|
|||||||||||
|
|
#20881 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Obijesna vožnja nije u ZSPC-u nego u KZ-u jer je kazneno djelo, ne prekršaj. Pričao sam općenito, ne za Vž. |
|
|
|
|
|
|
#20882 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Nebi stavio Savu ali bi bolje vozio na 3-4god starim gumama što bi se dalo isčitati iz tvog posta, a ja još uvijek tvrdim da su za takvu vožnju(nezahtjevnu i za malo kilometara te za aute 50-75kw i više nego dobre gledajući uloženo/dobiveno) premda sam ih viđao i na autima od 100kw+ i vrijednosti 5.000ojra+, posebno Sava 3 eskimo dakle zimska guma).Dakako da su Goodyear,Mishelin,Bridgestone,Continental,Dunlop,Pirelli klasa za sebe kako ljetne tako i zimske, a dovoljno o tome govore i testovi(ljeto/zima, a dakako i cijena istih u dimenzijama 195/65 15" kao vrlo česta dimenzija pa i za 14" gume za manje automobile). Treba odvagati stvarne potrebe glede vožnje kao i financ. mogučnosti pa shodno tome uzeti potrebito.Vjerujem da oni koji voze "dobre" aute pri tome mislim novije i skuplje modele nerazmišljaju o 400/500ojra za set guma ali sirotinja koja treba auto zbog nužnih potreba(bolnica,posao,osobna mj. kupnja), a želi se koliko toliko sigurno voziti, a da nerazmišlja o mogućim problemima/kaznama ili u slučaju nezgode hoće li dobiti odštetu od osiguranja ukoliko nevozi gume predviđene za važeće godišnje doba nemože birati te su Sava i sl. dobar izbor tu možda smjestiti od jeftinijih i Vredestein,Fulda,Barum,Kleber i dr. sa cijenom cca 50ojra po kom. i izbaciti gume tipa Nexen,Debica,Nankang,Event i sl. s cijenom kao Savina guma ovo je samo primjer dakako nemora biti baš Sava ali u toj klasi i s približnom cijenom. Neradim puno km za osobne potrebe i konkretno i nemam potrebe za velikom kilometražom pa tako ni za ex. gumama kao i kolega što je naveo 4-5.000km godišnje, ali za druge barem 1-2 puta mj relacija Slavonija-Frankfurt sa raznim autima od 66kw do 150kw kako na novim 2015god.tako na starim gumama cca 5god. pa i više 2010god. i to gume na njemačkim vozilima gdje se nepati od kilometara/marke ako su gume dobre i prošla se rega najnormalnije, a ne sa 100/200kn u prometnoj![]() Dovezao sam cca 40-ak automobila i svi su imali duple setove, što ipak govori o savijesti kao i potrebama te se nelibe kupiti srednju klasu novih guma, a sigurno imaju bolje financ. mogučnosti i dosta bolji standard od nas, a kod nas se gledaju samo ex. klase bez obzira na potrebe/mogučnosti(opet čast pojedincima koji to sve fino izbalansiraju) i vrijedi sl. pravilo kao i kad se slaže kompjutor, barem ja tako gledam jer ja i plaćam. Dakako neprozivam niti imenujem nikoga samo glasno razmišljam pogotovo kad se traži jeftinija alternativa shodno potrebama/mogučnostima.Glede sudara tu opet igra veliku ulogu iskustvo i način vožnje, a manje "gume" nisu nebitan faktor ali ne i odlučujući.Naravno nećeš staviti Savu i sl. modele na auto od 200ks "valjda" pa okriviti gume i voziti 100km+ na sat naravno kako se tu i opisuju pojedini slučajevi nažalost njima nikakva guma neigra ulogu te se takve osobe trebaju pogledati u "špiglo" i zamisliti nad svojom kao i drugim sudbinama ili idu po onoj neće valjda meni pa JA znam ali ih je zato "crna kronika" svakim danom sve punija.Zadnje izmijenjeno od: Moto001. 18.04.2016. u 20:50. |
|
|
|
|
|
#20883 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
|
#20884 |
|
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Neki dan gledam na TV izvještaj nekog policajca oko uzroka nesreća i nevjerovatno u nas nikad textanje na mobu nije ništa prouzročilo... Nemreš vjerovat da smo još u 17. st-u, a svaki dan vidim kak škvadra tipka držeči mob ispod volana i krivuda. Prestanite lagat... |
|
|
|
|
|
#20885 |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Automobili
@ Moto001 Vidi koliko su mi stare i ispucane ![]() ![]() Naravno , pred kraj 7mj idem na tehnički sa novim gumama pa pravac na godišnji. Gledam sve gume koju su mi dostupne i ne škrtarim. Sva sreća što ne pušim i trošim na fine klope. Cijena nije bitna pored bolje držanje i na mokrom. Puno ljudi švercaju tehnički i nije čudno što kapa ulje po cesti. Jeftinije im je sipati ulje nego popraviti. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Dottore. 18.04.2016. u 23:39. |
|
|
|
|
|
#20886 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
