|
![]() |
#1 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() Dao sam jednom tipu svoju memoriju DDR512MB na 266Mhz koja je meni RADILA na matičnoj EPOX 8RDA3+PRO (ja sam uzeo novu memoriju 2x512MB 400Mhz). Memorija je stavljena na Matsonic M8137A VIA KT266A DDR+SDRAM (još je uzeta nova grafička Radeo9550, DVD pisač i USB controller 4x usb 2,0 PCI) To sve mu je postavljo neki njegov poznanik koji tvrdi da je moja memorija skurila matičnu, pošto ta memorija kao nije odgovarajuća??? Pitanje: 1. Da li memorija može skuriti matčnu ploču? 2. I da li je moguće da memorija nepaše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Pa ako ju je frajer guro u sdr slot normalno da ne paše Ako nije prebacio jumper sa sdr na ddr moguće da je skurio memoriju a ne ploču |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
ovako moze, al samo ako je krivo umetnuta (sto se događa i najboljima oni o znaju koji su to) ta ploca kolko vidim ima sdr i ddr vjerojatno je stavio u sdr i skurio sve...
![]() |
#4 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
memorija koliko ja znam nemoze skuriti maticnu ako je sd utor onda nepase jedino ako ju je cekicem pripasavao.... inace brijem da taj njegov lik koji "zna" nema pojma ......
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Ako ju je (nekim cudom ![]() U Via kt 333MHz bez problema rade moduli i od 500MHz (zato sta su spusteni na 166 odnosno 333MHz), ista je stvar i sa VIA KT266MHz. Bilo koji DDR (266,333,400,500...) da stavi unutra u odgovarajuce slotove on ce raditi na 133 (odnosno 266MHz ili ako je ocano i omjer 1:1 onda isto kao i FSB)... Vidim da smo svi istovremeno odgovarali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ugarvanje do pola ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ta ploča ti ima 80 jumpera spojenih u komadu po 10 koje mislim treba spojit kad se prelazi na DDR. Možda to nije napravio?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
a jedan moj lega je okrenuo ram naopako i toliko je gurao da je otkinuo utor:clap: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
@Trek: LOOOOL. Daj ih nemoj podjebavat ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
koje to? cudno dal mi mislio na iste istaknute clanove?
![]() |
#13 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sky je expert u tome ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
rendula psssssst fuj to ![]() inace kasnim al no dobro...moguce je skuriti plocu krivim ulaganjem modula...no dobro sto je tu je a hard se lako skuri...pogotovo preko ide kabla(jer ide ima vlastitu 12v granu...a ako dode do proboja nekakvog...odeee ![]() jos si dobro i prosao...moglo ti ej doc do grafe ili do napajanja...no ajde dobro nije se nista strasnog desilo osim gubitka podataka |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
memorija skurila matičnu da odmah, dg. "stručnjak" zabjeo! Riješava se priznanjem krivca nakon 3-7 pivi. ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|