Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2016., 08:29   #23731
Green_FanBoy
Premium
Moj komp

Green_FanBoy's Avatar

Datum registracije: Mar 2015
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
radije bi ljudi platili nego čak samo i prenoćili

Mislim da bi trebalo vratiti za NAŠE vozače ograničenje kW i to manje nego je bilo, ne toliko radi tehničkog pitanja jer auto od 60ks ide isto 150km/h
Boldano: WTF?! pa radije bi crkal tamo 3 dana, nego platil npr. 500kn.. dobiš jesti piti, cjeli dan niš ne moraš delati, čitaš novine ili rješavaš križaljku, loviš pokemone po krugu.. sve bolje nego platiti 5 glavi ili više..

Po meni bi jednostavno puno "lakše" trebalo biti izgubiti vozačku. DOk bi par frajera popušilo vozačke bi se i ostali naučili pameti. Voziš s više od 0,5 promila, oduzeti vozačku doživotno i točka. Nije da bi to neka ljudska prava kršilo, jer u krajnjem slučaju taj ugrožava tuđe živote.
30+ iznad ograničenja, bam vozačka doživotno.

Nakon 20-30 slučajeva, pročulo bi se, i ekipa bi se smirila garantirano. Ne znam zašto se to ne radi već.

Npr jučer idem od Vž prema Marofu, i balavac na skuteru pretiće s lijeve, desne, vozi slalom kroz kružni tok, dok sam mu zablokiral lijevu, pa desnu, na semaforu je stal kraj mene i blejil samo, samo sam čekal da nekaj veli da mu čestitku nadjelim. Lik na crvenom na semaforu pretiće s desne strane aute da krene prvi, i da bi ga kasnija auti morali obilaziti jer skuter nejde prek 60.. Lik me na nadvožnjaku s desne pretiće, skoro mi je retrovizor skinul...
Green_FanBoy je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:01   #23732
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Pa jesi ikad prenoćio?
Pričam o alkoholu i triježnjenju npr do 12h
Očito nisi, još kad dobiš "kvalitetnog" susjeda vrata do.....

Samo oduzimanje vozačke kod idiota niš ne znači, njemu je svejedno.
DOk može do auta, vozit će.
Kod nas ako nemaš vozačku, možeš na sebe regati auto.
U Sloveniji je uvjet da regaš auto na sebe, da imaš vozačku-tak mi je bar jedan SLovenac rekao
Bilo bi bolje oduzimanje vozila ako je njegovo na 3 mjeseca, treba uvesti vozilo kao sredstvo počinjenja, a i sankcionirati onog ačije je vozilo ako ne vozi vlasnik, za sve učestale prekršaje

Osim toga imamo porast poginulih na određeni broj stanovnika, al se ne zima u obzir povećanje novih vozača i vozila na cesti i da nažalost ukupno nas je sve manje
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:09   #23733
vorda22
Guest

ma ja bi za 2-3 voznju pod utjecajem odma zatvor na 10ak dana...da vidimo ko bu cugao i vozio...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:23   #23734
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Pa jesi ikad prenoćio?
Pričam o alkoholu i triježnjenju npr do 12h
Očito nisi, još kad dobiš "kvalitetnog" susjeda vrata do.....

Samo oduzimanje vozačke kod idiota niš ne znači, njemu je svejedno.
DOk može do auta, vozit će.
Kod nas ako nemaš vozačku, možeš na sebe regati auto.
U Sloveniji je uvjet da regaš auto na sebe, da imaš vozačku-tak mi je bar jedan SLovenac rekao
Bilo bi bolje oduzimanje vozila ako je njegovo na 3 mjeseca, treba uvesti vozilo kao sredstvo počinjenja, a i sankcionirati onog ačije je vozilo ako ne vozi vlasnik, za sve učestale prekršaje

Osim toga imamo porast poginulih na određeni broj stanovnika, al se ne zima u obzir povećanje novih vozača i vozila na cesti i da nažalost ukupno nas je sve manje
Moj buraz je prenoćio tj htio je odraditi kaznu od 11 dana. Strpali ga u ćeliju sa 4 cigana, smrdi sve kao kuga, wc pred svima, popizdio i zvao me da idem platiti da hoće van hahaha
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:27   #23735
vorda22
Guest

