|
|||||||||||
|
|
#20851 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2014
|
Baš gledam već nekoliko dana npr Audije A4 klasične i Avant verzije i ne vjerujem kako im se cijene kreću od nekih 45000 do 65000kn za npr 2002 a nijedan ispod 200000km ![]() Isss dajte mi recite jesam li ja noob koji misli da je 200k km puno za 50k kuna ili ti strojevi traju i traju. Iskreno izgledaju mrak, ali čovjeće da dam 50k kuna za nešto što je prošlo više od 200000 halooo??
|
|
|
#20852 |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
policijski apsurd je na nivou svugdje, recimo nedavno sam 1000kn dobio za prebrzu vožnju, ok vozio sam 90 a treba 50 (zG, Mihaljevac ona fina ravnina), ali objašnjenje je bilo da je školska zona, a 3 ujutro, mislim nasmijao sam se u sebi i platio pola, još sam malo i fufljao namjerno da pušem, naravno napuho sam 0 a on je potrošio ampulu, ko ga jebe ![]()
|
|
|
#20853 | |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
#20854 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Itekako ima normalnih policajaca, moja su iskustva uglavnom pozitivna. Možda dijelom i zato što se ne idem svađat kad znam da sam kriv ![]() Štoviše, ako ne radiš neka velika sranja, često su skloni oprostiti i samo upozoriti. Što se njihovih problema tiče, Bubba je u pravu, ako se ne organiziraju iznutra kako treba, ništa se po njih neće promijeniti. A za ove pijance koji divljaju po gradu, šta više reći. Uzet auto, trajno oduzimanje vozačke i društveno koristan rad. Samo čekam kad će netko uzeti pravdu u svoje ruke. Navodno se s ovim likom na Ilici netko htio obračunati na licu mjesta, ali je brzo došla policija.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 18.04.2016. u 11:49. |
|
|
|
|
|
#20855 |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2013
|
Sve to nije u redu al ja se ne čudim ni malo,jer oni kaj donose zakone se ponašaju kak hoće i ne poštuju ih,onda to vide i drugi ljudi i boli ih ona stvar za sve Meni su trenutno fascinantni dušebrižnici koji čim dođe datum za stavljat zimske gume,ak ih nisi odma montirao seru kvake da kršiš zakon i da si antikrist na cesti,a sad kad treba stavit ljetne voze se na zimskima i bulazne da to nije strašno,vozi to uredno do iduće zime |
|
|
|
|
|
#20856 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
@ ivosimec Ponekad nije bitno koliko je auto prešao nego način kako ga se vozilo i održavalo što i je najbitnije(dakle od izmjene guma,redovnih servisa, koji su propisani servisnim intervalima). Dakako uvijek vjećna dilema kupiti takvo vozilo u RH(ali samo ako je od vlasnika ili prijatelja/poznanka i uredno održavan što je jako teško) ili zaputiti se u Dojčland po takva kolica ![]() Sad glede dileme u Dojčlandu gdje su vozila to godište 2001-2004 npr. Audi A3 pet vrata kojeg sam dovezao prije 5 dana Audi 1.9Tdi(74kw) 2003god i ima cca 250.000km uredno održavan glede motora i radi kao švicarski sat naravno papiri uredni od privatne osobe,malo hrđe i sitnih felera dakle uloga u te popravke cca 250ojra isti je plaćen 2.000ojra (gorivo,put,tablice,davanja) dakle još 1.500ojra otprilike+rega ispada oko 4.000ojra ali auto se vozi kao po špagi i stvarno ide bezprijekorno,2 seta felgi i guma koje mogu još 2-3 sezone bez problema te za osobnu upotrebu više nego prihvatljivo i svaka PREPORUKA. Cijene takvih vozila su malo više i otprilike za dobar model cca 2.500ojra prema gore ali kao što je vidljivo zna se naći i jeftinije tko zna svoj posao.JA ne prodajem aute da nebi bilo inih upita, ali savjet mogu dati.Glede takvih vozila kod nas je teško naći da nije lupan,oštećenja inih na