|
![]() |
#1 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Koliko prescot žari?
Ima sam nekoliko ponuda da zamjenim svog northwooda za prescota, ali ja kad sam kupova postoja je već prescot i namjerno nisam uze njega. Sad koliko ja znam on ima veliki overclockerski "potencijal". Ja sa northwoodom držim na 3.75 na omjeru 5:4 jer mi je memorija slaba što se tiče dizanja. Prije koji dan sam nabavio MAX3 i sad bi to malo iskoristio pa možda nabavio jednog preskija dobre serije i puka ga na 4+ ghz(koliko već ide stabilno). Sad na jednom forumu sam čita da je lik diga prescota na 4,2 bez problema i to stabilno ali on ga je hladio sa zalmanom bez problema. Oću li ga ja moć ladit ako uzmem i stavim na 4ghz? Koja je najbolja serija njihova? Jel SL7PM? Ajde nabacite koju riječ o prescotu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rabotnik
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam svog just for kicks nabacio na 4.1 ghz ![]() Sto se tice serije, najbolja je SL7PM , sad neznam koliko ti je isplativo mjenjati proc osim ako jedino ne slinis na benčeve u Everestu iliti pod mus trebaju SSE3 instrukcije. A i onda se postavlja pitanje vdroop moda zbog oscilacija napona pri vecem clocku. A i hladniji je NW, Prescott žari, nije peć ali je kalorifer... ali je i dobar ... pa štaš k.... nema ništa. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Spiderpig
|
A jel radi on stabilno na toj voltaži ili je to samo ovako. Jer ja svog northwooda nabacim na 3.9 kad oću ali čim odem u igru ili tako nešto sjebe se. A koliko onda može serija northwooda SLK6WK za koju sam ja čuo da je najbolja? Moja je nedavno sam otkrio SLK6WU. Kolika ti je temp na 4.1 u idle i loadu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nazgul
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() Ja tako dobar Norhwood nikada nebih menjao za Prescott ![]()
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ne mjenjaj tog northwooda za nikakvog prescotta, nećeš sa njim dobit skoro ništa, osim koji bod u testovima, vrući proc i veću potrošnju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spiderpig
|
A dobro kad vi kažete tako, a stvarno sam tio sve razjebat nek gori na 4.5 ghz. Stavim ga u omjer 3:2 i puknem 300fsp pa mi memorija radi na defaultu i sve zakon. Ali dobro termo elektrana mi netreba. Pokušat ću izvuć još kojih 100mhz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Nećeš skoro ništa dobiti prelaskom sa northwooda na presscota. U tvojem slučaju neisplativo
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Kvec kod zarenja Prescotta, jeste vidli ovo: http://www.tomshardware.com/cpu/20051007/index.html Da je bilo prije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
oko zarenja moj je radio na 107 C mjerenou biosu 20-tak sec i radi i dalje vjerovali ili ne |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
od LemilicE
|
Neće Intelu biti ništa od temperature. Jedino ga visoka voltaža može spržiti
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
prescott je dosta jači proc u odnosu na northwooda...barem koliko sam ja primjetio... gledajući mem bandwith (to je nesto najslicnije svakodnevnom radu i ima dosta utjecaja), prescott ima puuuuno veći bandwith... primjer: northwood, fsb 250 (mema na 500mhz), latencije 2.0-2-2-5 - čitanje oko 6000mb/s prescott - iste postavke - čitanje oko 7400mb/s ako ti vece zagrijavanje nije problem, uzmi presvcotta... ![]() ali vrlo bitna stvar - prescott neces moci stabilno drzati na vise od cca 3.9ghz (a to je upitno) zbog : PREVELIKOG ZAGRIJAVANJA PREVELIKOG PADA NAPONA (vdroop) ako i sredis hlađenje, pad napona jezgre proca je preveliko i nece ti biti stabilan na frekvama visim do 3.8-3.9 gzh... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Nazgul
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]()
Intel Pentium E2180@3GHz | Gigabyte P35-DQ6 | ASUS Radeon 3870 | GeIL Black Dragon@900 | Samsung 205BW | LC Power LC6550GP | Segate 250 GB SATA2 16 MB | Pioneer 112D | Logitech VX revolution | Moded case... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
o odnosu prescotta i northwooda istog takta, moram reci da je prescott ipak malo jači procesor...ako ništa drugo, ima neke dodatne instrukcije i 512kb cache-a više... možda su mu performanse 5% bolje, ali su bolje...a i rađen je u 90nm proizvodnji... i naravno, može se overclockati ko jebena svinja...bolje od northwooda u svakom slučaju.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
od LemilicE
|
Mislim da je objektivno
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Spiderpig
|
A ja znam da gotovo pri svim testovima na sck478 northwood pobjedi prescott? ![]() Ali izdvajam na sck 478 jer do sada na sck775 su ga vjerovatno već usavršili malo. A što se tiče tog memory bandwitcha nevirujem da je tolika razlika jer je to ipak 1500mb/s. ![]() Ali nekih 200-300 već bi bilo razumno jer kao šta sam već reka po testovim northwood je skoro uvik bolji od prescotta. napominjem sck478 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Northwood okine 3.7 GHz bez problema na tvorničkom hladnjaku i maksimalna temperatura bude 60 °C. To ne može ni jedan Prescott ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|