|
|||||||||||
|
|
#24391 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
Kad je već riječ o gumama, jel može preporuka zimskih u dimenziji 195/65 R15? Cijena do 500kn (naravno po gumi )Ono što mi je u izboru su : Continental WC TS 850/860 Good Year UG 9 Nokian WR D4 Dunlop Winter Sport 5 Jel svejedno šta kupim od ovoga ili imate nešto drugo za preporučiti. |
|
|
|
|
|
#24392 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#24395 |
|
Guest
|
Bio sam u 4 radionice, na telefonu imaju sve premium marke na lageru, a kad dođem eto "baš" u toj mojoj dimenziji nemaju trenutno ništa nego Savu i još jednu gumu. Kod prvoga bila Sava i UG9, pa Sava i Barum, Sava i Fulda, i čini mi se Sava i Uniroyal kod zadnjega. Odvezao sam se na kraju sa Fuldom, jer je tu bila najmanja gužva. Čovjek prije mene je 3 sata čekao. |
|
|
|
#24396 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() PS. Nisam nikad tražio gume tako da sam obilazio vulkanizere... odabrao sam jednog i poslo im mail s upitom željene dimenzije i 1-3 modela (proizvođača), on mi odgovori u roku 15 minuta da li imaju u poslovnici ili trebaju dopeljati s svog centralnog skladišta i koje su cijene... ja odaberem jednu od ponuda i ako trebaju dopeljati s skladišta nazovu me kad stignu u poslovnicu i onda je na meni da se dokotrljam do njih... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24397 | |
|
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Javi koliko su bucne ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24398 |
|
Guest
|
Nije pao snijeg, ali temperature su se strmopizdile u zadnja dva dana i pada stalno kiša. Jutros nula stupnjeva na Biokovu, 5°C kod mene u garaži. Plus, nekih popusta ima preko granice. Tipa: 25% do 15.10. na nove gume, nisu prošlogodišnji modeli. Pa narod navalio. Samo ne znam zašto im se žuri kad ionako svi uzimaju po dvije Save, a na njima najmanja ušteda. ![]() Četiri Fulde Kristall Montero 3 (185/60/15), četiri ventila, montaža i balansiranje, provjera geometrije kotača, i 4 kave... sve skupa sam platio 1299 kuna. Pa rekao bi da su nečujne. Ali nove novcate su i upravo sam prešao na njih sa starije Save. Prvi dojam je bio WOW, ne zatvara mi se prozor kak vožnja bolje zvuči.Pitaj me opet za mjesec dana. ![]() |
|
|
|
#24400 | |
|
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
CatKiller: http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm Citiraj:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
|
|
|
|
#24401 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
|
|
|
|
|
#24402 | |
|
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Thx Vuci i ostalima na inputima. Izvuci cu temu iz naftalina za 2 - 3 god kad ce mi trebati nove ljetne. Do tad uhodani ljetno-zimski combo.
|
|
|
|
#24403 |
|
Lika u mom srcu
|
Bravo, vidis i sam da je to ni vrit ni mimo ili kako se kaze. Zera bolja ljeti, losija zimi, ili obrnuto, kompromis negdje mora biti. Meni michelinke zimske nisu nesto, a kamoli all season da im budu dobre |
|
|
|
|
|
#24405 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Odličan Nego, danas sam svjedočio breakdownu bmw 535d Tip se u njemu ganjao od semafora do semafora, i kod veterinarskog faksa, kreće na zeleno i čuje se nekaj kao lomljenje zubaca na zupčaniku.... iza njega onak kao lagani dim, ništa previše, i zvuk struganja...samo je stao na prvu autobusnu...ne znam točno kaj mu je bilo |
|
|
|
|
|
#24406 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
#24407 |
|
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
zasto je netko dopeljao hrpu Porschea koji su u vlasnistvu porschea? ![]() |
|
|
|
|
|
#24409 |
|
Guest
|
dok god je ubera nema sanse da sjednem u bilo kakav taksi ![]() Sent from my MI MAX using Tapatalk |
|
|
|
#24410 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
|
|
|
|
|
#24411 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Zna li tko sto o Kelly gumama? Ove zimske koje sam vidio su veoma povoljne (oko 360kn), imaju istu saru kao Debica zimske, a proizvedene u Njemackoj, valjda u istoj tvornici kao i Sava, ista su grupacija (Goodyearovi brandovi). Sent from my LG-D855 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#24412 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
IMHO, CrossClimate je prva cijelogodišnja guma koja je napravila korak naprijed. Za nekoga tko vozi malu kilometražu kroz cijelu godinu, why not. EDIT: http://m.autonavigator.hu/tippek_tan...of_tyres-15803 Naišao na test od Mađara iz 2015-te, gdje se fino pokazuje razlika između nove gume i one vožene 3 i 5 godina. Te zašto mijenjati gume na niskim temperaturama. EDIT2: Sa iste stranice, usporedba po ljeti: http://www.autonavigator.hu/autosvil...garoring-14657 Zanimljivo sa tog linka jest izgled zimskih guma nakon 5 naglih kočenja (istina, ekstrem, ali svejedno).
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 09.10.2016. u 15:21. |
|
|
|
|
|
|
#24413 | ||
|
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
|
|
|
|
|
#24414 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Zar treba išta više znati od toga da je u Goodyearovoj hijerarhiji taj brand cjenovno, a prema tome i kvalitativno, ispod Save i Debilke? Ni posljednje dvije si ne bih stavio na auto, a pogotovo jeftiniji drek od njih. |
|
|
|
|
|
#24415 |
|
Moderator
|
Ne. Jedino gdje gube vidljivo naprema zimskima jest lagana poledica. A zna se da je na takvom testu razlika i među zimskima nekoliko desetaka metara.
|
|
|
#24417 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
|
#24419 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Gledam malo Autokrešo, na ove cijene -10% recimo preko DInersa bilo keš ili rate, s tim da je GRATIS montaža i balans. Po tom ispada 195/65R15 CONTI WINTERCONTACT TS850 MS-387kn GY UG9-414kn Fulda KM3-340kn Jel sam to dobro izračunao? |
|
|
|
|
|
#24420 |
|
Mother Russia
Datum registracije: Mar 2013
|
|
|