svim razinama,upitno održavanje sa servisnim intervalima,skidanje kilometraže pri prodaji(redovito i skoro uvriježeno pravilo,naravno čast iznimkama) teško da može proći sa manjom kilometražom to godište ako razmišljanmo na naćin kupnje dizelaša(cca 30.000km godišnje pa i 25.000km a da neprićamo više, jer ih ima po njuškalu sa 5god sa tom kilometražom) glede isplativosti i razlici u cijeni benzin/dizel jer tko prelazi 15.000km godišnje i nerazmišlja o dizelu(valjda) ![]() Dakako ovo nemora vrijediti ako je auto od poznate osobe i nije iz uvoza te ima uredne papire glede servisa i nisu rađeni kod susjeda u šupi ![]() Dovezao sam puno vozila iz Dojčlanda i vozio(dakle nisam ih štedio,jer sam razmišljao ako treba krepati bolje na putu nego ini problemi sa kupcima) i nikada nisam imao ni jedan feler glede vožnje cca 1.200km dugog puta voženih u svim uvijetima,dakako uvijek je bilo sitnijih popravaka na limariji i uredno kemijsko čišćenje i pranje vozila i kad me netko pita moj glas je da za vozila koja dođu cca 5.000ojra i više odu u Dojčland i budu sigurniji u kupnju takvog vozila nego slićno dovezenih(pa naknadno skinutih kilometara jer se drugačije voze i većinom po autobanu te isto rijetko sa manje od 250.000km pa i bliže 3000.000 ili iz Italije. Velika većina kupljenih ima uredne papire i ovjerene servisne intervala u ovlaštenim servisima kao velika prednost i sigurnost glede kupovine.NIJE kao prije 5god. i tamo je sad teže naći dobar i povoljan automobil ali AKO se traži za osobnu upotrebu ima ih podosta,jer naši dileri traže jeftinije za bolju zaradu, AKO ih plate puno onda nema isplativosti i dobre zarade ![]() Manja vozila(Clio,Fabia,Ibiza,polo) cijenovno ista kao i kod nas dakle skoro neisplativa,dok najbolje kotira srednja klasa i niža srednja klasa(pogotovo za preprodaju). Dakako bolje opremljena nego isti pandani u RH i moja iskustva su samo pozitivna,istina da ima i nezadovoljnih kupaca ali..... tako je sa polovnim stvarima i uvjek je kupnja "mačka u vreći" moguća i nije iznimka ali u puno manjoj mjeri nego od naših dilera(skidanje kilometraže obvezatno) ![]() Netreba izbjegavati vozila sa puno kilometara ako se zna vlasnik ili pouzdana kupnja osobno iz Dojčlanda(ali preporuka otići sa nekim tko zna materiju i pozna jezik jer se uvijek može zakomplicirati i onda nastaju problemi i naknadni troškovi). |
|
|
|
|
|
#20857 | |
|
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
|
|
|
|
#20858 | |
|
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Nisam skuzio ovo za 150. Ovih mojih 90 je klasika na toj ksaverskoj cesti, tam prek dana kad je guzva svi deru blizu toga, imas semafora nisu zgrade samo livade pa nije ugrozenost pjesaka il nesto, al eto nasla se policajka i mos se jebat, draze mi je kad me muski zaustavi, nekako je lakse s njima
|
|
|
|
#20859 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Ovako na autu imam Hankook gume DOT 22/10, vjerojatno su na autu od kupnje. Zanima me ovako od vas sa iskusnijim okom, u kakvom su stanju moje gume, jel to ok jos za sezonu dvije, ili treba mjenjati. Inace ne vozim puno, pravim oko 4-5k km godisnje. Hvala. ![]() |
|
|
|
|
|
#20860 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Kako ti se ponašaju na cesti? Vjerojatno su pale performanse na mokrom, ali ako guma ne pokazuje nikakve znakove slabosti (npr. "bruh"), možeš još voziti. E sad, koliko će točno još izdržati, sve ovisi. Npr. moje su u sličnom stanju i po suhom su relativno ok, ali po mokrom treba pripaziti. Imao sam u planu sad kupiti nove, ali s obzirom na situaciju, mislim da ću to prolongirati za koji mjesec.
