|
![]() |
#19771 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
![]() |
#19775 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Automobili
![]() |
#19777 |
Banned
Datum registracije: Jan 2016
|
Da se vratimo da moj dizlo troši toliko i toliko... Stranica gdje utipkate ostvarene vrijednosti i brzo se preračunaju svi ostali parametri.Zanimljivo za usporedbu. http://free-zg.t-com.hr/Swinger/potrosnja.htm Evo moj primjer zimske potrošnje,računao sam dva tankanja,zaokružio sam na 80 litara benzina iako je sigurno nekoliko decilitara manje(uvijek mi stane nešto preko 39l) i također nisam računao prijeđene kilometre na rezervi.Na rezervi se ni ne vozim,odnosno čim se pojavi lampica i upozorenje idem ubrzo na postaju. Ljetna potrošnja nije nešto značajno niža jer su onda puno veće gume tj. značajno šire. http://imgur.com/a/atfAZ Zadnje izmijenjeno od: Jos.Šta.. 12.02.2016. u 20:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19778 |
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19781 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Tko ne bi znao za Tomeka koju je svoju dvojku zvao Swinger? ![]() ![]() ![]() Ne poznajem ga osobno dečka, ali znam preko foruma gdje ekipa na veliko pljuvala za sve njegove ideje. Stalno je brinuo o potrošnji, da je nešto pokvareno i previše voli držati potrošnju na kontrolu. Nemoj se zamarati, svaki benzinac i dizelaš će trošiti više zimi nego ljeti. Proračun sa tablice neće odgovarati po načinu vožnje, gužve i pokoje pretjerivanje. Puno toga odskače od istine.
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19782 | |
Banned
|
Citiraj:
Uglavnom kalkulator je matematički ispravan jer sam osobno računao i provjerio prosječnu potrošnju na 100km i ta stavka štima.Neznam šta puno toga odskače od istine kad je matematički ispravno. Mislim da svatko zna poništit vrijednost prijeđenih kilometara na nulu.Mene najviše zanima prosječna potrošnja na 100km i sa velikom sigurnošću mogu reći da mi automobil troši 7l(+-par decilitara) na 100km ako tko pita a uglavnom svatko pita. ![]() Ne zamaram se potrošnjom ali iznenadilo me da po ljeti troši možda samo pola litre benzina manje.Puno utječu ljetne gume koje su 215/45r16 i izuzetno su bučne ali sam zadovoljan stabilnošću i jako su dobre na kiši.I klima također,nje se nisam ni sjetio tako da zapravo nije nikakvo iznenađenje šta mi je ljetna i zimska potrošnja praktički ista. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19784 |
[CTN]Mr.Ti
Datum registracije: May 2007
|
Od kad je negdje oko izlaza Popovec na autoputu u smjeru ZG prometni znak za obavezni razmak 50 m izmedu auta?
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#19785 |
Extrema Thule
|
Ja uopće ne optrećujem koliko troši na 100km. Više manje točim 400kn mjesečno (ponekad i dodam 200kn još za tešku nogu) 75% gradske vožnje. Tu negdje guram 800-1100km Na više relacija uspio sam na jedan full tank 55l(dizel) preći 1580 km na autoputu. (Zg -Du -Zg). Po računici stranice ispada da je trošio 3.4 litre na 130km/h i ponekad prilagodio brzinu na ulazak tunel. Ostalo mi još za 100km.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19786 | |
Brat od Đon Vejna
|
Citiraj:
Ja u svoj natocim 380 kn, prođem 620 KM ![]() Nejde s mjesta, a trosi ![]()
![]() |
![]() |
#19788 |
aka Striko
|
Ova tema je konstanta borba s prepucavanjima oko potrošnje ili protiv istih.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19789 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
sve te mjere potrošnje goriva u kunama su glupost. em se mijenja cijena goriva, em mi se neda preracunavati. daj napisi da trosi 6,5l/100 ili 12l/100, nije tesko ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19791 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19792 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Ljudi moji, meni trosi 13l po gradu, a na otvorenom 10 pa se ne zalim ![]() AR156 1.8ts |
![]() |
![]() |
![]() |
#19793 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Da se voziš u Xsari ili Meganu 1.4(55kw) trošio bi gradske 8-9 pa i 10 a nebi se vozio jer to neide nikako ![]() ![]() Ovako trošiš koliko si možeš priuštiti i kako imaš tešku nogu ali se barem voziš ko raketla kad stisneš gas ![]() ![]() Konji, brzina i ušteda nikako neidu zajedno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19794 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne znam koju si ti xsaru vozio. 98' godiste 1.4i je meni išla sasvim dobro i sa toliko osoba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19795 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19796 |
Premium
|
Jel zna itko kako je netko uspio platiti 50 kuna poreza na kupovinu polovnog auta? Bila je neka tema na forumu o kataloškim vrijednostima auta, i nekakvim starim cakama kako ne platiti tih 5%, već se valjda cjenkaju? Je li zna netko nešto više o tome? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19797 |
Extrema Thule
|
Plati porez kao svi normalni. Nema zaobilaženja.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19798 |
Premium
|
A koji porez? kataloška vrijednost pišljivog Civica iz 99-e je 3000€ navodno. Za te novce se uzmu 2 takva civica. To je deranje kože, a ne porez. Samo me zanima na koju foru se neki cjenkaju pa prođu kako se iscjenkaju, a neki prođu kao što ti kažeš kao '' ostali ''. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19799 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pa šta nije da se ide na procjenu ako se ne slažeš sa kataloškom cijenom ? I to košta tipa 400kn i moliš boga da ti procjeni na niže auto inače buš prošao još lošije ? Ili da to nije onaj drugi (godišnji) porez, što ti država pošalje nakon kupnje auta ?
![]() |
#19800 |
Premium
|
Da, i za to sam čuo, ali ne bih baš na to, baš iz razloga što bih još gore prošao. ![]() um, pa ne znam, zato i pitam zapravo. To je bila diskusije u grupi prije 3-4 dana, i sada te diskusije nema. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|