|
![]() |
#1 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
Streaming stutter
Imam adb ruter tcom, 7mbita dl/0.6mbita up kad streamam twitch na 1080p imam stuttering, na 720 je ok, a prije to nisam imao..sad jel to došlo promjenom rutera, jel to do twitcha, pojma nemam..pa trebam da još netko provjeri kakvo je stanje www.twitch.tv pa nađete neku igru najbolje wow il neš što se dosta igra, i da ima 1080p stream ( http://www.twitch.tv/sco npr) pa mi napišite imate li taj stutter jer neznam što da napravim ni kako se toga riješiti ![]()
![]() |
#2 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ja imam stutter u popodnevnim satima bez obzira gledam li hd ili ne... Jel to do streamera kojeg gledam ili do twitcha - ne znam. Ali u zadnje vrijeme imam velikih problema sa Twitchem bez obzira na doba dana ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Twitch admin ovdje. Twitch uskoro otvara 3 nova EU datacentra: Stockholm, Paris, Prag. Oni bi trebali dosta poboljsati situaciju u EU. Lag sve zavisi na kojem bitrateu je stream te koja kvaliteta. Rezolucija s znakom + je uvijek ona native, tj. ona koju broadcaster salje Twitchu. Zavisno o postavkama, ona moze biti i preko 5mbit u slucaju 1080p. Moze biti da ti je neka druga aplikacija povukla nesto s interneta i pojela bandwidth, ili neko od drugih korisnika/uredaja koji su spojeni na tu vezu. Za streaming je dovoljno da se brzina padne na jednu ili 2 sekunde i da se isprazni buffer i pocne lag. Kad kazes broadcastat mislis na gledanje, ne da ti broadcastas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
gledanje da, šta bi mi u HR sa sirotim uploadom mogli broadcastat ![]() uvijek mi je sve pogašeno od aplikacija tako da je veza čista dok gledam neki stream.. vidim da ljudi koji imaju po 30mbita upload imaju taj stutter čudni..očito je do njih..valjda će data centri poboljšat situaciju
![]() |
#5 |
Bill Gates
|
Heh, znam kako je. Moja patnja zadnjih 4 god ![]() Sve zavisi koji kanal gledas, tj. na kojim postavkama netko streama. Netko moze gurati 1080p s 3mbit bitrateom, a netko moze imati 6mbit. 720p Twitch transcode je malo ispod 2mbit ako se nesto nije promijenilo. Nekad pomaze refresh stranice ili pause/play, mozda se spojis na drugi ingest server koji je manje opterecen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
ma to i radim stalno, refresh, pa mijenjam chrome/ffox, ista stvar..a većina streamera koju pratim je ono ''profi'' streamer, sva oprema, iz švedske su, sponzorirani do jaja itd.
![]() |
#8 |
lar~
|
Do prije cca 2 mjeseca sam bio na Iskonu (10Mbita) i radio mi je twitch savrseno (1080p, 720p) i kad su drugi po forumima (reddit sc2) pricali da ima problema. Selio sam se pa sam sad na Optimi (5mbita) i cesto imam problema, vecinom sam to pripisivao optimi ali zna mi raditi savrseno 720p (recimo sad wcs eu) a nedavno mi nije 240p radio kako spada (ASUS ROG ili nedavni Dreamhack). Bas me zanima kakva ce biti situacija za vikend kad bude TI3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Također, WCS na 720p je radio izvrsno dok kod jednog manje poznatog hrvatskog SC2 streamera (BoBo) stream šteka, pogotovo u popodnevnim/večernjim satima.
![]() |
#10 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
|
vadim temu ali ne vidim drugu za to, opet me jebe ista stvar evo recimo http://www.twitch.tv/kungentv mi trokira na SOURCE kvaliteti na HIGH radi normalno..može netko probat jel do twitcha il mene? (tcom, 10mbita testirano radi)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Ista stvar kod mene na t-comu, a brzina mi je u sigu ![]() |
![]() |