Citiraj:
Autor buljaka Pregled postova
Moj buraz je prenoćio tj htio je odraditi kaznu od 11 dana. Strpali ga u ćeliju sa 4 cigana, smrdi sve kao kuga, wc pred svima, popizdio i zvao me da idem platiti da hoće van hahaha
pa naravno, nisu ni oni sisali vesla...da rjesavanje krizaljki...fizicki rad jedno 4-5 sati dnevno, pa da vidimo
  Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:29   #23736
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Citiraj:
Autor vorda22 Pregled postova
pa naravno, nisu ni oni sisali vesla...da rjesavanje krizaljki...fizicki rad jedno 4-5 sati dnevno, pa da vidimo
On je bio dva dana, nisu radili ništa. Fizički baš ništa ali nisu mu dali na novine ni ista drugo da si ponese. Doslovno kaže lapis i smrdis...možda rade fizički za teže prekršaje ali prometne ako je suditi po ovome nista
buljaka je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:33   #23737
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Elementarni problem ZSPC su policajci koji taj isti ZSPC koriste radi punjenja proračuna (i svog džepa uostalom), a ne kao pomoćno sredstvo za zaštitu sudionika u prometu.

Pričao sam, a ponavlja se svakodnevno, da policajci npr u Samoboru tijekom lova na "nevezatelje pojasa" dovode u životnu opasnost ostale sudionike u prometu. Radi parsto kuna kazne. Dok kritične lokacije na prometnicama nikad ne nadziru niti tamo stoje.

Dok se ne riješi taj ljudski faktor (uz doradu ZSPC-a te kvalitetno obnovljenih prometnica) ništa od manjeg broja poginulih.

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz
AMD Ryzen 7 5800H
16GB DDR4-3200 RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
1TB PCIe NVMe SSD
Windows 11 Professional

Sony Playstation 5
Philips The One 75PUS8807/12 LED UHD 4K 120 hz
Logitech K400 wireless keyboard
Guls je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:42   #23738
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
...
WTF?

fleks
syss je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 09:45   #23739
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Guls Pregled postova
Pričao sam, a ponavlja se svakodnevno, da policajci npr u Samoboru tijekom lova na "nevezatelje pojasa" dovode u životnu opasnost ostale sudionike u prometu. Radi parsto kuna kazne. Dok kritične lokacije na prometnicama nikad ne nadziru niti tamo stoje.
sada ce biti kako sam skoro godinu dana u ZG-u i nisam vidio ovakvih situacija, ali Sisak......... identicna prica kao gore napisana, apsolutno istina. ali ne vrijedi za sve gradove lijep(n)e Naše.

Burko je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 10:53   #23740
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Ne postoji nigdje uz cestu posebno napravljena ugibališta samo za policiju, gdje god staneš s autom, u "prekršaju" si, ali upravo radi toga postoje čl. 149-150 da bi policija mogla raditi svoj posao.
Mogu i s označenim autom na sred ceste zaustavljati, karikiram.
Uvijek je to na nekoj traci za skretanje, uz rub ceste ako nema rubnjaka, autobusna ugibališta.
Najbolje bi bilo da uopće nema ofarbanih pol. auta, da su svi civilni s običnim kamerama i kad te vide u prekršaju, izbace ti tablu "slijedite nas" i na prvi parking.

Btw za alkohol preko 1.5 promila ima predviđena kazna zatvora do 60 dana, uz novčanu kaznu 5-15 000kn, stoji u zakonu između tih sankcija "ili"
Staro 02.09.2016., 12:49   #23741
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Možda u manjim sredinama (mjestima/gradovima) problem jesu policajci, no jedini problem su zapravo suci koji umjesto da obavljaju svoj posao glume socijalne radnike pa idu na ruku prekršiteljima.

