|
|||||||||||
|
|
#24481 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Kod nas u firmi ne može svatko dobiti svaki auto/monovolumen na korištenje. SIgurno je bilo par puta da je netko tiskao koliko ide, ali ostali voze normalno. Citiraj:
Kolega je kupio firmin auto sa 400k+ km pređenih i vozi ga par godina bez ikakvih problema. Nije se štedilo na servisima i dijelovima i auto je u boljem stanju od velikog broja auta na njušci i dalje. Što god se desi na autu, odmah ide na servis i ne pita se za cifre. Po ovoj temi se dosta pljuje po vw-u, ali meni je baš užitak voziti novi passat. Golf 7 je ok, caddy je onak, ni tamo ni vamo, a šaran je brod na steroidima . Imali smo unajmljen jedan pežo automatik i bio je grozan, a astra je lađa izvana, unutra mala i sa preslabim motorom.Audi još nisam vozio. Ni ne želim. Ne želim se vozikati među đibrilima u pola milijuna kuna lima i plastike. Previše je skup da bi ga opušteno vozio . |
|
|
|
|
|
|
#24482 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#24483 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
|
|
#24484 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#24485 |
|
Premium
|
|
|
|
#24486 | |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Uglavnom treba izbjegavati aute koji su obično export only i slične fore kod turskih hendlera. Jesu jeftiniji ali je to hit or miss kaj će te dočekat. Što se tiče službenih, većina auta iz njemačke starosti do 4 godine s nešto višim kilometrima(do 200k) su auti s leasinga. Apsolutno im niš ne fali jer su redovno održavani, koriste se za posao a ne kurčenje kak se ima službeni auto, ipak su nešto malo drugačijeg mentaliteta nego naši seljoberi. Svaki ima redovno ispunjenu servisnu, i dosta toga se mijenja čak i preventivno. Isto tak dosta je flotnih vozila koja su u sebi imala ugrađen sustav praćenja. Tak da i argument s divljanjem i trganjem auta možete okačit mačku o rep. |
|
|
|
|
|
|
#24488 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Krasan! Uživo je auto o-gro-man i nije ružan odiza kao na slikama. Proporcije ga spašavaju. Djeluje jako, jako široko i naprijed dosta nisko s ogromnom haubom kao da se ispod nje skriva V12, a ne I4. Mogu misliti kako tek izgleda po noći na autocesti u retrovizoru jer su "Thor's hammer lights" doslovno od ruba do ruba auta. ![]() |
|
|
|
|
|
#24489 |
|
Premium
|
U principu iz svega gore navedenog. Redovno održavanje, flote, malo "ekstremnih" (i "izvrsnih" i loših) vozača. Ja sam isto sad na ALD-u, sve organizirano u detalje, od prijema vozila do informiranja.
|
|
|
#24490 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Nigdje netvrdim da se i vani "nemulja, posebno kod turčina" ali ima hendlera kod kojih smo u više navrata kupovali i sve Ok i origigi za razliku od naših "hendlera" koji u pravilu skidaju kilometražu na svakom autu. O kupnji auta kod njemačkih autokuća netreba trošiti rijeći jer je sve poznato i provedeno kroz papire i u pravilu najsigurnija kupnja(malo skuplje ali sigurnije). Ali ako imaš "hendlera" koji radi u RH i bavi se tim poslom cca 25god. vjerojatnost da ga se smulja na kilometraži i stanju automobila nakon uvezenih cca 300+kom su cca 4-5% odnosno može se desiti neka sitnica ali u "pravilu" nikada negubi ili vrlooo rijetko(može samo manje zaraditi umjesto 1.000ojra zaradi 300-400ojra i ovo je iz iskustva te se kupuju stvarno odlićni primjerci barem većinu koju sam sam dovezao jer ipak kad prevališ cca 1.000+ km sa tim autom iskristaliziraju se svi mogući nedostaci problemi dok kupnja auta sa "navozom i bez vožnje" je poprilićna lutrija jbg. ![]() I još uvijek tvrdim da je bolja kupnja u dojčlandu u odnosi na kupnju kod nas, ovo se jedino može zanemariti kupnjom od prvog vlasnika ili dobrog prijatelja gdje se poznaje vozilo i vlasnik te način održavanja. Naravno vjerujem da ima i negativnih slučajeva te loša iskustva pojedinaca i to pogotovo sa autima uvezenim iz Italije jbg. možda i iz dojčlanda..... |
|
|
|
|
|
#24491 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
#24492 |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Mislim da je nepovjerenje u sluzbenjake neutemeljeno. Zadnje 3 godine sam vozio svake godine novi sluzbeni i odnosio se prema autu kao da je moj. Kad sam presao u firmu koja nema sluzbene aute, kupio sam u salonu 9 mj stari auto koji je bio neciji sluzbeni. Zasto? Pa leasing kompanije paze na aute kao na oko u glavi i svaka ogrebotina ili steta se naplacuje od vozaca. Odrzavanja su redovita i uvijek u ovlastenom servisu.
