![]() |
memorija skurila matičnu???
Dao sam jednom tipu svoju memoriju DDR512MB na 266Mhz koja je meni RADILA na matičnoj EPOX 8RDA3+PRO (ja sam uzeo novu memoriju 2x512MB 400Mhz).
Memorija je stavljena na Matsonic M8137A VIA KT266A DDR+SDRAM (još je uzeta nova grafička Radeo9550, DVD pisač i USB controller 4x usb 2,0 PCI) To sve mu je postavljo neki njegov poznanik koji tvrdi da je moja memorija skurila matičnu, pošto ta memorija kao nije odgovarajuća??? Pitanje: 1. Da li memorija može skuriti matčnu ploču? 2. I da li je moguće da memorija nepaše. |
Pa ako ju je frajer guro u sdr slot normalno da ne paše
Ako nije prebacio jumper sa sdr na ddr moguće da je skurio memoriju a ne ploču |
ovako moze, al samo ako je krivo umetnuta (sto se događa i najboljima oni o znaju koji su to)
ta ploca kolko vidim ima sdr i ddr vjerojatno je stavio u sdr i skurio sve... |
memorija koliko ja znam nemoze skuriti maticnu
ako je sd utor onda nepase jedino ako ju je cekicem pripasavao.... inace brijem da taj njegov lik koji "zna" nema pojma ...... |
Ako ju je (nekim cudom :p ) ugurao u SDRAM slotove ili "do pola" onda je moguce...Uglavnom u svemu tomu vidim samo mogucnost njegove pogreske... Kolika je strucnost i kompetentnost tog poznanika...
U Via kt 333MHz bez problema rade moduli i od 500MHz (zato sta su spusteni na 166 odnosno 333MHz), ista je stvar i sa VIA KT266MHz. Bilo koji DDR (266,333,400,500...) da stavi unutra u odgovarajuce slotove on ce raditi na 133 (odnosno 266MHz ili ako je ocano i omjer 1:1 onda isto kao i FSB)... Vidim da smo svi istovremeno odgovarali:D |
Hvala svima na brzim odgovorima.
Na to sam sve i sumljao samo sam tražio nepristrano mišljenje! |
ugarvanje do pola :D to je ubilo mnoge ploce na to sam i mislio u proslom postu :D a profesionalci kojima je to poslo za ruku su nasi vrlo cjenjeni clanovi ;) al stvarno se moze svima dogodit to je tak nezgodna stvar mislis da je ram jeso a nije
|
Ta ploča ti ima 80 jumpera spojenih u komadu po 10 koje mislim treba spojit kad se prelazi na DDR. Možda to nije napravio?
|
il je napravio ono kao onaj lik sa grafom (PCI to PCI-E) pa zato ne radi?:confused: :clap:
|
a jedan moj lega je okrenuo ram naopako i toliko je gurao da je otkinuo utor:clap:
|
@Trek: LOOOOL. Daj ih nemoj podjebavat :D :D :D
|
koje to? cudno dal mi mislio na iste istaknute clanove?
|
Sky je expert u tome:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Na kraju je comp. završio na servisu u ve-milu.
Memorija živa, matična skurena kao i HDD (nije mi jasno kak je HDD dobio svoje) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
rendula psssssst fuj to:D
inace kasnim al no dobro...moguce je skuriti plocu krivim ulaganjem modula...no dobro sto je tu je a hard se lako skuri...pogotovo preko ide kabla(jer ide ima vlastitu 12v granu...a ako dode do proboja nekakvog...odeee:D jos si dobro i prosao...moglo ti ej doc do grafe ili do napajanja...no ajde dobro nije se nista strasnog desilo osim gubitka podataka |
Citiraj:
|
Citiraj:
memorija skurila matičnu da odmah, dg. "stručnjak" zabjeo! Riješava se priznanjem krivca nakon 3-7 pivi.:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:55. |