Kolega ima peticu sa troja vrata i nema nikakvih problema. Ipak su to teža vrata.
Staro 17.11.2016., 08:48   #25250
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Dap,moja petica su troja vrata i dosta su vrata sira/teza od petice sa petorima vrata i trebalo bi se naravno teže zatvarati,ali ne baš da imaš 2 opcije : normalno pokušati zatvoriti i naravno ne zatvore ili udariti kao manijak pa uspjeti zatvoriti.

Navodno se trebaju neki vijci zategnuti,znai netko više ?

@bertone hvala na informaciji,pokusati ću proguglati
Staro 17.11.2016., 08:58   #25251
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Dap,moja petica su troja vrata i dosta su vrata sira/teza od petice sa petorima vrata i trebalo bi se naravno teže zatvarati,ali ne baš da imaš 2 opcije : normalno pokušati zatvoriti i naravno ne zatvore ili udariti kao manijak pa uspjeti zatvoriti.
Velika vrata se lakše zatvaraju jer imaju više energije i momenta kad ih gurneš. Nešto definitivno ne štima kod tebe.
Kolega s posla ima clio 2 5-vrata i moraš zatvoriti vrata, a na mom 3-vrata samo pustiš i vrata se sama zatvore.
Teža su vrata i kad krenu, teže ih je zaustaviti pa sa više sile udaraju u okvir i zatvaraju se lakše. Osim ako nešto nije dobro podešeno ili je neispravno. Fizika.
Staro 17.11.2016., 09:40   #25252
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
@bertone hvala na informaciji,pokusati ću proguglati
Evo našao sam jednu od tema u vezi tih odzračnika, nije ona u kojoj je lik imao problem s zaštopanim odzračnicima no da znaš što da tražiš kad budeš googlao

PS. Usput si pogledaj kako stoje vrata uz karoseriju (razmake između vrata i okvira vrata) jer su se možda vrata malo objesila pa ne nasjedaju više glatko na onu štangicu (bem ti kak se to stručno zove) koju obuhvati zub mehanizma brave. Ako vise onda se mogu podesiti.
Staro 17.11.2016., 19:53   #25253
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Kakvi su to problemi sa zatvaranjem vrata na G5? Pa ja imam "francuski drlog" Peugeot 307 sa 275 tisuca km i nemam problema sa zatvaranjem vrata. Jes da oduvijek zvuce ko cisti pleh, ali se bar normalno zatvaraju za razliku od tih vasih "das auto" masina... za takve probleme nisam cuo jos od vremena kad sam imao yugo 45...
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2016., 20:00   #25254
spitfire83
spava mi se
Moj komp

spitfire83's Avatar

Datum registracije: Nov 2013
Jeste sigurni da su ti auti ravni? Ono, da nisu bili pod šleperom?
spitfire83 je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2016., 21:06   #25255
blava
Premium
Moj komp

blava's Avatar

Citiraj:
Evo našao sam jednu od tema u vezi tih odzračnika, nije ona u kojoj je lik imao problem s zaštopanim odzračnicima no da znaš što da tražiš kad budeš googlao

PS. Usput si pogledaj kako stoje vrata uz karoseriju (razmake između vrata i okvira vrata) jer su se možda vrata malo objesila pa ne nasjedaju više glatko na onu štangicu (bem ti kak se to stručno zove) koju obuhvati zub mehanizma brave. Ako vise onda se mogu podesiti.
Probao sam otvorenim prozorima i ide super,znaci problem je u zastopanim odzranicnicima ?

@JC Denton

Auto je stajao prije moje kupovine skoro pola godine na otvorenome,nije ni cudno da ima nekih boljki od duzeg stajanja,na G5 od roditelja,petora vrata,normalno se zatvaraju,no on nije duze vremena stajao na otvorenome i po raznoraznim vremenskim uvjetima/neprilikama,dobro se i auto drzi.
blava je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2016., 21:45   #25256
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor spitfire83 Pregled postova
Jeste sigurni da su ti auti ravni? Ono, da nisu bili pod šleperom?
To se vrlo lako može vidjeti, a i osjetiti. U tom slučaju vrata ne nasjedaju dobro, zijevaju ili su previše stisnuta.
Staro 17.11.2016., 22:27   #25257
Goranbm
Premium

Goranbm's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Trebam informaciju. Naime imam auto koji prodajem i uskoro mu ističe registracija. Ne mislim ga ponovno registrirati, pa me zanima što mi je činiti. Da li moram nešto raditi, ili nikom ništa ?
Goranbm je offline   Reply With Quote
Staro 17.11.2016., 22:35   #25258
Nybelung
Guest

Ili ga registriraj ili odjavi.
  Reply With Quote
Staro 18.11.2016., 01:50   #25259
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Zna li tko dal se policija za kontrolu brzine na autocestama koristi isključivo presretačima ili postavljaju i radare koji te uslikaju (ako zanemarimo onog na obilaznici montiranog na stupu)?

Također, otkad postoje ove kamere u Zagrebu - Slavonska kod McDonaldsa, Zeleni val kod Mimare, Selska x Filipović, Domovinski most? Kaj su tamo stvarno ove nove kamere?

https://kompare.hr/savjetnik/gdje-va...kacije-radara/

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 18.11.2016. u 02:43.
Staro 18.11.2016., 03:05   #25260
trpi
Guest

ako pratimo glavnu cestu po znaku - nije nuzno upaliti zmigavac jel tako? pali li ga netko unatoc, ili smatra da je u pojedinim situacijama dobro upaliti ga kako bi olaksali dilemu onom na sporednoj?
  Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na