|
![]() |
#17671 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
I za kraj,znate li da nijedan proizvođać LPG instalacija ne preporuča niti spominje FL sistem u bilokakvom kontekstu? Tu bi završio sa raspravom (za danas,moram na kestenje sa skvo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17672 | |
Premium
|
Citiraj:
vwovi 1.2, 1.4, 1.8, 2.0 TSI mazdini 1.5, 2.0 skyactiv-g toyotin 1.2 turbo bmwovi 1.5, 2.0 turbo Za koje znaš da nemaju? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17673 | |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#17674 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
A ima ih još ohoho novih modela u prodaji. Sad mi samo reci u koje od ovih što si nabrojao ide LPG da ne košta 20keka, i da je cijela priča dobro istestirana. BTW samo WV 1.2 TSI mi upada u price range. @Jopis: odrasti.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 11.11.2015. u 18:13. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17675 | |
našikan pravim haos
|
Citiraj:
A i dalje mi nije jasno,ti se pozivaš na jednu ugradnju mazde i FL u nju. Nije mi jasno samo jel mislimo na Tidalu jebenog Matmatu Gandija pa to đabe radi i iz ljubavi prema čoeku mu ugradio FL jer treba....ili mislimo na Tidalu kod kojeg termin za bilošta dođe 50€ i koji te uzme na čemu može(al to i napravi kako spada)? Kojeg Tidalu uzimaš kao referencu da je na Mazdi iz čiste neophodnosti ugradio FL? Jer koliko vidim,Tidala vješto radi dodge na temama o FL....ko ja na Quakeu nekoć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17676 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Čovjek je bio aktivan po forumima. I koliko znam zagovara FL. Ovo što je iskopo je trabunjanje nekakvog anonimnog dibidusa. Kojeg je ekipa sahranila argumentima.
![]() |
![]() |
![]() |
#17677 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
'Ohohoho modeli' u prodaji su? Ah da, sorry to ne piše na wikipediji, pa ne možeš konkretizirat tlapnju ![]() 20.000kn plin za 4cyl motor? Ajde, nastavi lupat i dalje..... FYI, 1000€ košta ugradnja plina u 2.0tfsi 147kW sa diznama koje 'trpe' do 180kW, 1100kn je atest. E sad, ak je to 20 'keka', onda je moja matematika u k...u.
![]() |
![]() |
#17678 | ||
našikan pravim haos
|
Citiraj:
SAhranila ga je tolko da mu nisu ni replicirali na post ![]() Miro je probao pa se sahranio sam.....a Tidala dok je bio aktivan je obično davao dvosmislene odgovore glede FL. Bilo je toga i na autoplin forumu. I opet,može mi Bog zagovarati sveto pismo...al bez znastvene studije ne vjerujem ni njemu....zvao se on Tidala ili ne. Pa nebumo vjerovali Tidalama a proizvođaćima LPG sistema ne. ![]() Citiraj:
Sad zamisli,u nabavi je FL negdje 40ak eura kolko sam vidio u NL...ti ga uvaljuješ za 100€ + ugradnja nekakva. Uvaljaš i 5l ulja za 500kn koje je u nabavi nekih 40ak eura tkođer. Pa propovjedao bi u obaveznom FL ko hebeni Luther King/MalcomX ako bi imao takav profit na njemu. Posao bi mi bio,ko komercijalistu da demagogiju širim ko Sloba velku Srbiju.....ali bez ijednog znanstvenog dokaza. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 11.11.2015. u 18:23. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17679 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Hvala Atest znam koliko dođe. Vozim već jako dugo na plin. I da, nisu samo dizne problem, treba to i isparivač/i opskrbit. Ako pričamo o klasičnim sustavima za LPG. Jel.
