|
![]() |
#13471 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() Na focusu mk2.5 je mjenjan na 150, isto potisni izvodio pa kad je već bio na servisu se i to zamijenilo. Nego imaš mk1 još? Kak stoji s korozijom uz donji rub vrata i po gepeku? Ja sam ih tražio neko vrijeme i jedno 3 komada koja smo išli gledat su svi opako dobili na tom mjestu. Jedino mi je žao kaj mi je pobjegao jedan 00' 3v s hrpom opreme, 1.6 plin. Auto je bio čuvan pod staklenim zvonom, ljudi ga 14 godina furali svake godine na servis kod lackovića. I dok sam se ja zbrojio dva sata kasnije -ode. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13472 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
nesto korisno o ovom motoru? djecje bolesti itd? http://www.njuskalo.hr/auti/toyota-y...oglas-14054466 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13473 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Ovaj moj je 1.6, 2003. godina. Ni točke na limariji (na moru), ali mehanički - ništa ne valja iako je uredno sve vođeno. Motor za baciti (Englezi kažu "throw-away type") jer se generalke na tim motorima ne rade (radilica prenapregnuta u aluminijskom bloku, ne smije se vaditi jer dolazi do distorzije).
![]() |
![]() |
#13474 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
moj je audi trenutno kod majstora, spalio sam kvacilo i zamasnjak, pocetna cijena plivajuceg zamasnjaka + set kvacila za gotovinu kod tokica je bila 8800 kuna, s tim da je sam luk-ov zamasnjak 6999 kuna. uspio sam oboje rijesiti za 4700 preko druge firme. mogao je i tokic ici jeftinije ali je stvar u tome da je trgovac htio extra zaraditi na skupom dijelu kako se kasnije ispostavilo, sad je dobio qitu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13475 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
Meni se vise svida Colt samo kaj su oni nes malo skuplji. Imao sam na zamjeni sa 4 vrata i sa tim motorom i taman je autic, veci od Yarisa nutra ak se moze uopce govorit o velicini jer su oba micro. http://www.njuskalo.hr/auti/mitsubis...oglas-11788762 Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 02.02.2015. u 23:57. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13477 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Općenito su toyotini benzinci mrak. Živahni, pouzdani, ne kvare se baš. Vozio sam 1.3 87 ks u yarisu i 1.6 16v 132 ks u corolli verso. Zvijeri od motora. Toyote kao i sve japance bije glas da su malo skuplji u održavanju zbog skupljih dijelova, no to ne mogu reći iz prve ruke jer ne održavam ni jednog. Brijem da je razlika mala ako ne ideš u ovlašteni servis, kao i kod drugih proizvođača. Što se samih VVTi motora tiče, jedini veći problem koji se uz njih spominje je veća potrošnja ulja na pojedinim primjercima, koji uz neredovitu kontrolu ulja može sjebat motor. Frendu je tako VVTi motor riknuo, jer se dičio kako toyota može ić skoro bez ulja i kako tri godine nije mijenjao i kontrolirao ulje ![]() Mjesec dana kasnije mu je motor odapeo na autocesti (1.6 16v). On fakat taj auto nije pazio i gazio ga je nemilice. No, ono što je kod Toyote super - auto je održavao u ovlaštenom servisu cijelo vrijeme, nakon toga došao kod njih, jebao im majku i - zamijenili mu motor badava, u autu starom 6 godina ![]() Susjeda od ženinih vozi yarisa 1.3 iz 2004. Da ga prodaje, sutra bih ga kupio, ženi za na posao. Auto je mažen i pažen, redovito servisiran i ima 70000 km. Još se motor nije ni razradio kako treba ![]()
![]() |
![]() |
#13478 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Mogu ti za toyote reći iz prve ruke da je toči i vozi.....yaris 1.0 i corolla 1.4 d4d.....samo ulje i filtri.....s tim da imaju akcije non stop u ovlaštenom servisu pa dobivaš popust za svaki godinu koliko ti je auto star tako da je i tu solidna ušteda...u prosjeku je cijena redovitog servisa za yarisa od 750 do 1100 kn a za corollu od 800 do 1200 kn u ovlaštenom s navedenim akcijama... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 03.02.2015. u 09:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13479 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Guslam svoj Avensis 1,6 VVTI već 13 ljeta. Samo benzin i ulje jednom godišnje. Upravo se na 150 tkm odlučih promijeniti svjećice. Potrošnja mizerna za tu veličinu auta. Ako se nađe dobar polovni primjerak, preporučujem.
![]() |
#13481 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Inače, za moj Passat (2001., TDI 131 KS) u ovlaštenom servisu je zamjena spojke (bez dvomasenog zamašnjaka) je oko 3.200 kuna sa svim (materijal, ruke, 2 godine garancije, 6 rata na kartice). I ovo zamašnjak + spojka, jel u tih 4700 samo materijal ili je tu i ugradnja? I gdje? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13482 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Mošsimislit što bi mu dali novi motor ako nema urednu servisnu knjižicu.
