|
![]() |
#22621 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Gledaj, što se tiče plina na Clio RS, vjerojatno nećeš baš imati problema. Kod mene dolazi puniti 3-5 Clia i kažu da nemaju frke sa plinom, redovni servisi i to je to. Kolega mi ima isto, ali benzinac. Oko 10-12 litara ti je prosjek...well, ako ga možeš držati ispod 4500 RPM ![]() Što se tiče vožnje, hvata zavoje kao lud, to stoji, malo je miran ispod 4500, ali iovako ionako kada ga odvrtiš preko, to čudo leti. Motor je više manje nepoderiv |
![]() |
![]() |
![]() |
#22622 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma taj 2.0 ide miljarde km bez nekih ozbiljlnih zahvata, ali kako je netko spomenuo dijelovi ovjesa, kočnionog sistema i sl. nisu baš jeftini jer su... jebiga... skupi. ph2 je bolesno vozilo, gokart živi... ma i ph1 isto je sulud, ph3 je isto super vozilo, ali mislim da je ipak ph2 182 cup najjakiji uređaj za vozača. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22625 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Ljudi, malo kasno da pitam za savjet, ali ostao bez ljetnih guma pa sad uletila ova prilika na abrakadabra i uzeo ovo: https://www.abrakadabra.com/hr-HR/Ka...7%22/p/W001RVW Ima li itko kakvih iskustava.. Bilo mi baš hitno, a za 400kn po komadu valjda će bar lito izgurat! ![]() Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#22627 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Imao je netko na RKH tako slozenog 2.0T Meganea, kolko sam upratio nije imao zamjerke. A sad kaj je netko salty oko tog..ja sam velim da se vozis u 200ks sportasu a po trosku goriva ti je ekvivalent fauwe 1.6tdi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22628 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22630 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
To su auti za entuzijaste i ljude kaj su voljni odrec se malo vise love i vremena zbog auta. Kad je takav pristup onda traju a ak su za a do b gradsko drmanje onda good luck novom vlasniku.. Ja se ne mogu zamislit sa plinskom bocom u gepeku u takvom autu. To bi trebala bit brutalno izvedena instalacija da se ne razmrda i sve ode u k... Meni je kompresor klime pocel odlazit na SX4. Dijagnoza je je previse zahrdal i da se remenica zbog toga ne vrti kak treba pa proizvodi zvukove. Naravno da treba cijeli novi kompresor kupit zbog toga i da kosta skoro deset somova kuna.. Ima ih po soma do soma i pol kuna polovnih i vjerojatno cu na tu varijantu, prvu necu sigurno.. Klima radi uredno ali je pitanje do kad... Prvi kvar na autu nakon skoro 7 godina. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 11.07.2016. u 18:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22632 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
treba najprije odluciti sto zelis od auta. malu skatuljicu za ganjanje po zavojima - clio sport "sportskog" coupea za pokazivanje, malo brzu voznju no ni blizu Cliu Sport po zavojima - peugeot coupe ili tako neki coupe, i dalje nepraktican i malen unutra ili se gleda samo da mos sigurno pretjecat, onda kupi bilo kojeg turbodizelasa sa 110-120ks i niskim momentom svaki ima kompromis na svoj nacin. moras odluciti sto zapravo zelis od auta. Ili mozes ici rutom da uzmes kompakta turbo dizela, gore dobre gume, i gevindice, i onda se vozis pristojno po zavojima, a ekonomicno i brzo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22634 |
Premium
|
Nisam jos proucaval, samo sam pogledal njuskalo. To mi je sad taman prije mora. Sigurnost u voznji nema veze sa time pa sam ostavio za nakon mora. Valjda bu izdrzalo tih jadnih par dana kaj bum na moru.. Ima dosta dijelova za Suzukije po otpadima i njuskalu pa mislim da nebu neki velki problem. Treba jedino nac nekog pouzdanog mehanicara. Kompresor je isti na svim modelima SXa. Adaksinjo, jedino pitanje koji si mogu postavit je kolko puta sam opral motor u tih sedam godina i kolko sam opcenito mislio na hrdu. Ocito ne dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22635 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
