![]() |
BSOD prije logona
1 privitaka
Krenuo sam dobivati bsod na laptopu iz potpisa ( lenovo g510 ) nakon eksperimentiranja sa egpu diy setupom koji se pokrene poslije BIOS posta.
Probao sam ući u safe mode,nece, last known good configuration isto ne pomaže,bsod se pojavljuje opet,izgleda da su se corruptali neki boot fileovi i ne može se oporaviti. Googlao i sve sam isprobao,još mi jedino ostaje Windows 7 instalacija i repair. Windowse nije problem podići nego imam puno bitnih stvari na HDD-u i ne bi volio izgubiti. Palo mi na pamet možda preko nekog linux derivata ući i pobrisati egpu DIY 1.30 i možda još uključiti opciju da mi logga sto stvara problem kod boota i onda preko linuxa i pobrisati taj problematičan file ? Privitak 14930 |
Mozes li napraviti system restore? Cak i u slucaju da ti on ne prodje zna ti ispisati s kojim fileom ima probleme pa onda samo preko live linuxa obrises to sto smeta i vozi.
BTW, ako ti disk nije enkriptiran podaci se lako izvuku van. |
2 privitaka
Citiraj:
Imam system restore omogućen ,ali cim odaberem piše You must enable System Protection on this drive Možda pomogne Windows repair preko USB ? Ne znam jel bi ovo sa linuxom prošlo da izbrisem taj corrupted file ? Privitak 14932 |
1 privitaka
Privitak 14933
Sori na double postu,pain in the ass je preko mobitela |
Daj probaj stisnut na ovaj "scan for affected programs". Ako se dobro sjecam preko njega bi ti trebalo ispisati s kojim programom postoje problemi.
|
Citiraj:
Problem je sto taj egpu samo raspakiran na C:/particiji,pokrenuta instalacija i onda reboot i kao da biram dualboot tj.između Windows 7 i DIY Egpu setup 1.30. |
Pokusaj onda maknuti te fileove sa c particije pa vidi sta ce biti. Mozes ih preko live linuxa premjestiti/zipati u neki drugi folder. Ne moras nuzno brisati.
|
Koja je jednostavna linux distra da se i na USB od 2 gige ?
|
xubuntu, skini x64 verziju. tool za usb ti je unetbootin.
za prikaz skrivenih fileova u file manageru stisni CTRL + H |
Citiraj:
Sad kako samo locirati taj corrupted file i obrisati preko xubuntu,da maknem taj BSOD ? Ne znam vrijedi li pokušati sa Windows 7 repair disk ? |
Ako znas koji te file trazi preo searcha ga potrazi na disku.
Mozes pokusat sa tog diska, ali tesko da ce ti pomoc jer tebi nije mbr ostecen :/ |
Citiraj:
|
Eto, bar nesto :D
Ubuduce napravi image sistemske particije pa ces imati manje zajebancije ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:29. |