|
|
|
#24493 | |
|
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24494 |
|
|
|
|
|
#24495 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Kao što i servise nekad snose leasing firme, nekad oni koji koriste vozila. Vozači nemaju baš ništa s tim, samo voze.
|
|
|
|
#24496 |
|
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Bio danas na tehničkom... Prvo pitanje od onoga koji pregledava auto... "Momak, u kojoj kući si uplatia osiguranje?" Ja kazem u Jadranskom, on "ok onda neće bit problema " tako i bilo ![]() jest da nemam prvu pomoć (imam neku bez 90% sadržaja),ni rezervne zarulje niti reflektirajući pojas, auto malo troši ulja, neradi pumpica vode za brisače... ![]() |
|
|
|
|
|
#24497 |
|
|
U mojoj firmi je svaki vozac snosio udjel u osiguranju od 300€. Osiguranje pokriva iznos iznad toga. Standardna praksa u De, police osiguranja bez ucesca (Selbstbeteiligung) su jako skupe.
|
|
|
#24498 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
|
|
|
|
|
#24499 |
|
Guest
|
|
|
|
|
#24500 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
To mi je još impresivnije od same pojave Unutra mi nema ljepšeg auta. Udobnost je najvećoj razini od svega u čemu sam se do sada vozio. V90 mi je u planu za par godina ![]() |
|
|
|
|
|
#24501 |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
|
|
|
|
#24502 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Gdje to? Svaki koji odlazi npr. u otkup se sređuje do detalja. Velike flote isto tako (npr. sad rent-a-carovi). ?
|
|
|
|
#24503 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Yup, stvarno su oba iznutra odlični! Audi A6 i BMW 5, iako kvalitetni, izgledaju staro u usporedbi s Volvom. Ima minimalno plastike, sve je divno na touch i baš taman jednostavno. |
|
|
|
|
|
|
#24504 |
|
Pink Wraith driver
Datum registracije: Mar 2015
|
netko mi je pokušao provaliti u auto. imam ogrebotinu po habi, ogrebotinu kraj ključanice na vozačevoj strani i sama ključanica je razvaljena, izgleda, šarafcigerom. ključ ne može otvoriti vrata.inače radi se o dosta nezanimljivom autu; fiat panda (2009. godište, 60hp). u biti sam se žurio jutros pa sam otvorio auto kroz gepek, ne znam, pretpostavljam da bi bilo pametnije pozvati policiju. :\ inače auto mi je bio parkiran jedno 5 dana na istom mjestu, u mojoj ulici u centru grada. jedino možda specifično je što je bio prvi auto u nizu. hah, i bio mi je Sonyjev radio u njemu. javim koliko će koštat popravak. |
|
|
|
|
|
#24505 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
|
|
|
|
|
|
#24506 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Citiraj:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24507 | |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=9aI-1RdPSdM https://www.youtube.com/watch?v=DJbBX7pTUNE dobra fora. moze i sam uparkirati "naucenu" rutu. slijedeci korak je automatski valet (stanes ispred javne garaze npr i on sam ode traziti mjesto) |
|
|
|
|
|
|
#24509 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Zazvoni ti mobitel / dobiješ poruku na Viber/WhatsApp/FB, swipe u krivom smjeru i razbiješ auto - svoje i tuđe. ![]() ![]() ![]() Iskreno ne vidim kako će sposobnom vozaču ovo pomoći, već vidim ekipu kako trči oko auta sa mobitelom dok parkira svoje auto. ![]() |
|
|
|
|
|
#24510 |
|
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Smatram da onaj ko nije sposoban da pravilno parkira auto dok sjedi u njemu (na vozačevom sjedištu) nije sposoban da to uradi ni putem nekog remote upravljača. To su sakati ljudi koji nemaju baš nikakve motoričke sposobnosti.
|
![]() |
|
|