|
|
|
#20861 |
|
Premium
|
Može ta guma sigurno još 1 sezonu odgurati bez problema s obzirom koliko km prelaziš nemoraš se brinuti.A onda s obzirom na km razmisli o cjelogodišnjoj gumi npr. Climalite od Mishelina koja bi bila više nego dostatna za to što trebaš. |
|
|
|
|
|
#20862 | |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
![]() Šalim se ... ako auto nema puno KS i gume nisu u nekoj divljoj dimenziji i ako voziš unutar ograničenja, a poznavajući ceste na potezu BM-Bilje-OS (ako ti je to zona kretanja ili su ceste slične) i kako domaći ljudi tamo voze... dobre su. |
|
|
|
|
|
|
#20864 | |||||
|
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Nisam ga još vozio po mokrom, tako da tu situaciju ne znam, ali ovako po suhom držanje je ok. Imam onu ludu dimenziju 195/55R15 i trenutno si ne mogu priuštiti baš 1600+ kuna za neke dobre gume, a ne bi sad uzimao neki drk. Tako da budem onda još ovu sezonu vozio pa nagodinu uzmem nesto drugo ![]() @mamutarka budem pogledao bas za ta ispupčenja. Hvala na savjetima. |
|||||
|
|
|
|
|
#20865 |
|
Registered User
|
Imam tu istu dimenziju i za 4 bolje gume s montažom računaj oko 2500+kn Ne treba ti test,brzo je "prekuhaš",nenormalno se troši i na kraju se počne raspadat,kaj teži/jači auto/brža vožnja to prije je sahraniš i možeš u kantu s njom |
|
|
|
|
|
#20866 | |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
No stvar ne staje samo na muriji, ma praktički sve državne službe praktički postoje samo da te sjebu. Božesačuvaj da bi možda dale savjet, ukazale na grešku, propust, ne, odmah na nož.
|
|
|
|
#20867 | |||
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ne bi rekao da si iskusan ni u izboru guma. Onda još pitaš gdje treba nove gume staviti. Onda bi ja trebao hvaliti puna usta što vozim track day, downhill Sljeme, gejmam sa kočnicama po izboru Ferodo DS2500, Carbone Lorraine RC5+, Pagid RS4-2, Endless MX72. ![]() Citiraj:
Odeš do vulkanizera pa da neka pogledaju kakvo je stanje špura i istrošenosti guma. Citiraj:
To je skuplja dimenzija gdje prelazi 2000kn. Da imaš 195/50 R15 onda bi išlo bez problema 1600kn. Nikada se ne zna kada će pasti kiša. Bude u 5 ili 6mj. Vrijeme zna biti nepredvidivo. Najbolje da kupiš dvije nove na pogonske kotače. I sljedeću dvije nove.
__________________ |
|||
|
|
|
|
|
#20868 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Jeli ima tko iskustvo sa ovom Savinom gumom? http://vulkal.hr/sava-20555-r16-intensa-hp-91h Stavio bi si ove 2 savine nazad a naprijed imam 2 godine stare http://vulkal.hr/bridgestone-20555-r16-t001-91h Jeli to preporucljivo posto nemaju iste sare a vjerojatno i svojstva? |
|
|
|
|
|
#20869 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Veći je problem stalno naganjanje istih prekršaja na manje kritičnim mjestima, no pored škola, vrtića i slično policije nikad nema. Mene i malu neki dan skoro zgazila ženska dok smo prelazili na pješačkom, pored škole. Dva najeksponiranija slučaja u zadnjih tjedan dana dogodila su se u centru, na mjestima gdje ne bi očekivao takve gluposti. Ima li policije ikad u centru? pored škola? Nema.
|
|
|
|
#20870 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#20872 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma prošle godine maltene svaki radni dan vozio malog u Utrine na vaterpolo pa stalno išao tom rutom. Oni prvenstveno gore stoje radi mjerenja brzine, a ograničenje idiotskih 40 km/h.
|
|
|
#20873 |
|
Registered User
|
Pa 40 je i dolje na aveniji točno di prelazi preko držićeve,to je još veća debilana |
|
|
|
|
|
#20874 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#20875 |
|
Premium
|
Što znaći iskustvo sa 25god. vozačkog staža glede guma jbg. očito da nisam kompetentan govoriti što valja, a što ne, ali znam i razumijem kad se nema para pa netreba previše fantazirati jer je lako biti "car" sa parama i znati što kupiti, ali treba biti "car" i izbalansirati potrebe i mogučnosti pa odabrati dobru, a povoljnu kombinaciju![]() Uredu je pitati uvijek ima znalaca u pojedinim kategorijama životnih potreba, ali opet čovijek sam i osobno valjda zna koliko mu je dugačak pokrivać ala šlajbok ![]() Iskreno neradim osobno puno kilometra pa isto uvijek pitam i svaka nova guma je bolja od bilo koje 3-4god stare s time se valjda svi slažu pa makar bila i Sava Sa "kešom" i ja znam što bi kupio i što valja ali bez love je teškooo biti pametan...... |
|
|
|
|
|
#20877 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Gle, kazna za obijesnu vožnju i slične peezdarije dodane u zspc, se lako piše i još lakše naplati, ja ne znam kakvog vi suca imate, ali kod nas u gradu em su patrole opake i ima ih fest po cesti, em se pišu kazne za npr namjerno proklizavanje pogonskih kotača, a kamoli za obijesnu vožnju... Ako vi tu ne znate stat na kraj lokalnom 'riceru' (namjerno tako pišem), onda u k krasni, pogotovo ako je tako kako si napisao da ekipa kaže da se stalno tako vozi... Bar takav mora naletit na radar ili presretalca... Pa nije Korade junior valjda pa da mu ni Bog dragi ne može ništ -.- (dok ga ne stigne ruka pravde jednog dana, al prave seljačke pravde).