na nedavnom punjenju klime (falilo 130g od 660g u sustavu), bosch stroj je odradil i zamjenu ulja kompresora klime. prical sam s majstorom o tome svemu i veli da kompresori cesto prdnu zbog predugog perioda u kojem se ne mijenja ulje. pretpostavka mi je bila da je problem s kompresorom iznutra. nedostatak ulja je prvi razlog da kompresor prdne, a ovo s vanjskom hrdom prvi put cujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22636 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#22637 |
Premium
|
Cuje se remen kak struze uz nesto, zanimljivo jace kad je klima zgasena, skoro da se ne cuje kad je upaljena ali cujem ga svejedno. Ne znam dal sam mjenjal ulje u klimi, mislim da ne osim ak to nije napravljeno na servisu na 75k, mislim da nije.. Obicno aute kupimo nove i prodamo prije nego pocnu ta sranja ali situacija nije bas obicna pa je ovaj ostal malo dulje tak da vec placam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22639 |
Premium
|
Nis, sad bum izvadil kopresor i stavil novi i to bu to ![]() Da sam ga prodal pred godinu dana kad sam mogao nebi imal skoro 5000kn ulaganja sad bu jos i ovo a sigurno nisu daleko ni kuplung, ekologija i te stvari.. Cisti pusing i manje love za novi auto uz regularni gubitak vrijednosti zbog godine vise.. Srecom pa Megane radi bolje od mojih ocekivanja, skoro 3 god i preko 80k.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22642 |
Premium
|
al ne kuzim, servis punjenja klime i izmjene ulja u kompresoru klime kosta 200-300kn, imas u vulkalu akciju svako proljece za 200kn. to ulazi u redovno odrzavanje vozila isto kao i zamjena ulja motora, getribe, kocionog ulja itd, al ocito to rijetki mijenjaju. u 7 godina je bilo dosta da si 2-3x to obavil, a sanse da ti kompresor krepa bi u tom slucaju bile neusporedivo manje ![]() usput dobra reklama za kupnju rabljenih vozila od tebe ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22644 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Ma klimamobil na štefanovečkom zavoju, 240tak kuna je sve ispalo a falilo mi je kakvih 250-300g, izmjena ulja, UV, i još su sve pregledali. Ispadnu skuplji od tih ponuda dana i akcija ali vrijede svaku lipu jer se zapravo pozabave autom za razliku od ovih koji ga samo nakače na stroj bez brige i pameti |
![]() |
![]() |
![]() |
#22645 |
Premium
|
kakve veze ima balansiranje kotaca sa spajanjem na stroj koji sve odradi automatski? i najgori majstor je sposoban u Bosch stroj ukucati krumpirowagen golf 2, 1992. 55kw ili koji god krumpir vec vozis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22646 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Kakvi su oni na Baštijanovoj? Pretpostavljam da još rade. Znam da sam tamo uvijek u ljetnim mjesecima viđao svakodnevnu gužvu.
![]() |
#22647 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Za servis opcenito u tom dijelu grada je preporuka šoda na remizi, i auto robot na vitezicevoj pored nilsson servisa Sent from my HTC One using Tapatalk Edit: šoda je na remizi tamo gdje su stanice za bus, prema zagrebackoj aveniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22648 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Pa tri puta su balansirali i onda kunu da su ispravni strojevi. Odeš drugomu i iz prve napravljeno kako treba. Ništa ne trese ni buči. Očito da ne znaš kako funkcionira balansiranje pa ideš praviti pametan meni. Makarašta! Kakve veze ima ukucavanje modela vozila u balansirki? Da znaš redovno održavati strojeve i ne bi desila greška odnosno krivo očitavanje rotacije prilikom montaže utega. Nisam jedini i daš njima ispravan kotač pa im sve trese. Jednom će to tebi desiti isti problem i početi misliti problem u ovjesu, felgama i gumama. Car si i nema šta. ![]() Hvala na pitanju, krumpirowagen i ja smo dobri. @tech Odličan je Klimamobil. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22649 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Ti si puko doktore. On priča za punjenje klime u vukalu Poslano sa mog SM-G930F |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|