|
![]() |
#4471 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nisu mi jos odbili transakciju, a primam pakete na svoje ime na 3 razlicite adrese i jedno xyz ime/adresu od komsije. Na adresu s kartice vise nis ne primam jer tamo niti ne zivim. Samo sam unutar paypala (ili ebaya?) unio sve adrese s kojima baratam pa ih iz drop down menua odabirem kod kupovine.
![]() |
![]() |
#4472 | |
The Zappa
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Evo detalja. https://community.ebay.com/t5/Sellin...x/td-p/2762122 Valja iskušati praksi. Tracking number pouzdano radi i s po boxom, pa ne vidim u čemu bio problem. Na kraju vjerojatno sve ovisi o prodavatelju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4473 | |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
Morat cu ih pitati na koju se to konvenciju svjetske postanske unije pozivaju. Stalno su tvrdili da je to zbog svjetske postanske unije. Iako sumnjam da igdje pise sa se small packet placa dodatno Sent from my MI 3W using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#4476 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2013
|
Sve je po zakonu i sve je očekivano s njihove strane. Jednostavno se previše povećala kupovina iz Kine unazad koju godinu, ljudima dnevno stiže po 5-10 paketa i treba to sve netko obraditi. Ne može to raditi isti broj ljudi, sa istim radnim satima. Nema smisla kukati po forumu, imaš opciju ili prestati naručivati ili platiti tih 4.50 kn. Eventualno pitati sellera kako označava paket pa odmah znaš hoćeš li kupovati od njega ili ne.
![]() |
#4477 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4478 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
I sjebes dan nekome na salteru koji nema veze sa tom odlukom i koji nema nista sa time. Jbg nema druge nego ili prestati narucivati ili platiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#4479 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Odsad će se svugdje plaćat 4,5 kn za pošiljku http://www.index.hr/vijesti/clanak/n...ci/891447.aspx edit - sad sam skužio da se već priča o tome Zadnje izmijenjeno od: Juice. 05.05.2016. u 14:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4480 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Sjeban mu je dan samom činjenicom da radi u pošti s ozbirom da im poslovanje s poštom više nije jedina zadaća. Prošli tjedan mi je službenica pokušala uvaliti zdravstveno osiguranje prilikom preuzimanja paketa. Komedija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4481 |
The Zappa
|
I treba. Mišljenja sam kako tamo rade uhljebi. I rade prilično loše. Navodno se niti ne može dobiti posao bez "rodijačke" linije, a plaće za SSS i HR prilike, komparativno sa realnim sketorom, vrtoglavo visoke. Ne žalim nikog tko "radi" u državnim tvrtkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4485 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
mislim da su vam sve ove fore, sitno, novcanica 1000kn, POS,... uzaludne jer cete vi biti ti koji cete patit skupa snjima. kad pocnu brojat ili letit okolo razmjenjivat pare, a da ne govorimo o tome da ce uredno reci da se vratite sa sitnijim ili krupnijim kasnije jer nemaju za razmjenit/ne zele brojat... ovo je nesto sto se moze (ali nece) rjesit na nekim visljim instancama. nije mi samo jasno ko to dirigira, taj namet, jel tu vlada ukljucena ili je posta kao neka privatna firma pa rade sta ih volja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4486 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa vrlo je jednostavno, ko god da je donio odluku, donio ju ne na vrlo jednostavnom principu - ajde da vidimo koliko hrvati naručuju nenabavljive bombone unas i ventilatore od 100g vs. koliko nabavljaju blokove motora i kompresore klime za šoping centre. hm... oke onda će ovo prvo koštati novaca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4487 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4488 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
X-plosiv, ako se ne varam aludiras na "oduzimanje slobode" ili kako se to vec zove strucno, a to je AFAIK zlocin... ma, nema korsiti se nervirat, bit ce kako bude i napravit ce sta god budu htjeli... cjela zemlja nam je takva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4490 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
![]() |
#4491 | |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
Po ovome ne bi smjeli: Letter Post Regulations and Final Protocol, Article RL 106, točka 1: Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: KillerLoop2807. 06.05.2016. u 12:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4492 |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Stigao mi danas paket (kuverta) naručen s ebaya iz Velike Britanije. U sandučić mi je bila ubačena kuverta koja je otvorena, u njoj su trebala biti 3 predmeta, ali ostao je samo jedan. Znači, dostavljena mi je otvorena kuverta iz koje je netko uzeo dva predmeta. Poštar nije ni zvonio ni ništa, samo mi je tako ostavljeno. Jel netko imao slično iskustvo? Šta da sada radim? Kako budalama u pošti dokazati da nisam ja otvorio kuvertu? Poštara tko zna kad ću vidjeti, sad ide vikend... Seller je očito sa svoje strane sve ok odradio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4495 |
The Zappa
|
Ideja o plaćanju krupnim novčanicama je, vrlo vjerojatno, jedini i izvrstan oblik otpora ovom uhljepskom haraču. Kad bi im svaki dan po 60-70 posto korisnika došlo platiti 4,5 kune s novčanicama od 200, 500 ili 1.000 kn i, kako neki kažu, 'uništilo dan' nekome tko s odlukom nema veze, odluka u haraču vjerojatno ne bi potrajala dugo. Neka deset ljudi podigne deset paketa i plati 4,5 kn sa 'iljadarkom, organizacija posla te poslovnice im se već blago raspada. Pitanje je samo kako, osim nekim glupavim FB grupama i stranicama, provesti akciju mobiliziranja velikog broja korisnika na takvo ponašanje. ![]() Nitko ne jamči kako sutra, istim dekretom, neće dignut harač na 45 kn. Hebe se njima. Prcaju, jer mogu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4496 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
ma na šalteru veli da nema za razmijeniti neka odeš negdje drugdje što ćeš onda? ista priča kao sa onim što su imali kredit u švicarcima jedino da se riješi nešto u hrvatskoj da se promijeni vlast što je najgore na izborima niti nemaš alternativu koliko paketa nije doma dostavljeno jer se poštar nema volje iako je plaćeno dostava na adresi, da li je u redu kada se plaća pouzećem da stranka koja prima paket plaća 9 DEVET kuna za dva papira novčanice koji se šalju pošiljatelju i što je najgore taj novac se vremenski duže čeka nego paket koji se šalje |
![]() |
![]() |
![]() |
#4497 | |
The Zappa
|
Citiraj:
Kažem, sutra hladno mogu dignuti tu naknadu na X kuna, samo zato što mogu. A, vjerojatno i hoće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4499 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Isla je nekoliko puta u postu, odstetu nije postigla, nikoga nije mogla pozvat na odgovornost, vec se izborila za to da se apsolutno svaki njen paket koji u cijelosti ne stane u sanducic vrati u postu te umjesto ostavi zuti papiric, bilo preporuceno ili ne. I to je trajalo neko vrijeme, a onda se na to u posti zaboravilo i sve ispocetka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4500 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Nitko to nije dirao osim onih u pošti i poštara. Poslao sam žalbu e-mailom pa ćemo vidjeti šta će odgovoriti. To mi se sa starim poštarom nikada nije dogodilo, sad poštu nosi neki novi i očito s njime treba obaviti razgovor u 4 oka jer tip radi preko one stvari. Trebaš biti prilično poremećen da ostaviš otvorenu kuvertu u nečijem sandučiću, valjda bi on to trebao prijaviti u pošti kao oštećen paket pa da me zovu tamo da vidimo svi o čemu se radi. Ovako je sve prebacio na mene i ja sad ne mogu ništa dokazati, kreten. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|