![]() |
Koliko prescot žari?
Ima sam nekoliko ponuda da zamjenim svog northwooda za prescota, ali ja kad sam kupova postoja je već prescot i namjerno nisam uze njega.
Sad koliko ja znam on ima veliki overclockerski "potencijal". Ja sa northwoodom držim na 3.75 na omjeru 5:4 jer mi je memorija slaba što se tiče dizanja. Prije koji dan sam nabavio MAX3 i sad bi to malo iskoristio pa možda nabavio jednog preskija dobre serije i puka ga na 4+ ghz(koliko već ide stabilno). Sad na jednom forumu sam čita da je lik diga prescota na 4,2 bez problema i to stabilno ali on ga je hladio sa zalmanom bez problema. Oću li ga ja moć ladit ako uzmem i stavim na 4ghz? Koja je najbolja serija njihova? Jel SL7PM? Ajde nabacite koju riječ o prescotu. :smoke: |
Ja sam svog just for kicks nabacio na 4.1 ghz :D
Sto se tice serije, najbolja je SL7PM , sad neznam koliko ti je isplativo mjenjati proc osim ako jedino ne slinis na benčeve u Everestu iliti pod mus trebaju SSE3 instrukcije. A i onda se postavlja pitanje vdroop moda zbog oscilacija napona pri vecem clocku. A i hladniji je NW, Prescott žari, nije peć ali je kalorifer... ali je i dobar ... pa štaš k.... nema ništa. ;) |
A jel radi on stabilno na toj voltaži ili je to samo ovako.
Jer ja svog northwooda nabacim na 3.9 kad oću ali čim odem u igru ili tako nešto sjebe se. A koliko onda može serija northwooda SLK6WK za koju sam ja čuo da je najbolja? Moja je nedavno sam otkrio SLK6WU. Kolika ti je temp na 4.1 u idle i loadu? |
Ja tako dobar Norhwood nikada nebih menjao za Prescott ;)
|
Ne mjenjaj tog northwooda za nikakvog prescotta, nećeš sa njim dobit skoro ništa, osim koji bod u testovima, vrući proc i veću potrošnju....
|
A dobro kad vi kažete tako, a stvarno sam tio sve razjebat nek gori na 4.5 ghz.
Stavim ga u omjer 3:2 i puknem 300fsp pa mi memorija radi na defaultu i sve zakon. Ali dobro termo elektrana mi netreba. Pokušat ću izvuć još kojih 100mhz. :beer: |
Nećeš skoro ništa dobiti prelaskom sa northwooda na presscota.
U tvojem slučaju neisplativo |
Neće ni MH više.
|
Kvec kod zarenja Prescotta, jeste vidli ovo: http://www.tomshardware.com/cpu/20051007/index.html
Da je bilo prije... |
Citiraj:
|
oko zarenja moj je radio na 107 C mjerenou biosu 20-tak sec
i radi i dalje vjerovali ili ne |
Neće Intelu biti ništa od temperature. Jedino ga visoka voltaža može spržiti
|
prescott je dosta jači proc u odnosu na northwooda...barem koliko sam ja primjetio...
gledajući mem bandwith (to je nesto najslicnije svakodnevnom radu i ima dosta utjecaja), prescott ima puuuuno veći bandwith... primjer: northwood, fsb 250 (mema na 500mhz), latencije 2.0-2-2-5 - čitanje oko 6000mb/s prescott - iste postavke - čitanje oko 7400mb/s ako ti vece zagrijavanje nije problem, uzmi presvcotta...:smoke: ali vrlo bitna stvar - prescott neces moci stabilno drzati na vise od cca 3.9ghz (a to je upitno) zbog : PREVELIKOG ZAGRIJAVANJA PREVELIKOG PADA NAPONA (vdroop) ako i sredis hlađenje, pad napona jezgre proca je preveliko i nece ti biti stabilan na frekvama visim do 3.8-3.9 gzh...:smoke: |
A ako se sredi i pad napona? ;)
|
Citiraj:
|
E je mali brz :D , to ti je reply :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
o odnosu prescotta i northwooda istog takta, moram reci da je prescott ipak malo jači procesor...ako ništa drugo, ima neke dodatne instrukcije i 512kb cache-a više... možda su mu performanse 5% bolje, ali su bolje...a i rađen je u 90nm proizvodnji... i naravno, može se overclockati ko jebena svinja...bolje od northwooda u svakom slučaju..;) |
@masni
jel ovo bilo subjektivno ili objektivno:) |
Mislim da je objektivno
|
A ja znam da gotovo pri svim testovima na sck478 northwood pobjedi prescott? :(
Ali izdvajam na sck 478 jer do sada na sck775 su ga vjerovatno već usavršili malo. A što se tiče tog memory bandwitcha nevirujem da je tolika razlika jer je to ipak 1500mb/s. :o Ali nekih 200-300 već bi bilo razumno jer kao šta sam već reka po testovim northwood je skoro uvik bolji od prescotta. napominjem sck478 |
Northwood okine 3.7 GHz bez problema na tvorničkom hladnjaku i
maksimalna temperatura bude 60 °C. To ne može ni jedan Prescott :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40. |