|
![]() |
#17943 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17947 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#17948 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Moram podržati moderatora Buljagu, nema motora do VVTI benzinca. Pa nije Toyo bez veze najprodavaniji brand na svijetu. Voze ga svi, od ISILA do forumaša, pa i sam taljigam već godinama 1,6 VVTI uz trošak goriva, redovnog servisa i guma. Usput, jedno pitanje za dežurnog TROUBLE janjičara : koji plinski sustav je najbolje ugraditi u Hyundai 1,4 god. 2011.?
![]() |
#17949 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Onaj koji ugrađuje dobar majstor uz povoljnu cijenu. Sekvent. Eko Gas preporuka. 5500kn(ag centrum zastupaju i stavljaju HANA Injektori... Skuplji tiši i trajniji) . Mišić u Rakitju 5000kn....Bihac isto ko i Mišić 2300kn +50€ za papire koje vjerojatno Mišić da i tamo ti je servis onda(oboje zastupaju Europe gas). Sad ugrađuju EG Basico 24 Ecu...ima BT i WiFi pa ako si imalo od znanja možeš se iz kabine zezati sa štelanjem preko njihovog appa za Android. Injektori su valtek, ponekad kraceg trajanja ali super jeftiniji za održavanje i zamjenu). Na sve ide soma kn atest kad dobiješ papire. Litra plina: 3,79 Zadnje izmijenjeno od: trouble. 18.11.2015. u 14:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17950 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Za Hyundai ti ugrađuje Žitvaj, oni su im ovlašteni servis i imaju Lovato u ponudi, 6500kn Jednom reće jedan švabofan da kupuje manjeg dizla, bio je jedan u super stanju Grande Punto, 1.3jtd, neće ni čuti , samo švabi dolaze u obzir i na kraju kupio Corsu 1.3 cdti, nema mu smisla ići neke stvari objašnjavati |
![]() |
![]() |
![]() |
#17951 |
našikan pravim haos
|
Ovlašteni su jedino za Lovato. Nema ovlaštenja za bilokakvu marku auta da ugrađuju preko garancije. Ovlašteni za Hunday,al samo dok su pod garancijom su Hunday Birt. A i to je pitanje jer su gubili zastupstvo i jedan i drugi proteklih godina. (imo sam ping pong sa autom pod garancijom od bivše skvo). Ako ti je istekla garancija svejedno je di buš auto vozil na ugradnju. Iskreno bilo je dosta polemike i suza vlasnika auta oko tog Žitvaja na početku lpg boom-a. Uglavnom i Lovato od Žitvaja i Tartarini od Birta su zastarjeli sistemi zastarjelih injektora i isparivača koji se krpaju na staru slavu i ime koje su stekli među pionirima LPGa. Sonata sa FHR je reko da i najeftiniji poljaci imaju 3X više opcija od Tartarinijevog sekventa.....Landi Renzo(tartarinijev konkurent za no2 u ITA) je kupio Lovato prije par godina i učinio ga jeftinijim brandom od sebe. Osobno ako već dajem 6500kn dodao bih 500 pa otišao u provjereno dobar servis Thomgas i ugradio BRC koji slovi za kralja svih talijanskih sustava. Sa tim Thomgasom niko nikada nije bio nezadovoljan i svi vele da su stručnjaci no1 u HR. I Tidala im je radio mape jedno vrijeme i obučavao osoblje ![]() Na kraju,sve se svodi na pare.... Osobno bi odabrao Bihać,gledao sam ugrađen plin u jedan Accord,kaže dečko to radi bez greške....pogledajte samo u galeriji broj HR registracija ![]() Iskreno naši maraju proviziju bezobrazno. Recimo kolko dođe sustav od 5000kn kod MIšića: 1.nemaju basico ecu pa ću staviti avance,nešto skuplji 79 funti 2. valteka 4 u railu 34 funte 3. isparivač Tomasetto kojeg svi ugrađuju 50 funti 4. boca čelik 64 funte 223 funte(računati da je Basico ecu bar 20 f dolje) x 10 = 2230kn(2000)kn. Uzmeš na velko,neki popust od tvornice.....ispada da kodnas ruke dođu cca 3000+ kn a gospoda u BiH to rade za 50-100€. Jednako kvalitetno. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 18.11.2015. u 14:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17952 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Slažem se za BRC, za noviji auto osobno bih samo to gledao. Ovo za BiH nebi uzeo kao opciju, uvijek postoji što ako, hodati u BiH na deklamacije ,servise, nema šanse I gledaj uzeti nešto poznato u našim krajevima, jer ove no name marke znaju zadavati probleme u budućnosti jer zastupnici brzo propadaju, a on koje podrška je slaba ili nikakva OK, velika većina tih uređaja je pod haubom ista , AEB za skoro sve njih radi elektroniku Na onom cjeniku si zaboravio multiventil koji košta isto, bakrene ili plastične cijevi, gumene cijevi plin i voda, šelne itd, to je još parsto kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#17953 |
