|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
BSOD prije logona
Krenuo sam dobivati bsod na laptopu iz potpisa ( lenovo g510 ) nakon eksperimentiranja sa egpu diy setupom koji se pokrene poslije BIOS posta. Probao sam ući u safe mode,nece, last known good configuration isto ne pomaže,bsod se pojavljuje opet,izgleda da su se corruptali neki boot fileovi i ne može se oporaviti. Googlao i sve sam isprobao,još mi jedino ostaje Windows 7 instalacija i repair. Windowse nije problem podići nego imam puno bitnih stvari na HDD-u i ne bi volio izgubiti. Palo mi na pamet možda preko nekog linux derivata ući i pobrisati egpu DIY 1.30 i možda još uključiti opciju da mi logga sto stvara problem kod boota i onda preko linuxa i pobrisati taj problematičan file ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Mozes li napraviti system restore? Cak i u slucaju da ti on ne prodje zna ti ispisati s kojim fileom ima probleme pa onda samo preko live linuxa obrises to sto smeta i vozi. BTW, ako ti disk nije enkriptiran podaci se lako izvuku van. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam system restore omogućen ,ali cim odaberem piše You must enable System Protection on this drive Možda pomogne Windows repair preko USB ? Ne znam jel bi ovo sa linuxom prošlo da izbrisem taj corrupted file ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Problem je sto taj egpu samo raspakiran na C:/particiji,pokrenuta instalacija i onda reboot i kao da biram dualboot tj.između Windows 7 i DIY Egpu setup 1.30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
xubuntu, skini x64 verziju. tool za usb ti je unetbootin. za prikaz skrivenih fileova u file manageru stisni CTRL + H |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad kako samo locirati taj corrupted file i obrisati preko xubuntu,da maknem taj BSOD ? Ne znam vrijedi li pokušati sa Windows 7 repair disk ? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Eto, bar nesto ![]() Ubuduce napravi image sistemske particije pa ces imati manje zajebancije ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|