|
|
|
|
#20878 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Neki dan su u Samoboru (Perkovčeva) murjaci s rotirkama na silu preko parkinga pretekli frajera, naglo ga zakočili, skoro izazvali lančani sudar i blokirali praktički cijelu prometnicu na 10ak minuta. Reko ovaj je sigurno neki mafijaš, spektakularna scena uhićenja, sad će izletjeti dvojica maskiranih s dugim cijevima. But nope. Frajer nije bio vezan. Zaustavili su frajera na filmski način jer on nije vezan. Znači, doveli su u opasnost pješake na nogostupu, vozače osobnih automobila u koloni kao i zaustavljenoga, i to sve radi toga što čovjek nije vezao pojas. Ponosno su okinuli kaznu i ajmo dalje. Kao i ovi drotovi na motorima, zujaju po gradu 100+, voze cik cak, uletavaju u traku, oduzimaju prednost, prolaze kroz crveno, voze preko nogostupa, i sve to u svrhu zaštite ljudi od... vjerojatno nečega opasnog? Ne. Voze tako da mogu uloviti ekipu koja nije vezana. Dovode u opasnost sve nas na cesti koji moramo na silu naglo kočiti, izvoditi manevre kako bi propustili majmuna dok se vozi na pol trake i visi mi na krovu gledajući jel mi pojas ukopčan ili ne. I ne, ovo nije pretjerivanje, oni to zbilja rade. I upravo ono što Bubba veli, imam dojam da policija nije ovdje da štiti mene, tebe, vas. Ne. Oni su ovdje da financiraju firmu u kojoj rade, a to je MUP, glavonje u foteljama i ekipu koja ih prati. A to rade kažnjavanjem ljudi. Nešto kao Franjo Tahi nekad, samo pod krinkom demokracije i "serve and protect". A kada ja zovem 192 da prijavim manijake na autocesti s 250kmh ili krivolov u šumi do mene, malo je reći da mi se smiju dok im govorim detalje. A kamoli da doživim da actually izađu na teren. A da ne govorim kakvi ljudi tamo delaju, bar ono što poznajem, dno dna, šljam svih šljamova, ljudi koji nisu do osmog razreda znali razgovijetno čitati, ili poznavati osnove pravopisa, koji su radili piydarije po gradu, imali problema i s drogom i alkoholom te nisu imali apsolutno nikakve perspektive za životni napredak whatsoever. I onda mi takvi panjevi završe policijsku i postanu uzorni građani, čuvari zakona, koji svugdje žderu i piju džabe jer su vlasnici lokala u strahu od reketa istih, dok sa strane izvršavaju cijeli sijaset kaznenih i krivičnih djela bez da im apsolutno itko išta može, jer ebiga, svi sve znaju, rođo sredi, ćaća pozna. I onda se čudimo kako to da se po gradovima određeni mogu voziti ko divljaci, dok će vas pilati za 10kmh ili nevezan pojas. Eto, malo olakšanja ![]()
|
|
|
#20879 | |
|
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Eto vidiš, ne radiš tolike kilometre a "na papiru" imaš samo 25 vozačkog staža. Iskreno, ja imam 15 vozačkog staža i nikome nisam nabijao na nos. Stalno vozim po centru. Tamo ima bisera koliko hočeš. Savine gume ne bi stavio ni na romobil. Pogotovo sudare gledam "kao u kinu". Em kližu na mokrom i suhom asfaltu.
__________________ |
|
|
|
|
|
|
#20880 |
|
The Zappa
|