našikan pravim haos
|
Cijevi skoro sve dobiješ uz ECU. ,Multiventil još da,uglavnom ne mijenja sliku i okvirno koliko se uzima za ruke. Ugalvnom neznam,Mišić radi od 1999. Eko Gas također. A i da propadnu,svi rade sa HANA-om,Valtekom i Tomasettom. Ko god ima STAG može riješavati ostale poljake jer imaju otvoren SW(neki downloadabilan) za razliku od Talijana za koje treba USB ključ....pa tako i mit "samo jedan servis za taj sustav" pada u vodu. Uzmeš recimo AG Centrum iz Eko Gasa,Eko Gas propadne,odeš do Mišića(Europegas),Pejkija/Birta(STAG),Horvata(Stargas/Agis) ili Auto Tima(LPGtech) koji imaju konkurente Poljake,spojese se svi na tvoj komp sa Stagoidnim softwerom i ostalo su samo nijanse. A svi koriste iste injektore više manje(Hane il kopije Hane ili Valteke),turske spremnike,isparivače i multiventile/priključke(Tomasetto). Uostalom i dan danas ljudi idu na ugradnju Boyskom u Podpićan a on je 80km dalje od ovog u Bihaću. ![]() "Servis"(izmjenu filtera te štelanje injektora ako je valtek) će ti naplatiti svugdje na 20.000...i kod onog kojeg si ugrađivao i kod trećeg. Tak da ti je svejedno jesi li u Bihaću na servisu gdje si ga ugradio il u ZG kod nekoga. Bitno da je ugrađeno dobro i da nemaš potrebe za "reklamacijama". Da i ima neš kardinalnije za reklamirat 120km lijepe otvorene ceste bez plaćanja cestarine ikakve. Cca 60-70kn benge ![]() Uostalom svak pametan ide Tidali...a on zna i riješava SVE kompjutere....ono šta mi zovemo sustavima. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 18.11.2015. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17954 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#17956 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17957 | ||
našikan pravim haos
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17958 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#17959 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Alfa Giulia ![]() http://www.index.hr/auto/clanak/-alf...na/856598.aspx Citiraj:
E to ja zovem ponudom motora i o čemu lamentiram već godinama... A ne sad da se nudi sa socijala 90HP dizlovima ili još gore benzincima. Ništa ispod 150HP dizla i ispod 200HP benzinca! TAK JE ALFA! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17961 |
našikan pravim haos
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17962 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Moraš shvatit da iako je to tebi "preuberfakinje*eno", da ima ljudi koje potpuno ne briga za tim. Ja bih na primjer zabranio sve što ide preko 130kmh jer se brže nemaš di vozit. Vozio sam auto od 50 konja i sasvim je bio upotrebljiv. Pogotovo za našu veliku domovinu koju možeš tomosom preć u jednom danu. Oni japanski "kei car", bez turba i sl., sasvim zadovoljavaju potrebu za prijevozom, potrebu za "guštom", "qrčenjem" i sl, nitko ne može zasitit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17965 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma da se razumijemo ja alfu jako volim (makar nisam posjedovao nikada dotičnu), ali od 159ke ništa WOW ja vidjeo nisam... a kažu da stanoviti crnogorac je vidjeo sve, ali da mrtav orao leti vidjeo nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17966 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Velis jedino na tvom francuzu valja motor ha ![]() Pa kad ovakve stvari govore za sebe, pogle tu gamu motora, nedaj boze da od chevroleta uzimaju motore :mercedes:
![]() |
#17967 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17970 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Te price o alfi su iste kao price o svabama da je TO PRAVO AUTO, TO SE NE KVARI. ![]() Samo sto je jako zanimljivo kaj sve koje sam cuo da pljuju alfu i fiat su vlasnici ni manje ni vise nego svaba, slucajnost ili... nek ostane nerazjasnjeno ![]() Naravno nek si kupuje ko kaj zeli, ali pljuvat po nekoj marki jer je cuo od frendovog bratica susjedov rodjak je imao problem da je morao zamjenit ulje prije vremena i gotovo, auto ne valja, sve se kvari ![]() kaj je najgore govorim kaj sam ja cuo od nekih ljudi koji vole pljuckat po nekim markama.
![]() |
|
|