![]() |
![]() |
![]() |
#17680 | |
Laughing Man
|
Kako sam ti i napisao, SVAKI benzin sadrži anti VSR aditive. Valjda rafinerije i auto industrija zapošljavaju hrvatske političare da im aditive rade. http://www.walshcarlines.com/pdf/mec...ations.d4e.pdf
![]() |
![]() |
![]() |
#17681 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Evo pomoći ću ti malo, za početak 0.9 i 1.2tce, 1.0 ecoboost... Indirektni plin na motor od 200ks s direktnim ubrizgavanjem? Hvala lijepo ali ne bi to.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17682 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Gdje, nebitno, imamo kao radiona malo drukčiji cjenik kod ekipe s kojom smo surađivali. Uglavnom, STAG ima vrhunski rješen sustav za fsi i tfsi motore. Planiram u dogledno vrijeme uzet upravo vozilicu sa 2.0tfsi motorom, a pošto radim popriličnu kilometražu godišnje, raspitujem se podrobnije i o eventualnoj ugradnji plina.
![]() |
![]() |
#17683 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
črabl.Onaj na kojeg se pozivaš.Samo sam napisao:taj na kojeg se pozivaš,ugradio je to za šta kažeš da ne valja.Kriv sam.Bolje da sam šutio. ![]()
![]() |
#17684 | ||
gadget freak
|
Citiraj:
Zar stvarno ideš usporedit motor koji je vrhunac n/a tehnologije i čija izrada po 1 primjerku košta skoro ko 2 kompletna nova megana čađare, sa jednim dci motorom? Bravo -.- Citiraj:
Guglaj si Stag 400 dpi, pa onda kreni pisat slijedeći put....
![]() |
![]() |
#17685 | |||
Laughing Man
|
Citiraj:
Mogo si mi bentlija izvuć da ga vozam sa prosječnom RH plaćom. Citiraj:
Novi 1.2tce ima direktno ubrizgavanje benzina. Ili se varam? Ako se ne varam, to onda traži skup LPG sustav. Ergo nisi ni ti baš točan s modelima. A tebi je to struka izgleda. 1.0 ecoboost ako dobro trpi LPG uljepšao si mi dan. Pa molim te potvrdi. Cmax s tom mašinom i LPG su yeben kombo za familiju. Ovo bilo koji znači svi. Neznam što oćeš od nekoga kome ovo NIJE struka. I nikad nisam drugo ni tvrdio. Kolko znam varijabilno vrijeme otvaranja ventila i hidropodizači ne idu skupa. Ajd sad nova generacija opel astre. Koja ide LPG koja ne.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 11.11.2015. u 18:56. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17686 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Ovo za 1000 ojra je neka "jača" kombinacija. Zanima me koji Stagov ecu, koje dizne i koji isparivač hrane taj TSFI motor koji spominješ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17687 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
I ne vidim zašto je ime radione takva tajna.
![]() |
![]() |
![]() |
#17689 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Ponovit ću napisano, STAG 400 dpi. Za lijene: http://www.ac.com.pl/en/produkt/369/stag-400-dpi Na dnu vam je tablica sa realnim mjerenjima koliko troši goriva a koliko plina na 100km takav sustav.
![]() |
![]() |
#17690 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Pa sad, varijabilno vrijeme otvaranja ventila i varijabilni hod ventila nije isto. Gledajuci tako, 7 i 8 generacija Honde civic uopce nema varijabilni hod ventila nego ima varijabilno vrijeme otvaranja ventila uz jos neke dodatne stvari koje sad idu pod sinonimom Vtec a zapravo je i-Vtec koji je u potpunosti različit. Samo info... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17691 | |
Premium
|
Citiraj:
Neka STAG-a, indirektni plin na motor s direktnim ja ne bi uzimao ako ne moram. Koliko potroši benge i svako koliko baca da bi benz dizne ostale "hladne"? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17692 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#17693 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Interesira me zna li netko gdje se može i tko radi pretapaciranje krova(Audi 80 b4 ima šiber) ili netko nekoga zna osobno.Bilo bi poželjno na području Slavonije i orijentaciono cijena za takav posao I tko radi postavljanje folija na limariju(hauba,krov,zadnja hauba) i barem orijentaciono cijene i kako to ide(po komadu limarije ili po m2 folije). Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17694 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
STAG 400 dpi sam uguglo odavno. Teško da je to problem. Tko ugrađuje u RH, i imaju li RH homologaciju potrebnu za Euro 5/6 motore, bez koje se isti ne može atestirat? Za cijenu te nisam ni pitao. Znam telefonirat i sam.