DOT kaže dost si se vozo na njima.Nažalost kupio auto sa dotom 2003god. ljetne dobro da su stajale na autu i felgama a gle čuda i uredno auto prošao na tehničkom![]() ![]() Tu bi skoro mogli i diskovi na tokarenje ili novi ili je sjena na slici ![]() O tome ti ja i prićam 100/200kn u prometnu i sve prolazi nažalost u dojčlandu nema šamse Dakako odma prva investicija uzeo zimske polovne ali dobre još barem 2 sezone makar neprelazim puno i mene je strah voziti na takvim gumama i sebi nikada nisam dozvolio takvo što ma koliko love neimao barem se opegla neka kartica i mirno vozi Novo je Novo makar i Sava premda je nikada nisam imao na svom autu a promijenio sam ih 10-ak mislim na aute dakako(Toyo,Yokohama,Kleber,Vredestein) uglavnom neka srednja klasa i cijenom mi prihvatljiva.I prvi puta sam kupio sve 4 polovne jbg. nema se love, a i neprelazim puno km i sve lokalne dionice cca 50-100km.I sad s obzirom da se nevozim gledam neke cjelogodišnje ali NOVE i skoro su sve bolje nego polovne 3-4god. a starije je neisplativo.A za 2 seta se nažalost nema. pa gledam npr. http://vulkal.hr/kleber-19565-r15-quadraxer-91t Držim se one da čizma glavu čuva pa tako i gume na autu.Ali nećemo više o gumama ![]() bolje se prebaciti na punjenje proračuna plačajući kazne po ćemu smo poznati bilo da se vozimo u autu ili na biciklu Slavonija je u vrhu s obzirom na vozni park i br. stanovnika..... |
|
|
|
|
|
#20887 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Evo ti primjer iz prakse, iz davnih dana. Akteri su nebitni (nisam ja). Suzuki gsxr1100, 02 ujutro, ulica od nekoliko km ravnog dijela, široka ko autoput, mladac na motoru isprobava kako i koliko ide kroz tu ulicu, no pred kraj ulice je gospodin u plavom iza drveta i čeka s radarom. Kad čovjeka nije infarkt strefio, 220kmh, ograničenje 50. Maše 'lizalom', motor potrubi i gas dalje. Naravno da se nije plavac zaletio za motorom pa ga ganjao, nego kulturno otišao kući odmah ujutro bajkeru i napisao sve moguće kazne, za brzinu, za bježanje, za nezaustavljanje i što je već mogao u to doba (prije više od 10g). Sve se to može uvijek riješiti na način da se dodatno ne ugrožava sigurnost prometa. Iskreno, kod nas su najveći problem pravosudni organi i gledanje kroz prste podobnima i moćnima, a ne sustav nadzora i kažnjavanja.
|
|
|
|
#20889 | |
|
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
jer ta guma jako puno "baca vodu" ali zato odlicno drzi cestu.Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#20890 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
|
#20891 |
|
Registered User
|
Drzati ce odlicno.Ja imam mali,lagani sportski auto koji je iznimno zahtjevan za gume a Sportrac5 drzi odlicno na njemu Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
#20893 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
kako di, imaš recimo tamo kod hemingwaya u centru, desno od njega se parkira prednji dio na rinzolu, zadnji na cesti, i tamo da stojiš sat vremena bar 10x ćeš čut kad lupi branik tak da mislim da ima svega
|
|
|
#20895 | |
|
Registered User
|
Citiraj:
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#20897 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
pa to je tak jasno u svim oblastima... imaš pojedine modele bilo čega koji daju više za novac. koliko te na kraju izašla ta guma? mene je vrhunska mišelinka izašla ispod 2k... dakle u datom trenu nije bilo bolje gume u mojoj dimenziji. ne bi tigar bile dobre, vjeruj mi ![]() |
|
|
|
|
|
#20903 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Podržavam nove tehnologije ali brate.... pa daj zaposlite nekog ko može nacrtat lijep auto ![]() https://ssl.toyota.com/mirai/fcv.html Unutrašnjost http://icdn7.digitaltrends.com/image...-1500x1000.jpg |
|
|
|
|
|
#20904 |
|
Moderator
|
ma ta toyota se totalno pogubila u zadnje vrijeme sa dizajnom, gledaš auto i imaš dojam da imaju na svakom kontinentu dizajnerski centar i svatko je zadužen za neki dio i onda mali od kužine to sve sklepa u nekakvu cjelinu. baš jučer idem s posla doma i vidim onaj novi aygo u narančasto-crnoj kombinaciji... mislim da sam više u njega piljio nego da vidim konigsega na našim cestama, jednostavno nemreš prestat gledat u nešto tako nevjerovatno ružno. |
|
|
|
|
|
#20905 |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
|
|
|
|
|
|
#20906 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Slavonci najebu ko žuti,svakaj sam čuo od ekipe od tamo,nemreš izać na cestu eno ih iskaču iz grmlja,skoro pa dobiješ kaznu jer ti je potplat od cipele izlizan ![]() |
|
|
|
|
|
#20907 | |
|
šekler
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Svaka njima čast na kvaliteti i dobrim osobinama, ali dizajn je katastrofa u razini fukushime. |
|
|
|
|
|
|
#20908 |
|
Registered User
|
@Drug Brko jbg i tamo su te prepoznali kao pijanca Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
|
|
|
|
|
#20909 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Da se razumijemo, ni meni dizajn većine japanskih automobila unazad par godina ne "leži"... ali mi je s druge strane očekivan jer sam automobile koje danas proizvode unazad 10-15 godina već vidio u anime i mangi tako da to mogu mogu okarakterizirati kao njihovo povijesno naslijeđe ![]() |
|
|
|
|
|
#20910 |
|
Moderator
|
|
|