Druga stvar je opet na sudu, a radi se o njihovom otporu da primjenjuju Prekršajnim zakonom propisanu odredbu privremenog oduzimanja sredstva izvršenja (u slučaju prometa, sredstvo izvršenja je vozilo)... koju su baš (par postova iznad prozvani) pokušali provesti prije 10+ godina policajci iz Samobora protiv recidivista u prometu (masa tih likova nije ni imala vozačku, vozila su im bila neosigurana i tehnički neispravna, mnogi su bili zlatna mladež... itd) i nakon što su krenuli raditi na noge se digao Visoki prekršajni sud i osporio sva postupanje prema prekrišiteljima nagazivši pritom PP Samobor i predsjednicu i nekoliko sudaca na Prekršajnom sudu u Samoboru... nakon čega je ostatak pravosudnog i izvršnog aparata države dobio jasnu pouku što se smije, a što ne... i da ono što piše u zakonu, zapravo ne piše

Poanta primjene oduzimanja sredstva izvršenja (vozila) je prevencija i državu ukoliko hoće uvesti reda na ceste (na neće) treba zaboliti ona stvar što je Joža s 3 promila alkohola vozio auto od firme i što ta firma ostaje bez vozila (koje im je možda sredstvo za rad) na mjesec, dva ili trajno... o tome što nemaju auto treba brinuti onaj u firmi tko je Joži dao auto na korištenje, a ne država

... ili čemu ograničenje u KW, pa roditelji su ti koji trebaju znati imaju li doma kretena ili ne, a ako daju kretenu auto od xy KW vrijedan 20 ili 50+ k € onda moraju biti svjesni toga da će ostati bez vozila, privremeno ili trajno...

Zakoni su nam više manje dobri, represivni aparat također... no visoko pozicionirani suci i političari, tj. država nam je u banani i dok se to ne promijeni, beskorisno je upirati prstom u pojedince.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 13:34   #23742
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Možda u manjim sredinama (mjestima/gradovima) problem jesu policajci, no jedini problem su zapravo suci koji umjesto da obavljaju svoj posao glume socijalne radnike pa idu na ruku prekršiteljima.

Druga stvar je opet na sudu, a radi se o njihovom otporu da primjenjuju Prekršajnim zakonom propisanu odredbu privremenog oduzimanja sredstva izvršenja (u slučaju prometa, sredstvo izvršenja je vozilo)...
I policija i sudstvo su problem - policija ne radi dobro posao (j***š kontrole na neproblematičnim mjestima i mjerenja brzine na brzim prometnicama), sudstvo ništa ozbiljno ne procesira - sve nešto uvjetno, žalbe, niske kazne i slično.

Uvedi obaveznu zapljenu (ne privremeno oduzimanje) vozila, obavezne duge zatvorske kazne za recidiviste i slično.
Staro 02.09.2016., 15:06   #23743
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Predstavljena Škoda Kodiaq

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 15:26   #23744
webstartm
Sandy!!!
Moj komp

webstartm's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Izgleda bolje od VW SUV ergele
webstartm je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 15:29   #23745
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Dobro, to baš i nije teško...ono što me ugodno iznenadilo je unutrašnjost, nije konzervativno zaostala.....da se makne logo nebih nikad reko da je iz narodnog vozila koncerna...
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 17:07   #23746
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Predstavljena Škoda Kodiaq
Jep, jučer su postavili slike na NetCarShow i čini mi se malo prevelik za grad i da će bolji izbor biti novi Jeti (barem što se tiče dimenzija, izgledom bi trebali biti slični)... no meni je trenutno interesantnija Kia Niro, pogotovo ako bude dolazila s predviđenom cijenom od sitno preko 20k €.

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 02.09.2016. u 17:17.
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 18:47   #23747
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
sto je to, Kia Rio na steroidima? Sportage je malena, a ovo je besmisleno onda. I ovaka sa slika sigurno nece kostati 140k kuna. cekaj da ju vidis na ratkapama itd.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 19:02   #23748
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Je, Yeti 3 mi izgleda dobro skroz. Dvojka mi je bila bzvz, jedinica fes ljepša.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.09.2016., 19:27   #23749
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Citiraj:

... ili čemu ograničenje u KW, pa roditelji su ti koji trebaju znati imaju li doma kretena ili ne, a ako daju kretenu auto od xy KW vrijedan 20 ili 50+ k € onda moraju biti svjesni toga da će ostati bez vozila, privremeno ili trajno...

Zakoni su nam više manje dobri, represivni aparat također.
Slažem se potpuno.
Ali dok počinitelj prekršaja ne osjeti kvalitetno kaznu, i dok je svestan da će to tako biti svaki put, nebi takvih gluposti na cesti bilo.

