|
![]() |
#2 |
Captain
Datum registracije: Aug 2004
|
koje napajanje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Abitice undervoltaju neznam kako ove novije ali starije 99% |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Ma napajanje je kenja(Eurocase350W), ali je fakat tiho i do sad je sve drzalo stabilno, samo VCore varira i zica me, po mom misljenju malo previse volti(1,75V za 235x10). Mislim, najcudnije mi je kaj samo vcore varira, ajde da sve varira, reko bi srot napajanje i bok, al ovak se bojim da bu ista stvar i s novim... EDIT: moja overvolta, setting u biosu je zapravo 1,719V... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ako je stabilno nije problem. ali ako počne radit probleme minjaj napajanje.
ASUS K8N & Zalman NB32K @ HTT x3 / A64 3000+ 263x8 / 2x256MB TwinMOS @ 210 / Club3D 5200 & Zalman ZM80C-HP / Maxtor 30GB, 2MB / WD Caviar 80GB, 8MB / Maxtor DM10 250GB, 16MB / Xilence 420W / CoolerMaster Centurion 5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ovak. prasina ne mora bit prasina kakvu je svi zamisljamo nego nesta sta ti je vodljivo. pa se onda meke dvije nozice spoje i to dovodi do povecanja napona jezgre. isti stos je bio sa tualatinima da si spajo dva kontakta malom zicom. al ako se mene pita, na prvom bi njestu bilo napajanje, pa onda eventualno maticna. mozda ti je slab kontakt na atx konektoru na maticnoj? jel imas prikopcan i pomocni 4 pinski?
![]() |
#9 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
pa nema šanse...vjerojatno zato jer si clocknuo malo....a o napajanju netreba trošit riječi... dok ti je sve stabilno, nije opasno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
THX na odgovorima, samo da jos dodam da mi je tak otkako sam uzeo Abit-icu, prije toga sam imao MSI i VCore je bio stabilniji a i proc je radio na 2.3GHz(200x11,5) na 1,625V i sad sam zivcan jer mi na Abitici za to treba 1,7V, a pojavile su se i te varijacije... Sto se stabilnosti tice u zadnjih tjedan dana sam 3 puta izvrtio S&M na "long" tak da brijem da stabilnost nije upitna... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
To sto mu tako varira napon je moguce samo zbog 2 stvari a to su: - ili ploca sama po sebi undervolta kao i vecina Abitica - ili je napajanje postalo preslabo (ili je nekvalitetno) da daje dovoljno struje svim komponentama.
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao prvo napajanje je skoro duplo lakse od 350W Chiefteca, znaci kvaliteta - banana, ali ono kaj mene cima je dal je moguce da je napajanje preslabo da bi proc radio na nizoj voltazi ali ipak dovoljno jako da bi sve to funkcioniralo sa povisenom voltazom na procu, to mi zvuci paradoksalno jer se povecanjam vcore-a povecava i potrosnja procesora... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
ne moras odma pizdit. evo ti odgovora maloprije. jednostavno je u ploci stvar. i moze biti da je stvar u atx konektoru, npr da je slab kontakt pa kad se vise optereti maticna tj. kad se poveca potreba za strujom, jednostavno taj slabi vod iliti kontakt dolazi do izrazaja. neces imat nikakvog problema. ak ti ovak radi onda ne diraj nis.
![]() |
#15 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Abitice OVERVOLTAJU vcore tako da vam prica nestoji. Govorim iz iskustva ![]()
![]() |
#17 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
Daj covjece odustani od tog ATX konektora vise, nije u tom stvar rekoh ti ![]() Kao sto su rekli gore napajanje je shrot i nemoze ponudit stabilan napon vec oscilira i jos kad dodas i odstupanja ploce eto tolikih razlika u voltazi (citaj oscilacija).
![]() |
![]() |
#18 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nekvalitetniji mosfeti? Nekvalitetniji kondici? Los senzor? I meni na Abit-u tako varira vcore...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
Jel' ti bilo tak i s onim chieftecom kaj si imal jedno vrijeme? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Abit ima dosta veliko varariranje napona na procesoru, razlog je sama ploča i nema baš nikakve veze sa napajanjem. Zbog toga se napon mora držati nešto višim jer su varijacije napona i do 0,5 volti. Mene je to neko vrijeme živciralo i stalno sam gledal grafove s naponima na procu, ali onda sam odustao od provjeravanja napona i našao svoj mir. I onako sve radi stabilno, a to je najvažnije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|