![]() |
![]() |
![]() |
#17695 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17696 | |
gadget freak
|
Citiraj:
Linkao sam ti tabelu u svom postu, gdje stoji da je potrošnja prosječno 2L benzina na 100km kod 2.0 147kW motora, što je uostalom testno vozilo vlasnika servisa za ugradnju takve instalacije, pogonjeno istim motorom, i potvrdilo potrošnju u sličnom omjeru (jedino što je on u odnosu na tabelu sa s.a. stranice imao cca 1L veću potrošnju plina u prosjeku od njihovih izmjerenih 7.2L). Uglavnom, moja poanta je da se može imat plin na tfsi motoru, da taj plin radi kako treba bez abnormalne potrošnje ili gubitka performansi, a da ne košta kako neki tvrde 20.000kn. Btw, taj stag 400 dpi je atestiran i vani još od kraja 2011.e godine i iskreno ne znam kakve veze imaju ove pomove insinuacije o neatestiranosti ili neadekvatnosti za euro5 ili 6 norme, pobogu dovoljno je samo pročitat link koji sam dao i vidjeti na koja vozila se odnosi instalacija tog sistema.
![]() |
![]() |
#17697 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
Za euro 5 i više motore (sve što je novo kod nas u prodaji je euro 5 na dalje) nemoš više radit miš-maš LPG instalacije. Nigdje ne kažem da to neće radit, samo me zanima ko je ućero rvacke papire da to ugrađuje na euro 5 motore. Inače nema atesta i legalne vožnje. I po mogućnosti da znaš koje su ostale komponente sustava.
![]() |
![]() |
![]() |
#17698 |
Baja!
Datum registracije: Jul 2007
|
Od tolike rasprave ne mogu naci neku preporuku di da ugradim plin. Imam mercedes w203 i vec neko vrijeme razmisljam o plinu ali sam lijen ostavljati auto negdje. Koliko to inace traje da se ugradi i cijena? Mogu ja i do Bosne, nije problem ako mi kazete da cu moci obaviti atest i rijesiti sve bez problema. Koliko znam kod nas je oko 6-7000kuna pa ako znate negdje jeftinije ali ne naustrb kvalitete, slobodno preporucite. ![]()
![]() |
#17699 | ||
Premium
|
Citiraj:
A taj stag, em mora palit (i vozit do 30-40c) na bengu em je troši stalno po malo u vožnji. Znači ušteda i nije ne znam kakva.. Moderniji direktni plinaši em pali odma na plin em ne troši benge uopće, iako plina troši opet nekih 15% više nego benge, al to je tako uvijek bilo zbog kal. vrijednosti. Nego, jel ima fuel cut off? ![]() Citiraj:
A pa šta ti tražiš, novog benzu a da ide glatko plin? Ja bi za takvo nešto pričekao malo i vidio kako se ponašaju novi direkt plinaši, česi i poljaci su ih već počeli ugrađivat na najnovije vwove 1.2tsi 1.4tsi (ea211) benzove. VVT i hidropodizači idu skupa.. Nije mi ovo struka i kako to nisam točan s modelima? Zadnje izmijenjeno od: Penryn. 11.11.2015. u 20:30. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17700 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dali je moguće staviti plin u 4.2 fsi mašinu 2008 godinai da to radi bwz problema? Dobivam svakakve odgovore i od lioova što ugrađuju, neki kažu ne može, pa brinem da ovi što kažu može samo hoće prodati i boli ih k za dalje što će se nešto sjebati na autu a garancija to ne pokriva, samo njihov sistem koji se ne bi pokidao... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|