![]() |
![]() |
#13483 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#13484 |
Premium
|
Hahaha ![]() Znam, samo prenosim njegove riječi. Bit će da nije baš redovito male servise radio ![]() Bila je tu i neka spika da je on od njih čuo da taj auto ide i skoro bez ulja, ali nekak ne vjerujem da mu je to neko u ovlaštenom rekao. Ili bilo kojem real life servisu ![]() ma lik gazi taj auto nemilice, ono što sam zapravo htio naglasiti je da je toyota vrlo korektna i fer kod takvih situacija. Kolko sam mogao pročitati kad skuže neki generalni feler/bug na autu, zovu vlasnike.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 03.02.2015. u 12:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13485 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Čekaj, zar nije zamjena ulja 15k-20k km ili jednom godišnje? A ako se tri godine nije javio u servis očito ne radi neku kilometražu niti servisira redovito... Mislim, ne govorim tebi ništa, samo ni meni nije baš jasno po kojem osnovu je dobio novi motor... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13486 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Tko misli da će ove kamere koje se postavljaju "poboljšati sigurnost na cesti" na ravnicama Slavonske, Držićeve... Ne znam što bi mu rekao osim da je idiot. Vidim koliko ljudi ostavlja takve komentare na ove vijesti. Ne sjećam se kad sam imao problema na cesti sa prebrzim vozačem, 99% problema su sa idiotima koji ne znaju i naprave istu glupost pri 30km/h i pri 200km/h. Ko me bude kaznio ako projurim sa 150km/h po zelenom valu među stotinama ljudi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13488 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
mislim da treba prvo označiti ključne dijelove poput nadvožnjaka kod lesnine i petlju koja kumulativno ima jedno 15 traka i poznato je da tamo hrpa ljudi svakodnevno prolazi. jedino što će se poboljšati je državni proračun, a ljudi i dalje ginuti na crnim točkama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13489 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Po meni je problem što je glavni cilj uzeti novac, a ne pružiti dodatnu sigurnost građanima. Ako se netko sa 200 na sat (kroz crveno) zakuca u autobus pun djece, biti će im svejedno jel snimljen ili ne. Budale su bile i ostat će budale, bez obzira na kamere. S druge strane mi je super ponašanje policije u OS. Prvo je neki buzdovan stavio ograničenje 60 km/h kod Portanove, a sada pecaju sa presretačima. Kakvih je**nih 60 km/h na dijelu ceste koji je ograđen sa svih strana i ima 6 traka? Gamad lopovska. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13490 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja sam isto u potrazi za nečim (cca 40k) - što kažete na ovo? http://www.autoplanet.hr/listings/de...-16-16v-2952/? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13492 | |||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kaj ni je ono bilo da je Grad Zagreb postavio brdo kamera na prometnice, kaj to ne funkcinira u pogledu prolazaka kroz crveno i divljanja po gradu od strane zlatne rvcke mladeži? ili sam ja nekaj krivo pokopčao? Citiraj:
![]() Note ima dizel motore od Reanulta, za benzinske nisam siguran. Koja je namjena auta? Kilometraža?
![]() |
![]() |
#13493 | ||
Premium
|
To se onda ne računa. ![]() Citiraj:
Citiraj:
Krivo si shvatio, ne služe tome.
![]() |
![]() |
#13494 | ||
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ovaj motor mi se čini kao isto Renaultov, 1.6 16V sa 81kw (bilo ih je od 79 do 82kW ovisno o godištima). Računaj do 10L po gradu u ful gužvi, oko 6L na otvorenoj cesti.
![]() |
![]() |
#13496 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Kolegica mi ima Notea, i ovo što syssa kaže je stvarno istina, ogroman je iznutra (mislim da ima čak i pomičnu zadnju klupu), jedino što je dosta plastičan, but then again, jasno je i zašto. Namjena je dnevno cca 50-60 km-a (autocesta 80% - grad koji mi dodje malo više kao otvorena cesta nego grad 20%). Čini mi se dosta dobra cijena ovako generalno obzirom na sve navedeno. I da, ružan je, to stoji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13497 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Jedan klijent ima već 3g dci-a, isto ni brige ni pameti, pali vozi.
![]() |
![]() |
#13498 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
![]() |
#13499 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Kod mene na drugom (godište 2011.) autu se nešto smrdalo i volan je krenuo ići u koso, samo mi je to prošlo kroz glavu. Kod mene bi se vjerojatno i metalna poluga pokvarila. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13500 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
meni je krajnik otišao nedavno pa je em vukao u stranu, em za vozit ravno je trebalo držat volan malo na lijevo. isto mi se desilo kada nisu dobro balansirali gume, a i jednom kada ih nisu dobro napumpali. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|