Ovako je još uvijek onaj sklop, žalit ću se, navesti sve živo i izvući ću se.
Staro 02.09.2016., 23:22   #23750
ivan77
Guest

Hehe, a gdje su oni koji u 30 ima govore " znaš ko je moj tata" nakon sto ubiju dvoje ljudi na Kvatricu.
Hebo zakon ako se ne odnosi na ove one, crne crvene, branitelje, djecu branitelja, prijatelje branitelja, susjede branitelja, jebace koza i plinske boce ahaha
  Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 09:15   #23751
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:

Problem je sto neke bas zaboli hoce li ostat bez auta.
A i roditelji ponekad jednostavno ne brinu.

Ja se recimo ovdje smrznem kad vidim klince kak voze Aventadore ili McLarene a N naljepnicama (friski vozac s manje od dvije god vozackog iskustva) a nije da ih nema. Ima ih gro i rade rakva sranja da je to uzas.

No opet, sranja mozes radit i u autu od 75ks

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 12:32   #23752
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Imam originalne Style 256 7j felge. Gore su trenutno 205/55 17 i već su pri kraju. Mislio sam da će izdržati do zime, pa da uzmem zimske, ali stvarno su loše i moram u narednim danima kupiti nove. Pored te dimenzije u 17" proizvođač je propisao 225/45.
205/55 mi je dosta teško pronaći (nitko od ovih u okolici ih nema), pa sam danas htio uzeti Continental 225/45 (run flat), ali su mi rekli da mi garanciju neće priznati u slučaju da se nešto dogodi jer je felga preuska (a za "običnu" će mi priznati). Rekao sam im da neka namonitraju jednu da vidim kako izgleda, pa da usporedim i meni se čini da nema nikakve razlike, odnosno guma nije bila "napeta" kako su mi oni opisali. Uglavnom, odustao sam od kupovine jer mi neće htjeti priznati garanciju, a ja ne želim iskeširati 3k+ kn za neodgovarajuće gume.
Svaki savjet je dobrodošao
Staro 03.09.2016., 12:38   #23753
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
odi u drugi dućan
syss je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 12:40   #23754
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...bu/917051.aspx

šta reć, koju posluku porati

istuko bi ga u stanici da ga majka nebi prepoznala

jedino neznam di je ovom policajcu palica, ona crvena svjetleća, da se bolje vidi
Staro 03.09.2016., 12:47   #23755
vorda22
Guest

najjaci su komentari na fejsu. 90% odobrava ovo i sere po policiji...treba uvest vojni rok ponovo, jebes mi sve

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 12:59   #23756
Blue_Fatal1ty
Premium
Moj komp

Blue_Fatal1ty's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
roknut ga nogom da se razljepi po cesti da vidiš. još mu kaznu zaljepit i vozačku oduzet.
Pobjego bi on u Rusiji Putinu, da...
Blue_Fatal1ty je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 13:40   #23757
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Mozda bi to i napravili da ih nije snimala kamera

Fino se vidi da je to gilera runner, pa u bazu i pretrazit malo i obic kuce/stanove

Zadnje izmijenjeno od: zgmmax. 03.09.2016. u 13:47.
zgmmax je online   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 16:02   #23758
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
http://www.index.hr/vijesti/clanak/v...bu/917051.aspx

šta reć, koju posluku porati

istuko bi ga u stanici da ga majka nebi prepoznala

jedino neznam di je ovom policajcu palica, ona crvena svjetleća, da se bolje vidi
Mladost ludost. Steta sto ga nije ko srusio na ono crveno sto je proletio.

Mos mislit kao su ih uhvatili sa onom traktor octaviom.

Zato ovdje lolicija nikad ne stoi na cesti i zaustavlja. Parkani sa strane i samo odjwdnom vidis svjetla iza sebe na guzici.

Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 16:10   #23759
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Da je to pred 30 godina napravio brkatom Miletu...
Ufatili bi ga i dobrano namlatili. Bio bi u gipsu od glave do pete.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2016., 16:11   #23760
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Prvo sto mi pada na pamet... jel policajac smije njega tako ometati i bacakati mu su u putanju ?! Na stranu svi prekrsaji skutera, jel treba ne treba itd.
Da ga je srusio ili naveo na pad, IMHO bi pravno gledano policija mogla izvuci malo deblji kraj ?!
A i malo mi je debilno, biciklistu u malo vecoj brzini ne mozes samo tako uhvatiti za rukav i zaustaviti ga, kamoli ista vece brze i masivnije.
Željac je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na